mojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta
moj przepis namojprzepisna.pl | Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta kruchego, tym razem z formie małych tartaletek. U mnie wersja z budyniem pomarańczowym i
moj przepis namiksując dodaje budyń, mąkę ziemniaczaną olej, mleko i aromat, na koniec dodaję ubitą pianę z białek i całość delikatnie mieszam. Blachę smaruję masłem i wykładam papierem do pieczenia. Na papier układam warstwę herbatników, na herbatniki wykładam równomiernie masę serową. Blaszkę z sernikiem wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę w 180 stopniach ok.1 godzinę. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku
Kuchnia z widokiem na ogródZapraszam dziś na super deser. Delikatny sernik gotowany z borówką amerykańską. Świetny smak i piękny wygląd tego deseru uprzyjemnią Wam weekend. Składniki: 800 g jogurtu greckiego 250 g borówek amerykańskich 3 czubate łyżki oleju kokosowego 1/2 szkl cukru 2 jajka 3/4 szkl mleka 1 waniliowy budyń w proszku (na 750 ml mleka) 1 szkl śmietanki
słodkie i nie tylko historie kulinarnewychodzi tak samo smacznie. A Wy lubicie serniki? Jeśli takie wilgotne, rozpływające się w ustach, to zapraszam na ten, w 100 procentach się w nim rozsmakujecie. Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego 6 jajek 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kostka masła 1 budyń waniliowy 2 łyżki mąki pszennej
Z Majeczką w kuchniPyszny, delikatny, klasyka wśród serników. Smacznego! Źródło Sernik z rosą Składniki spód kruchy: ok. 300 g mąki 125 g masła 2 żółtka 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego masa serowa: 1 kg sera 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 duży budyń ok.1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju lub masła 2 jajka całe
Smaki Nataliimojprzepisna.pl | Tartaletki z pomarańczowym budyniem i bezikami Kolejny pomysł na wykorzystanie ciasta kruchego, tym razem z formie małych tartaletek. U mnie wersja z budyniem pomarańczowym i
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta z jaglanym budyniem i karmelizowanym rabarbarem Przedstawiam Wam mój kolejny eksperyment z kaszy jaglanej. Tym razem z udziałem śmietany kremówki i karmelizowanego rabarbaru. Tarta
moj przepis naodrobiny soli). 2. Miksujemy żółtka z cukrem. Dodajemy twaróg, budyń waniliowy, proszek do pieczenia, ziarenka laski wanilii i zmiksowane truskawki. Całość dokładnie mieszamy. 3. Do masy dodajemy delikatnie pianę z białek i mieszamy. 4. Masę wlewamy do formy i pieczemy w 180⁰C przez ok. godzinę. 5. Upieczony sernik studzimy w otwartym piekarniku (żeby nie opadł). Sernik
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachcałego serca. Rabarbar idealnie łączy się w smaku z sernikiem, delikatną pianką oraz chrupiącą kruszonką. Ciężko mu się oprzeć:) Ciasto: 3 szkl mąki 1 kostka margaryny 3 łyżki cukru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie troszkę śmietany Masa serowa: 75 dag sera białego 1 jajko 1 budyń śmietankowy w proszku 3/4 szkl cukru pudru 3/4 kostki miękkiego masła
Smakołyki Asizakupach nie mogłam pomagać:) Mogłam jedynie podglądać:D Sernik na kakaowym spodzie i kruszonką SKŁADNIKI: spód i kruszonka: 300g mąki 1 op. proszku do pieczenia 125g cukru 1 jajko 150g masła 2 łyżki kakao masa serowa: 3 jajka 200g cukru 1kg twarogu mielonego 150g masła 1 op. budyniu waniliowego rodzynki Masło przeznaczone na spód roztopić, ostudzić a następnie
MarciochaKucharzySerniki jako ciasto stoi u mnie na pierwszym miejscu. Jak dla mnie najszybsze i najłatwiejsze ciasto, które można zrobić z niemal każdego sera. Ten jest wyjątkowy, gdyż jest z nutką dyni. :) Składniki: 400g jogurtu greckiego 1 jajko 4 łyżki budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 szklanki puree z dyni kilka kropli aromatu pomarańczowego garść rodzynek + mąka do obtoczenia
Truskawkowa Fiestavanilla sugarMasa / mass of cake: 0,5 kg twarogu na sernik / 0,5 kg curd on cheesecake10 łyżek cukru / 10 tablespoons sugar32 g cukru waniliowego / 32 g vanilla sugar5 żółtek / 5 egg yolks7 białek / 7 proteins1,2 kostki masła / 1,2 packet butter1 budyń / 1 puddingkilka kropli aromatu waniliowego / a few drops of vanilla flavorskórka z pomarańczy / orange
Projekty ze smakiemwszystkim smakował sernik, że nie zdążyłam zrobić zdjęcie przekroju ciasta :) ale zrobiłam też z tego przepisu wersję deseru w pucharkach. przepis w kolejnych postach. składniki:1 kg twarogu sernikowegomałe opakowanie margaryny1 szklanka cukru4 jajkapół szklanki mleka3 budynie waniliowe5 paczek herbatników kakaowycharomat rumowyokoło 2 szklanek wydrylowanych wiśni (albo rodzynek)Twaróg, margaryna, cukier, jajka wkładamy
Bon Appetit Małgorzaty