, muszę przyznać, że jest to jeden z lepszych serników jakie robiła, pewnie jest to związane z większą ilością tłuszczu w serze, ponieważ wyjątkowo nie użyłam chudej Emilki ;) Składniki: 1 kg twarogu sernikowego (użyłam twarogu we wiaderku Pilos (z Lidla) 6,5% tłuszczu) 0,5 szklanki mleka 4 łyżki budyniu czekoladowego bez cukru kilka kropel aromatu waniliowego 6 jajek stewia
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDzisiaj na blogu przepyszny debiutancki sernik, młodej mężatki.Mogę tylko powiedzieć, że się zawstydziłam, bo nigdy nie wyszedł mi tak puszysty, delikatny i doskonały w smaku jak, co tu ukrywać, mojej synowej. Jednocześnie cieszę się, że mogę zaprezentować Wam ten przepis i piękne zdjęcia. SKŁADNIKI: Na ciasto: 2 szklanki mąki 1/2 kostki miękkiej margaryny 1/2 szklanki cukru(...)miksujemy.masa jest bardzo rzadka. Przepis na rosę : Białka z dodatkiem szczypty soli ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy stopniowo cukier. Białka ubijamy podczas pieczenia sernika, najlepiej przed samym wyłożeniem piany na sernik. Pieczenie: Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy ok. 1 godzinę w temperaturze 180 stopni C. Pod koniec pieczenia (gdy ser będzie lekko rumiany) wykładamy
W kuchennym oknie Ewyjest- pyszny świąteczny makowiec. Spód taki jak na sernik z rosą!Forma 30x25 Masa makowa SKŁADNIKI: 1 kg. maku (2 łyżki masy zabieram na makiełki wigilijne) 3/4 kostki masła 3/4 szkl. cukru 6 jajek 2 łyżki kakao 3/4 słoika powideł śliwkowych (słoik 200ml) 2-3 łyżki miodu 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej olejek migdałowy kilka
Kuchnia BeatyZachęcam do upieczenia poniższego sernika bez sera, ponieważ zaskoczy Was prostotą wykonania i smakiem. Składniki na formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm: 2 duże jogurty greckie (łącznie 800 g) 1,5 szklanki cukru pudru (200 g) 5 dużych jajek 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g) 1/2 szklanki oleju (65 g) 2 budynie o smaku waniliowym (razem(...)dekoracji cukier puder * budyń można zastąpić taką samą ilością mąki ziemniaczanej + do masy można dodać kilka kropelek aromatu wanilinowego Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania powoli wsypać 1/2 szklanki cukru pudru. Ubijać, aż do uzyskania gładkiej, sztywnej i lśniącej masy. W osobnej misce, żółtka zmiksować z pozostałą ilością cukru pudru. Gdy masa będzie jasna
UgotowaćIdealny sernik dla wielbicieli ciastek Oreo :) Delikatny ,słodki i rozpływający się w ustach..... idealny będzie po mocnym schłodzeniu ,najlepiej całą noc :) Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 25 sztuk ciastek Oreo bez masy + 5 sztuk całych z masą - 30 g roztopionego masła Masa serowa : - 1kg sera białego u mnie Z Wielunia "Mój(...)ulubiony " - 5 jajek - budyń waniliowy - kilka kropel olejku waniliowego - 90 g cukru pudru - 100 ml mleczka kokosowego - masa z ciastek + 7 połamanych ciastek i 2 łyżki rozkruszonych w blenderze Wierzch : - 500 ml śmietany 30 % u mnie Gostyńska - 2 sztuki śmietanfix - 150 g cukru pudru - 2 łyżki Oreo rozdrobnionych w blenderze - 2 sztuki całych Oreo Sposób wykonania : Blaszkę 26 cm wykładamy
