greckim. Obecnie na blogach królują jagodzianki i ciasta z truskawkami. Ja zaś się dzisiaj wyłamuję i piekę czekoladowy styropian. Oryginalny styropian smakuje jak sernik, ten smakuje jak czekoladowy sernik z posmakiem kokosów. To kruche ciasto dodatkowo uzupełniłam konfiturą wiśniową. Upieczcie i wydajcie opinię co sądzicie o tym cieście? Ja z czystym sumieniem mogę to ciasto polecić. Możecie też(...)smarujemy ciasto konfiturą czereśniową. Drugą część ciasta przekładamy do woreczka i wkładamy do zamrażalnika aż stwardnieje i będzie można ją ścierać na tarce. Składniki na masę: 600 g jogurtu greckiego 100 g wiórków kokosowych 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 budyń czekoladowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Mieszamy w misce jogurt z budyniem, wiórkami kokosowymi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik idealny na Świąteczny stół lub na adwentową niedzielę do kawy. Na kruchym spodzie, kokosowy, z surową żurawiną, posypany śnieżnym cukrem pudrem. Kudłaty ze względu na wiórki ciasta na wierzchu. Pycha! A dla wszystkich Barbar najlepsze życzenia imieninowe! Składniki Ciasto 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru 200 g zimnego masła 1 duże jajko(...)drugą trochę mniejszą). Jedną włożyć do woreczka foliowego i zamrozić *, drugą rozwałkować (delikatnie podsypując mąką) na wymiar blaszki ( 37 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Masa serowa 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki pełnego mleka 4 jajka szklanka cukru 700 g tłustego twarogu, zmielonego 2-3 razy 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 szklanki surowej żurawiny, może
Słodkie inspiracjebudyń śmietankowy 2 opakowania cukier wanilinowy 1 opakowanie wiórki kokosowe 200 g Sposób przygotowania: Kruche ciasto : mąkę , cukier puder, proszek przesiewamy przez sitko, dodajemy żółtka, margarynę pokrojoną na mniejsze kawałki, zagniatamy ciasto. Gdy ciasto jest gotowe dzielimy je na dwie części jedną chowamy w zamrażarce. Masa: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, następnie dodać budyń zmieszany(...)margaryną. Ciasto wykładamy na blachę , wylewamy masę natomiast na wierzch ścieramy ciasto z zamrażalnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut ( funkcja góra - dół). Użyj dużej blachy 40 cm / 26 cm. Co fajne w tym przepisie, że można zamiast wiórek dodać bakalie czy jakieś owoce:)) Smakuje podobnie jak sernik :)) Smacznego kochani! Pozdrawiam K. Ten przepis
Cukier&Puderostatniej dużej dawce serników i mazurków mam dla Was małe słodkie co nieco w karaibskich klimatach. Moje ulubione połączenie: rum i kokos oblane czekoladą czyli domowa podróbka słynnych batoników. Może wizualnie nie są przepiękne ale w smaku po prostu bomba! Składniki na około 20 niedużych batoników: 200 g wiórek kokosowych (najlepiej drobnych) 125 ml śmietanki 30% 60 g cukru pudru(...)mleka Śmietankę i masło podgrzać w rondelku aż się połączą. Wsypać kokos, cukier puder i wlać rum. Dokładnie wymieszać, wystudzić a następnie wstawić do lodówki na godzinę. Kiedy masa się schłodzi i będzie miała bardziej zwartą konsystencję formować batoniki. Układać je na kratce do studzenia. Czekoladę połamać i wlać do niej mleko. Rozpuścić nad parą, przestudzić. Za pomocą pędzelka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaKokosowy sernik* gotowany z truskawkami i chipsami kokosowymi(potem jeszcze waniliowym serkiem homogenizowanym) * z mąką kokosową i budyniem waniliowym, z