kroi się doskonale. I co najważniejsze ciasto w smaku i swej konsystencji bardziej przypomina sernik, niż galaretę o smaku śmietany, co niewątpliwie jest jego wielką zaletą. Dodatkowo jest bardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :) Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową
Garniec Magalieszklanka cukru trzcinowego 70 g masła Przepis na spód: Ciasteczka kruszymy i umieszczamy w melakserze. Miksujemy do momentu aż wszystkie herbatniki zostaną skruszone i powstanie z nich "piasek". W garnuszku roztapiamy masło i dodajemy do skruszonych herbatników. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożony tylko spód tortownicy). Tortownicę wraz ze spodem wkładamy(...)całość miksujemy stopniowo dodając cukier. Następnie dodajemy po jednym jajku do masy serowej i miksujemy. Tak przygotowaną masę serową przekładamy do tortownicy, którą owijamy folią aluminiową (spód i brzegi). Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut
Emcia PichciDlatego sernik pięknie się prezentuje - nie kruszy, nie rozpada. Przepis ogółem najprostszy z tych, gwarantujących sernik doskonały. Składniki: proporcje na tortownicę o średnicy 21 cm Masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego 125 gram serka mascarpone 150 ml śmietanki kremówki 30 % 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka na spód - około 10 herbatników kakaowych(...)kakaowe herbatniki. Dociskamy je do dna, by uniknąć ich wypłynięcia na wierzch w czasie wlewania masy serowej. Jaja wbijamy do dużej miski, wsypujemy cukier i miksujemy około 2 minut, do lekkiego spienienia. Wsypujemy budyń, krótko miksujemy, po czym dodajemy sery, wlewamy śmietankę i miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy ją powoli na herbatniki. Tortowniczkę wkładamy do piekarnika
Kronika PiekarnikaSernik na zimno z galaretkami i musem z brzoskwiń. Sernik miał być z musem z truskawek, lecz truskawki znikły za nim przybrałam się do zrobienia sernika i zastąpiły je brzoskwinie. Smak galaretek z owoców leśnych i agrestu fajnie łączy się z kremowym serem i musem brzoskwiniowym. Na upalne dni jest idealny, o umiarkowanej słodyczy i przyjemnym lekko owocowym(...)połączenia się składników. Wylać do formy wyłożonej herbatnikami. Zastygnięte galaretki z owoców leśnych pokroić na mniejsze kawałki i wyłożyć na ser, dociskając by się w nim zanurzyły, wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na zastygnięty ser wylać wystudzony mus brzoskwiniowy i ponownie wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Osoby lubiące bardzo słodkie
Kuchcik gotujeherbatników kakaowych petit beure • 1/2 tabliczki czekolady gorzkiej • 50 g masła Polewa • 1/2 czekolady gorzkiej • 1/3 szklanki śmietanki słodkiej • czekoladowe gwiazdki do dekoracji Wykonanie: Spód • Pokruszyć herbatniki, dodać rozpuszczoną czekoladę z masłem na parze i zmiksować całość. • Totownicę okrągłą średnią wyłożyć papierem do pieczenia, wypuszczając papier na zewnątrz obręczy. • Wysypać herbatniki(...)parze, dodać kakao i wymieszać na gładką masę. Przestudzoną masę dodać do masy serowej i zmiksować razem. • Wlać masę serową na spód herbatnikowy. • Sernik włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. • Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec jeszcze 1,5 godziny • Po upieczeniu
To co kochamKremowa konsystencja, prostota w przygotowaniu oraz smak zachęcają by zrobić właśnie taki sernik gotowany. Artykuł Sernik gotowany z wiśniami pochodzi z serwisu Pieprzyć z
Pieprzyć z Fantazjąoknem niestety wciąż typowo jesienna pogoda,dlatego warto wprowadzić trochę koloru do swoich dni Ale oczywiście wybór smaku i koloru galaretki zostawiam już Wam. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście sernika na serkach homogenizowanych (bez pieczenia), to koniecznie spróbujcie. Polecam. Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 700 g serków homogenizowanych / u mnie część waniliowych (typu „Danio”), a pozostałe naturalne(...)niż w przepisie na opakowaniu). Wystudzoną już lekko tężejącą galaretkę (To ważne! galaretka powinna zacząć tężeć) ostrożnie wykładamy na wierzch sernika (najlepiej łyżką). Wkładamy do lodówki, przygotowujemy w tym czasie drugą galaretkę i postępujemy z nią tak samo. Sernik zostawiamy na noc w lodówce. Smacznego