Wypieki ReneDziś znów mam dla Was sernik, bo tak się jakoś składa, że kocham je w każdej wersji, a ten tu jest po prostu pyszny, delikatny, na kruchym spodzie z soczystymi brzoskwiniami i do tego kokosową kruszonką. Klasyka w najlepszym wydaniu. Spróbujcie koniecznie. Spód: 2 szkl. mąki 1/2 szkl. cukru 3/4 kostki masła lub margaryny 2 jaja(...)budyń śmietankowy 1 cukier waniliowy 1 szkl. mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 puszka brzoskwiń (w sezonie można śmiało użyć świeżych) Ser mielimy (jeśli nie używamy gotowego zmielonego). 4 białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka i 1 jajo ucieramy z cukrem do białości, a następnie mieszamy z serem. Dodajemy olej, budyń, mąkę ziemniaczaną
Cynamonowe szczęściesernik? A no przede wszystkim smak - kremowy, wyraźnie sernikowy z czekoladową nutą i chrupiącymi orzechami. Ale też jego przekrój, gdzie białe i ciemne warstwy tworzą marmurkowy wzór. Sernik marmurkowy Składniki : spód: 150g ciastek digestives 1 kopiasta łyżka kakao 70g masła 1 łyżka śmietanki Herbatniki zmielić, wymieszać z kakao. Dodać roztopione masło ze śmietanką, wymieszać i wyłożyć(...)lekko potrząść formą, żeby masa się wyrównała. Piekarnik rozgrzać do 200stC, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą (powinno być mniej więcej wielkości formy z sernikiem, żeby podczas pieczenia woda mocno parowała). Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC, piec przez godzinę. Środek sernika powinien być ścięty. Po upieczeniu studzić w piekarniku przy uchylonych drzwiach przez godzinę
Obiad gotowybudynie waniliowe – 1 łyżka kaszy manny – 1 łyżka skórki z cytryny – 450 g mrożonych wiśni bez pestek lub świeżych – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 3 łyżki cukru Przygotowanie: Wiśnie rozmrażamy. Jeśli używamy świeżych myjemy i drylujemy. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą, gładką masę. Dodajemy żółtka i mieszamy. Następnie dodajemy budynie, kaszę mannę(...)woda troszkę odparuje. Następnie dodajemy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i mieszamy jeszcze chwilę, czekając aż wytrącony sok z owoców zgęstnieje. Po tym czasie odstawiamy gotowe wiśnie do wystudzenia. Sernik wyciągamy z piekarnika i studzimy. Na koniec wykładamy na wierzch nasze przestudzone wiśnie. Smacznego. Artykuł Sernik wiedeński z wiśniami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEpieczenia sernika: 175ºC | czas pieczenia: 1h 30 min. Ciasto 1 1/4 szkl. mąki 5 dkg masła 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka śmietany 1 całe jajko 0,4 szkl. cukru pudru 1 mały cukier waniliowy aromat waniliowy 2 łyżki masła orzechowego Masa serowa 1 kg twarogu sernikowego (użyłam sera Hej!) 4 całe jajka 2 budynie śmietankowe(...)być ścięty. Jeśli góra zbyt szybko się rumieni, ciasto można przykryć folią aluminiową. Polewa kajmakowa i czekoladowa. Kajmak, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła podgrzać. Polać wystudzony sernik. Na wierzch wyłożyć pokruszone orzeszki ziemne. Podobnie można przygotować polewę czekoladową. Kilka kosteczek czekolady, 2 łyżki mleka i 1 łyżkę masła roztopić w kąpieli wodnej. Wymieszać i jeszcze ciepłą
coolinarnastrefa.blogspot.commusem. Truskawki w tym roku są takie jakie są, a więc nadają się na truskawkowy mus. Dlatego postanowiłam tradycyjnemu sernikobrownie dodać owocowego tonu w postaci zmiksowanych truskawek. Sernikobrownie czyli sernik na spodzie brownie uwielbiam! Bardzo lubię połączenie czekoladowego brownie z serem.Ostatnio piekłam sernikobrownie z malinami . Sernikobrownie Składniki: Foremka o boku 25 cm x 35 cm x 6 cm Brownie(...)masła 200 g gorzkiej czekolady 1 łyżka kakao 3 jajka 225 g cukru 125 g pszennej mąki Masa serowa 1 kg twarogu z wiaderka 2 jajka 2 budynie o smaku śmietankowym 1 łyżeczka waniliowej pasty 1 łyżka soku z cytryny 200 g cukru Mus truskawkowy 900 g truskawek 90 g cukru 5 łyżeczek żelatyny + 4 łyżki wody 1 łyżka soku
