tego szybką do zrobienia. Lekki i rozpływający się w ustach przekładany sernik krówkowy z truskawkową polewą #lowicz #dzem #konfitura #truskawki. Przepis podaję na blachę o wymiarach 25x25 cm. Ciasto ciemne: - 6 dużych jaj - 20 dag cukru - 12 dag mąki pszennej - 12 dag mąki ziemniaczanej - 3 łyżki naturalnego kakao - 1 łyżka kwaśnej śmietany - 4 łyżki oleju - 2 łyżeczki proszku
Apetyczna babeczkaletnie tarty i biszkopty z galaretką robią miejsce dla pysznych szarlotek, serników czy też czekoladowych słodkości. Zapraszam na kawałeczek pysznego ciasta do kawki:) Metrowiec Ciasto 8 jajek 2 szkl cukru 3 szkl mąki 16 łyżek oleju 16 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki kakao aromat migdałowy Masa budyniowa 3 szkl mleka 0,5 szkl cukru
Pieguskowa KuchniaJedyne co mogę powiedzieć o tym serniku to, że jest obłędny, kremowy, aksamitny i taki mocno czekoladowy. Ja się w nim po prostu zakochałam, więc spróbujcie koniecznie i Wy. Spód: 1/2 (100 g) kostki masła 1 i 1/4 szklanki mąki 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki wrzucamy
Cynamonowe szczęścieKolejna wariacja na temat sernika - tym razem z kakaowym spodem i kakaową kruszonką. ... a między nimi wspaniały, rozpływający się w ustach, delikatny niczym puch ser - zapraszam! SKŁADNIKI: ciasto: - 1 kostka margaryny - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 2 płaskie łyżki kakao masa serowa: - 1 kg sera z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 1 cukier waniliowy - 2 jaja - 2 żółtka - 1/2 szklanki
Wielopokoleniowoprzepyszny. Niezwykle kremowy i nie czuć w nim twarogu, czego w sernikach nie lubię.Wymiary blaszki : 24 cm x 29 cmTemp. pieczenia : 180 CCzas pieczenia : ok. 1 godziny Składniki:Ciasto 1,5 szkl. mąki 120 g margaryny 2,5 łyżki cukru pudru 2 żółtka 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia zapach rumowy Masa serowa
Słodkości i nie tylkołyżeczki proszku do pieczenia Delecta 2 łyżki kakao Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego w wiaderku 5 jajek 1/2 kostki margaryny (125 g) - miękka, nie z lodówki 1 szklanka cukru kryształ 1 cukier waniliowy Delecta 1 duży budyń smak śmietankowy Delecta Przygotowanie: Czekoladowe ciasto: Margarynę roztapiamy w rondelku. Mąkę, żółtka, kakao, serek homogenizowany, cukier, cukier waniliowy Delecta oraz proszek(...)było pustych miejsc. Następnie wylewamy na czekoladowy spód delikatnie masę serową. Z reszty ciasta formujemy w rękach małe kulki, lekko je spłaszczając. Układamy dowolnie (w odstępach) na masie serowej. Sernik wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 65-70 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy ciasto do wystygnięcia w uchylonym lekko piekarniku (zapobiega to m.in. pęknięciom
Słodkie okruszkiKażdy z nas ma w swoim menu potrawę, która przywołuje wspomnienia. Smak tego sernika przypomniał mi czasy, kiedy od kuchni trzymałam się bardzo daleko. ;-) By było wiadomo o jaki sernik chodzi, mówiłam o nim "czarny". Nie jadłam go już kilka dobrych lat i od razu kiedy spróbowałam, wróciły wspomnienia, smak wydał się bardzo znajomy, jakbym jadła go nie kilka(...)Ciasto: 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 opakowanie cukru waniliowego 5 łyżek wody 3 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka Masa serowa: 1 kg białego sera (u mnie z wiaderka) 4 jajka 1 szklanka cukru 1/2 kostki masła 1. Margarynę, cukier, kakao, wodę, cukier waniliowy przełożyć do garnka. Gotować około 5 minut
Szefowa kuchniPyszny sernik, prawdziwa rozpusta i uczta dla podniebienia. Bardzo efektownie wygląda, bardzo czekoladowy, z kuszącymi wafelkami Lusette . Myślę, że Was też zachwyci ;) Polecam! Składniki na spód: 250 g kruchych ciasteczek czekoladowych 100 g masła Ciasteczka włożyć do blendera i zmiksować na piasek, dodać masło połączyć do powstania mokrego piasku. Masą ciasteczkową wyłożyć spód blaszki o wymiarach(...)twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 100 g cukru 1 jajko 50 g gorzkiego kakao 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego + 6 wafelków śmietankowych Luette Ciasteczkowy spód posmarować cienką warstwą rozbełtanego jajka, na całą powierzchnię wyłożyć wafelki Lusette, mocno dociskać je do spodu. Włożyć do lodówki. Masa serowa - twaróg, jajko, cukier, kakao i ekstrakt waniliowy przełożyć do miski, zmiksować na gładko. Na wafelki wylać
