Sernik ten jest tak wilgotny, że rozpływa się w ustach Składniki SPÓD: 30 dag mąki pół kostki margaryny 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy MASA SEROWA: 1 kg twarogu 2 szklanki mleka pół szklanki oleju 2 budynie śmietankowe 1 szklanka cukru 4 żółtka 2 całe jajka aromat np. pomarańczowy polewa z białek 4 białka pół szklanki(...)spód zagnieść ciasto z mąki, margaryny, jajka, cukru i proszku do pieczenia schłodzić w zamrażarce 2. żółtka zmiksować z jajkami i cukrem aż osiągniemy puszystą masę. Naprzemiennie dodawać twaróg, mleko i budyń cały czas miksując, aż do wyczerpania składników. na koniec dodać olej. 3. na tradycyjną blachę do ciasta wyłożyć pergamin. Wyłożyć spód. ( ja tarkuję na tarce z dużymi oczkami
Darcia w kuchniBardzo puszysty sernik z kawałkami orzechów laskowych, masy kajmakowej i zatopionymi kawałkami batoników snickers. Z pewnością nie jest tradycyjny ale za to bardzo smaczny. Przepis z gazety "Ciasta na Stół" autorstwa M. Tabarczyk po małych modyfikacjach. Składniki (na tortownicę o średnicy 26cm) 200g ciasteczek Petit Beurre 100g roztopionego masła Czubata łyżka kakao 800g twarogu sernikowego 250g serka mascarpone 150g(...)lodówce. Ser miksujemy z jajkami, dodając kolejno porcjami serek mascarpone, cukier, mleko w proszku, zmielone orzechy, masło orzechowe oraz śmietankę. Masę serową wylać na przygotowany spód. Batoniki pokroić w małe kawałki i pozatapiać równomiernie w masie serowej. Podobnie zrobić z masą kajmakową nakładaną małą łyżeczką. Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec
Pyry na Gazmleka, 1 budyń czekoladowy, ok. ½ szkl. cukru Polewa czekoladowa: ¼ kostki masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki mleka, 3 łyżki kakao, 1 łyżka śmietany 18% Dodatkowo: wiórki żółte sempre od Cukieteria WYKONANIE Formę o wymiarach 21 x 24 cm wykładamy folią Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy miękkie masło i ser. Masę przekładamy do garnka, gotujemy na wolnym ogniu. W mleku(...)polewamy polewą, którą przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy posypką. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach. Rada: Ciasto kruche można pominąć i zrobić sernik tylko z użyciem herbatników, wtedy będzie to ciasto bez pieczenia. Akurat zostało
słodki bratekbardzo gęsty krem kajmakowy, który otrzymuje się przez długie gotowanie mleka lub mleka i śmietanki z cukrem. Kajmak jest u nas popularny szczególnie do przygotowania mazurków wielkanocnych. Natomiast Piotrek kajmak traktuje jak samodzielny deser i wyjada go ze słoiczka łyżeczką Polecam też mój sernik kajmakowy przygotowany z dodatkiem domowej masy kajmakowej. Wygodniccy mogą sobie kupić gotową puszkę masy kajmakowej(...)razem wykorzystana do przygotowania mazurka wielkanocnego, można też przygotować domowe cukierki karmelki o niezapomnianym karmelowym smaku. Jak zrobić kajmak? Składniki na 2 słoiczki po 250 ml: 500 ml mleka 3,2% 500 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru o poj. 250 ml Do rondla o szerokim i grubym dnie wlewamy mleko i śmietankę w stosunku 1 : 1, dodajemy szklankę cukru
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjednocześnie odrobinę wykwintny, będzie idealny na zimowy deser i jako towarzysz do kawy, czy herbaty :) Sernik muszkatołowy z sosem malinowym Potrzebujesz: Spód: 200g herbatników 100g masła Masa serowa: 500g twarogu 2 łyżki śmietanki kremówki 3 jajka 6 łyżek cukru 200ml mleka 2 łyżki mąki pszennej skórka otarta z 1/3 cytryny 1/4 otartej gałki muszkatołowej/ 1/5 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej(...)spód z ciasteczek i piecz przez 30min. w 180*C, następnie zmniejsz temperaturę do 90*C i piecz przez 1h. Po tym czasie wyłącz piekarnik i zostaw w nim sernik przez kolejną 1h. 5. Sernik włóż do lodówki na całą noc- dzięki temu będzie kremowy i puszysty. Sos malinowy: 1. W rondelku umieść wszystkie składniki i zagotuj
Kuchnia w Słońcu Skąpananastępnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy lub 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 250 ml mleka Wykonanie: Białka ubijam na sztywno i odstawiam do lodówki(...)ziemniaczana i mleko cały czas miksując. Na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam
Ciasteczkowy Potwórserowo-czekoladowej. W moje slady zaraz poszla moja Coreczka :) Sernik zapowiadal sie wspaniale.Niestety w tym wyjatkowym dniu, kiedy zebrala sie Rodzina i kiedy wszyscy zajadali sie "moim" cudnym sernikiem, ja biedna sie rozchorowalam i juz nie bylo mi dane rozkoszowac sie jego smakiem. Zamiast tego lezalam sobie w lozeczku nie wiedzac o bozym swiecie. Ot taki los...Jednak(...)dobrze wystudzic.Ser ubijamy z cukrem i ekstraktem z wanili na kremowa mase. Dodajemy mleko i rozpuszczona i wystudzona czekolade, na koncu dodajemy ubite jajka. Dobrze mieszamy na kremowa mase.Gotowa mase wykladamy na spod.Forme stawiamy na blache i pieczemy 50-60 minut w temperaturze 160°C.Gotowy sernik studzimy poczatkowo w zamknietym piekarniku, potem w otwartym, az w koncu mozemy
Przysmaki Karolkipodwieczorek, bo świetnie syci i ma mnóstwo wartości odżywczych. Panie i Panowie poznajcie wegański "sernik" na zimno z...kaszy jaglanej! :) Składniki na formę o średnicy 24 cm: 2 szklanki suchej kaszy jaglanej KUPIEC 5 szklanek wody 1 puszka mleka kokosowego (śmietankę odłożyć do osobnego naczynia) 2 łyżki agar agar 3/4 szklanki syropu z agawy-można zastąpić innym słodziwem
Zawsze głodna!pewno wszystkim będzie smakował . Taki twaróg nadaje się do przygotowania różnego rodzaju past na kanapki , deserów , sernika tak jak twaróg sklepowy ale jest o niebo lepszy :) . Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 900 g twarogu 3 litry mleka 3.2 % ( z jak najkrótszą datą przydatności nie UHT ) około 250 g zsiadłego mleka (można kupić w każdym sklepie w kubeczkach ) gaza
Uwaga Babcia Gotujebędziecie żałować :) Ciasto jest bardzo delikatne i kremowe w smaku. Jeśli chcecie możecie dodać rodzynki do masy. 'gotowany sernik na herbatnikach' Składniki: - 1kg twarogu mielonego (użyłam gotowego w wiaderkach) - 200g masła - 4 jajka - 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 0,5 szklanki mleka - 300g herbatników (jeśli użyjecie blaszki o podobnych wymiarach do mojej, więcej herbatników jest potrzebne jeśli blaszka będzie większa
CookYourselfktórzy tego typu ciast nie darzą wielkim zamiłowaniem!A niektóry na pewno pomylą to ciasto z sernikiem! SKŁADNIKI: ( tortownica 16 cm )CIASTO: * mąka – 120 g * jajko – 1 szt * cukier – 50 g * masło – 50 gMASA : * budyń śmietankowy – 3 łyżki * mleko – 250 ml * kasza manna – 4 łyżki * cukier – 3 łyżki * cukier wanilinowy
Ostra na Słodkomiejsce. Wilgotny, lekko słodki, o konsystencji budyniu, wypełniony suszonymi owocami i migdałami. Zupełnie inny niż znane nam serniki i makowce, ale równie smaczny. Świąteczny pudding z pomarańczą i żurawiną Składniki: 300 g pieczywa pszennego (bułka, bagietka itp.) 1 litr mleka 4 jajka 1 pomarańcza 150 g brązowego cukru 30 g ciemnego kakao 20 g suszonej żurawiny
Przysmaki Karolkipołączeniu z chrupiącymi orzechami smakuje nieziemsko. Kawałek tego sernika to prawdziwa bomba kaloryczna, ale nawet to nie jest w stanie powstrzymać przed sięgnięciem po następny kawałek. *foremka 25*34 cm Składniki: 1 kg sera białego w kostce 8 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka oleju 1 szklanka mleka 2 opakowania budyniu toffi 1,5 szklanki cukru szczypta soli(...)olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie całkowicie wystudzić. Kajmak podgrzać i rozsmarować na serniku. Orzechy posiekać i usmażyć na maśle
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki czubate mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na gładką masę. Ser zmielić przez maszynkę. ja zblendowałam, a następnie dodać go do utartej masy i zmiksować. Włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu stale mieszając, aby się nie przypalił. Kiedy zacznie już bulgotać wlać mleko z wymieszaną mąką ziemniaczaną i gotować aż masa będzie(...)posypka czekoladowa Polewa 100 g czekolady 4 łyżki mleka 1 łyżka masła Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać mleko masło i wymieszać. Na blaszkę o wymiarach 24x24 cm wyłożyć warstwę herbatników i wlać na nie gorącą masę serową. Na wierzch ułożyć warstwę ciastek i polać polewą . Posypać posypką czekoladową. sernik gotowany
O kuchni z uczuciemwspaniały. Zapraszam Was na sernik jagodowy/borówkowy na zimno Sernik jagodowy na zimnoSkładniki -na tortownicę o średnicy 26 cmSpód:250 g ciasteczek digestive (ciasteczka pełnoziarniste)125 g masła niesolonegoMasa:500 g jagód/borówek600 g serka kremowego /w temperaturze pokojowej/300 ml śmietany 30-36%200 ml mleka słodzonego skondensowanego9 łyżeczek żelatyny2 łyżki cukrusok z połowy cytrynydodatkowo:1 galaretka(...)połączyć z mlekiem skondensowanym i zmiksować do uzyskania delikatnej pianki. Masę jagodowo-serową połączyć z ubitą śmietaną. Wyłożyć na spód ciasteczkowy i wstawić do lodówki na kilka godzin. 4. Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcją na opakowaniu i zostawić do stężenia. Jagody opłukać, osuszyć i włożyć na wierzchu ciasta. Wylać tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki.Smacznego Post Sernik jagodowy
UgotujmyTo.pl