sernik na zimno - 4048 przepisów (strona:239/270)

Zawijasy z mascarpone i boczkiem 62

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie(...)wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość i będzie złotego koloru. Możemy zajadać je od razu (jak tylko wystygną ;)), ale na zimno też będą smaczne. Możemy je również podać z ulubionym sosem. Smacznego! Jeśli macie ochotę sprawdzić inne wytrawne przepisy z mascarpone to zapraszam na pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone

gotować!
Zawijasy z mascarpone i boczkiem 63

Zazwyczaj serek mascarpone kojarzy się ze słodkimi daniami. Kremy do ciast czy tortów, nadzienia ciastek czy różnego rodzaju serniki, to jest pierwsze co przychodzi na myśl. Ale serek ten doskonale pasuje do dań wytrawnych. Można nim wykończyć sosy oraz zupy. Sprawdzi się podczas przygotowania dipów. Na gotować! wykorzystałam go również jako składnik pulpecików. Jednak największe wrażenie zrobił na mnie(...)wierzchu jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 min lub do momentu, aż ciasto zwiększy swoją objętość i będzie złotego koloru. Możemy zajadać je od razu (jak tylko wystygną ;)), ale na zimno też będą smaczne. Możemy je również podać z ulubionym sosem. Smacznego! Jeśli macie ochotę sprawdzić inne wytrawne przepisy z mascarpone to zapraszam na pulpety z indyka z boczkiem i mascarpone

gotować!
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 140

siebie. 1. Groch z olejem rzepakowym Groch z olejem rzepakowym przygotowujemy na wigilie odkąd pamiętam, nie może być wieczerzy wigilijnej bez grochu! Oczywiście z olejem rzepakowym tłoczonym na zimno i podsmażoną cebulką. Takie smaki kojarzą mi się wyłącznie ze świętami, z dzieciństwem, z zaspami śniegu, przez które szło się na pasterkę. Groch musi być dobrze ugotowany, wręcz rozgotowany, by zrobiło(...)ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok). No i takie radosne, słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd je tylko zobaczyłam na blogu Pauli. Paula robi przepiękne zdjęcia i ten sernik zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia. Z dodatkiem naszych ulubionych ciastek... Napatrzeć

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pyszny kotlet schabowy 147

Ten kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jogurtowiec z truskawkami 199

wiem jak nazwać takie coś, bo przypomina sernik, ale sera w tym nie ma;) W każdym razie lekkie i truskawkowe, a o to teraz chodzi:) Robię w różnych wersjach, z jogurtem zwykłym albo greckim, ze śmietanką albo bez, z samymi truskawkami albo z dodatkiem bananów. Zawsze robię z galaretką na wierzchu, ale bez galaretki też pewnie będzie dobre. Spód(...)gorącej wody, studzę i wylewam na wierzch, a wcześniej jeszcze układam pokrojone truskawki.  ***** Komentarze Gość: Ewa Smaczniutkie.pl, dze187.neoplus.adsl.tpnet.pl 2010/06/27 21:20:46 Piękny ten jogurtowiec na zimno. A ile blogów, tyle widzę różnych wariacji na temat zimnych ciast z truskawkami. I wszystkie wyglądają pysznie. Tak jak Twój :) anytsujx 2010/07/02 21:53:32 Przepis rewelacyjny, zapisuję do wypróbowania, pozdrawiam :) sowa

Zdrowa Kuchnia Sowy
3:2:1:start - perfekcyjne kruche ciasto 208

uczę, a metodą prób i błędów dochodzę do perfekcji :) Dziś chciałabym Wam pokazać jak krok po kroku przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Idealne jako spód pod słodkie tarty, tartaletki, babeczki, sernik, szarlotkę, mazurka i co tylko sobie wymyślicie :) Proporcje i jakość składników: Podstawowe kruche ciasto wyrabiamy z czterech składników: mąki, masła, cukru i żółtek jaj. Po licznych konsultacjach ze znajomymi(...)niego papier do pieczenia, a następnie obrywam nadmiar ciasta i poprawiam w foremce brzegi. Resztki kruchego ciasta można zamrozić - po rozmrożeniu postępujemy tak samo jak ze świeżo przygotowanym ciastem. Zimno - ciepło, lodówka - piekarnik: Przed pieczeniem nakłuwamy ciasto widelcem - w ten sposób uwolnimy powietrze, które dostało się pod ciasto. Podczas pieczenia będzie ono podnosiło ciasto do góry - a tego chcemy uniknąć

