sernik w 15 minut - 7159 przepisów

rozkosznie pyszny sernik z truskawkami pieczony na kruchym spodzie... 185

Składniki: CIASTO KRUCHE: jajka 1 sztuka, miękkie masło lub margaryna 1/2 kostki, cukier 3/4 szklanki, aromat waniliowy 3 krople, mąka tortowa 25 dag, proszek do pieczenia 3/4 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 1 szklanka, sok z cytryny 1 łyżka, kasza manna 1/2 szklanki proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki, budyń śmietankowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, ser biały(...)krótko zmiksować dodać ser na sernik z wiaderka, olej i krótko zmiksować masę serową wlać do ciasta kruchego i poukładać w truskawki piec w 200C około 45-50 minut, sernik zostawić po upieczeniu w uchylonych drzwiczkach na 30 minut sernik dopiero wyjąć z blaszki jak będzie dobrze wystudzony sernik z truskawka jest obłędnie pyszny...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Wielkanocny sernik cytrynowy z lemon curd 110

Teraz je uwielbiam zwłaszcza te według moich autorskich przepisów. Cytrynowy sernik z lemon curd jest wypiekiem, który świetnie pasuje na Wielkanoc. Jest mocno kremowy i słodko kwaśny. Nic dziwnego zużyłam, do niego 4 cytryny. Dodałam otartą skórkę, więc sernik jest naturalnie aromatyczny. Świeżo zaparzone espresso i porcja sernika made my day przy takiej niepogodzie. Kwiecień plecień wciąż przeplata(...)Wstaw do piekarnika i piecz przez około 60 minut. Sernik powinien być lekko rumiany. Upieczony sernik pozostaw w wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach przez 10 minut. Po 10 minutach wyjmij sernik i odstaw do całkowitego ostygnięcia. Krem cytrynowy – lemon curd Z przepisu w linku ugotuj cytrynowy krem. Kiedy krem ostygnie posmaruj nim sernik. Brzegi sernika

codojedzenia
Sernik z kaszą manną 470

bardzo dawna miałam w planach upiec sernik z dodatkiem kaszy manny. Podchodziłam do niego z małą rezerwą ale muszę powiedzieć, że się nie zawiodłam. Sernik puszysty, delikatny jednym słowem rozpływa się w ustach. W oryginale była kasza manna zwykła ja nie miałam i dodałam błyskawiczną ale to raczej nie miało żadnego wpływu na smak. Składniki: 1 kg sera(...)piec w 170 stopniach około 60 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć a sernik pozostawić. Po 30 minutach lekko uchylić piekarnik i zostawić sernik na kolejne 30 minut. Sernik wyjąć i pozostawić do ostudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i udekorować czekoladowymi listkami. Przepis  Z cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Sernik z masą krówkową (kajmak) 366

wyłożonej masą z herbatników. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni C, wcześniej na blachę z najniższego poziomu wylać 300 ml wody. Na poziom drugi z dołu piekarnika wstawić sernik, piec 20 minut(...)stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec jeszcze 40 minut. Po wyłączeniu piekarnika nie otwierać go, zostawić w nim sernik na 15 minut, a kolejne 15 minut sernik ma stać w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Wyjąć sernik z piekarnika i jeszcze ciepły smarować polewą (będzie się lekko topić).  Wierzch posypać płatkami

