Miał być sernik jagodowy pieczony z przepisu Kaś , ale jak znów zrobiło się upalnie, to zmieniłam opcję na sernik bez pieczenia z bloga Moje kucharzenie . Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyTartaletki z truskawkami i mascarpone Miętowe tarteletki z musem czekoladowym i truskawkami Ucierane z truskawkami i bezą Sernik z rabarbarem i truskawkami Truskawkowa magia smaku Mini serniczki z truskawkami Truskawkowe ciasto mamy Ciasto z masą truskawkową
Z miłości do słodkościLemon curd to krem cytrynowy przygotowywany na bazie jajek, cukru oraz masła. Najlepszy dodatek do owoców w pucharkach, do ciast, sernika, bezy, ciasteczek. Ten kto go wymyślił, był geniuszem. Do przygotowania go zachęcił mnie przepis Nigelli Lawson. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikInna wersja sernika na zimno z truskawkami czyli sernik bez sera :) Składniki: - 1 tabliczka gorzkiej czekolady - 2 szklanki pokruszonych herbatników - 3 łyżki dżemu truskawkowego - 1,5 szklanki kremówki - 1,5 łyżeczki żelatyny - 1 galaretka truskawkowa - świeże owoce - 1/2 sklanki cukru pudru Przygotowanie: Spód tortownicy wykładamy aluminiową folią i wkładamy do lodówki. W kompieli wodnej rozgrzewamy czekoladę z dodatkiem
Zainspirowana w kuchniSernik to klasyk. Trudno jednak o jedyny, słuszny przepis na to ciasto. Pewny jest jeden składnik - biały ser! Mój sernik ma trzy poziomy: kruche ciasto na spodzie, śmietankowo-serowe wnętrze i kokosową bezę na wierzchu. Całość tworzy lekką kompozycję przenikających się smaków. Polecam! Dla mnie to kawałek nieba:) Składniki do wykonania kruchego spodu: 150g masła lub margaryny 150g
Kuchnia Pani Wiosnypodniebienia :-) Robi się go bardzo szybko i prosto a efekt finalny zadowoli każdego fana serników. Mikser jest zbędny, wystarczy trzepaczka - im mniej się ubija tym lepiej. Sernik można bez problemu upiec w wersji bezglutenowej - wystarczy kupić kruche ciastka bez glutenu. Koniecznie spróbujcie! Jedyny minus to fakt, że ciasto niestety znika w zastraszającym tempie.. i trzeba piec kolejne ;-) Bardzo(...)Dodać przetarte jagody i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Masę serową przelać na schłodzony ciasteczkowy spód. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 ° C bez termoobiegu. Piec sernik przez około 70 minut. Gotowy sernik ma sprężysty wierzch i jest ścięty na środku. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia. Następnie wyjąć
maniapieczeniaSERNIK Z BEZĄ Przepyszny kremowy sernik o smaku waniliowym, z pięknie wyrośnięta bezą, smak wzbogacają pistacje oblane czekoladą.... ;-) http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/sernik-z-beza-i-pistacja-najsmaczniejszy.html 2. CZEKOLADOWY TORT Z BRZOSKWINIAMI Tort bardzo łatwy w wykonaniu, bardzo efektownie wyglądający. Polecam szczególnie tym, którzy lubią smak czekolady ale nie mają zbyt dużo czasu na pieczenie w kuchni. http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/11/czekoladowy-tort-z-brzoskwiniami.html 3. KARMEL BROWNIE TOWER
SMYKWKUCHNI, pieczony bez spodu. Dla mnie sernikożercy, ten sernik, to totalne zaskoczenie. Nigdy nie piekłam sernika wiedeńskiego, więc teraz będzie co nadrabiać, bo sernik jest przepyszny. Bardzo delikatny, ale też taki treściwy, serowy. Pychotka... Sernik zdecydowanie inny niż te, które dotychczas piekłam. Wyczulam tylko na wielkość tortownicy. Sernik bardzo mocno bowiem wyrasta, potem równo opada(...)dołu) nagrzanego do 175*C i pieczemy ok. 65 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu, u mnie z parą wodną, na 1 stopniu intensywności pary. Zamiast tego można na dnie ustawić keksówkę do połowy napełnioną wrzącą wodą. Po upieczeniu uchylamy lekko piekarnik, nie wyjmujemy sernika od razu. Stopniowo otwieramy drzwiczki na coraz dłużej, zostawiamy je uchylone, aż w końcu
Smaczne ZdroweSernik, który króluje u nas praktycznie od zawsze. I mimo różnych eksperymentów, testowania innych serników, zawsze w końcu wracamy do tego. Serniczek idealny. Delikatny, puszysty, wprost rozpływający się w ustach. Na wielkie okazje ale także i bez nich, wtedy robię go po prostu w mniejszej blaszce(...)porcji, tj.z 1 kg sera. To jest porcja idealna na weekend dla takiej żarłocznej rodziny jak moja. Ciekawe spostrzeżenie odnośnie sernika pieczonego z ksylitolem , bez dodatku cukru: mianowicie taki sernik może być dłużej przechowywany, nie zmienia smaku, ksylitol po prostu nie fermentuje tak jak cukier, ja zauważam coraz więcej zalet stosowania cukru brzozowego, tak więc baaardzo gorąco polecam .Można
Smaczne Zdroweżółtka i zostają nam białka..no i wtedy problem co z nimi zrobić..ja czasem mrożę, a czasem wykorzystuję od razu..Podobny oszukany sernik [ styropian ]- bo to sernik, ale bez sera robiłam już jakiś czas temu..a tym razem zrobiłam sernik z ze śmietany i bez ciasta kruchego..a podpatrzyłam tutaj. Mój sernik wyszedł jakiś
Moje domowe kucharzenieCiasta bez pieczenia to szybkie i proste w przygotowaniu desery. Ciasto z masłem orzechowym to połączeniu dwóch przeciwstawnych smaków – słodkiego budyniu, z lekko słonym masłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!milczeli. Gdy zjedli po dwa kawałki ledwie wydusili z siebie – pycha. Okazało się, że nie mieli czasu pochwalić, tak pochłonęła ich degustacja No więc mój sernik z rosą jest bez rosy. Bo rosy się nie doczekał. Ale to chyba też fajnie, prawda? Składniki: Ciasto – spód: 1 szczypty soli 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko(...)wystygnięcia. Jeśli chcecie aby powstała rosa zostawcie go do następnego dnia. Jak już wiecie mnie się to nie udało Artykuł Sernik z rosą (bez rosy) ;P Sprawdźcie dlaczego :) pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plnajistotniejsze, zasmakował nam bardziej niż tradycyjny, pieczony sernik. Sernik gotowany jest bardzo delikatny, kremowy, wprost rozpływający się w ustach. Polecam bardzo gorąco nie tylko na wielkanocny stół. Można oczywiście przygotować go na własnoręcznie upieczonym kruchym spodzie. Ja tym razem wykorzystałam kupne maślane ciacha tak, by cały sernik był bez pieczenia. U mnie w tortownicy, o śr. 25cm
Smaczne ZdroweSernik znany wszystkim, chyba nie ma wyjątków. Król imprez urodzinowych, imieninowych, zwłaszcza tych obchodzonych w pracy. Właśnie na takich biurowych urodzinach koleżanki z pracy jadłam
bistro mamaSernik rozpływa się w ustach i wspaniale łączy w sobie smak białej czekolady, migdałów i owoców. Do sosu możemy użyć dowolnych owoców jagodowych, każda wersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam… Składniki: Spód: 200g ciasteczek amarettini 100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa: 350g białej czekolady 130g śmietany kremówki 36% 600g
Mała Cukierenka