więcej, a cały sernik będzie zwarty, stabilny i będzie się dobrze kroić. Mój sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki na kruchy spód: 1,5 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masła 1 jajko Składniki na masę serową: 1 kg sera (ja użyłam drobno mielonego twarogu w kostce(...)czasie na lekko surowy – tak ma być, sernik zetnie się jeszcze podczas dopiekania bezy i chłodzenia. Na 15 minut przed końcem pieczenia sernika (czyli po ok. 1 godzinie pieczenia) ubijamy jajka na bezę. Gotowa piana powinna być gęsta i lśniąca. Wykładamy ją na upieczony sernik Rozsmarowujemy pianę na serniku i wyrównujemy szpatułką. Można dodatkowo zrobić wzorek. Sernik
Ciastkozercytrzecie kosmiczny karmelizowany w whisky i syropie klonowym boczek. Reksio by szarpał! * SKŁADNIKI na foremkę o średnicy 20 cm Sernik: 800 g sera ricotta 6 łyżek cukru kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 3 jajka + 1 białko 3 łyżki mąki ziemniaczanej Karmelizowany bekon: 150 g surowego boczku w plastrach 40 ml whisky 40 ml syropu klonowego Orzechowy spód(...)wyłóż nim spód formy. Ponakłuwaj widelcem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-25 minut. Spód odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik Ser riccota przełóż do malaksera, wbij jajka, dodaj cukier kokosowy, ekstrakt waniliowy i wsyp mąkę ziemniaczaną. Zmiksuj, aż otrzymasz gładką masę. Gotową masę serową przełóż do formy z podpieczonym spodem i wstaw do piekarnika
Food Squaremasła lub margaryny 2 lekko kopiaste łyżki kakao 2 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 dużych jajek 1 niepełna szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 20 dag masy(...)papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm, gdyby ciasto nie dało się wałkować, należy wylepić nim dno blaszki. Na ciasto wykładamy równomiernie masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 160 minut około 60 - 70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Ja studziłam kilka godzin, potem na noc zimny włożyłam do lodówki. Po tym czasie idealnie
Izabelawkuchnigorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około(...)będzie się piekło, należy przygotować ser. Ser wymieszać na niskich obrotach z mlekiem skondensowanym i jajkami (dodawać stopniowo). Na koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać po całej powierzchni sernika. Temperaturę w piekarniku zmniejszyć do 160°C i piec 35 minut. Po upieczeniu zostawić
Bulliojajka 5 łyżek śmietany 12 % 4 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny olejek pomarańczowy według uznania(...)waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Na koniec dodajemy olejek według uznania i dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy na ciasto. 3. Maliny: Maliny płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie wciskamy je lekko w masę serową. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około
Izabelawkuchnisera w wiadereczku- 1 cukier waniliowy- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- 1 puszka mała masy krówkowej o smaku karmelu (zostaw 2 łyżki na wierzch sernika)- 3 łyżki kakao- 4 jajka- 2 łyżki mąki ryżowej- 1 łyżka brązowego cukruWykonanie:- żółtka oddziel od białek- do żółtek dodaj w/w składniki i zmiksuj blenderem na gładką masę, co najmniej przez 7 minut- białka
SMYKWKUCHNIsiebie idealnie pasuje. Do sernika użyłam masy krówkowej od smaku advokata , którą otrzymałam od HELIO w ramach Świątecznej współpracy . Pierwszy raz spotkałam się z taką masą i jestem nią zachwycona. Jest bardzo pyszna i idealnie pasuje do sernika. Bardzo ją polecam. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 1 jajko pół szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki(...)krupczatki 15 dag masła lub margaryny 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg sera na sernik ( użyłam gotowy w wiadereczku ) 15 dag masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 40 dag masy krówkowej o smaku advokata ( 2 łyżki odkładamy
Izabelawkuchnirozpływający się w ustach. Prosty, dostojny i bardzo, bardzo smaczny. Składniki: Spód • 125 g masła • 1 łyżka kakao • 1/3 szklanki cukru • 2 jajka • 1 szklanka mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik • 1 kg sera białego zmielonego • 1 szklanka cukru • 1 szklanka śmietany 30% • 8 jajek • 100 g masła • 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy(...)czym wystudzić. • Wbić po jednym jajku i zmiksować. • Dodać mąkę z proszkiem, dokładnie zmiksować. • Blaszkę lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. U mnie tortownica o średnicy 26 cm. • Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. Sernik • Utrzeć masło z 1/3 szklanki cukru i żółtkami
To co kochamustach! Sernik z jagodami piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na spód brownie Składniki na sernik: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Jak zrobić sernik z jagodami? Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój(...)piekłam wieczorem poprzedniego dnia. Jeśli pieczecie wszystko tego samego dnia, spód po upieczeniu trzeba odstawić na ok. 30 minut do przestudzenia. Jagody myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, masło rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia. Wszystkie składniki mieszamy razem na jednolitą masę – można zrobić to na niskich obrotach miksera lub drucianą trzepaczką, ważne, żeby
CiastkozercySkładniki: 1 kg sera białego (może być w wiaderku) 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 100 g masła 6 jajek (białka i żółtka osobno) szczypta soli 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: cukier puder Przygotowanie: Sernik: Masło utrzeć z cukrami. Cały czas ucierając, dodawać po 1 żółtku, a następnie po 1 łyżce sera białego. Następnie
My sweet a lifecudownej kremowej konsystencji. Za wysoka temperatura pieczenia spowoduje, że sernik popęka. Składniki na spód sernika : 6 sucharków pełnoziarnistych 50 g masła 3 łyżki wiórków kokosowych Składniki na masę serową : 500 g twarogu 3 x mielonego 200 g serka kremowego 20% tłuszczu 3 jajka 180-200 g ksylitolu lub cukru 3 dojrzałe bananay sok z 1-2 limonki 1 budyń
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dużą blachę Składniki: Ciasto miodowe: 5 i 1/4 szklanki mąki 1 szklanka cukru 3 łyżeczki sody oczyszczonej 300 g masła 4 jajka 5 łyżek miodu Masa serowa: 1,5 kg sera na sernik 1,5 szklanki cukru 300 g masła 2 cukry waniliowe 5 jajek 4 budynie waniliowe 1,5 szklanki mleka Dodatkowo: 1 puszka(...)zalewy i pokroić w równej wielkości plastry, które następnie poukładać na wierzchu sernika. Zalewę zachować, dolać do niej tyle wody, aby razem było 600 ml. Zagotować, zdjąć z ognia i rozpuścić w tym 2 galaretki. Tężejącą galaretkę wylać na brzoskwinie. Odstawić do zastygnięcia. Sernik najlepiej smakuje na 2-3 dzień po upieczeniu
My simple kitchenśliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy • 1 szklanka wydrylowanych śliwek • 3 łyżki cukru Wykonanie: Sernik • Sery delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach. • Na koniec dodać śmietanę. Masa serowa będzie dość płynna. • Śliwki zmiksować z cukrem, dodać taką samą objętość masy serowej i wymieszać dokładnie. • Wlać masę serową do tortownicy
To co kochammascarpone czy serku kremowym, j eżeli jednak lubicie klasykę w ciastach, to ten sernik na pewno przypadnie Wam do gustu. Sernik: * twaróg- 1 kg * masło- 100 g * budyń waniliowy- 2 opakowania (bez cukru) * jajka- 5 szt. * cukier- 1 szklanka * wanilia- 1 laska lub ekstrakt waniliowy * płatki migdałowe- 50 g Dodatkowo: * maliny- 200 g * płatki migdałowe- 20 g * czekolada(...)olej- 1 łyżka Sernik: Piekarnik nastawić na 170 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem i ziarenkami wanilii. Wbić jajka, przełożyć ser (wcześniej zmielony 3-krotnie) oraz proszek budyniowy i całość wymieszać- krótko, tylko do połączenia składników. Do masy dodać płatki migdałowe i wmieszać je łyżką. Masę przelać do kwadratowej formy 24x24 cm (lub okrągłej o wymiarach 24 cm), którą
Kraina Miodem PłynącaMoja propozycja na Dzień Zakochanych. Totalna wariacja z ciastem na faworki i sernikiem na zimno. Składniki ciasto 1 szkl mąki 1 jajko 1 łyżka śmietany 1 łyżka spirytusu 2 łyżki miękkiego masła szczypta soli sernik 2 serki homogenizowane 1 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty