sernik na herbatnikach - 2376 przepisów (strona:101/159)

Borówkowy sernik bez pieczenia ze śmietankową pianką-na herbatnikach 159

Witam Kochani dziś zapraszam Was na rewelacyjny borówkowy sernik na zimno z pianką śmietankową-jest to ciasto bez pieczenia. Zachwyca pięknym fioletowym kolorem i wspaniałym smakiem. Zapraszam i gorąco polecam :) SKŁADNIKI  blaszka 25x25cm -około 300g herbatników (mi na jedną warstwę wchodziło 20sztuk małych herbatników) -1 kg sera sernikowego z wiaderka -300 ml śmietany

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gotowany sernik z domową galaretką i śmietanką 162

Zapraszam na przepyszny sernik gotowany z domową galaretką z ciemnych winogron oraz czapą śmietanową. Niebo w gębie! Choć nieco pracochłonny to jednak dość prosty w przygotowaniu. Polecam Składniki: ciasto: 250 g herbatników 500 g twarogu w kostce 2 jajka 3/4 szkl cukru 150 g masła 3 op. budyniu waniliowego 3/4 szkl mleka 330 ml śmietanki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto cytrynowy puszek 262

moje możecie kupić tutaj   Składniki: (na tortownicę 24 cm*) 500 g sera na sernik (z wiaderka) 3 łyżki cukru pudru 2 Śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki cytynowe 500 ml wrzącej wody Dodatkowo: około 100 g kakaowych herbatników około 50-70 g masła – ilość należy dostosować do ilości herbatników) ciemne kakao

Słodkie okruszki
Błękitny sernik na zimno 333

Zapraszam Was serdecznie na pyszny błękitny sernik bez pieczenia. Choć nie wyszedł idealny to bardzo nam smakował. Polecam Składniki: 400 g serka naturalnego 200 g jogurtu naturalnego 3 niebieskie galaretki w proszku 7 dużych herbatników blaszka 20x20cm Przygotowanie: Dwie galaretki rozpuszczamy razem w 1 szklance gorącej wody a 3 galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody, odstawiamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik na zimno z mandarynkami 179

Ponieważ jeszcze żadna firma nie wyprodukowała mandarynkowej galaretki a chciałam zrobić sernik z mandarynkami to postanowiłam zrobić mały eksperyment. Na soku z mandarynek Victoria Cymes zrobiłam galaretkę. Nie spodziewałam się, że wyjdzie aż tak pysznie.  Składniki: Spód: 100 g herbatników 80 g masła Masa serowa: 500 g sera twarogowego  250 ml kremówki 4 łyżki cukru pudru

Ala piecze i gotuje
Cytrynowy sernik z sosem wiśniowym i herbatnikami 145

Rewelacyjny słodko – kwaśny sernik o cytrynowym smaku. Pieczony w kąpieli wodnej bez spodu jest niezwykle delikatny i aksamitny. Aby przełamać smak cytryny wierzch oblany jest słodkim sosem wiśniowym z pokruszonymi maślanymi herbatnikami. Tortownica 20 cm 600 g twarogu sernikowego z wiaderka 3/4 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 3 jajka L Skórka z jednej cytryny Sok z jednej

VioletoweKucharzenie
Sernik Tiramisu na zimno 267

kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :)  Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową

Garniec Magalie
Sernik z polewą toffi 268

szklanka cukru trzcinowego 70 g masła Przepis na spód: Ciasteczka kruszymy i umieszczamy w melakserze. Miksujemy do momentu aż wszystkie herbatniki zostaną skruszone i powstanie z nich "piasek". W garnuszku roztapiamy masło i dodajemy do skruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożony tylko spód tortownicy). Tortownicę wraz ze spodem wkładamy(...)całość miksujemy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym jajku do masy serowej i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy, którą owijamy folią aluminiową (spód i brzegi). Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut

Emcia Pichci
Kremowy sernik z musem z akacji i puszystą śmietaną 65

Dlatego sernik pięknie się prezentuje - nie kruszy, nie rozpada.  Przepis ogółem najprostszy z tych, gwarantujących sernik doskonały.  Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego 125 gram serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka na spód - około 10 herbatników kakaowych(...)kakaowe herbatniki. Dociskamy je do dna, by uniknąć ich wypłynięcia na wierzch w czasie wlewania masy serowej. Jaja wbijamy do dużej miski, wsypujemy cukier  i miksujemy około 2 minut, do lekkiego spienienia. Wsypujemy budyń, krótko miksujemy, po czym dodajemy sery,  wlewamy śmietankę i miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy ją powoli na herbatniki. Tortowniczkę wkładamy do piekarnika

Kronika Piekarnika
Sernik z musem z brzoskwiń 322

Sernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika i zastąpiły je brzoskwinie. Smak galaretek z owoców leśnych i agrestu fajnie łączy się z kremowym serem i musem brzoskwiniowym. Na upalne dni jest idealny, o umiarkowanej słodyczy i przyjemnym lekko owocowym(...)połączenia się składników. Wylać do formy wyłożonej herbatnikami. Zastygnięte galaretki z owoców leśnych pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na ser, dociskając by się w nim zanurzyły, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na zastygnięty ser wylać wystudzony mus brzoskwiniowy i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.  Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Osoby lubiące bardzo słodkie

Kuchcik gotuje
Sernik czekoladowy 107

herbatników kakaowych petit beure • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Polewa • 1/2 czekolady gorzkiej • 1/3 szklanki śmietanki słodkiej • czekoladowe gwiazdki do dekoracji Wykonanie: Spód • Pokruszyć herbatniki, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem na parze i zmiksować całość. • Totownicę okrągłą średnią wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki(...)parze, dodać kakao i wymieszać na gładką masę. Przestudzoną masę dodać do masy serowej i zmiksować razem. • Wlać masę serową na spód herbatnikowy. • Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. • Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze 1,5 godziny • Po upieczeniu

To co kocham
Sernik gotowany z wiśniami 63

Kremowa konsystencja, prostota w przygotowaniu oraz smak zachęcają by zrobić właśnie taki sernik gotowany. Artykuł Sernik gotowany z wiśniami pochodzi z serwisu Pieprzyć z

Pieprzyć z Fantazją
Sernik na serkach homogenizowanych (bez pieczenia) 192

oknem niestety wciąż typowo jesienna pogoda,dlatego warto wprowadzić trochę koloru do swoich dni Ale oczywiście wybór smaku i koloru galaretki zostawiam już Wam. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście sernika na serkach homogenizowanych (bez pieczenia), to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 700 g serków homogenizowanych / u mnie część waniliowych (typu „Danio”), a pozostałe naturalne(...)niż w przepisie na opakowaniu). Wystudzoną już lekko tężejącą galaretkę (To ważne! galaretka powinna zacząć tężeć) ostrożnie wykładamy na wierzch sernika (najlepiej łyżką). Wkładamy do lodówki, przygotowujemy w tym czasie drugą galaretkę i postępujemy z nią tak samo. Sernik zostawiamy na noc w lodówce. Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik z sokiem pomarańczowym 171

Hej! Połączenie sera z pomarańczą daje niezły smakowy efekt. Tym razem mamy sernik o smaku pomarańczy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki (ale niekoniecznie). Po

Tylko pysznie
Sernik nowojorski wg Aleex 109

mogli wypróbować w swoich domach. Mam nadzieję, że Wasza Wielkanoc przygotowana z Aleex będzie wyjątkowa i przepyszna. Cykl świątecznych przepisów zaczynam od sernika nowojorskiego, który znalazłam na kwestii smaku. Jak zawsze wprowadziłam do przepisu swoje niewielkie poprawki. Sernik smakuje znakomicie. Polecam.   Składniki:   Spód:   • 300 g ciastek maślanych z czekoladą po jednej stronie (np. petit beurre(...)pieczenia, zapiąć obręcz, wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Herbatniki zemleć w blenderze na piasek i wymieszać z roztopionym masłem. Masę wyłożyć na dno przygotowanej tortownicy, mocno ugnieść i wstawić do lodówki. 3. Na dno piekarnika włożyć blachę do pieczenia i napełnić ją do 2/3 gorącą wodą. Metalową kratkę do pieczenia sernika ustawić w środku piekarnika. Piekarnik nagrzać

W mojej kuchni
Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową 98

muszę stwierdzić, że już dawno sernik nie wyszedł mi tak lekki, zupełnie jak pianka czy ptasie mleczko. Z mocnym akcentem kardamonu i ciekawym smakiem konfitury gruszkowo-limonkowej z pieprzem. I kolejny raz dodanego twarogu półtłustego nie mieliłam i nie żałuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu.     Składniki: spód: 150g herbatników, 2 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka kardamonu, 5 łyżek(...)jajku i miksuj. Dodaj cukier, esencję, olejek i na końcu budyń. Zmiksuj do połączenia się składników. Masę serową przełóż na spód z konfiturą. Piecz 1h w 170-180C.Po upieczeniu sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego przestygnięcia.Przestudzony sernik udekoruj dowolnie, np. zmielonymi pistacjami i migdałami. Artykuł Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową

Raj dla Podniebienia
Sernik z mlekiem kokosowym 115

wyłożyć herbatnikami), lepiej papierem- bo folia źle odchodzi, u mnie tak było:( Do masy serowej dodać pokrojone śliwki suszone, wymieszać łyżką, przelać wszystko do foremki Piec w temp. 175*C przez 20 min. potem zmniejszyć temp.do 120 *C przez 60 -70 min.( czas pieczenia zależy od użytego sera), do piekarnika włożyć np.keksówkę z wrzącą wodą Sernik może

Proste Potrawy
Najlepszy sero-makowiec 181

Najlepszy sero-makowiec, jaki robiłam. Sernik ma magiczny składnik - słodzony jest sporą ilością białej czekolady, dzięki czemu jest niezwykle kremowy, mleczny i delikatny. Rozpływa się w ustach! Warstwa makowa koniecznie zrobiona własnoręcznie, słodka, miodowa i pełna bakalii. Idealne ciasto na Nowy Rok! A ja, korzystając z okazji życzę wszystkim samych wspaniałych dni w nadchodzącym 2017 roku! Składniki Masa makowa(...)37x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą makową. Wyłożyć na przygotowany spód.  Masa serowa 300 g białej czekolady 75 g cukru z wanilią 6 żółtek + 3 białka 900 g tłustego sera na serniki łyżka mąki ziemniaczanej Biała czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić

Słodkie inspiracje
sernik cytrynowo-kokosowy na jogurtach bez laktozy... 134

minut, następnie w formach w chłodnym miejscu najlepiej całą noc z podanych składników utrzeć lukier, mleka dać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia - sernik tzw. oszukany jest bardzo smaczny, czasem lepiej smakuje od tradycyjnego sernika, podstawa to dobre jogurty i świeże jajka..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kremowy 126

sernikiem Ciasto pieczemy w 170-180*C przez ok. 60-70 min. Po upieczeniu sernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki by stężał. Moje uwagi: mój spód zrobiłam z gotowych herbatników maślanych. Miałam mniej pracy :) Do niewielkiej ilości sera dodałam łyżeczkę kakao i wylałam

Proste Potrawy
Seromakowiec z żurawiną - a może seromak lub sernik na makowcu? 164

miękkiego masła  1 szklanka mleka 200 g suszonej żurawiny 3 jajka Składniki na sernik: 100 g twarogu śmietankowego lub półtłustego 220 g cukru (ok. 1 szklanka i 3 łyżki) 5 jajek 100 g masła 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo - opcjonalnie: 200 g herbatników 100 g masła Cytrynowy lukier: cukier puder sok z cytryny Jak zrobić seromakowiec - krok

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jogurtowy sernik z owocami w galaretce 102

sernik wykończony galaretką i ulubionymi owocami. Świetnie sprawdzi się jako prosty deser dla osób dbających o linię. W wersji super fit można pominąć ciasteczkowy spód. 1000 gramów gęstego jogurtu naturalnego, w temperaturze pokojowej 22 gramy żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 cytryna, skórka starta na drobnych oczkach 150-200 gramów ciasteczek maślanych lub herbatników(...)spodem. Wlać masę jogurtową, wyrównać wierz i wstawić ponownie do lodówki na kilka godzin do stężenia. Wybraną galaretkę rozpuścić w odpowiedniej, podanej na opakowaniu ilości wody. Przestudzić. Na zastygniętym serniku jogurtowym ułożyć ulubione owoce. Zalać częścią galaretki i wstawić do lodówki do stężenia. Na stężoną galaretkę ułożyć kolejną warstwę owoców i znowu zalać częścią galaretki. Czynność powtarzać do wykorzystania wszystkich

olalacooking

Proponowane wyszukiwania