serka "emilki" i z kostkiTaa, logika jeść ser z serem xdKiedyś robiłam go w wersji na ciepło i jakoś mnie nie przekonał, ale wersja na zimno jak najbardziej mnie kupiła :PBałam się, że wyjdzie za rzadki(...)Składniki:100g twarogu z kostki150 twarożku "sernikowego"*jajko10g mąki kokosowej10g proszku budyniowego70ml mleka/mleczka kokosowegocoś do posłodzenia, aromat waniliowyTwaróg rozdrabniam widelcem, mieszam z twarożkiem, jajkiem, słodzidłem i aromatem. Gotuję, aż masa zacznie bulgotać i stanie się rzadsza. Mąkę i proszek mieszam z mlekiem i wlewam do garnuszka energicznie mieszając, gotuję kilka minut do zgęstnienia masy. Pozostawiam na trochę w garnuszku
More food, love and dreamssmaku sernik .Jednak w w tym cieście nie ma ani grama sera . Jednak swoją konsystencją przypomina prawdziwy sernik . 5 szklanek mąki 1/2 szkl.cukru 5 jajek 1 kostka margaryny 1 mały proszek do pieczenia 2 budynie waniliowe 15 dag.wiórków kokosowych 1 cukier waniliowy Zapach waniliowy 3 śmietany 18% po 400 g. Czekolada roztopiona do polania Kolorowa posypka(...)ciasta schłodzić w lodówce przez jedną godzinę. Standardową formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia. Formę wyłożyć ciastem , ponownie wstawić do lodówki na czas robienia masy . Ubiić białka na sztywno ze szczyptą soli powoli dosypując cukier , cukier waniliowy. Do masy dodawać po łyżce śmietanę i budyń w proszku Mieszać łyżką , dolać zapach waniliowy na końcu
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkitaki sernik – nie sernik, bo bez sera. Można się nabrać, że jagodowe Dekoracja jest letnia, bo ten przepis razem ze zdjęciami zwyczajnie mi przepadł, zapomniałam o nim. Były inne, bardziej sezonowe i właściwie wpis miał się nie pojawić. Ale jest. Taka ciekawostka, dziwaczek, pewnie unikat? Ciasto kokosowe z fioletowych ziemniaków tortownica o średnicy(...)fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę z cytryny, mąkę
Fitkotgrama :( To taki sernik - nie sernik, bo bez sera. Można się nabrać, że jagodowe ;) Dekoracja jest letnia, bo ten przepis razem ze zdjęciami zwyczajnie mi przepadł, zapomniałam o nim. Były inne, bardziej sezonowe i właściwie wpis miał się nie pojawić. Ale jest. Taka ciekawostka, dziwaczek, pewnie unikat? ;) Ciasto kokosowe z fioletowych ziemniaków tortownica o średnicy(...)fioletowych ziemniaków 1 puszka mleczka kokosowego 4 jajka 180 g ksylitolu lub erytrytolu 2 łyżki mąki kokosowej skórka otarta z 2 cytryn 1 budyń śmietankowy (65 g) 0,5 szklanki mleka roślinnego (u mnie kokosowe) Ziemniaki zblendować dokładnie z mleczkiem kokosowym (konsystencja jest dość kleista) i roślinnym. Jajka ubić z ksylitolem, połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać skórkę z cytryny, mąkę
FitKotSoczyste czereśnie to prawdziwe zwiastuny lata, ich smak przywodzi o pokuszenie użycia ich w różnych ciastach, tak powstał ten przepyszny w smaku serowy torcik z nutą
Wanilia i Kardamonpyszne małe serniczki, na markizowym spodzie oraz posypane z wierzchu pokruszonymi ciasteczkami, pychotka !!! SKŁADNIKI na 12 sztuk Serniczki 400g twarogu, ¼ szkl. cukru, 1 łyżka budyniu
słodki bratekkokosowy Skworcu . Składniki: * 2 dojrzałe banany * 250 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) * 1 szklanka mąki * 2 jajka * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 2 łyżeczki cukru waniliowego * szczypta soli * olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Banany rozdrobnić widelcem, dodać twaróg i wymieszać. Białka jaj ubić na pianę ze szczyptą soli, żółtka utrzeć z cukrem waniliowym. Do żółtek dodać masę
