sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:167/236)

O tym, dlaczego nie warto sprawiać sobie szczeniaka. I pistacjowo-niebiański creme brulee 179

cukru 95 g kremu pistacjowego dodatkowo: 4-6 łyżeczek cukru trzcinowego niesolone pistacje bez łupinek Kremówkę z mlekiem zagotować. W tym czasie ubić żółtka z cukrem na puszystą, jasną masę. Na koniec dodać krem pistacjowy, połączyć.  Miksując na najniższych obrotach miksera, powoli wlewać mleko ze śmietaną. Przelać masę do garnka, podgrzewać do temperatury 82 st. C. Masę przelać(...)desery cukrem, skarmelizować za pomocą palnika. Posypać posiekanymi pistacjami. Podawać natychmiast. Smacznego! W tym tygodniu postaram się poprawić. W końcu Wielkanoc za pasem, a przepisy na baby, mazurki i serniki czekają na wypróbowanie i publikację

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt 132

biszkopt, włączam malakser i nie wyłączam go, dopóki nie zmiksuję wszystkich składników. Tak więc oddzielamy żółtka od białek i zaczynamy miksowanie na najwyższych obrotach: najpierw białka na puszystą pianę, następnie dodajemy cukier (ciągle mieszamy), potem żółtka - nie przestajemy mieszać Dodajemy obie mąki z proszkiem do pieczenia - dokładnie całość nadal mieszamy i dopiero teraz wyłączamy malakser Nastawiamy piecyk na 160 stopni(...)wyjmujemy ciasta) i przez kolejne 3 minuty trzymamy biszkopt w piecyku. Dopiero po tym czasie wyjmujemy, studzimy i dalej tworzymy ciasto, na które mamy ochotę. Ja dzisiaj zrobiłam sernik na zimno z truskawkową galaretką z jednego z moich przepisów :)   Na zdrówko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Niebiańsko delikatny sernik, który rozpływa się w ustach 321

szklanki cukrułyżka cukru waniliowego2 łyżki mąkiskórka otarta z jednej cytryny i połowy pomarańczyew. paczka herbatnikówdo podania: kilka truskawek, bita śmietana, cukier puderWykonanie:Żółtka wraz z połową cukru ubijamy na puszysta pianę, dodajemy do niej stopniowo sery i dalej ubijamy.Białka wraz z reszta cukru ubijamy na sztywna pianę i delikatnie, stopniowo dodajemy ją i mieszamy z masą serową.Następnie dodajemy(...)piekarniku rozgrzanym do 170 - 180 stopni przez ok 50 minut. Po upieczeniu ciasta nie wyjmujemy z piekarnika, uchylamy drzwiczki i chłodzimy go w piecyku minimum przez godzinę.Po wyjęciu sernik studzimy jeszcze w temperaturze pokojowej. Jemy dopiero po upływie kilku godzin, jednak tak długi czas wart jest swojej ceny. Smak, delikatna konsystencja ciasta rekompensuje oczekiwania :)Podajemy sam lub posypany

Taste Of My Day
Piankowy deser dla najmłodszych 236

deser zachwyci również dorosłych. Piankowy kolorowy deser powstał z pianek i galaretek i ma urocze, delikatne, pastelowe kolory. Piankowy deser dla najmłodszych trochę strukturą przypomina jogurtowiec z galaretkami, lub serniki na zimno. 100 ml zimnego mleka 120 g pianek Marshmallow ( JoJo) Nestle galaretki Winiary po 1 szt. każdego rodzaju (Pink Margarita, Mojito, Blue Curacao, Pina Colada) Galaretkę zieloną, niebieską(...)mieszamy aż się rozpuszczą, nie gotujemy. Galaretkę Pink Margarita (różowa) przygotowujemy wg. przepisu używając 250 ml wody. Gdy będzie lekko tężała, 3/4 dodajemy do masy piankowej, mieszamy trzepaczką na puszystą piankę. Przekładamy masę na stężałe galaretki. Warstwę pianki dekorujemy resztkami kolorowych galaretek, które rozdrobniłam za pomocą widelca. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. The post Piankowy deser dla najmłodszych

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 69

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 64

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 141

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem 188

mojprzepisna.pl | Drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem Pyszne sezonowe drożdżówki z budyniem i karmelizowanym rabarbarem z nutą imbiru. Trochę z nimi roboty jest, ale nie za

moj przepis na
Nieźle nadziany keks 40

Keks. Ciasto, które lubię najbardziej, poza sernikiem oczywiście. Nadziane bakaliami, wilgotne i zachowuje świeżość przez długi czas. Można zamrozić upieczone, kiedy tylko mamy ochotę na coś słodkiego odmrozić i zjeść. Keks z lukrem królewskim, taki gościł na moim stole na Boże Narodzenie i Nowy Rok. Ciasto upiekłam w dwóch foremkach aluminiowych 30x19x4,5 cm Przepis znalazłam na stronie blogerki kulinarnej(...)cukru 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 500g bakalii  na lukier królewski 1 białko 1 szklanka cukru pudru Przygotowanie: Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka.  Przesianą mąkę jednym ruchem wsypać do masy i nadal ubijać, aż ciasto stanie się jednolite i puszyste.  Dodać bakalie posypane

Moja smaczna kuchnia
Babeczki marchewkowo – pomarańczowe 81

Dzisiaj propozycja na zbliżającą się Wielkanoc . Puszyste, mięciutkie i wilgotne babeczki marchewkowo – pomarańczowe . Udekorowałam je marchewkami z masy cukrowej w ciasteczkowej ziemi. Z pewnością dzieciom przypadną do gustu Składniki: 2 szklanki startej marchewki (na małych oczkach) 2 szklanki mąki (z lekkim czubem) 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka(...)sody oczyszczonej skórka starta z 1 pomarańczy szczypta soli Dodatkowo: roztopiona czekolada ciasteczka kakaowe masa cukrowa (pomarańczowa i zielona) Przygotowanie: Jajka ubić z cukrem na jasną, puszystą masę. Nadal ubijając dolewać olej, wsypać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i szczyptę soli. Zmiksować. Następnie dodać startą marchewkę oraz startą skórkę z pomarańczy i zmiksować. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi

Oryginalny smak
ciasto "Wenus" 154

Przepis na to ciasto kilka lat temu dostałam od sąsiadki, Pani Danusi. Dawno go nie robiłam aż wreszcie doczekało się na swoją kolejkę. Na pewno zasmakuje wielbicielom serników na zimno i prażonego kokosu. Polecam, tym bardziej, że jest proste do zrobienia. Moje oparłam na pomarańczowym smaku ale można użyć dowolnego dżemu i pasujących do niego galaretek. *blaszka(...)dodatkowo: słoiczek dżemu pomarańczowego 1 galaretka cytrynowa 10 g masła 100 g kokosu Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno i nadal ubijając dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie puszysta dodać mąkę przesianą i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać, przełożyć do foremki. Piec około 30 minut w 180*C. Wystudzić (najlepiej biszkopt upiec dzień wcześniej). Przekroić na dwa blaty. Galaretkę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Nieźle nadziany keks 203

Keks. Ciasto, które lubię najbardziej, poza sernikiem oczywiście. Nadziane bakaliami, wilgotne i zachowuje świeżość przez długi czas. Można zamrozić upieczone, kiedy tylko mamy ochotę na coś słodkiego odmrozić i zjeść. Keks z lukrem królewskim, taki gościł na moim stole na Boże Narodzenie i Nowy Rok.Ciasto upiekłam w dwóch foremkach aluminiowych 30x19x4,5 cmPrzepis znalazłam na stronie blogerki kulinarnej www.majanaboxing.blox.plOd siebie(...)królewskimSkładniki:300g mąki4 jajka170g margaryny150g cukru2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia500g bakalii na lukier królewski1 białko1 szklanka cukru pudruPrzygotowanie:Margarynę utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, nadal ubijając dodawać kolejno 4 żółtka. Przesianą mąkę jednym ruchem wsypać do masy i nadal ubijać, aż ciasto stanie się jednolite i puszyste. Dodać bakalie posypane wcześniej

Moja smaczna kuchnia
Kakaowy serniczek kokosowy z batonem konopnym 52

Kakao, jogurt i kokos? Co za niebanalne połączenie! Głównym gościem jest baton konopny od Healthfullicious'ly !  Składniki: 2 jaja 150 g białek jaj 50 g

Truskawkowa Fiesta
Sernik na zimno z truskawkami 200

składnikibiszkopt* 1 jajko* 35 g mąki pszennej* 30 g cukru* olejek waniliowymasa serowa* 500 g mielonego twarogu śmietankowego* 400 ml śmietany kremówki* 75 g cukru pudru

Mix smaku

Proponowane wyszukiwania