W kuchni Katie
Chatka Puchatka 86

Ciasto, które tym razem zrobiłam to ciasto bez pieczenia, czy też deser na zimno na bazie białego sera i herbatników. Nosi on wiele nazw, między innymi: chatka Puchatka, chatka Baby Jagi, psia buda, domek Baby Jagi i inne. Mi osobiście najbardziej spodobała się nazwa :Chatka Puchatka" i taką też będę się posługiwała. Podobnie jak nazw, również przepisów na to ciasto(...)bazie białego sera, np.: serowe tiramisu (link do przepisu:  Waniliowe Improwizacje: Serowe tiramisu ), chatka puchatka z gotowanym serem (link:  Waniliowe Improwizacje: Chatka puchatka z gotowanym serem ), orzechowy sernik gotowany z rodzynkami (link:  Waniliowe Improwizacje: Orzechowy sernik gotowany z rodzynkami ), sernik gotowany na ciasteczkowym spodzie (link:  Waniliowe Improwizacje: Sernik gotowany na ciasteczkowym spodzie

Waniliowe Improwizacje
Szarlotka piernikowa z jabłkami 176

czasu potrafiła na święta upiec 10-12 placków i jeszcze do tego z 6 rodzajów ciastek... I w blaszkach naprawdę sporych... A po świętach jedyne co zostało to może odrobina sernika i makowca... no i ciastka, ale te mogły spokojnie poleżeć do kilku tygodni. Fajnie było 😍 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)sokiem z cytryny. Podlewamy odrobiną wody, dodajemy cukier i stawiamy na małym ogniu aby je lekko rozdusić. Gdy zaczną „pyrkać” zestawiamy z ognia i wsypujemy galaretki. Jabłka pozostawiamy w zimnie do lekkiego stężenia. W blaszce, w której piekliśmy spody, układamy jeden z nich, wysmarowany budyniem, na to dajemy połowę warstwy jabłkowej i przykrywamy drugim blatem z budyniem. Ponownie wylewamy warstwę

Kuchnia w czekoladzie
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 58

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 56

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 126

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Tort limonkowo-miętowy dla alergika 148

mojprzepisna.pl | Tort limonkowo-miętowy dla alergika Długo się zastanawiałam jaki tort zrobić na drugie urodziny mojego synka, który nie je mleka ani produktów z nabiału. Wymyśliłam

moj przepis na
Serniczki z mango 27

Mini serniczki z twarogu z kosteczkami mango to super pomysł na ciekawy i smaczny deser dla całej rodziny. Mini serniczki wyglądają efektownie, podasz je z wszelakimi

Zasmakuj Kuchni
„Śledziowa” sałatka z burakami na Święta – wegańska sałatka z boczniakami 47

Pyszna warstwowa sałatka z burakami na Święta Bożego Narodzenia i Wigilię! Sprawdź przepis na sałatkę a’la śledziową z boczniakami – czyli w bezmięsnej, wegańskiej

Via Gusto
TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY 152

Torcik na zimno obłędnie pachnący truskawkami, przełamany orzeźwiającym smakiem limonek SKŁADNIKI Biszkopt 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa truskawkowa 30 dag truskawek 50 dag serka waniliowego 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny Masa limonkowa 150 g białej czekolady 500 g jogurtu naturalnego 2 łyżki cukru pudru(...)miksując dodawać powoli roztopioną czekoladę na końcu dodać chłodną żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę limonkową przełożyć na biszkopt. Galaretki przygotować według przepisu podanego na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać sernik. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Smacznego rrarossa@gmail.com

RAROSSA