Czas na wegańską odsłonę sernika na bazie tofu i pasty z nerkowców. Spód wykonany z ekspandowanego zboża więc całość przypomina batonika Kinder Country 😋 Przepis ten bardzo spodobał się odbiorcom naszego IG, tam znajdziecie również filmik z jego przygotowania ( tutaj ), ZAPRASZAMY! Składniki (śr. 18cm): Spód - 70g czekolady - 4 łyżki mleka kokosowego - 30g ekspandowanego orkiszu lub innego
Candy Pandasmojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis namojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis namojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis naCo powiecie na domowe batoniki Bounty? Czy mogą smakować tak samo dobrze jak te ze sklepu? Uwierzcie mi – TAK! Kokosowe szaleństwo Bounty pod warstwą kruchej czekolady
Kuchnia Łukaszaoczyszczonej -1 łyżeczka proszku do pieczenia „Sernik” limonkowy -180g tofu naturalnego -150g mleka sojowego/ryżowego -70g suchej kaszy jaglanej + 150-200g wody -3 limonki (i otarta skórka z jednej lub dwóch) -150g ksylitolu -60g (3 miarki) białka roślinnego waniliowego Plantforce -35g (3 łyżki) mąki kokosowej -1,5 łyżeczki płaskiej agaru + kilka łyżek
Candy Pandasmojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasto marchewkowe bez cukru Ciasto marchewkowe, przepyszne, bardzo wilgotne, wręcz zakalcowate, pełne orzechów, z dodatkiem jabłek. Przepis pochodzi z blogu True Taste
moj przepis namojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z
moj przepis naPyszny czekoladowy sernik z gorzką czekoladą i mascarpone. Prosty w przygotowaniu bo bez pieczenia, zawsze się udaje i wszystkim smakuje. składniki: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30 % 300 g gorzkiej czekolady (ja dałam 60 % z biedronki) 3/4 szklanki cukru 2-3 garście mrożonych malin wiórki kokosowe do posypania 150 g herbatników pełnoziarnistych 100 g margaryny Margarynę rozpuścić
Monia miesza i gotujeczubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem(...)czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc i nie opadnie). Uwaga! Należy się upewnić
Kocham Czekoladęczubkiem) 2 łyżki mąki ziemniaczanej (z lekkim czubkiem) 1 szkl wiórek kokosowych 2/3 szkl alkoholu Malibu WIERZCH: 1 czekolada mleczna z orzechami 60 ml śmietanki 30% 1. Wiórka kokosowe zalać Malibu, wymieszać, odstawić na min 30 minut, najlepiej ok 2 godziny (a można nawet na całą noc). 2. Ciastka dokładnie pokruszyć (dosłownie na piasek – ja robię to malakserem(...)czym polecam na spodzie piekarnika położyć blachę wypełnione do połowy wodą a na środkowej półce blachę z sernikiem (po prostu w piekarniku „gdzieś tam niżej” ma stać naczynie z parującą wodą – bo to para wodna sprawia, że sernik wyjdzie taki kremowy, nie wysuszony, nie urośnie wysoki a więc i nie opadnie). Uwaga! Należy się upewnić
Kocham Czekoladę