żadnej zbędnej filozofii, za to smak jest naprawdę niebiański. Ciasto jest także odpowiednie dla osób nie tolerujących laktozy i glutenu. Standardową mąkę zastąpiła tu mieszanka mąki migdałowej i kokosowej. Kupując mąkę migdałową zwróć uwagę na ilość zawartych węglowodanów. Mąka z migdałów zmielonych wraz z łupinami ma ich więcej. Jako słodzik w przepisie wykorzystano erytrol. Nie jest on metabolizowany przez organizm(...)Babka Cytrynowa Składniki 240g mąki migdałowej 30g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 120ml oleju kokosowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 120ml soku z cytryny 3 łyżki erytrolu Sposób przygotowania Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Formę na ciasto wyłóż papierem do pieczenia. W misce wymieszaj jajka, erytrol, rozpuszczony olej kokosowy i sok z cytryny. Wszystkie składniki muszą mieć
ZGruntuFitSernik kawowy espresso. Kto ma ochotę na sernik ? Czy chcemy jednocześnie zaskoczyć swoje kubki smakowe odrobiną espresso ? Połączmy sernik i kawę w jednym, by cieszyć się cudownym deserem każdego dnia. Najbardziej niesamowity sernik kawowy espresso, ze spodem z herbatników i pyszna masą twarogową i pysznym ganache ! Sernik zawiera prawdziwe espresso by dać sernikowy cudowny smak(...)minuty, wsypujemy cukier kokosowy, dodajemy espresso oraz wanilię. Kontynuujemy miksowanie. Na koniec dodajemy jajka, pojedynczo jedno po drugim. Miksujemy przez minutę. Gotową masę serową przelewamy na spód. Wyrównujemy. Tortownicę wkładamy do większej blachy i nalewamy wody na wysokość 1 -2 centymetrów. Piekarnik nastawiamy na 160°C. Do piekarnika ostrożnie wkładamy nasze blachy i pieczemy sernik 65 – 85 minut
Zdrowy Styl Joannymojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia
moj przepis namojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia
moj przepis namojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia
moj przepis namojprzepisna.pl | Najlepsze, chrupiące pierniczki (wegańskie, bezglutenowe, bez cukru) Najlepsze na świecie wegańskie pierniczki, cieniutkie, chrupiące, pyszne od razu po upieczeniu, ale po kilku tygodniach od pieczenia
moj przepis naciasto pełniło funkcję urodzinowego ciasta dla Miśka. Jest to bezapelacyjnie najbardziej mój udany wegański sernik (wiem, za każdym razem, tak mówię), nie dość, że wygląda bardzo elegancko to smak jest genialny, i co ważne z każdym dniem był coraz lepszy (jedliśmy go 4 dni, bo jak się możecie domyślić, to nie był jedyny mój wypiek dla Miśka). Połączenie kruchego(...)likierze, zwieńczone czekoladową kruszonką- to musiało się udać Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche czekoladowe ciasto: 200 g pszennej mąki 2 czubate łyżki kakao 150 g oleju kokosowego (najlepiej rafinowany, czyli ten bez zapachu kokosa) szczypta soli około 80 g cukru pudru lub bardzo drobnego cukru plaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa „serowa” 500 g suchej
greenscarfwiększej tortownicy, dlatego dodałam warstwę galaretki, bo pierwotnie miał być bez tylko posypany chipsami kokosowymi, ale wydał mi się za niski, więc zamiast kokosa jest galaretka jagodowa. Rozpisałam się ale już zapraszam na przepis. Spód: ok 150 g herbatników lub ciastek maślanych 70 g oleju kokosowego lub masła Ciasteczka mielimy lub rozdrabniamy blenderem na piach. Olej rozpuszczamy i mieszamy(...)masy, raz łyżkę żółtej i tak aż wyłożycie obie. Jak widać moja "zebra" nie jest idealna, ale muszę się Wam przyznać, że nigdy nie udało mi się zrobić idealnej. Sernik wstawiamy do lodówki. Gdy lekko zesztywnieje polewamy tężejącą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny
Cynamonowe szczęścieciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik tradycyjny – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – tort czekoladowy z owocami – sernik z borówkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy MURZYNEK Przygotowanie(...)masła 360 g cukru 3 łyżki kakao 225 g mąki pszennej + odrobina do formy 60 ml wody 3 jajka szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia masło lub olej kokosowy do nasmarowania formy Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 180 st C i przygotuj blaszkę typu keksówka. W garnku podgrzewaj masło, cukier, wodę i kakao. Podgrzewaj aż masło się rozpuści
nietylkopasta.plfety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe
Kulinarne przygody Gatityfety Zupa-krem z pieczonej dyni z mleczkiem kokosowym Zupa-krem z pieczonej dyni Zupa dyniowa z marchewką Dynia zapiekana z grzybami Prażone pestki dyni Schabowe roladki z dynią w sosie śliwkowym I na słodko: Dżem dyniowy z pomarańczami Przyprawa do ciasta dyniowego Ciasto dyniowo-pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe
Kulinarne przygody GatitySerniki to jedne z moich ulubionych ciast, które mogę jeść bez przerwy. W takiej wersji zrobiłam go po raz pierwszy, ale nie ostatni! Składniki: 1 kostka twarogu półtłustego 2 jaja 20 tabletek słodziku 1 białko (opcjonalnie) 1 łyżka mąki migdałowej 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka nasion chia aromat Sposób przygotowania: Jaja z białkiem i słodzikiem ucieramy
Truskawkowa FiestaZnakomity przepis na klasyczny sernik wiedeński, czyli bez jakiegokolwiek spodu. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera. Zdecydowanie jest to ulubiony sernik mojej rodziny i znajomych, którzy niejednokrotnie mieli okazję go próbować Ja wybieram wersję klasyczną z nutką wanilii, ale można do niego dodać także otartą skórkę z cytryny lub pomarańczy albo rodzynki, co oczywiście wpływa(...)makro Składniki (forma okrągła 25 cm): 1 kg sera białego tłustego (nie z wiaderka) 12 jajek 200 g miękkiego masła 40 g mąki kokosowej pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np. erytrol , stewia lub ksylitol do smaku Jako że jest to najbardziej prosty i leniwy przepis nieco inny od tego puszystego , który już Wam kiedyś prezentowałam to nie trzeba oddzielać
Ola la LCHFokazji Dnia Matki postanowiłam skorzystać ze znanego przepisu Sernik Izaury. Bardzo często czytałam, że jest smaczny i szybki w wykonaniu. Dlatego użyczyłam przepis z jednej ze stron i postanowiłam upiec to cudo :) ciasto sprawdzone i bardzo dobre :) Składniki: Ciasto: 125 g masła 2 jajka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)wiaderku 1 budyń waniliowy 3 jajka 2 łyżki masła 1/4 szklanki cukru Polewa: 50 g czekolady ( ja przyjęłam 30 g mlecznej 20 g gorzkiej) 2 łyżeczki gęstej śmietany wiórki kokosowe, lub posypka do dekoracji Wykonanie : masło rozpuszczamy razem z cukrem i cukrem waniliowym. Odstawiamy. Kiedy już ostygnie, dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - mieszamy
W Moim Magicznym Domumała puszka mleczka kokosowego 1 torebka wiórków kokosowych (100 g ) ½ szklanki likieru kokosowego 2 wafelki Princessa kokosowe 4 – 4,5 łyżki żelatyny + 2 łyżeczki likieru + 2 łyżki wody cukier puder do słodkości według uznania 2 krople olejku śmietankowego (opcjonalnie, ale ja dałam) 1 cukier waniliowy 1 mały kubek śmietanki kremówki Wykonanie Wiórki kokosowe zalewamy mleczkiem kokosowym i likierem, niech moczą(...)wyczuwalna nuta kokosowa. 4. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę. Łączymy z masą serową. 5. Żelatynę podgrzewamy z likierem i wodą tylko do rozpuszczenia się. Cały czas mieszamy. Cienkim strumyczkiem wlewamy do masy i wolno miksujemy. 6. Na sam koniec kruszymy jedną Princessę. 7. Masę przekładamy na biszkopty, całość wyrównujemy. Schładzamy w lodówce do stężenia. 8. Schłodzony sernik posypujemy wiórkami
Raj dla Podniebienia