sernik na herbatnikach - 2376 przepisów (strona:91/159)

Sernik gotowany z czekoladowym kajmakiem (na herbatnikach) 981

wydajne ;) Oczywiście możecie użyć zwykłego kajmaku i też będzie pysznie. Polecam :) Masa serowa: 1 kg serka na serniki z wiadereczka 4 jajka 200 g masła 1 szkl domowego cukru waniliowego 3 budynie śmietankowe 3/4 szkl mleka Dodatkowo: ok 550 g herbatników pełnoziarnistych puszka kajmaku czekoladowego 3-4 łyżki płatków migdałowych do posypania Masa sernikowa: do dużego garnka

Smakołyki Asi
Sernik chałwowy 477

zbyt słodki, ale miłe zaskoczenie - jest świetny. Dla kogo: dla fanów chałwy dla szukających ciekawe przepisu na sernik dla tych, którzy posiadają chałwę w swoim domowym barku i myślą co by tu z nią zrobić Składniki na ciasteczkowy spód: 300g herbatników łyżka kakao 100g masła Składniki na masę serową: 800g sera twarogowego (może być z wiaderka - uwaga

Mania Wypiekania
Sernik z polewą karmelową 268

Macie ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie. Bazowałam na przepisie od Pieczarki Mysi. Składnikina

Pink Envelope
Sernik z polewą karmelową 180

Macie ochotę na kolejny sernik? Z polewą karmelową? Z migdałami? Jak są same pozytywne odpowiedzi, to namawiam Was na wypróbowanie tego przepisu. Ciasto jest na spodzie z herbatników, z kremową masą serową, gdzie mi jeszcze było mało, musiałam przyozdobić go polewą karmelową. Zapewniam że, na jednym kawałku nie poprzestaniecie.  Bazowałam na przepisie od  Pieczarki Mysi . Składniki

pink envelope
Ciasta 165

korzenna   Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka z gwiazdką Babka z kawałkami czekolady 3 bit na herbatnikach Brownie Choinki pistacjowe Cytrynka z jabłkiem Czekoladowe jajka Fale dunaju Jabłecznik z bitą śmietaną Keks na białkach  Kruchy placek ze śliwkami Łaciaty sernik Makowiec Makowiec zawijany Małe szarlotki Mini serniczki Murzynek Murzynek Piernik na święta Piernik z marchewką Placek

Aga w kuchni
Sernik puszysty jak chmurka 233

przepis na najbardziej puszysty tradycyjny sernik bez spodu. Jest przepyszny, lekki o waniliowym smaku. W dodatku poprzez zastosowanie odpowiedniego sposobu pieczenia nie opada i nie pęka. Sernik jest bez spodu, do tej wersji bardzo to pasuje, bo sprawia że ciasto jest jeszcze bardziej delikatne. Oczywiście możecie zrobić kruche ciasto lub spód z herbatników taki jak tutaj . Czas(...)Przygotuj kąpiel wodną: do szczelnej blaszki lub naczynia żaroodpornego wlej wrzącą wodę i wstaw całość do nagrzanego piekarnika * Możesz wylać wodę również na blaszkę piekarnikową, na której będziesz piec sernik. Pamiętaj wtedy o zabezpieczenia dna tortownicy folią aluminiową, aby do środka nie dostała się woda. Jeśli użyjesz naczynia z wodą możesz go ustawić na tej samej blaszce na której

Słodki Blog
Sernik z wiśniami. 152

herbatników na spód Sposób wykonania: Blaszkę owijamy folią, na spód układamy herbatniki. Piekarnik rozgrzewamy na 180 stopni. Mieszamy wszystkie składniki, krótko mieszamy, tylko do połączenia składników, na końcu dodajemy wcześniej rozmrożone i odsączone wiśnie, mieszamy delikatnie łyżką i wylewamy na ciasteczkowy spód. W piekarniku wstawiamy na środkowy poziom blaszkę z wodą, do wody wstawiamy foremkę z sernikiem. Zmniejszamy

Wypieki Rene
Sernik z nutą pomarańczy 102

pomarańczą * 1 łyżka mąki ziemniaczanej Na spód: * 5 dkg masła * 20 dkg herbatników Na polewę: * 1,5 łyżki kakao * 5 dkg masła * 2 łyżki cukru * 1 łyżeczka żelatyny * woda ok. 4-5 łyżek * 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: * prażone płatki migdałów  * maliny Herbatniki rozkruszyłam za pomocą blendera na miałko. Masło roztopiłam i połączyłam z ciastkami. Wymieszałam dokładnie(...)pomocą szpatułki.  Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę.  Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier

Pieprzyć z Fantazją
Sernik z nutą pomarańczy 1503

pomarańczą * 1 łyżka mąki ziemniaczanej Na spód: * 5 dkg masła * 20 dkg herbatników Na polewę: * 1,5 łyżki kakao * 5 dkg masła * 2 łyżki cukru * 1 łyżeczka żelatyny * woda ok. 4-5 łyżek * 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: * prażone płatki migdałów  * maliny Herbatniki rozkruszyłam za pomocą blendera na miałko. Masło roztopiłam i połączyłam z ciastkami. Wymieszałam dokładnie(...)pomocą szpatułki.  Wyłożyłam masę serową na przygotowany wcześniej spód z herbatników. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Kiedy wyłączyłam piekarnik nie otwierałam drzwiczek przez ok. 10 minut. Po tym czasie drzwiczki uchyliłam i zostawiłam ciasto na ok. 15 minut w piekarniku.  Jak sernik już się upiekł i wystygł zrobiłam polewę.  Masło roztopiłam, dosypałam kakao, cukier

Pieprzyć z Fantazją
Sernik Amaretto 122

Jeśli lubicie likier Amaretto, to tym sernikiem będziecie zachwyceni :). Jest przepyszny, bardzo kremowy i dość mocno migdałowy, więc naprawdę trzeba lubić te klimaty. Ale jeśli już się w nim rozsmakujecie, to nie będziecie mogli się od niego oderwać ;). Sernik piekłam w kąpieli wodnej, nie jest to konieczne, ale dzięki temu nie pęka i wychodzi równiutki jak stół. Wykończyłam(...)polewą o smaku kawowym, która świetnie komponuje się z migdałową masą serową. Myślę, że sernik ten idealnie wpisuje się w świąteczny klimat, dlatego gorąco polecam go na świąteczny stół :).  Przepis, z moimi modyfikacjami, pochodzi  STĄD . Spód: 150 g ciastek lub herbatników maślanych, lub pełnoziarnistych 40 g masła Masa serowa: 500 g sera tłustego lub półtłustego, zmielonego

Opowieści z piekarnika
Krówkowy sernik na zimno 23181

Sernik na zimno, który rozpływa się w ustach. Jeżeli lubicie masę krówkową to poniższe ciasto przypadnie Wam do smaku. Wierzch sernika polałam rozpuszczoną masą krówkową z orzechami i posypałam płatkami migdałowymi. Oczywiście możecie to pominąć i wierzch ozdobić, np. roztopioną czekoladą.  Składniki na formę o średnicy 18 cm:: 150 g masy krówkowej z orzechami(...)masła płatki migdałowe Żelatynę rozpuścić we wrzącej wodzie. Ostudzić. Herbatniki pokruszyć i wlać do nich rozpuszczone masło. Dodać kakao i całość wymieszać. Formę o średnicy 18 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Następnie wsypać masę herbatnikową, która należy ubić. Dzięki temu utworzycie spód sernika. Wstawić na chwilę do lodówki. W międzyczasie ser zmiksować z masą krówkową

Ugotować
Sernik „Brzoskwiniowy puch” 186

Idealnie kremowy i puszysty serniczek na zimno z brzoskwiniami i galaretką , znakomity do popołudniowej filiżanki herbaty. Błyskawiczny i tani do przygotowania. Sernik podałam na wyjątkowej klasycznej   śniadaniowej tacy porcelanowej Kahla z serii Aronda która urzeka surową bielą i doskonale wpasuje się w każde wnętrze. Porcelana z której została wykonana jest wypalana w bardzo wysokiej temperaturze co zapewniło(...)rozpuszczenia cukru, wlać lekko tężejącą już krystaliczną galaretkę , zmiksować. Tortownicę wyłożyć na dnie herbatnikami, wylać masę serową,wyrównać,  włożyć do lodówki aby stężała. Brzoskwiniowe galaretki rozpuścić w 700 ml gorącej wody, zostawić do wystudzenia. Brzoskwinie osączyć z puszki, pokroić na cząstki, ułożyć na serniku zalać tężejącą galaretką brzoskwiniową, włożyć do lodówki na całą noc. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Puszysty sernik na zimno 202

śmietanki kremówki 30% lub 36%, schłodzonej Ponadto: około 150 g herbatników typu Petit Beurre 1 galaretka krystaliczna lub cytrynowa/truskawkowa + 300 ml gorącej wody około 450 g truskawek Wykonanie: Formę o wymiarach dolnych 21 x 31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej spodzie poukładać herbatniki ( w razie potrzeby docinając je tak, aby wypełniły całą powierzchnię ). Dwie galaretki rozpuścić(...)połączenia rózgą kuchenną. Tak przygotowaną masę serową wylać na herbatniki. Wstawić do lodówki do momentu, aż masa będzie na tyle ścięta, że będzie można wyłożyć na nią truskawki. Galaretkę rozpuścić w przegotowanej, gorące j wodzie, odstawić do całkowitego wystudzenia. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu sernika. Wystudzoną i wciąż płynną galaretkę ( lub tylko lekko gęstniejącą ) wylać

Opowieści z piekarnika
Sernik krówkowy 168

pokruszone herbatniki i dokładnie mieszamy. Herbatnikami wyklejamy tortownicę. Twaróg, jajka, cukier, masę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą

Kocham Czekoladę