Zrób to smacznieminut i przekładamy masę na gazę. Odciskamy dokładnie cały płyn do miski (trzeba porządnie wykręcić gazę). Jeśli jakaś partia wiórków będzie zbyt gęsta, dolewamy odrobinę odciśniętego wcześniej mleka kokosowego i blendujemy. Gdy skończymy, przelewamy cały płyn do butelki lub dzbanka i wstawiamy do lodówki. Odciśnięte wiórki możemy wykorzystać do wypieków. Jeśli nie potrzebujemy śmietanki kokosowej, mleczko kokosowe przed użyciem wystarczy(...)kokosową możemy zebrać z powierzchni mleka już następnego dnia. Przez noc mleko rozwarstwi się. Na powierzchni znajdziemy gęstą, twardą śmietankę, poniżej mleczko kokosowe. Wystarczy zrobić dziurkę w śmietanie i delikatnie zlać cały płyn spod spodu. Z podanych wcześniej składników możemy otrzymać około 300 ml śmietanki kokosowej. Ze śmietanki kokosowej możemy przygotować na przykład lody czekoladowe albo wegański „sernik
Dieta bez mlekaWitajcie dziś klasyka ale za to wyjątkowo pyszna klasyka, moim zdaniem jeden z najlepszych serników krakowski. Na cienkim kruchym spodzie w towarzystwie kremowego sera i rodzynek. Ja swój dodatkowo wzbogaciłam cieniutką warstwą kokosowej pianki. Zanim przejdę do przepisu chciałam życzyć Wam na ten nowy rok pomyślności, radości, zdrowia i odwagi do realizacji marzeń. Pomyślnego 2016 roku :) Kruchy spód(...)stosunku 1:3 i z 1/3 robimy paski na wierzch. Ja całość ciasta rozwałkowałam i podpiekłam w 170 st. C przez ok 15 minut do złotego koloru. Masa serowa: 1 kg twarogu zmielonego dwukrotnie (ja używam siedleckiego w "kiełbaskach") 8 jajek 100 g masła 250 g cukru 3 łyżki cukru z wanilią (lub ziarenka z jednej laski wanilii) 3 łyżki
Cynamonowe szczęściekokosowy gotowany "tofurniczek" z kremem czekoladowym~ To już trzecia wersja gotowanego wegańskiego "sernika", tym razem - kokosowa. Nie wiem o co chodzi, ostatnio kokosowo się tutaj zrobiło...Przy okazji, note to self - pamiętać o zakupie mąki kokosowej, bo się kończy już... :x Mam jeszcze dobrą wiadomość! Wczoraj zakończyłam praktyki! Czyli tak, następny tydzień mam wolny! ♥♥♥ Aczkolwiek te trzy tygodnie minęły(...)porcja/ ~kostka (300g) naturalnego tofu ~60g jogurtu sojowego lub mleka kokosowego ~czubata łyżka budyniu waniliowego + odrobina mleka/wody do rozrobienia ~2 łyżki mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~cukier/stevia do posłodzenia wg. smaku ~2-3 łyżki soku z cytryny Tofu kruszymy widelcem, dodajemy jogurt/mleko, sok z cytryny i blendujemy na gładką masę. Masę "serową" zagotowujemy w garnuszku, gdy pojawią się "bąbelki
breakfast of dreamsPozycja obowiązkowa na święta!Zamiast typowego sernika lub piernika, nowoczesne i zdrowe rozwiązanie.Składniki:200 g kaszy jaglanej 0,5 l mleka roślinnego100 g margaryny PALMA firmy Bielmar1/2 puszki mleka kokosowego1 szkl. skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej1/3 szkl. stewii w proszku + 2 łyżki cukru brązowego lub 1/2 szkl. brązowego cukru + 2 łyżki cukru brązowego2 łyżki kakao naturalnego2(...)mleko i 60 g margaryny PALMA. Dodajemy wypłukaną kasze jaglaną i gotujemy do wchłonięcia płynów, a następnie podlewamy mleczkiem kokosowym i dalej chwile gotujemy. Pierniczki kruszymy i łączymy z resztą margaryny, jogurtem i 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej. Ostygniętą masę blenderujemy z cukrem, resztą mąki i przyprawami. Mieszamy z kakaem oraz orzechami. Ciasteczka wykładamy na formę. Pieczemy
Czarnawisienka