wspaniale tutaj pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować! Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzie Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód: 75 g ciemnej czekolady (81%) 75 g masła 50 g cukru 2 jajka(...)pieczenia 40 g mielonych orzechów laskowych masa serowa: 800 g serka kremowego 450 g puree z dyni 350 g słodzonego mleka skondensowanego 250 ml śmietany kremówki (38%) 3 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii skórka otarta z 1 pomarańczy 5 jajek polewa: 90 g ciemnej czekolady (65%) 100 ml śmietany kremówki (38%) Czekoladę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeszklanki cukru 2 jajka 3 łyżki miodu 300 g margaryny "Kasia" 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu Sernik gotowany: 1 kg mielonego białego sera 200g margaryny "Kasia" 2 jajka 1 cukier wanilinowy 3/4szklanki cukru 1 budyń śmietankowy 1 łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 1 puszka masy krówkowej posiekane orzechy Placki miodowe: Wszystkie składniki ciasta(...)papierem do pieczenia ok. 15 minut w 200 stopniach. Sernik gotowany: W garnku roztapiamy masło, dodajemy ser i dokładnie mieszamy. Stopniowo dodajemy jajka, cukier biały, cukier wanilinowy, Dokładnie mieszamy i zagotowujemy na średnik ogniu, uważając, żeby masa się nie przypaliła. Kiedy zacznie wrzeć dodajemy mąkę z budyniem i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Kiedy ponownie masa się zagotuje
Salonik smakówSławek. A jako załączniki do życzeń bardzo wiosenny sernik, zielony od japońskiej herbaty Matcha i radosny dzięki wielkanocnym zajączkom, kurczątkom, pisankom. Zielony, bo to kolor nadziei! Składniki: Sernik ? 1 kg sera białego mielonego, np. Piątnica ? 6 jajek ? 1 szklanka cukru ? skórka z 3 cytryn ? 1 duży budyń śmietankowy bez cukru ? 1/2 szklanki śmietanki 30% ? masło i 2 biszkopty(...)której wlać do pełna gorącą wodę. Sernik ? Ser wymieszać w malakserze z cukrem na wolnych obrotach. ? Dodać startą skórkę z cytryn uprzednio polanych wrzątkiem i osuszonych. Uważać, aby nie zetrzeć białej skórki bo jest gorzka. ? Dodawać po jednym jajku co 30 sekund,aż poprzednie utrze się z serem. ? Na koniec dodać budyń i śmietankę. Wymieszać. ? Wylać masę serową
To co kochamjapońskiej herbaty Matcha i radosny dzięki wielkanocnym zajączkom, kurczątkom, pisankom. Zielony, bo to kolor nadziei! Składniki: Sernik • 1 kg sera białego mielonego, np. Piątnica • 6 jajek • 1 szklanka cukru • skórka z 3 cytryn • 1 duży budyń śmietankowy bez cukru • 1/2 szklanki śmietanki 30% • masło i 2 biszkopty do tortownicy Polewa • 1 duża śmietana(...)gorącą wodę. Sernik • Ser wymieszać w malakserze z cukrem na wolnych obrotach. • Dodać startą skórkę z cytryn uprzednio polanych wrzątkiem i osuszonych. Uważać, aby nie zetrzeć białej skórki bo jest gorzka. • Dodawać po jednym jajku co 30 sekund,aż poprzednie utrze się z serem. • Na koniec dodać budyń i śmietankę
To co kochamserka mascarpone 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki budyniu waniliowego 1-2 łyżki cukru pudru (lub mniej) 1 olejek waniliowy 3 jajka Wykonanie masy sernikowej jest banalnie proste i szybkie! Należy jednak pamiętać, by miksować/blendować składniki tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika, co mogłoby spowodować, że ciasto w piekarniku bardzo urośnie, a następnie opadnie(...)krótko bledujemy twaróg sernikowy, serek mascarpone i mleko skondensowane. Następnie dodajemy jajka, budyń, olejek waniliowy i cukier puder. Całość blendujemy. Przelewamy masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód ciasteczkowy i pieczemy w temp. 155-160 st. przez 60-65 minut w kąpieli wodnej, dzięki czemu nasz sernik będzie miał piękny, równy kształt i puszystą, wilgotną konsystencję. Jak to zrobić