codojedzeniaWstawiamy do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z cukrem. Dodajemy do nich pokrojone masło i ucieramy. Następnie dodajemy ser, zblendowane jagody i budynie. Mieszamy, aż powstanie jednolita masa. Białka ubijamy i mieszamy delikatnie z masą serową. Blachę wykładamy papierem, rozwałkowujemy ciasto i wykładamy nim blachę, tak aby zachodziło trochę na boki blachy. Wykładamy(...)stopniach. Masa śmietanowa : Śmietanę ubijamy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy w wodzie (wg przepisu na opakowaniu) i wystudzoną dodajemy do śmietany. Miksujemy2-3 minuty i wykładamy na wystudzony sernik. Wstawiamy do lodówki chłodzimy. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy wierzch ciasta. Gotowe
Czerwona Porzeczkanabiera niezwykłego, jesiennego charakteru. W smaku aksamitnie kremowy i wilgotny. Jednym słowem- sernik- bajka! Nie bójcie się dodawać dynię do wypieków, bo nadaje się do tego idealnie. Poza sernikiem polecam wam muffiny dyniowe z malinami , jesienne ciasto dyniowe i placki dyniowe . Udanych wypieków! Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych(...)sernika przecieram puree przez gęste sitko, wtedy jest idealnie gładkie. Puree z dyni i pozostałe składniki na masę serową (wszystkie powinny być w temperaturze pokojowej) umieszczamy w misie miksera. Mieszamy je na niskich obrotach, do momentu aż masa stanie się jednolita, nie dłużej! Nie miksujemy zbyt długo aby nie napowietrzać masy. Zbyt długie miksowanie spowoduje, że sernik wyrośnie
Smakowity Blog Kulinarnybudyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi
Made By Mom And SonMleczny sernik z granatem i wiosennymi, jadalnymi kwiatami. Ma tak delikatną konsystencję, że wprost rozpływa się w ustach. Chociaż nie zawiera dużej ilości cukru to jest bardzo słodki. Polany zagęszczonym mleczkiem które kojarzy mi się z dzieciństwem. Po prostu pyszny! Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin(...)dlatego chętnie dodaję je do moich pysznych deserów :) 600 g mielonego twarogu 1,5 szklanki mleka 2% jajko i 2 żółtka opakowanie budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 5 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki zagęszczonego, słodzonego mleczka ziarenka z połowy granatu jadalne kwiaty np. bratki i stokrotki Jajko ucieramy z żółtkami i cukrem. Do masy dodajemy po łyżce sera
Mienta blogSzybki i smaczny sernik, który kusi smakiem. Składniki na spód: 220 g herbatników kakaowych lub zwykłych maślanych 110 g orzechów włoskich 130 g masła 1/3 szklanki cukru pudru Wykonanie: Masło roztopić. Herbatniki pokruszyć w blenderze lub chopperze. Orzechy drobno pokroić. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, wysypać na dno formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25cm x 35cm. Starannie docisnąć(...)trzykrotnie mielonego 510 g masy krówkowej (kajmaku) { 3 – 4 łyżki odłożyć do polewy} 6 jajek 60 g masła o temperaturze pokojowej 5 łyżek mleka 2 łyżki cukru pudru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy 3 łyżki cukru waniliowego Wykonanie: Wszystkie składniki (3 – 4 łyżki masy krówkowej zostawić do polewy) miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Nie miksować zbyt długo, tylko do połączenia
Przepisy Babci