Domowa cukiernia Ewypush({}); Zapraszam również po przepisy na SERNIK BANANOWY oraz CIASTO BANANOWO CZEKOLADOWE Z ORZECHAMI , gdzie również wykorzystacie sporą ilość bananów. Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 16): 133 kcal B 3 g W 11 g T 8 g Składniki: ▸pół szklanki kaszy jaglanej ▸3 banany (najlepiej dojrzałe) ▸3 łyżki kakao ▸3 jajka ▸1/3 szklanki oleju ▸ok.500
Zdrowie i pysznie na talerzukroku jak z brzydkiego sernika zrobić ładny sernik :) Zapraszam! Spód ciasteczkowy: 250 g ciastek maślanych (kupuję Bonitki w Biedronce) 70 g masła roztopionego (ja użyłam 5 łyżek rozpuszczonego nierafinowanego oleju kokosowego ) Wykonanie jest proste, wiecie już doskonale jak zrobić taki spód. Ciastka wrzuciłam do blendera, zmiksowałam na piasek, wsypałam kakao i wlałam rozpuszczone masło i zmiksowałam ponownie. Uzyskałam(...)czekoladę połamaną na kosteczki i wymieszałam w gorącej śmietance, w taki sposób też się rozpuściła, na koniec dodałam masło w temperaturze pokojowej i również wymieszałam. Lekko przestudzoną polewą polałam sernik. Tak jak już wspomniałam udekorowałam bitą śmietaną i kandyzowanymi wiśniami. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekruchych herbatników i masła. Bardzo efektowny i bardzo bardzo smaczny. Do zrobienia tego sernika użyłam twarogu wiejskiego, swojskiego masła i puree z dyni ekologicznej. Z polewą karmelową... Ten sernik jest idealny na jesienne popołudnia, do kawy czy herbaty lub na specjalne okazje. Polecam gorąco! To mój trzec i przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej w paździer niku. Po więcej(...)drugiej kakao, do trzeciej połowę masy krówkowej. Wszystkie masy wymieszać delikatnie. Na ciasteczkowy spód wylewać po 2 łyżki każdej z mas (najpierw 2 łyżki masy krówkowej, potem 2 łyżki masy dyniowej, potem 2 łyżki masy czekoladowej) aż masy się skończą. Jeśli masy są gęste to na koniec ciasto wyrównać, jeśli rzadkie to ciasto się samo ładnie rozleje. Sernik piec
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniezrobiłam sernik, nie skapnęli się że z zimniaków, i nawet nie mam zamiaru ich uświadamiać ps. Po upieczeniu i wystudzeniu przechowuj ciasto w lodówce, spokojnie ,może tam postać kilka dni. Składniki na formę o średnicy 26 cm: ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g oleju (delikatnego np. słonecznikowy, rzepakowy, kokosowy) 50 g cukru 1 banan 50 g kakao szczypta(...)być ryżowa, lub kukurydziana) 1 banan (pełni on tu bardziej rolę dosładzającą, niż sklejacza) Przygotowanie: Ziemniaki obierz, ugotuj i schłodź. Międzyczas przygotowywania spodu będzie wystarczający. Przygotowanie spodu: przesiej mąkę, kakao i cukier do dużej miski. Zblenduj banana z olejem i dodaj do maki. Zagnieć miękkie ciasto. Wylep mi formę do pieczenia uprzednio wysmarowaną olejem i schłodź w lodówce przez godzinkę
greenscarfmoje ulubione ciasto. Walory smakowe to nie jedyna zaleta tego pysznego ciasta. Większość z nich jest bardzo prosta w wykonaniu i to zachęca do szukania pysznych serowych alternatyw :) Ten sernik, jest delikatny, wilgotny i do tego z nutką kokosową. Ma też jedną wadę - szybko znika ;) Składniki: 1 kg sera sernikowego 5 łyżek mąki pszennej 1 budyń śmietankowy 1 szklanka(...)szczypta soli łyżeczka mleka kokosowego 180g maślanych herbatników 150g roztopionego masła 3-4 duże łyżki miodu łyżeczka kakao 20g wiórków kokosowych Przygotowanie: Herbatniki umieszczamy w blenderze. Po skruszeniu ciastek dodajemy do nich roztopione masło,miód, kakao oraz wiórki kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Okrągła formę, wykładamy papierem do pieczenia. Zblendowane ciasteczka wykładamy
ChilliJemySernik z truflą czekoladową i likierem Baileys to doskonałe połączenie smaków. Ciasto serowe, dzięki śmietance jest zwarte i lekko maziste. Trufla wyrazista, mocno czekoladowa, rozpływa się w ustach. Niebo w gębie... nic dodać, nic ująć!Składniki:CIASTO SEROWE 3 jajka 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 200 ml śmietanki 36% 125 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu TRUFLA(...)śmietanki (30% lub 36%) 400 g gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru 150 ml likieru Baileys kakao do oprószenia Wykonanie:Jajka miksujemy, dodajemy ser i pozostałe składniki i dalej miksujemy do rozbicia grudek. Spód tortownicy (24 cm), wykładamy papierem. Przelewamy masę serową i pieczemy około godziny w 160 stopniach i studzimy.Robimy truflę:Zagotować śmietankę, zdjąć z ognia, dodać posiekaną czekoladę
Anioły w kuchni