pewnego czasu chodzą za mną serniki - te pieczone i te na zimno. Tym razem postawiłam na sernik pieczony i wykorzystałam królujące obecnie owoce - czereśnie. Wyszło bardzo smakowicie :) Inspirowałam się przepisem znalezionym tutaj ( klik ), dlatego niektóre płynne składniki podane są w gramach. Ciasto kakaowe zrobiłam jednak według własnego przepisu. Blaszka o wymiarach: (może być nawet nieco większa
My simple kitchenZnów coś słodkiego. Przepis z jakiejś gazety, ale tak zmieniony przeze mnie, że właściwie z pierwowzoru został tylko serek i czekolada;) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia Sowyjest kruchutki, bardziej przypomina ciasteczkowy niż klasyczny kruchy. Masa serowa jest cudownie kremowa, delikatna, a jednocześnie ciężka. Coś wspaniałego! Ja nie potrafię się oderwać... Sernik z białą czekoladą i zieloną herbatą matcha (na zimno) Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 75 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 1,2 łyżeczki cynamonu 35 g cukru
Pożeraczka, czyli raz adobrze. Pyszny i wysokobiałkowy pomysł na śniadanie. Swój sernik przygotowałam na bazie twarogu z kostki i budyniu waniliowego, dosłodziłam miodem i podałam z syropem malinowym mojej prababci. Mnie on najbardziej smakuje schłodzony, a wy próbowaliście już takiego przepisu, a jeśli tak czy bardziej smakuje Wam na ciepło, czy na zimno? Gotowany (schłodzony) waniliowy serniczek śniadaniowy podany(...)zimnym mlekiem, wlać do serniczka i mieszać. Gotować do momentu, kiedy serniczek trochę zgęstnieje. Dosłodzić (np. 3 łyżki syropu klonowego; czubata łyżka miodu) Przełożyć do naczynka. Sernik śniadaniowy najlepiej smakuje na zimno, ale można też jeść go na ciepło. Po schłodzeniu podawać z ulubionymi dodatkami, ja swój serniczek podałam z domowym syropem malinowym. Koniecznie spróbuj innych śniadań inspirowanych sernikiem
tost z dżememZnany i lubiany sernik bez pieczenia w charakterystycznym kształcie chatki, zbudowanej z herbatników. Drugą nazwą, pod którą występuje jest Chatka Baby Jagi...Sami zdecydujcie którą
Opowieści z piekarnikaKiedy zobaczyłam ten sernik w jakiejś gazetce z przepisami, od razu pomyślałam - muszę go zrobić. Bardzo byłam ciekawa tego smaku. Nie zawiodłam się - jest
Opowieści z piekarnikaJest to sernik wykwintny, mało słodki, gdyż oprócz czekolady nie dodałam ani grama cukru więcej. Jeżeli jesteś słodziakiem, to dodaj do przepisu szklankę cukru pudru
Pasje JolkiA to wersja mini Jogurtowego "Sernika" z Jagodami , z malutką modyfikacją. Nie smarowałam wierzchy mascarpone z jagodami, tylko zrobiłam krem z kremówką i serkiem, żeby
Blondynka GotujeLekki jak chmurka sernik chałwowy na zimno. To jeden z tych deserów, które chętnie zajada się w upalne dni. Smak jest niepowtarzalny, przypomina sezamowe łakocie z borówkami. Ponadto największym plusem jest to, że deser nie wymaga pieczenia. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sernik z cha\u0142w\u0105 bez pieczenia, na spodzie z ciastek owsianych","image":["https:\/\/prostepesto.pl
ProstePesto.pldnie ułożyć gęsto biszkopty, wyłożyć sernik i łyżką wygładzić wierzch, schować do lodówki. Galaretki wymieszać w gorącej wodzie i zostawić do wystudzenia. Gdy galaretka zaczyna gęstnieć, wylać ją na wierzch sernika i schować do lodówki, najlepiej kroić na porcje nożem maczanym w ciepłej wodzie - czasem jest chęć na sernik, może być na zimno, ten jest szybko gotowy, można
W Mojej Kuchni Lubięmoja nowa propozycja sernikowa. Słony sernik, który wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, podany z konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko(...)łyżką. Masę serową przekładamy na spód z bułki tartej. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w tej temperaturze pieczemy go przez 15 min. Następnie zmniejszamy temp. do 150-160 i pieczemy jeszcze 40 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z konfiturą z żurawiny. Smacznego! Artykuł Wytrawny sernik
Raj dla Podniebieniamoja nowa propozycja sernikowa. Słony sernik, który wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, podany z konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko(...)łyżką. Masę serową przekładamy na spód z bułki tartej. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C i w tej temperaturze pieczemy go przez 15 min. Następnie zmniejszamy temp. do 150-160 i pieczemy jeszcze 40 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z konfiturą z żurawiny. Smacznego! Artykuł Wytrawny sernik
Raj dla Podniebieniamoja nowa propozycja sernikowa. Słony sernik, który wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, podany z konfiturą żurawinową jak i na zimno. Idealnie sprawdził się również wtedy, gdy rodzinnie jedliśmy krem z pomidorów i kroiliśmy sobie kawałki tego sernika i … wrzucaliśmy do miseczki z zupą! Moim zdaniem smak jest niezwykle delikatny z wyczuwalną nutą koziego sera. Soczewica dodaje nie tylko(...)Następnie zmniejszamy temp. do 150-160 i pieczemy jeszcze 40 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Podajemy na ciepło lub na zimno z konfiturą z żurawiny. Smacznego! Artykuł Wytrawny sernik z kozim serem, czarną soczewicą i konfiturą z żurawiny pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaŚwietny deser na upalne letnie dni, lekki sernik z galaretkami. Delikatny i kolorowy. 600 gramów twarogu sernikowego z wiaderka 300 ml. śmietanki minimum 30% 4 opakowania galaretek każda w innym kolorze 1 galaretka przezroczysta 4 łyżki cukru pudru Biszkopty ok. 15 szt. Kolorowe galaretki każdą osobno rozpuścić w 300 ml wrzątku. Schładzamy w lodówce. Galaretkę(...)Blaszkę o średnicy 24 cm. wykładamy biszkoptami, przelewamy gotową masę sernikową z galaretkami wyrównujemy wierzch. Pozostałe kawałki galaretek kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy i wykładamy na wierzch sernika. Tak przygotowany sernik wkładamy do lodówki na kilka godzin
Andzia PichciJesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek
Kuchnia MagdaLeny