Pokazały się truskawki w sklepie, więc u mnie jako pierwsze z nimi ciasto jest tarta. Pyszne kruche ciasto i ser o smaku wanilii z orzeźwiającymi
Wypieki Reneskładniki na cisto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g cukru 1 jajko 1 żółtko 125 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie
Domowy Smak JedzeniaBłyskawiczne, urzekające swym wyglądem i dosłownie powalające smakiem, tak w skrócie można określić te małe cuda. U nas były już dwukrotnie, w dwóch
Smaczne ZdroweSernik na wypasie w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku. Sernik przygotowany na biszkopcie z gotowaną masą serową z dodatkiem soku jabłkowego. Pod masą serową znajdziemy kawałki jabłek smażonych na maśle, a na masie serowej - kremowy mus jabłkowy przygotowany na bitej śmietanie(...)łyżeczki żelatyny Masa serowa: ok. 300 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 budyń waniliowy (40 g) 80 g masła 1/4 szklanki soku jabłkowego Dodatkowo: 2 duże jabłka 1 łyżka masła 3-4 łyżki kajmaku duża garść
Kuchnia MagdaLenySernik na wypasie w jesiennym klimacie - z jabłkami, kajmakiem i orzechami. Jest to sernik gotowany w garnku, a nie pieczony w piekarniku. Sernik przygotowany na biszkopcie z gotowaną masą serową z dodatkiem soku jabłkowego. Pod masą serową znajdziemy kawałki jabłek smażonych na maśle, a na masie serowej - kremowy mus jabłkowy przygotowany na bitej śmietanie(...)łyżeczki żelatyny Masa serowa: ok. 300 g twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1 budyń waniliowy (40 g) 80 g masła 1/4 szklanki soku jabłkowego Dodatkowo: 2 duże jabłka 1 łyżka masła 3-4 łyżki kajmaku duża garść
Kuchnia MagdaLenyowocami. Postawiłam na ciasto na jasnym biszkopcie, z budyniem, pianką śmietankową, i truskawkami oblanymi galaretką. Ciasto jest mało pracochłonne, ładnie wygląda, a jeszcze lepiej smakuje. Polecam. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki pszennej tortowej 3 płaskie łyżki cukru 1 łyżka oleju Budyń: 1 duży budyń waniliowy na 3/4l mleka 2szkl. mleka (500ml) 3 łyżki(...)mleka zagotowałam. W pozostałym mleku rozmieszałam proszek budyniowy i cukier i przelałam na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotowałam budyń do zgęstnienia. Do gorącego mleka włożyłam masło i mieszałam aż masło się rozpuściło. Gorący budyń wylałam na biszkopt. Na budyniu ułożyłam kakaowe herbatniki. Ciasto odstawiłam do wystygnięcia. Galaretkę przeźroczystą rozpuściłam w szklance gorącej wody i odstawiłam do wystygnięcia. Zimną śmietanę
Waniliowe ImprowizacjeDzisiaj podzielę się z Wami przepisem na pyszny, wilgotny sernik z gruszkami. Połączenie sera z gruszką - rewelacja !!! Polecam wypróbować przepis. Na wierzch serniczka położyłam truskawki i zrobiłam esy floresy z kajmaku <3 Kajmak mogłabym dodawać wszędzie bo uwielbiam :) Wymiary blaszki: 28x24 cm Temp. pieczenia: 190C Czas pieczenia: ok. 60 minut Składniki: 6 gruszek cytryna 100 g masła(...)łyżki kakao i 3 łyżki mleka. Całość miksujemy. Ciasto wylewamy na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia. 4 żółtka ucieramy z twarogiem , resztą cukru, kremówką, 1,5 opakowania budyniu i rodzynkami. Do masy dodajemy ubite na sztywno białka. Masę twarogową wylewamy na ciemne ciasto. Na wierzchu układamy pokrojone gruszki. Pieczemy ok. 60 minut. Po upieczeniu, uchylić piekarnik i odczekać
Różne smaki w kuchniSernik ten piekłam już kilka razy i za każdym razem był bardzo smaczny. Połączenie sera z jabłkiem jest wyborne. Serniczek jest lekko wilgotny o winnym smaku. Przepis z bloga Dorotki . Składniki na ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej; 0,5 szklanki cukru pudru; 125 g margaryny; 2 żółtka; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia(...)Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany; 120 g margaryny; 1,5 szklanki cukru pudru; 4 jajka (białka oddzielić od żółtek); 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru; około 30 g cukru waniliowego; Ponadto: 800 g jabłek; Ser zemleć. Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka
In my kitchenprzygotuj budyń – z całości mleka odlej 200 ml i wymieszaj je z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami i mąką. Pozostałe 450 ml mleka zagotuj. Do gotującego się mleka dodaj część mleka wymieszanego z cukrem, żółtkami i mąką. Całość mieszaj do momentu zagotowania. Gotowy budyń zdejmij z ognia, przykryj szczelnie (polecam przykryć folią spożywczą) i odstaw do całkowitego wystudzenia. Budyń polecam(...)kremu z lodówki – kiedy będziesz przygotowywać krem, masło powinno mieć temperaturę pokojową. Kiedy budyń wystygnie, możesz przejść do przygotowania kremu. Masło ubij na jasną, puszystą masę – ubijanie powinno potrwać 6-7 minut. Następnie dodawaj po łyżce budyniu. Czas miksowania pomiędzy dodaniem kolejnej łyżki budyniu powinien wynosić około minuty. Dzięki temu krem wyjdzie puszysty i gładki. Teraz dodawaj