Słodkie okruszkiHej! Połączenie sera z pomarańczą daje niezły smakowy efekt. Tym razem mamy sernik o smaku pomarańczy z odrobiną dżemu z czarnej porzeczki (ale niekoniecznie). Po
Tylko pyszniemogli wypróbować w swoich domach. Mam nadzieję, że Wasza Wielkanoc przygotowana z Aleex będzie wyjątkowa i przepyszna. Cykl świątecznych przepisów zaczynam od sernika nowojorskiego, który znalazłam na kwestii smaku. Jak zawsze wprowadziłam do przepisu swoje niewielkie poprawki. Sernik smakuje znakomicie. Polecam. Składniki: Spód: • 300 g ciastek maślanych z czekoladą po jednej stronie (np. petit beurre(...)pieczenia, zapiąć obręcz, wypuszczając papier na zewnątrz. 2. Herbatniki zemleć w blenderze na piasek i wymieszać z roztopionym masłem. Masę wyłożyć na dno przygotowanej tortownicy, mocno ugnieść i wstawić do lodówki. 3. Na dno piekarnika włożyć blachę do pieczenia i napełnić ją do 2/3 gorącą wodą. Metalową kratkę do pieczenia sernika ustawić w środku piekarnika. Piekarnik nagrzać
W mojej kuchnimuszę stwierdzić, że już dawno sernik nie wyszedł mi tak lekki, zupełnie jak pianka czy ptasie mleczko. Z mocnym akcentem kardamonu i ciekawym smakiem konfitury gruszkowo-limonkowej z pieprzem. I kolejny raz dodanego twarogu półtłustego nie mieliłam i nie żałuję. Zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: spód: 150g herbatników, 2 łyżeczki kakao, 1 łyżeczka kardamonu, 5 łyżek(...)jajku i miksuj. Dodaj cukier, esencję, olejek i na końcu budyń. Zmiksuj do połączenia się składników. Masę serową przełóż na spód z konfiturą. Piecz 1h w 170-180C.Po upieczeniu sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do całkowitego przestygnięcia.Przestudzony sernik udekoruj dowolnie, np. zmielonymi pistacjami i migdałami. Artykuł Sernik z ricotty z kardamonem i konfiturą gruszkowo-limonkową
Raj dla Podniebieniawyłożyć herbatnikami), lepiej papierem- bo folia źle odchodzi, u mnie tak było:( Do masy serowej dodać pokrojone śliwki suszone, wymieszać łyżką, przelać wszystko do foremki Piec w temp. 175*C przez 20 min. potem zmniejszyć temp.do 120 *C przez 60 -70 min.( czas pieczenia zależy od użytego sera), do piekarnika włożyć np.keksówkę z wrzącą wodą Sernik może
Proste PotrawyNajlepszy sero-makowiec, jaki robiłam. Sernik ma magiczny składnik - słodzony jest sporą ilością białej czekolady, dzięki czemu jest niezwykle kremowy, mleczny i delikatny. Rozpływa się w ustach! Warstwa makowa koniecznie zrobiona własnoręcznie, słodka, miodowa i pełna bakalii. Idealne ciasto na Nowy Rok! A ja, korzystając z okazji życzę wszystkim samych wspaniałych dni w nadchodzącym 2017 roku! Składniki Masa makowa(...)37x23 cm wyłożyć papierem do pieczenia i na spód ułożyć herbatniki. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z masą makową. Wyłożyć na przygotowany spód. Masa serowa 300 g białej czekolady 75 g cukru z wanilią 6 żółtek + 3 białka 900 g tłustego sera na serniki łyżka mąki ziemniaczanej Biała czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i pozostawić
Słodkie inspiracjeminut, następnie w formach w chłodnym miejscu najlepiej całą noc z podanych składników utrzeć lukier, mleka dać tyle aby lukier był nie za gęsty, polać wierzchy sernika, zostawić w lodówce do zastygnięcia - sernik tzw. oszukany jest bardzo smaczny, czasem lepiej smakuje od tradycyjnego sernika, podstawa to dobre jogurty i świeże jajka..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsernikiem Ciasto pieczemy w 170-180*C przez ok. 60-70 min. Po upieczeniu sernik powinien być ścięty i lekko zarumieniony Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki by stężał. Moje uwagi: mój spód zrobiłam z gotowych herbatników maślanych. Miałam mniej pracy :) Do niewielkiej ilości sera dodałam łyżeczkę kakao i wylałam
Proste Potrawy