sernik szybki - 3281 przepisów (strona:114/219)

Sernik krakowski, klasyczny z rodzynkami 124

ilością rodzynek :). Ważne jest wybór sera jakiego użyjecie do  jego wypieku, wszędobylski gotowy w wiaderku nie nadaje się zupełnie na dobre ciasto, jest tylko marnym zamiennikiem, który dobrego sernika Wam nie zrobi. Ser wiejski znajdziecie na rynkach maślanych, tylko próbujcie przy zakupie żeby nie kupić bardzo kwaśnego czy gorzkiego. Forma do pieczenia 25x25 cm. Ciasto kruche: - 20 dag mąki(...)zrobienie kratki na wierzchu sernika. Formę wstawić do nagrzanego piekarnika do 175 C na ok. 15-20 minut żeby ciasto się zrumieniło. 4. Białka ubić na sztywno. Do masy serowej dodać rodzynki i piankę, wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników, a następnie przelać na podpieczony spód, na wierzchu ułożyć kratkę z reszty ciasta. Sernik wstawiamy do piekarnika

Apetyczna babeczka
Kremowy sernik z borówkami (bez pieczenia) 115

ciasta dodałam borówki (u mnie świeżo zerwane z krzaczka :)) i ta galaretka… mmm coś cudownego. Do tego delikatne waniliowe ozdoby jako przysłowiowa kropka nad „i”. Kremowy sernik z borówkami to nasz numer jeden tego lata. Ten przygotowałam wraz córeczką. Dlatego wierzę, że nikt z Was nie będzie miał z nim problemów. Proste i jakże pyszne ciasto(...)żelatynę dodajemy do reszty masy serowej i szybko miksujemy do połączenia składników. Cała masa sernikowa powinna być gładka bez grudek. Na koniec wsypujemy borówki i mieszamy składniki łyżką. Masę serową z borówkami wykładamy na nasze herbatniki. Wyrównujemy wierzch, tak aby później galaretka nie popłynęła nam na spód ciasta. Wkładamy nasz sernik do lodówki do stężenia. Rozpuszczamy nasze galaretki

Słodkie okruszki
Sernik czekoladowy z kajmakiem i prażonymi orzechami 149

takich nocy pomyślałam o takim właśnie serniku, jaki dziś pokazuję. Odczekał miesiąc, bo kompletnie o nim zapomniałam i przeglądając dziś instagrama natknęłam się na zdjęcie, które od razu wstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić(...)szybko zmiksować całość. Wlać czekoladę i śmietankę, wsypać kakao, całość masy zmiksować dokładnie, lecz nie za długo (tylko do połączenia składników). Wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Dodatkowo 75 g posiekanych orzechów włoskich 200 g masy kajmakowej (ok. pół puszki) Orzechy podprażyć na suchej patelni do zrumienienia. Wystudzony sernik

Słodkie inspiracje
aksamitny sernik gotowany z aronią śliwkową.. 175

opakowania, mleko 1 szklanka, kasza manna 2 łyżki, herbatniki 300 gram, aronia śliwkowa dżem 250 ml, mąka ziemniaczana 1 łyżka masę sernikową trzeba szybko nakładać do formy bo szybko gęstnieje, dżem dodać jaki się lubi = dżem z aronii śliwkowej (użyłam swój domowy niskosłodzony "zobacz TUTAJ" ) włożyć do garnka, wsypać mąkę ziemniaczaną i wymieszać, mieszając zagotować do zagęstnienia masło(...)papierem do pieczenia, na dnie rozłożyc herbatniki, wylac połowę sernika, na wierzch dać herbatniki, dżem z aronii rozsmarować, na wierzch herbatniki, dać resztę sernika, na wierzch położyć herbatniki delikatnie przyciskając schować do lodówki najlepiej na całą noc, formę nakryć talerzem, obrócić, zdjąć formę i usunąć papier do pieczenia - sernik gotowany jest kremowy, delikatny, z aronią śliwkową smakuje wybornie.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z musem bazyliowym dla Patryka i Zbigniewa 191

zdecydowanie za krótkiej niedzieli, znów wpadliśmy z C. w rytm mijania . Wracam ze szkoły, wręczam mu klucze do auta razem z szybkim całusem, i C. wychodzi do pracy. Nie więcej niż dziesięć minut. A niedługo i to zostanie nam odebrane, bo C. wczoraj właśnie podpisał nowy kontrakt. Wiąże się on z całą masą przywilejów, takich jak służbowe auto, telefon(...)symbolicznie, to święto uhonorować. Z tego powodu w naszych kuchniach zagościły dzisiaj zielone dania - koniecznie sprawdźcie, co dobrego przygotowały dziewczyny. Ja mam dla Was zielony, a właściwie lekko seledynowy sernik. Jego kolor mnie zachwycił, a gdy przeczytałam na Kwestii Smaku , że otrzymuje się go z pomocą bazylii wiedziałam, że będę musiała go zrobić. Długo się do tego zbierałam

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Idealna babka mojej Mamy. Z historią w tle 196

nastroju zaczęliśmy planować resztę dnia. Niestety - niebo szybko się zachmurzyło, a wraz z chmurami nadszedł deszcz. Zimny i ciężki, zmusił nas do zostania w domu. I dopiero o dwudziestej pierwszej C. wyszedł do pracy... Dziwnie . Ale jak mus, to mus. A teraz już wróćmy do moich ulubionych wielkanocnych wypieków (serniki piekę i zjadam przez cały rok, więc się(...)wiśniowy aromat wzmocniłam dekoracją z suszonych wiśni (można użyć kandyzowanych - są ładniejsze, ale ja wolę smak suszonych). W dodatku ma śliczny, pastelowo-różowy kolor. Nas urzekła, zjedliśmy ją naprawdę szybko (o czym może nie powinnam głośno mówić). Mama zarzeka się, że spróbuje znowu. Mam nadzieję, że i jej się uda.  Wiśniowa babka kisielowa Składniki: (na formę z kominem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik krówkowy 6804

sernik zacznie "uciekać" nam podczas pieczenia. Sernik krówkowySkładniki:ciasto kruche120g mąki pszennej50g masła2 łyżki cukru pudruszczypta soli1 żółtkomasa serowa600g twarogu sernikowego75g masła3 jajka2 łyżki mąki ziemniaczanej300g masy krówkowejpolewa 50g orzechów włoskich150g masy krówkowej2 łyżeczki mleka Wykonanie:- mąkę przesiać, dodać posiekane masło, sól, cukier i żółtko, ze składników szybko zagnieść jednolite ciasto- ciasto schłodzić przez 30minut w lodówce(...)papierem do pieczenia), wyrównać- na spód piekarnika wstawić naczynie z wodą, para wodna pomoże sernikowi wyrosnąć równo i nie pękać - piec w 160-170 stopniach przez 80-90 minut- po upieczeniu wyłączyć piekarnik i nie wyjmując sernika, studzić go przy uchylonych drzwiczkach- wystudzony sernik udekorować: orzechy włoskie posiekać drobno, wierzch sernika posmarować łyżką masy krówkowej, wysypać orzechy i lekko

Smakołyki Bereniki
Sernik matcha z owocami leśnymi 148

samej ilości. Agar zastyga w temperaturze pokojowej. Jeśli użyjemy żelatyny, masy lepiej chłodzić w lodówce. Do ciasta najlepiej użyć silikonowej formy, z której można łatwo wyciągnąć ciasto. Smacznego! Sernik matcha z owocami leśnymi Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 12 Składniki 1 kg twaróg sernikowy 1 szklanka sok z owoców jagód lub malin lub galaretka z owoców leśnych(...)minuty. Mieszamy szybko i intensywnie z twarogiem. Masę serową wykładamy na wierzch stężałej galaretki. Wylewamy jedną warstwę, układamy umyte i obrane truskawki, przykrywamy drugą warstwę. Zostawiamy do stężenia. W rondelku zagrzewamy owoce leśne. Dodajemy pozostały erytrol i agar. Gotujemy ok. 1-2 minuty. Dodajemy twaróg, mieszamy, wykładamy na wirzech masy serowej. Pozostawiamy do stężenia. Sernik wkładamy

Kucharzyca
Sernik śmietankowo - kajmakowy. 147

Sernik to takie ciasto które pasuje na każdą okazję! A na święta nie może go zabraknąć. Składniki na spód; 2 szkl. mąki 2 żółtka 1 jajko 20 dag masła 20 dag cukru szczypta soli 2- 3 łyżki kakao Mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, żółtka, jajko, sól a także kakao. Szybko zagnieść ciasto, następnie uformować kule , zawinąć(...)tortownicy. Na tak przygotowany spód wyłożyć masę serową a na nią masę kajmakową. Wyrównać powierzchnie  i piec w temp. 170C około godziny ( do 75 min). Gotowy sernik wystudzić w lekko uchylonym wyłączonym piekarniku. Najlepiej kroić następnego dnia po całkowitym wystudzeniu ciasta i zastygnięciu. Przed podaniem udekorować pralinkami.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Torcik truskawkowo-serowy na chrupiącym spodzie 132

wszystkich wielbicieli ciast bez pieczenia – szybki torcik truskawkowo-serowy. Idealny na taką pogodę, łatwy w wykonaniu i dość efektowny, powinien Wam zasmakować. Po raz pierwszy robiłam masę na bazie twarogu, zazwyczaj posiłkowałam się serkami homogenizowanymi i przyznam się szczerze, że tradycyjny sernik na zimno – klik jest jak dla mnie na razie numerem jeden. Myślę

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto 'Milky way' bez pieczenia 277

czym postanowiłam wstawiać więcej receptur na słodkości, które są szybkie w wykonaniu, efektowne, a przede wszystkim - bez użycia piekarnika. Smak batoników Milky Way to w ostatnim czasie moje odkrycie, niedawno pojawił się tu wpis z przepisem na mazurek milky way, w archiwum bloga można też znaleźć sernik czy tradycyjne ciasto pieczone milky way. Dzisiejsze ciasto to smakowita masa mleczna

Słodkie inspiracje
Mrożona bita śmietana z pestkami i olejem z pestek dyni 162

pojawią się różne ciekawe przepisy, a tymczasem chcę Wam zaprezentować szybki i prosty deser oraz ukazać jedną z możliwości zastosowania oleju z pestek dyni. Olej ten ma wiele właściwości zdrowotnych oraz charakterystyczny orzechowy zapach i smak. Na słodko - idealnie komponuje się z lodami waniliowymi/śmietankowymi, bądź z sernikiem. Warto polewać nim różne desery lub w wersji wytrawnej - dodawać

Di gotuje
W poszukiwaniu ciekawych przepisów... #2 179

blogów, które dla Was i dla siebie znalazłam :) 1) Jaglany sernik z malinami od MniuMniu wygląda idealnie, do tego składniki, które mam w zapasach, czekam tylko na jakąś specjalną okazję :) 2) Sałatka z rukoli z granatem i pomarańczą z Kwestii Smaku Wszystkie składniki miałam wczoraj pod ręką, szybko zrobiłam i muszę przyznać, że warto! 3) Wegański parmezan

Corner With Recipes
Ciasto kruche- przepis podstawowy 162

Wszystko dobrze posiekać nożem. 6. Następnie za pomocą dłoni szybko zagnieść ciasto 7. Uformować w kulę i owinąć w folię spożywczą. Schłodzić minimum 30 minut w lodówce.  8. Schłodzone rozwałkować na około 3-4 cm. 9. Tak przygotowane ciasto nada się zarówno do tart, babeczek, spodów serników, mazurków ciasteczek czy szarlotek. Zatem czas oraz temperatura pieczenia zależeć będzie

Nastoletnie Wypiekanie
Ciacha po brytyjsku 134

Był sernik herbaciany z borówkami i ciasteczkami... I właśnie tymi ostatnimi chciałabym się dzisiaj zająć. Nie byłabym bowiem sobą, gdybym jakieś po prostu kupiła. Pieczenie ciasteczek z czekoladą jest bowiem zajęciem niezwykle relaksującym - robi się je sprawnie i szybko, bez wałkowania i innych tego typu cudów, potem tylko lepimy kuleczki, i do piekarnika. Ot, cała filozofia

Pożeraczka, czyli raz adobrze