Via Gustotutaj (KLIK) Przepyszne i bardzo efektowne ciasteczka, które dzieci wprost pokochają. Racuchy budyniowe z jabłkami Przepis tutaj (KLIK) Prosty przepis na puszyste, mięciutkie i rumiane racuszki z dodatkiem budyniu śmietankowego i jabłek. Palce lizać! Waniliowe cake pops Przepis tutaj (KLIK) Bardzo ostatnio popularne czekoladowe ciasteczka na patyku. Są w miarę proste w przygotowaniu, a smakują obłędnie(...)smak naprawdę rewelacyjny. Polecam! Cheescakesticks czyli serniczki na patyku Przepis tutaj (KLIK) Ciasto inne niż wszystkie, bo bardzo efektownie podane i mega pyszne. A tak naprawdę to upieczony sernik, oblany polewą czekoladową i ładnie przyozdobiony. Prawdziwa uczta dla oczu i podniebienia. Wszystkie dzieci będą się tymi deserkami zajadać! Soczyste kotleciki serowo-drobiowe Przepis tutaj (KLIK) Delikatne mięsko
Blog z Apetytemcytatu. Bez przemyśleń. Dziś sam przepis. Świąteczny klasyk. Połączenie sernika i makowca dla tych, którzy nie potrafią się zdecydować, które ciasto lubią bardziej ;) Mam dla Was dwie małe uwagi odnośnie tego ciasta. Mój seromakowiec wyszedł nieco niski - jeśli chcecie, aby Wasz był wyższy, upieczcie go w nieco mniejszej formie - jednak pamiętajcie wówczas, że pieczenie może się wydłużyć o kilka minut(...)żurawiny) 50 g kandyzowanej skórki z pomarańczy kilka kropel olejku migdałowego Masa serowa: 100 g masła 150 g cukru pudru 4 jajka 1 kg sera twarogowego 1 budyń śmietankowy skórka otarta z 1 pomarańczy Ciasto : Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na elastyczne ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć w niej ciasto. Na czas przygotowania pozostałych
My simple kitchenCudownie pachnące, puszyste ciasto z dodatkiem jagód i chrupiącej kruszonki. Drożdżówka sprawdzi się nie tylko do popołudniowej kawy ale również na śniadanie z kubkiem mleka lub
Smakołyki AsiCiasto, które łączy w sobie smak sernika i piernika jednocześnie, wilgotne, nie za słodkie a do tego smak brzoskwiń. Mimo, że gościło na moim świątecznym stole uważam że doskonale nadaje się do upieczenia także już po świętach. Jest dość szybkie w wykonaniu i myślę że każdego zachwyci ten smak. Przepis znalazłam tutaj. Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki(...)minut( na złoty kolor). Masa serowa: 1 kg dwukrotnie zmielonego twarogu lub tak jak u mnie gotowy ser "z wiaderka" 1 szklanka cukru pudru 200 g masła 1 budyń śmietankowy 3 jaja Ser ucieramy z cukrem pudrem i całymi jajami. W garnku roztapiamy masło i dodajemy małymi porcjami ser, na koniec wsypujemy budyń i cały czas mieszając doprowadzamy
Słodka Kraina WypiekówWitajcie po przerwie; ) Powracam z moim ulubionym typem ciasta – sernikiem. Z góry przepraszam za jakość zdjęć, ale lampa w starym aparacie lekko fisiuje, a nowy aparat czeka na instalacje sterowników ale obiecuje, że już za jakiś czas fotki będą ładniejsze. Tłumacze się także z dłuższej jak na mnie nieobecności i dziękuję za Waszą troskę- jesteście wspaniali. U mnie wszystko(...)pieczenia kostka margaryny Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Dzielimy na 2 części. Wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Składniki na masy sernikowe: 6 białek 1 ½ szklanki cukru 3 budynie: czekoladowy , wiśniowy, śmietankowy 3 śmietany 18% (po 400 g każda) Białka miksujemy na sztywno. Pod koniec wsypujemy cukier. Miksujemy na sztywną bezę. Dzielimy na 3 części do 3 misek
Domowe ciastamożna opcjonalnie dodać 1 łyżkę budyniu waniliowego do wykończenia wierzchu: kleksy ubitej śmietanki 36 % ulubione owoce jagodowe Wykonanie: Do miski przekładamy sery i wsypujemy słodzik lub cukier. Miksujemy do połączenia i roztarcia cukru. Wbijamy po kolei jaja, miksując na najniższych obrotach. Dodajemy obie śmietany, ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny, wsypujemy budyń. Składniki mieszamy - proponuję(...)Wierzch ozdobiłam śmietanką i borówkami. Moja wersja jest idealna dla osób na dietach nisko - węglowodanowych, z dodatkiem cukru natomiast to doskonały przepis dla zwolenników ciężkich, kremowych serników w stylu nowojorskiego. Z owocami lata - pyszny! Zapraszam do testowania, raz jeszcze z ekscytacją dodam - dobrze być tu ponownie
Kronika Piekarnika