dobrego? Zapraszam Was do zajrzenia do przepisów na ciasta bez pieczenia :) Sernik na zimno z truskawkami i sernik Snickers , ciasto 3 Bit na herbatnikach lub Raffaello na krakersach . Składniki: 400 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 1 łyżka cukru 3 żółtka Jak zrobić domowe lody bez maszynki? W garnuszku zagotowujemy śmietanę kremówkę, zestawiamy
Ciastkozercypochłania całą wodę, trzeba jej dolać. Kasza nie powinna być rozgotowana. • Do lekko przestudzonej kaszy dodać olej, cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i kakao. • Wymieszać mikserem lub łyżką. Mnie wyszła kleista masa, która łatwo rozsmarowała się na dnie i bokach średniej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa • Płatki jaglane(...)piekarniku nagrzanym do 180. st.C, następnie zmniejszyć temp. do 120 st. C i piec jeszcze 1 godzinę. • 10 minut przed końcem pieczenia posypać sernik czekoladowymi cukierkami. Zamiast oleju kokosowego można użyć masło
To co kochamPrzepis z Śladami Słodkiej Babeczki. Spód: 120 g ciastek zbożowych (np.Digestive) 2 łyżeczki kakao 50 g masła roztopionego Ciastka wrzucić do blendera i pokruszyć, dodać kakao i masło. Ma powstać mokry piasek. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki mocno wysmarować tłuszczem. Przygotowanymi ciastkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20-22 cm. Schłodzić przez czas przygotowywania masy serowej. Masa(...)jednym jajku, miksując dokładnie po każdym. Do masy wmieszać ok. 120 g żurawiny i wylać ją na przygotowany spód, na wierzch wysypać resztę żurawiny. Piec w kąpieli wodnej. Sernik wstawić na środkowy poziom. Piec w 180°C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 140°C i piec kolejne 50 minut. Jeśli weźmiecie mniejszą blaszkę, należy skrócić czas pieczenia. Sernik
Blondynka GotujeWszyscy znamy ciasto pod nazwą "Zebra". Tym razem jest to sernik w paski. Składniki: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku 250g margaryny "Kasia" 4 jajka 200g cukru 1 op. cukru wanilinowego 1 op. budyniu wanilinowego w proszku 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Jajka ubijamy z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Dodajemy ser, miękką margarynę(...)wysokości wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni i pieczemy jeszcze 50 minut. Ostudzony sernik odwracamy do góry dnem i wyjmujemy z foremki. Smacznego
Pyszności Słodkościsernik spotkał się z uznaniem i mogę go wciągnąć w swój sernikowy zestaw. Sam sernik jest mocno cytrynowy i niesłodki na rzecz ociekającego słodyczą wierzchu ciasta polanego obficie karmelem i posypanego podprażonymi orzeszkami ziemnymi. Składniki spód 80g herbatników petitków 2 łyżeczki kakao 4 łyżki stopionego masła masa serowa 1 kg twarogu półtłustego 250 g twarogu tłustego(...)według uznania) wierzch 100-120 g orzeszków ziemnych niesolonych garstka płatków migdałowych masa krówkowa (użyłam masy z Gostynia) 1 łyżka śmietanki 36% Wykonanie Herbatniki rozdrabniamy w blenderze razem z kakao. Mieszankę łączymy z roztopionym masłem i od razu wylepiamy nia dno tortownicy (24cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Tortownicę umieszczamy w lodówce. Twaróg mielimy, przekładamy do misy miksera. Wsypujemy cukier
Raj dla PodniebieniaJeśli nadal zastanawiacie się co dobrego upiec na święta to gorąco polecam szybki w wykonaniu bardzo smaczny i efektowny sernik czekoladowo waniliowy w paski o nazwie zebra :) Gwarantuje, że zarówno i Wam jak i Waszym gościom będzie smakował. Wraz z tym postem chciałabym Wam drodzy czytelnicy bloga złożyć życzenia spokojnych, smacznych, rodzinnych Świąt Wielkanocnych :) Polecam :) Składniki ( na tortownicę(...)ziemniaczaną i znów miksuję. Masę dzielę na dwie równe części. Do jednej z nich dodaje kakao, miksuję. Tortownice smaruję tłuszczem i wykładam papierem do pieczenia. Na środek tortownicy wykładam po dwie trzy łyżki naprzemiennie każdej masy, raz jasna, raz ciemna, do wyczerpania. Sernik piekę w kąpieli wodnej to znaczy: na dno piekarnika wkładam szerokie naczynie z wodą ( np. inną
Kuchnia z widokiem na ogródłyżki gorzkiego kakaa (niesłodzonego) Nadzienie serowe: 1 kg sera w wiaderku 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniacznej 200 g masła 82 % w temperaturze pokojowej (miękkiego) 3 jaja 4 białka ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżeczki domowego ekstraktu z wanilii Lukier: 1 szklanka cukru pudru 2 łyżki gęstej śmietany 18% Przygotowanie sernika: Wszystkie składniki sernika powinny(...)kulę, owinąć folią i razem z większą kulą wstawić do zamrażalnika na minimum 3 godziny (po tym czasie możemy kontynuować przygotowania lub przechować do miesiąca) . 3 łyżki gorzkiego kakaa (niesłodzonego) Piekarnik nagrzać do 175-180°C (grzałka góra-dół) . Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia (można papier „przykleić” do blachy, smarując ją w kilku miejscach masłem) . Do misy
Moja Delicjazapomniane ciasto. Warto jednak powrócić do dawnych przepisów. Mój zapisany , gdzieś w starym, pożółkłym już zeszycie. Sernik połączony z ciemnym ciastem. Zawsze się udaje, dlatego polecam nawet tym niewprawionym w pieczeniu. SKŁADNIKI Ciasto: 1 1/2 szklanki maki 3 łyżki kakao 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 4 jajka 5 łyżek wody Masa serowa(...)miksować. Masę serowa wylać na ciasto. Pod wpływem ciężaru trochę ciasta zmiesza się z serem. I o to chodzi. Ponieważ powinno to być ciasto łaciate. Sernik wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni ok. 60 min. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie
W kuchennym oknie Ewysię, aż ciasto się upiecze by w końcu spróbować to co zrobiłam. Oczywiście sernik jest przepyszny i na jednym kawałku do kawki się nie kończy. Zachęcam do wypróbowania go. Spód: 170 g mąki 60 g cukru pudru 90 g masła 2 żółtka 1 łyżka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej Wszystkie składniki zagnieść (można
My World by Dagmara Reksernik znalazłam w Kuchni Mniam a pianka malinowa to już moja inwencja. sernik gotowany: 1 kg zmielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 5 łyżek cukru 1/2 szkl. mleka 200 g masła 4 jajka 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao 1 budyń waniliowy 1 łyżka cukru z wanilią pianka malinowa: 2 szkl musu malinowego 1 szkl. śmietanki(...)masła,2 łyżki cukru i 1 łyżkę cukru z wanilią,dodać resztę twarogu i zagotować. W oddzielnych miseczkach rozmącić po 2 jajka z budyniami,do czekoladowego dodać kakao. Do pierwszego garnka wlać budyń czekoladowy,do drugiego waniliowy. Gotować mieszając aż budynie zgęstnieją. Jako pierwszą wylać na przygotowaną warstwę herbatników masę czekoladową,wyrównać i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wylać
Kolorowa kuchnia Elkiserka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao 60% 1 płaska łyżka kakao Wierzch: 50-80g masy krówkowej – kajmakowej 250ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale z fixem śmietana lepiej trzyma kształt) poszatkowane(...)puszystą pianę. Następnie dodać ser, serek mascarpone, budyń i wymieszać mikserem na średnich obrotach ( patrz FILM ). 4. Masę serową podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać czekoladę i kakao, a do drugiej masę krówkową, każdą osobno wymieszać mikserem ( patrz FILM ). 5. Do tortownicy o średnicy 21-22cm wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć masę czekoladową, wyrównać. Na wierzch wylać
Mała CukierenkaTrudno nie lubić czegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego smaku możecie doprawić masę domową skórką pomarańczową , nasionkami wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową(...)jajka 0,5 szklanki cukru 50 g mąki 2 łyżki kakao aromat (ja dałam syrop do kawy „rum i czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza
Ciastkozercyłyżki miodu 1 łyżeczka sody 2 łyżki ciepłego mleka 3 łyżeczki kakao na budyń: 3 opakowania budyniu waniliowego 1 litr mleka 5 łyżek cukru 200 g masła dodatkowo: 2 białka 1/2 szklanki cukru Przygotować blat serowy: banana rozgnieść widelcem. Dodać pozostałe składniki sernika i zmiksować. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem i piec w 170*C około(...)rozmieszać w mleku, wlać do mąki. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części. Z papieru do pieczenia wyciąć dwa kawałki wielkości blaszki, w której piekł się sernik. Białka ubić najpierw same na sztywno a następnie dodać cukier. Każdą część ciasta rozwałkować na papierze. Na jedną część wyłożyć pianę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPyszny sernik z gotowanej masy, ciemne herbatniki nadają całego smaku ciastu, a polewa kakaowa dopełnia słodyczy. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach, gdy składniki się przegryzą, ale wątpię w to, żeby ciasto tyle wytrzymało, gdyż od razu będzie chcieli zjeść całe naraz!!! SKŁADNIKI kruche ciasto z połowy składników, przepis TUTAJ 1 paczka herbatników regionalnych Petit(...)przygotowujemy w następujący sposób: masło podgrzewamy razem z cukrem i mlekiem, gdy składniki się rozpuszczą dodajemy kakao i śmietanę, mieszamy aż składniki się połączą. Wierzch dekorujemy posypką. Ciasto najlepiej smakuje po 1-2 dniach. Rada: Ciasto kruche można pominąć i zrobić sernik tylko z użyciem herbatników, wtedy będzie to ciasto bez pieczenia. Akurat zostało mi ciasto kruche więc
słodki bratektylko nieznacznie zmieniłam - na sernik z masą kajmakową i batonikami Snickers. Podane składniki wystarczą na sernik o średnicy 25-26 cm . Zapraszam do przygotowań! Składniki na spód: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka 125 g zimnego masła Składniki na masę serową(...)Snickersów Dodatkowo: 1 mała puszka masy kajmakowej 2 Snickersy CZAS PRZYGOTOWANIA: 110 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce łączymy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia, następnie dodajemy żółtka i drobno posiekane masło. Szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Tak przygotowanym ciastem wyklejamy spód okrągłej formy o średnicy 25-26 cm wyłożonej papierem
My Culinary Art