sernik kokosowy - 2430 przepisów (strona:49/162)

Sernik na mleczku kokosowym z galaretkami - na zimo 599

pomieszanymi galaretkami przygotowywała, to była dziecięca uczta wspaniała. Mnie na wspomnienia się zabrało i oto takie ciasto powstało. Całkowicie je zmodyfikowałam, ale akcent kolorowych galaretek zachowałam. Sernik wyszedł delikatny w smaku lekko kokosowy, a dzięki galaretkom bardzo kolorowy. Składnik i na okrągła formę o średnicy ok. 25 cm: spód : 200 g pierników, 1 łyżka miękkiego masła, masa(...)Kiedy galaretki dobrze zastygną, za pomocą noża kroimy np. na kwadraty, dowolnej wielkości. W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy cukier z wanilią, cukier puder (do smaku) przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy do uzyskania gładkiej, kremowej konsystencji.     Masę stopniowo przelewamy do przygotowanej formy, dodając kolorowe

Moniki Smakołyki
Sernik waniliowy z malinami (bez glutenu, cukru białego) na urodzinki 120

dorzuciłyśmy jeszcze ciasteczka, tak aby zachować balans w życiu 😎      Składniki: Spód -10g kakao -60g mąki kokosowej -20g oleju kokosowego -1 żółtko -5 łyżek ksylitolu -gorąca woda Sernik waniliowy z malinami -500g twarogu -ok 400g jogurtu greckiego -ksylitol (według preferencji) -3 jajka (1 żółtko do spodu) -3 łyżki skrobi -wanilia w paście(...)biała roztopiona z proszkiem z buraka) -maliny lub inne owoce oraz dowolne ciasteczka (u nas akurat Oreo, można wybrać ulubione) SPÓD KAKAOWY 1. Kakao i mąkę kokosową wymieszać. 2. Olej kokosowy i ksylitol rozpuścić   w około 1/4 szklanki gorącej wody. 3. Żółtko rozmieszać np. widelcem i połączyć z suchymi składnikami. 4. Do takiej mieszanki dodać olej z gorącą wodą

Candy Pandas
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 149

wymieszać. Posypać orzechami ziemnymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki sernika od formy. Sernik polać sosem karmelowym. Sos karmelowy, przygotowałam zgodnie z tym przepisem: Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki(...)Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. *śmietankę kokosową można kupić w sklepie lub uzyskać w następujący sposób. Puszkę z mlekiem kokosowym umieścić w lodówce na kilka godzin lub całą noc, nie wstrząsać , delikatnie otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać bezbarwny płyn, to co zostanie w puszce to własnie śmietanka kokosowa, odmierzyć potrzebną ilość. Jeżeli chcemy aby sos był bardziej lejący

moj przepis na
Sernik z kalafiora z tahini i sosem karmelowym (Paleo, LowCarb, bez nabiału) 196

mój sos karmelowy powstał na bazie mleka kokosowego oraz erytrytolu . Jest zatem jak najbardziej zgodny z założeniami diety ketogenicznej ! Wyglądem i smakiem przypomina karmel, choć de facto nim nie jest… Na zachętę dodam, że porcja sernika to zaledwie 2,8 g węglowodanów! Kto się skusi? Keto sernik z kalafiora Sezamowe i kawowe nuty smakowe Mmmm, a jaki jest słodki(...)kawą z cykorii. Wyłożyć na wierzch masy sernikowej. Sos karmelowy Masło rozpuścićw garnuszku na średnim ogniu. Dodać erytrytol i rozpuścić. Dodać mleko kokosowe i sól. Gotować przez ok. 15 minut aż do zgęstnienia. Polać sosem cały sernik lub pojedyncze kawałki. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji: Wartość energetyczna: 181 kcal Tłuszcz: 15,5 g Węglowodany

Modern Cave Girl
Sernik brzoskwiniowo-lawendowy na spodzie oreo 179

żeby uczcić ponad 4000 fanów na facebooku :) Dziękujemy Wam Kochani :) Porcja: forma 22 cm Składniki: Spód 150 g ciastek oreo (bez kremu), 80 g oleju kokosowego, Masa 500 g sera mielonego na sernik, 430 g brzoskwiń, 200 ml śmietany 30%, 12 płatków żelatyny (20 g), 8-10 świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, ok. 3-6 łyżek cukru pudru(...)łyżeczka cukru. Do przybrania kwiaty jadalne (u mnie lawenda, szałwia, bratki), owoce sezonowe (np. brzoskwinie, borówki, truskawki, winogrona). Zastawa  Zakłady Ceramiczne "Bolesławiec" Sp. z o.o. Przygotowanie Spód: Olej kokosowy zostawić w temperaturze pokojowej. Jeśli temperatura otoczenia jest poniżej 23 stopni lekko podgrzać do uzyskania ciekłej konsystencji. Herbatniki pozbawione kremu zmiksować na pył, dodać olej i ponownie zmiksować do połączenia

SzczyptaSmaQ
Aksamitny sernik na zimno z truskawkami 354

niebo lepszy, a do tego – jaka satysfakcja :) Ponieważ aksamitny sernik na zimno z truskawkami musi dobrze stężeć przed podaniem proponuję przygotować go przynajmniej rano, przed podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy z wiaderka, odsączony z wody) 800g truskawek 400ml mleczka kokosowego 120g cukru 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 130g ciasteczek(...)powinniśmy otrzymać około 500 g musu. Mus przelać do przestudzonej (nie musi być super zimna) galaretki z żelatyną i dobrze wymieszać. Twaróg zmiksować z cukrem i alkoholem. Dodać mleko kokosowe i dobrze wymieszać. Połączyć z masą truskawkową i delikatnie, ale dokładnie wymieszać do połączenia składników. Ciasteczka pokruszyć (można je zmiksować) i ugnieść z masłem. Okrągłą tortownicę (23-25 cm) wyłożyć

Pociąg Do Kuchni
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 82

całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki sernika od formy. Sernik polać sosem karmelowym. Sos karmelowy, przygotowałam zgodnie z tym przepisem: Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej (u mnie 3/4 Vitasia, puszka 400 ml) * 50 gr masła roślinnego (u mnie(...)Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. *śmietankę kokosową można kupić w sklepie lub uzyskać w następujący sposób. Puszkę z mlekiem kokosowym umieścić w lodówce na kilka godzin lub całą noc, nie wstrząsać , delikatnie otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać bezbarwny płyn, to co zostanie w puszce to własnie śmietanka kokosowa, odmierzyć potrzebną ilość. Jeżeli chcemy aby sos był bardziej lejący

moj przepis na
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 71

całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki sernika od formy. Sernik polać sosem karmelowym. Sos karmelowy, przygotowałam zgodnie z tym przepisem: Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki kokosowej (u mnie 3/4 Vitasia, puszka 400 ml) * 50 gr masła roślinnego (u mnie(...)Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. *śmietankę kokosową można kupić w sklepie lub uzyskać w następujący sposób. Puszkę z mlekiem kokosowym umieścić w lodówce na kilka godzin lub całą noc, nie wstrząsać , delikatnie otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać bezbarwny płyn, to co zostanie w puszce to własnie śmietanka kokosowa, odmierzyć potrzebną ilość. Jeżeli chcemy aby sos był bardziej lejący

moj przepis na
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 119

wymieszać. Posypać orzechami ziemnymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 1 godzinę. Wyjąć z piekarnika, całkowicie wystudzić w formie, wstawić do lodówki na 3 godziny. Nożykiem oddzielić boki sernika od formy. Sernik polać sosem karmelowym. Sos karmelowy, przygotowałam zgodnie z tym przepisem: Składniki na 300 ml sosu: 1 szklanka cukru kryształu 1/4 szklanki wody w temperaturze pokojowej 150 gr śmietanki(...)Zdjąć z palnika, wystudzić do temperatury pokojowej. *śmietankę kokosową można kupić w sklepie lub uzyskać w następujący sposób. Puszkę z mlekiem kokosowym umieścić w lodówce na kilka godzin lub całą noc, nie wstrząsać , delikatnie otworzyć, zrobić dwie dziurki, wylać bezbarwny płyn, to co zostanie w puszce to własnie śmietanka kokosowa, odmierzyć potrzebną ilość. Jeżeli chcemy aby sos był bardziej lejący

moj przepis na
Kokosowy Śnieżny Puch 955

smakuje każdemu, bez wyjątku. Głównym składnikiem tego deseru jest ser twarogowy, który wykorzystywany jest także do tradycyjnych serników. Dodatek stanowią galaretki cytrynowe, nadające mu świeżego i lekkiego aromatu. Spód ciasta to herbatniki, które nadają mu słodkiego smaku. Wykończenie ciasta to kokosowa posypka, przypominająca puszyste płatki śniegu. Przygotowanie ciasta bez pieczenia(...)czysta przyjemność i zero trudności. Kokosowy śnieżny puch to bardzo szybki i łatwy deser, który zawsze się udaje. Produkty do jego przygotowania są ogólnodostępne, dlatego tym bardziej nakłaniam Was do wizyty w sklepie i zabrania się za przygotowanie tego smakołyku. PRZEPIS NA KOKOSOWY ŚNIEŻNY PUCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego na sernik ( z wiaderka) 2 galaretki

Przepiski.pl
Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty! I wiosenne serniczki 126

właśnie takiego u mnie nie było. Na samych białkach, które zostały po sosie, a które dodatkowo ubiłam; dlatego jest to najdelikatniejszy, najlżejszy sernik pieczony, jaki na blogu znajdziecie. Po prostu rozpływa się w ustach. Intensywnie kokosowy, pachnie zniewalająco. Bialutki, świetnie komponuje się z czerwienią truskawek. Dzięki ananasowym kwiatom prezentuje się wręcz widowiskowo. Kwiaty nie są trudne do wykonania - trzeba

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z zielonej herbaty matcha pod śmietankową chmurką 173

będzie wam smakować tak bardzo, jak mi :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny  1/4 szkl. wody(...)gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą masę na wcześniej przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Następnego dnia ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywną pianę, pod koniec dodajemy

Tajskie smaki
Sernik z zielonej herbaty Matcha pod śmietankową chmurką 209

smak matchy idealnie uzupełnia się ze słodką śmietanką :) Składniki na spód i sernik: 150g herbatników maślanych 70g masła 2 tabliczki białej czekolady 700g serka do serników z wiaderka 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 2 płaskie łyżki herbaty matcha 4 płaskie łyżeczki żelatyny 1/2 szkl. wody Składniki na śmietankową piankę: 500ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny  1/4 szkl. wody(...)gorącej wody i odstawiamy na 5 minut. Łączymy z ciepłym jeszcze mlekiem kokosowym. Odstawiamy do ostygnięcia. 3. Do miski wkładamy serek, włączamy mikser na średnich obrotach. Powoli dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy tylko do połączenia składników. Przelewamy naszą masę na wcześniej przygotowany spód. Wstawiamy do lodówki na całą noc. 4. Następnego dnia ubijamy schłodzoną śmietankę na sztywną pianę, pod koniec dodajemy

My Culinary Art
Ciasto Śnieżny puch 105

Ciasto bez pieczenia śnieżny puch to wariacja na temat sernika na zimno na herbatnikach z dodatkiem kokosowej góry, Ciasto jest szybkie w wykonaniu, proste i bardzo smaczne, więc nie ma co się dziwić, że jest jednym z częściej wyszukiwanych deserów. Spód ciasta to herbatniki, jednak możesz go również zrobić z połowy wiórków kokosowych, wystarczy dodać odrobinę więcej masła i dokładnie(...)puchowa 600 g twarogu z wiaderka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wody 250 ml śmietanki 30% bądź 36% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego Posypka kokosowa 70 g wiórków kokosowych 2 łyżki cukru czubata łyżka masła Spód ciasta 2 opakowania herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto bez pieczenia Śnieżny Puch – Wykonanie Dwie galaretki cytrynowe rozpuść

To Musisz Wiedzieć
Fit kokosowo daktylowy sernik na zimno 122

pył wiórków kokosowych. Spód to słodkie daktyle z mąką migdałową. Takie ciasto może być zdrowszą wersją ciast z kremem. Kokos rządzi w tym serniku! Spód: 150 g daktyli 100 g mąki migdałowej lub kokosowej 2 łyżki masła 2-3 łyżki wody z daktyli Masa serowa: 400 g mleczka kokosowego (1 puszka) 250 g serka mascarpone 0,5 szklanki cukru kokosowego

VioletoweKucharzenie