Kuchcik gotuje
Sernik z żurawiną 145

razy. Przekładam do miski, dodaję jajka, śmietanę, cukier puder, skórkę pomarańczową, przyprawę do sernika, budyń waniliowy i mieszam mikserem aż wszystko się dobrze połączy około trzy minuty nie dłużej, bo sernik się napowietrzy. Na wystudzony spód wykładam połowę sera, wysypuję żurawinę świeżą i na to reszta sera. Na wierzchu robię kleksy z musu(...)pomocą wykałaczki robię esy floresy. Do piekarnika wstawiam miskę z gorącą wodą, nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg i wstawiam sernik. Piekę 20 minut, zmniejszam na temp 120 stopni i piekę jeszcze 40 minut. Sernik ma się ściąć, ale może się jeszcze trząś. Wyłączam piekarnik uchylam drzwiczki i studzę go. Jak ostygnie wstawiam do lodówki

wesoła kuchnia
smaczny bardzo sernik marchewkowy z nutą anyżu... 174

średnim ogniu gotować z 5 minut i zostawić do wystygnięcia z podanych składników mikserem utrzeć drobną kruszonkę tortownica 24 cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować - wsypac kruszonkę i denkiem szklanki przyklepać do dna blaszki twaróg półtłusty śmietankowy w misie robota utrzeć z cukrem z 4 minuty - my lubimy w serniku grudki twarogu ale też można zmielić(...)rozdrobniony w moździerzu, budyń i wszystko z 1 minutę mieszać spód podpiec w 200C z 10 minut i wylać na spód sernik, piec z 50 minut po 50 minutach wlać na sernik polewę: śmietanę wymieszać z cukrem i piec jeszcze z 20 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut i potem

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik "Złota Rosa" 779

Bezowa pianka z rosą: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej! Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując.  4. Po około 45 minutach pieczenia sernika otworzyć piekarnik i rozprowadzić na nim pianę z białek. Wyrównać i za pomocą, np. widelca zrobić delikatne fale. Następnie zamknąć piekarnik i piec dodatkowe 10-15 minut w temperaturze(...)się kropelki rosy! Po tym czasie uchylić piekarnik i pozostawić sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjąć go z piekarnika i odstawić w chłodniejsze miejsce. Kropelki rosy powinny pojawić się już po około godzinie (u mnie zajęło to jakieś 30 minut) Ostudzony sernik schłodzić w lodówce. Najlepiej smakuję następnego dnia. Smacznego! * Porady dotyczące pieczenia serników

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z musem brzoskwiniowym 124

temperaturze 175°C, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik jeszcze na 15 minut zamknięty, a następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą(...)Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje

Bullio
Sernik z musem brzoskwiniowym 340

temperaturze 175°C, po czym zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Po wyłączeniu piekarnika zostawić sernik jeszcze na 15 minut zamknięty, a następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Sernik wyjąć i odstawić do ostygnięcia. Mus: Brzoskwinie rozdrobnić w malakserze jak najdokładniej. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Dodać do brzoskwiń wraz z zalewą(...)Dokładnie wymieszać i odstawić na 15 minut do lodówki. Mus rozprowadzić na serniku. Odstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin (aż mus stężeje

Bullio
Sernik piernikowy 190

Pyszny sernik autorstwa Mistrza Pawła Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla". Smak sernika pozostanie Wam długo w pamięci, gdyż jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Udało mi się uratować te dwa kawałki ,aby Wam pokazać na zdjęciu jak wygląda. Miłośnicy piernika i sernika będą zachwyceni takim połączeniem smaków! Podaję składniki na blachę o wymiarach 24 x 34 cm czyli na jedną porcję(...)startymi okruchami spodu piernikowego, mieszamy i również posypujemy nimi wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Jak zrobić idealny sernik pieczony 162

twarogu, białka osobno ubite oraz w temperaturze pokojowej ⬥ skrobia ziemniaczana/budyń zagęszczają masę ⬥ masło nadaję kremowej konsystencji ⬥ po upieczeniu nie otwieramy, dopiero po 15 minutach uchylamy drzwiczki i studzimy 1 godzinę ⬥ schładzamy sernik w lodówce najlepiej całą noc Trochę obszerny tekst, ale myślę, że dzięki tym paru zdaniom nie będziecie mieli już problemów z pieczeniem serników(...)Zachęcam do skorzystania z moich przepisów na pyszne serniki: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ŁACIATY SERNIK  CZEKOLADOWY FIT SERNIK Z WANILIĄ SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT SERNIK WIEDEŃSKI Z WIŚNIĄ I ŻURAWINĄ SERNIK Z KULKAMI I POLEWĄ MORELOWĄ SERNIK WANILIOWY Z OWOCAMI NA CZEKOLADOWYM SPODZIE  SERNIK BANANOWY Z OWOCAMI SERNIK

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik oreo 159

malaksera) dodać rozpuszczone masło i wymieszać.  Tortownice wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno) i wysypać ciasteczka, ugnieść i wyrównać łyżką.  Wstawić do lodówki na 30 minutSernik 500 g twarogu zmielonego (użyłam quarku) 250 g ricotty 100 ml śmietany kremówki (double cream)  140 g cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 całe duże jajka(...)miksujcie długo, aby nie napowietrzyć sernika.   Masa będzie bardzo rzadka. Przelać na ciasteczkowy spód i wstawić do nagrzanego piekarnika.  Piec w temperaturze 160 stopni około 50 minut (upieczony sernik powinien być sprężysty na środku, jeśli nie jest wydłużcie pieczenie) Wylać polewę z kwaśnej śmietany i piec kolejne 7 minut. Studzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik dyniowy z korzenną nutą 133

najmniej 30 minut. Teraz zabrałam się z masę serową: Piekarnik włączyłam na 180 °C. Ser cukier i proszek budyniowy umieściłam w misce miksera. Dodałam przyprawy i wymieszałam. Wbiłam po kolei jajka. Na końcu dodałam puree dyniowe i śmietanę. Wszystko dokładnie wymieszałam i przelałam do tortownicy na ciasteczkowy spód. Wstawiłam do piekarnika na ok. 60 minut. Sernik na wierzchu lekko(...)się zarumienił, ale wierzch nie był spieczony. Piekarnik wyłączyłam,  uchyliłam drzwiczki i po ok. 15 minutach wyjęłam sernik. Zostawiłam do wystudzenia a następnie wstawiłam go na całą noc do lodówki. Taki sernik można dowolnie udekorować. Można zrobić polewę. Można oprószyć tylko cukrem pudrem... Ja  oprószyłam cukrem pudrem i cukrem zmieszanym z cynamonem i dodatkowo udekorowałam bitą

Kuchnia u Krysi
Sernik krówka z orzeszkami 10799

masę. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Masą z ciasteczek i masła wyłożyć spód blaszki, dokładnie wyrównując. Wstawić blaszkę do lodówki na ok. 60 minut. Sernik Krówka – masa serowa – jak zrobić? Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Ważne jest również, by użyć dobrego jakościowo twarogu – jeśli używacie białego sera z wiaderka(...)unikać, sernik po upieczeniu powinien być równy jak stół. Masę serową wylać na schłodzony spód ciasteczkowy, wyrównać. Piec w temperaturze 160 st.C przez około 60 – 70 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Po upieczeniu zostawić sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami na około godzinę. Następnie wyciągnąć go z piekarnika i pozostawić

Kulinarne Przeboje
Sernik z cynamonem i kardamonem 235

sera. Wylej masę serową z cynamonem, potem z kakaem. Tak aby zbytnio się nie pomieszały. Wstaw do piekarnika grzanie dół i góra. Temp. 165 stopni C. Po 30 minutach na wierzch sernika wyłóż resztę ciasta ( ja z ciasta powycinałam gwiazdki i szybko je wyłożyłam na górę sernika, można też ciasto zetrzeć(...)tarce i posypać) i dalej pieczemy. Ciasto piekłam 1 godzinę i 20 minut ponieważ miałam bardzo wysoką tortownicę, jeśli masz standardową to pieczemy około 1 godzinę i 10 minut. Sernik studzimy całkowicie i kroimy jak będzie całkowicie zimny, najlepiej na drugi dzień. Smacznego

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania