sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:92/339)

Sernik z żurawiną 171

papierem do pieczenia, przekładamy masę i pieczemy około 70 minut w 180 C. Gdy sernik jest gotowy, wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do wystudzenia.  Źródło inspiracji: Program telewizyjny " Ewa gotuje"z drobnymi zmianami

Zainspirowana w kuchni
Ciasto bez pieczenia śnieżny puch 224

Zima za oknem, jutro rozpoczynamy zimowy miesiąc. Czas więc też na zimowe ciasto, przynajmniej z nazwy - śnieżny puch. Jest to kolejne proste i szybkie w wykonaniu

Pani domowa
Sernik czekoladowo-truskawkowy 208

następnie podgrzać ale nie gotować. Dokładnie rozpuścić i przestudzić. Potem dokładnie połączyć z masą czekoladową. Masę przełożyć do schłodzonej tortownicy, ładnie wyrównać i ponownie wstawić do lodówki aby masa lekko stężała. Przygotować masę truskawkową. Ser zmiksować z cukrem waniliowym. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z serem. Żelatynę namoczyć w mleku, następnie podgrzać ale nie gotować. Dokładnie rozpuścić i przestudzić(...)wody i wystudzić. Potem wierzch zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki na kilka godzin aby masa dobrze stężała. Do sernika nie dodawałam dużo cukru, dosłodziłam jedynie masę truskawkową ale oczywiście jak każdy sernik na zimno można sobie dosłodzić wedle własnego smaku

Monia miesza i gotuje
SERNIK ZEBRA PIERNIKOWA Z MUSEM Z PIECZONYCH POMARAŃCZY – 3 PIĘTROWY! 270

już calkiem wystudzone. Umyte pomarańcze przecinamy na pół, pieczemy ok. 15 min/180C. Miąższ przekładamy do garnka, dodajemy ok. 3/ szklanki wody oraz cukier, gotujemy, wsypujemy galaretki i blendujemy na gładką masę. Studzimy. CAŁOŚĆ: W dużym serniku za pomocą małej szklanki/kieliszka lub ringu wycinamy delikatnie ( ale dokładnie ) otwory. ( ok.5-6 w całym serniku ) W małym serniku wycinamy 1 większy. Otwory wypełniamy musem

Ostra na Słodko
Sernik crème brûlée 368

temperaturę do 120°C i piec przez kolejne 45 minut. Czas na przygotowanie warstwy z crème brûlée, którą należy przygotować, kiedy piecze się sernik. W rondelku podgrzać śmietankę z cukrem. Gdy zacznie się gotować przy brzegach, odstawić z ognia. Żółtka przez pół minuty miksować mikserem na minimalnych obrotach (mają tylko połączyć się ze sobą, nie można ich ubić

Świat Ciasta
Sernik na zimno z musem z rabarbaru i musem brzoskwiniowym 140

łyżkę cukru. Gotuję aż rabarbar zacznie się rozpadać. Blenduję. Dodaję 2 łyżeczki galaretki krystalicznej i 2 łyżeczki żelatyny. Szybko mieszam aż wszystko się rozpuści. Odstawiam do wystygnięcia. Do małego garnka wlewam syrop z puszki z brzoskwiń i dodaje brzoskwinie. Gotuję na małym ogniu. Dodaję 2 łyżeczki żelatyny, blenduję. Odstawiam do wystygnięcia. Gdy sernik stężeje, wylewam mus rabarbarowy, wstawiam

MojaQchnia.pl
Prosty seromak – makowiec z sernikową warstwą 173

dzień. Korzystając z okazji życzę Wam moi drodzy zdrowych, radosnych, rodzinnych Świąt. Niech ten czas będzie wyjątkowy Składniki: Na warstwę serową: 500 g dobrej jakości sera na sernik 3 jajka klasy M 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 100 g masła waniliowe Domowa masa makowa: 500 g niebieskiego maku 100 g rodzynek lub mieszanki pół na pół(...)przykrycia i odstawiamy do wystudzenia. Odsączamy z nadmiaru wody. Następnie dwukrotnie mielimy mak np. w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Uwaga! Mak można również zalać wrzątkiem, a następnie gotować około 20 minut. I dopiero wówczas odcisnąć z nadmiaru wody i dwukrotnie zmielić. Do gotowego maku dodaj resztę składników. Mieszamy dokładnie. Warto na koniec masę chwilę podsmażyć na patelni. Białka

Słodkie okruszki
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 190

lodów żeby móc się cieszyć ich smakiem, wystarczy ręczny mikser. W swoim składzie nie mają jajek, odpada długie gotowanie i mieszanie lodowej masy. Wszystko, co potrzebne to dobrze dobrane i świeże składniki – i ten prosty przepis na efektowne lody o smaku sernika – z malinami i kruchym spodem.   Wiecie już, że jakiekolwiek owoce dodane do lodów sprawiają, że zachodzi proces(...)malin. Całość dokładnie łączymy i gotujemy 1-2 minuty, aż maliny zagęszczą się a ich sok stanie się szklistą, błyszczącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, co jakiś czas malinową frużelinę mieszamy. Gdy frużelina wystygnie możemy zabrać się za resztę. Zaczynamy od podstawy sernika, czyli naprawdę dobrego sera. Ten, z którego ja robię lody (i serniki!) to serek składający się

Karo in the Kitchen
Rewelacyjny sernik kokosowy przygotowany blenderem 184

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na rewelacyjny sernik kokosowy, który jest wilgotny, puszysty i prosty w przygotowaniu. Według mnie, sernik jest wyjątkowo

Uwaga Babcia Gotuje
Sernik Cappuccino 157

18.07.2018 Super delikatny sernik o kawowym smaku. U mnie nie mógł dobrze wystygnąć, był zjedzony w błyskawicznym tempie:) Składniki 100 g mąki 60 g kakao

gotuj ze mną
Sernik świąteczny na biszkoptach 176

30.03.2018 Bardzo puszysty sernik na biszkoptach. Zawsze wychodzi, przynajmniej tak jest u mnie:) Bardzo szybko się robi, jeżeli chcemy coś upiec smacznego i szybko, szczerze

gotuj ze mną
Sernik jagodowo-malinowy 163

Dzisiaj mam coś dla wielbicieli serników i owoców leśnych. Pyszny, puszysty sernik o bajecznym kolorze jagód i malin. Mama się nim zachwyciła, bo to pierwszy

Gosia gotuje
Jogurtowiec truskawkowy 330

zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i słoiczków. A serniczek przepyszny idealny na upały. składniki: 1000 g jogurtu naturalnego 5 łyżek cukru 700 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny małe biszkopty do wyłożenia formy Jogurt naturalny(...)wystudzenia. Truskawki zmiksować na mus i połączyć z wystudzoną galaretką, odstawić. Do rondelka wlać mleko, wsypać żelatynę, odczekać kilka minut aby napęczniała. Następnie podgrzać i dokładnie rozpuścić żelatynę (nie gotować), odstawić do wystudzenia. Jogurt naturalny przełożyć do miski. Dodać cukier i miksować aż się rozpuści. Następnie dodać wystudzoną żelatynę, zmiksować do połączenia składników. Do masy jogurtowej dodać ok 1/3 przygotowanego

Monia miesza i gotuje
Sernik z chałwą 172

Lubicie chałwę? Jeżeli tak to podsyłam Wam super przepis na sernik z chałwą. Udekorowany możecie wykorzystać jako tort :) Składniki: spód 200 g ciemnych herbatników 150 g chałwy waniliowej 100 g masła 100 g czekolady  sernik 800 g zmielonego twarogu 120 g masła 4 jajka 170 g cukru 0,5 szklanki mleka 1,5 opakowania budyniu wanilinowego(...)cukier oraz cukier wanilinowy, wszystko zmiksuj (przepis możesz wykonać w Thermomix) gotuj przez 8-10 minut cały czas mieszając. Następnie połącz budyń z mlekiem i w ostatniej minucie gotowania  dodaj mieszankę budyniu do masy serowej.  Gorącą masę wylej na wcześniej wyłożony spód. Ostudzony sernik umieść w lodówce i następnie udekoruj przed podaniem. Smacznego

Niezły Młynek
Sernik z chałwą 226

cukier oraz cukier wanilinowy, wszystko zmiksuj (przepis możesz wykonać w Thermomix) gotuj przez 8-10 minut cały czas mieszając. Następnie połącz budyń z mlekiem i w ostatniej minucie gotowania  dodaj mieszankę budyniu do masy serowej.  Gorącą masę wylej na wcześniej wyłożony spód. Ostudzony sernik umieść w lodówce i następnie udekoruj przed podaniem. Smacznego

Niezły Młynek