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Sernik: 1 kg zmielonego białego sera 2 szklanki słodkiego mleka 2 budynie śmietankowe ( mogą być waniliowe) 2 całe jajka 4 żółtka ½ szklanki oleju 1 szklanka cukru Wszystko razem zmiksować i wylać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą fajansowej, podłużnej blaszki ( może być zwykła, ale wtedy należy ją wyłożyć dokładnie papierem do pieczenia). Piec w 180 stopniach(...)minut. Beza: 4 białka 4 łyżki cukru 4 łyżki kokosu Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając, dodać kokos, lekko wymieszać. Pianę wyłożyć na podpieczony sernik ( 10 – 15 minut przed końcem pieczenia). Piec dalej do uzyskania złotego koloru bezy. Zapraszam do konkursu ma mężowym blogu: http://zegarkiipiora.com/2015/04/17/zegarki-i-piora-1-urodziny-bloga-konkurs/ Kategoria: Ciasta
kuchcikowniatylko wyszłam z domu. Mało zawału nie dostałam gdy wróciłam i zobaczyłam nadkrojony jeszcze ciepły sernik, bo zawsze studzę do następnego dnia żeby dobrze stężał. No ale z sernikami to u nas jest tak zawsze, że jakby mogli, to jedliby prosto z piekarnika. *foremka 23*28 cm (lub większa) Składniki: na ciasto: 150 g mąki pszennej(...)Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka. Kiedy składniki będą utarte dodawać po łyżce sera, śmietanę i budyń.Na końcu wrzucić bakalie. Z białek ubić pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Przełożyć ją na podpieczony spód. Sernik piec w 180*C około pół godziny a później co kwadrans zmniejszać temperaturę o 20*C trzy razy. Upieczony
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabardziej stabilny. Sernik czekoladowy z musem z białej czekolady i granatem Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) spód: 120 g ciastek digestive 2 łyżki kakao 60 g masła masa serowa: 500 g twarogu 3krotnie zmielonego 3 jajka 200 g ciemnej czekolady (70%) 80 g ciemnego brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 2 łyżki budyniu czekoladowego (proszek(...)przez 10-12 minut. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić a kąpieli wodnej, przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, partiami dodawać twaróg. Dodać czekoladę, zmiskować. Dodać ekstrakt i budyń, połączyć. Masę przelać na podpieczony spód. Piec w 140 st. C. przez 40 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez 3-4 godziny. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSernik dyniowy to jeden z takich wypieków, które je się już oczami. Piękny pomarańczowy kolor przyciąga i kusi. A smak? Poezja! Spróbujcie, póki dynia świeżutka!!! Co nam trzeba? 300 g ciastek owsianych 100 g masła 350 g miąższu upieczonej dyni (u mnie hokkaido) 1 kg twarogu do sernika 250 mascarpone 200 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 budyń(...)miękkości w piekarniku-ja lekko podlewam wodą. Odmierzoną ilość miąższu należy dokładnie zmiksować blenderem na mus. Następnie miksujemy ze zmielonym twarogiem i serkiem mascarpone. Następnie dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną, budyń (proszek) oraz jajka i miksujemy na jednolitą masę. Ciasteczka dokładnie kruszymy i dodajemy roztopione masło- mieszamy dokładnie i wykładamy na spód tortownicy – klasyczna 24cm Masę serową wykładamy na spód
Latosiowydomżółtkami i cukrem, przelewamy do rondla i podgrzewamy cały czas mieszając. Dodajemy sok z cytryny, a kiedy masa zacznie gęstnieć i uzyska konsystencję budyniu dodajemy masło i mieszamy do połączenia. Lemon cudr studzimy. spód sernika: Herbatniki układamy na dnie formy do pieczenia wyłożonej papierem masa serowa: Ser, śmietanę, jajka, mąkę, skórkę z cytryny, cukier i cukier waniliowy mieszamy krótko(...)formy wyłożonej herbatnikami, na wierzchu robimy kleksy z 1/3 wcześniej przygotowanego lemon curd. Kleksy rozprowadzamy widelcem po całej powierzchni sernika w różne wzorki. Formę z sernikiem wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 60 minut. Upieczony sernik studzimy. Wierzch ostudzonego sernika smarujemy pozostałym lemon curdem, a potem schładzamy w lodówce
Bon appetit mon amieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik wiedeński to jeden z najbardziej popularnych i najczęściej przygotowywanych wypieków z sera. Można by rzec, że to król pośród serników. Tradycyjnie pieczemy go bez spodu z tłustego twarogu i dużej ilości jajek. Sernik wychodzi puszysty, kremowy i bardzo smaczny. Wręcz rozpływa się w ustach. Brzmi apetycznie prawda? Smak tego wypieku poczujecie, dopiero kiedy pokusicie(...)się dużo przepisów na serniki, ponieważ uwielbiam je przygotowywać a co ważniejsze jeść. Jeśli wśród Was są także miłośnicy domowych serników, koniecznie musicie wypróbować mojego przepisu na sernik wiedeński z polewą . Sernik sam w sobie jest pyszny, ale polewa nadaje mu jeszcze lepszego smaku! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEPIS NA SERNIK WIEDEŃSKI Sernik Wiedeński składniki
Przepiski.plwylepiamy nimi spód tortownicy. Pozostawiamy w lodówce do czasu wylania sernika. 2. Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy je z cukrem, syropem trzcinowym i cukrem waniliowym. Dodajemy śmietankę, budynie, śnieżkę, olejek oraz masło. Na koniec dodajemy ser zmielony dwukrotnie. 3. Do tak przygotowanej masy serowej dodajemy ubite ze szczyptą soli białka i mieszamy do połączenia obu mas. Granat myjemy(...)wlewamy na przygotowany wcześniej spód biszkoptowy i pieczemy ok 100 minut w temp. 160 st C. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i nie wyciągamy sernika przez ok 30 minut. 4. Jeszcze ciepły sernik polewamy rozpuszczoną z dodatkiem mleka białą czekoladą i posypujemy resztą owoców granatu. Ps. Owoce granatu najlepiej gdy są pełne i osuszone. Starajmy się wyjąć
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: (na tortownicę 24cm) na sernik 100g orzechów włoskich 100g orzechów laskowych 50g orzeszków nerkowca kilka migdałów mała filiżanka mocno zaparzonej kawy 1kg twarogu półtłustego 150g margaryny Palma w złotym opakowaniu 4 łyżki śmietanki kremówki 5 jajek 3 łyżki kremu z orzeszków ziemnych 5 łyżek kajmaku 1 łyżka budyniu krówkowego otarta skórka z 1 cytryny otarta skórka(...)cytryny i z pomarańczy. Dodać krem z orzeszków ziemnych oraz śmietankę i budyń. Zmiksować do połączenia się składników. Masę przelać na podpieczony spód. Piec 60minut w 170C. Studzić w otwartym piekarniku. polewa: w rondelku podgrzać 3 łyżki kajmaku z 2 łyżkami mleka. Polać wystudzony sernik. Udekorować dowolnie. Artykuł Sernik orzechowo-krówkowy z kremem z orzeszków ziemnych (ulepszony
Raj dla Podniebieniawszystko zamknięte w pysznym, kruchym cieście. Tym razem orzechowym, którego smak wspaniale skomponował się z rabarbarem. Warstwa z moimi ulubionymi łodygami przypomina konsystencją budyń, jest trochę kwaśna, trochę waniliowa. Masa serowa smakuje... Cóż, jak sernik. Cytrynowy, delikatny i leciutki. Pyszny. Całość komponuje się znakomicie, wszystkie elementy łączą się w idealną całość. Jeśli jeszcze gdzieś zobaczycie rabarbar - kupcie. I upieczcie(...)zmielonych orzechów laskowych 80 g zimnego masła 1 jajko masa rabarbarowa: 500 g rabarbaru 100 g cukru 1 laseczka wanilii skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) 4 łyżki zimnej wody masa serowa: 150 g serka mascarpone 2 jajka 1 żółtko skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrze