sernik z beza - 3978 przepisów (strona:213/266)

Domowa masa makowa 78

mojprzepisna.pl | Domowa masa makowa Domowa masa makowa jest genialna w porównaniu z masą kupną, naprawdę warto włożyć troszkę trudu aby samemu ją zrobić, tym bardziej, że

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 73

Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na

moj przepis na
Domowa masa makowa 75

mojprzepisna.pl | Domowa masa makowa Domowa masa makowa jest genialna w porównaniu z masą kupną, naprawdę warto włożyć troszkę trudu aby samemu ją zrobić, tym bardziej, że

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 121

Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na

moj przepis na
Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry 180

Rozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na

moj przepis na
Kruche rurki z kremem kajmakowym 150

Dziś drugie podejście do rurek, dla mnie równie smaczne jak kruche rurki z nadzieniem z musu śliwkowego , zdaniem mojego męża jeszcze smaczniejsze od wcześniejszych. Tym razem

moj przepis na
Kruche rurki z kremem kajmakowym 263

Dziś drugie podejście do rurek, dla mnie równie smaczne jak kruche rurki z nadzieniem z musu śliwkowego , zdaniem mojego męża jeszcze smaczniejsze od wcześniejszych. Tym razem

moj przepis na
Orzechowy (bez)sernik... cieciernik? 197

Sernik z ciecierzycy (cieciernik?) daktyle-masło orzechowe-dynia;  na spodzie daktylowo-orzechowym z malinami Konsystencja wyżej obecnego jeszcze nie do końca taka jak powinna być, ale tak to jest jak się takie rzeczy w nocy robi przy pół zamkniętych oczach, przy mojej skłonności do zbyt częstego dolewania wody.. jednak smakiem mu wybaczam, genialny.. tak skromnie mówiąc(...)cynamon Daktyle kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Miksujemy/lub spokojnie można je potem podziabać widelcem na gładką masę. Dodajemy suche składniki i dokładnie mieszamy, z masy powinno bez problemu formować się wszystko (ma być gęsta). Wykładamy nią spód naczynka, wyłożonego papierem do pieczenia.  Daktyle zalewamy wrzątkiem  i odstawiamy przykryte, dodajemy ciecierzycę, dynię i miksujemy

More food, love and dreams
Mini serniczki w wersji FIT 804

Serniczki w wersji odchudzonej, z energetycznym spodem i kleksem ulubionej konfitury. Przygotowuje się je bardzo ekspresowo jeśli posiadasz malakser i kupisz zmielony już twaróg. I takie

Mój pomysł na
Jak ubijać białka? - poradnik 108

Często piszecie do mnie w różnych "ciastowych sprawach", a to, że białka czy śmietana się nie ubiła, a to, że sernik opadł, a to, że nie wiecie co do znaczy kąpiel wodna. Postanowiłam wyjść Wam na przeciw i umieścić na blogu kilka wpisów, które mogą Wam pomóc! Inne przydatne porady znajdziecie tu . Jak ubić białka, by były sztywne(...)się zdarzy powinniśmy spróbować je wyciągnąć i oczyścić białka. 9 . Jeśli do białek wpadnie nam skorupka, by ją wyciągnąć należy zwilżyć palec.  10 . Jeśli z białek chcemy wykonać bezy cukier należy wsypywać bardzo powoli - najlepiej po łyżce i długo miksować. Proces wykonania bez jest dość czasochłonny.  11 . Przypominam, ze białka można mrozić także możecie wlać je do woreczka

Mania Wypiekania
Biszkopt rzucany 137

mojprzepisna.pl | Biszkopt rzucany Genialny przepis na biszkopt który zawsze mi wychodzi, co prawda czasem wyższy czasem niższy, ale nigdy nie wyszedł zakalec. Tylko 4 składniki a

moj przepis na
Biszkopt rzucany 216

mojprzepisna.pl | Biszkopt rzucany Genialny przepis na biszkopt który zawsze mi wychodzi, co prawda czasem wyższy czasem niższy, ale nigdy nie wyszedł zakalec. Tylko 4 składniki a

moj przepis na
Miodownik 412

Miodownik to ciasto, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie Świąt Bożego Narodzenia lub Karnawału. Miodownik (miodowe ciasto z orzechami) w zależności od regionu nosi równe nazwy: Stefanka, czy tez czeski placek. Dla mnie pozostanie miodownikiem. Miodownik może doskonale zastąpić piernik, za którym ja nie przepadam. Mój miodownik do tego nie jest pracochłonny, gdyż nie piecze się wielu warstw ciasta(...)kaszki manny, z dodatkiem ekstraktu waniliowego. Ten miodownik najsmaczniejszy jest na 2-3 dzień. Więc do jego świątecznego pieczenia należy się zabrać dzień przed Wigilią Bożego Narodzenia, będzie obok sernika i makowca idealnym ciastem dla gości. Tegoroczne Święta w Moim domu będą miały zapach słodkiego miodu, orzechów i smak tradycyjnego ciasta, któremu nie można się oprzeć. Składniki na Ciasto

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Torcik W-Z jak z PRL 198

mojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na

moj przepis na
Wiosenne jajka faszerowane 71

idealnie nadają się na wszelkiego rodzaju spotkania w gronie rodziny i znajomych. Niestety, mają jedną i to dosyć poważną wadę – zawsze ekspresowo znikają z talerzy, dlatego i to bez względu na to ile by się ich zrobiło. Warto mieć to na uwadze, planując ilość porcji na imprezę. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script(...)moim domu przy różnego rodzaju okazjach, począwszy od imienin i urodzin poprzez różnego rodzaju imprezy takie jak Andrzejki i Sylwester, a na wielkanocnym śniadaniu skończywszy. Wiosenne jajka nadziewane bez wątpienia staną się hitem na każdym wielkanocnym stole. W końcu idealnie łączą w sobie wszystko to, co w tym sezonie najlepsze. Będą też idealną przeciwwagą dla ciężkich mięs, wędzonki i pasztetu

okolicepalnika.pl
SERNIK ŚNIEŻNY PUCH 656

Dzisiaj przygotowałam ciasto na zimno, serniczek o lekkim smaku cytryny, bardzo pyszny w dodatku lekki i puszysty. Przypomina mi ptasie mleczko, jednak tutaj mamy jeszcze herbatniki

Kulinarne Fantazje Marioli
92. Figowe-love, czyli sernik z białą czekoladą i figami. 169

kalorie! My pozwoliłyśmy dziś sobie na sporą rozpustę. Jako że uwielbiamy serniki (trochę ich na blogu już jest) kolejny raz właśnie on będzie głównym bohaterem naszego wpisu. Sernik z tłustego twarogu z białą czekoladą, do tego figi pokrojone plastry zdobiące jego wierzch. Kawałek takiego "grzechu" polany pięknie bursztynowym i przede wszystkim bardzo smacznym golden syrupem zaspokoi głód(...)tortownicy tak, aby zakryć też jej boki. Nakłuwamy gęsto widelcem i wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut, aż się podpiecze i lekko zarumieni. Twaróg (z dodatkiem serka lub bez) mielimy dodając powoli śmietankę do uzyskania prawie gładkiej masy. Dodajemy cukry, skrobię i miksujemy. Następnie wbijamy po jednym jajku i po każdym dokładnie miksujemy masę. Na koniec rozpuszczamy w kąpieli

Symfonia Smaków
Podwójnie czekoladowe mrożone serniczki z jadalnymi kwiatami i frużeliną pomarańczową 131

Nie dość, że jestem chora na 10 fajerek, to jeszcze na polu szaro, buro i ponuro. A wiadomo, że jak pada (i się choruje), to dzieci

Kate's Kitchen
Warstwowy sernik na zimno. 90

Ten deser przygotowuję z trzech powodów.  Po pierwsze dlatego, że jest banalnie prosty i często występuje w roli deserowego wyjścia awaryjnego. Kiedy nie ma lepszego

zadanie-gotowanie
Wyjątkowo delikanty sernik z truskawkami 272

popołudniowego słońca, przy cichym bzyczeniu owadów... Ach, rozmarzyłam się... Pyszności z truskawkami przygotowali również Panna Malwinna , Chantel , Shinju , Mopsik , Siaśka , Wiera , Mirabelka , Pela , Siankoo ,  Wojciech  oraz Bartoldzik . Sernik z rabarbarem i truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) kruche ciasto: 250 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli(...)ubić na sztywno, delikatnie wymieszać z masą serową. Ostudzony spód równomiernie posypać bułką tartą, na to wyłożyć rabarbar. Całość przykryć masą serową, wyrównać powierzchnię. Piec w 160 st. C. (bez termoobiegu) przez 1,5 godziny. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Truskawki pokroić, ułożyć na ostudzonym cieście.  Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, zalać nią truskawki. Wstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania