sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:285/339)

Tarta kokosowa z czereśniami 569

Tarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami , w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym smakiem(...)rondelka, zasypać cukrem i odstawić do lodówki na jakiś czas, aby puściły trochę soku - do czereśni dodać sok z cytryny oraz 100ml wody, postawić na małym palniku i gotować przez 10-15 minut, zdjąć z ognia - żelatynę zalać zimną wodą, gdy napęcznieje, dodać ją do gorących czereśni, wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny, pozostawić do ostygnięcia i do momentu, gdy galaretka

Smakołyki Bereniki
Makaroniki z kremem porzeczkowym 165

mojprzepisna.pl | Makaroniki z kremem porzeczkowym Makaronikowe szaleństwa – kontynuacja. Tym razem mam dla Was przepis na klasyczne makaroniki zrobione z mielonych migdałów. Przełożone porzeczkowym kremem a

moj przepis na
BRZOSKWINIOWA PSZCZÓŁKA 209

Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami ( ależ ten czas leci! ). Mam nadzieje, ze przepisy z bloga zagoszczą na Waszych stołach ( czekam jak zawsze na Wasze zdjęcia! ). Świąteczne baby , mazurki, pyszne serniki , makowce i wiele innych ciast w te szczególne dni będzie zachwycać rodziny, najbliższych, przyjaciół. Dzisiaj, zainspirowana współpracą z marką Kasia przygotowałam dla Was przepis na pyszne brzoskwiniowe ciasto(...)wyłożonej papierem ok. 25 minut w 180C. Po upieczeniu w razie potrzeby delikatnie ścinamy, nasączamy ciepłą wodą z sokiem cytrynowym. KREM BUDYNIOWY: Z całości mleka odlewamy pół szklanki, resztę gotujemy. W odlanym mleku rozrabiamy proszek budyniowy, wlewamy na gorące mleko, dodajemy miód i na wolnym ogniu cały czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Całkowicie studzimy. Kasię ucieramy z cukrem pudrem

Ostra na Słodko
Czekoladowe muffiny z mini serniczkami 216

halloweenowy wzór);)  Czekoladowe muffiny z serowym wnętrzem komponują się idealnie. Muffinka jest bardzo aromatyczna, mocno czekoladowa i wręcz rozpływająca się w ustach;) Coś idealnego dla miłośników czekolady i serników, takie dwa w jednym;) Myślę, że takie muffinki przypadną do gustu nie tylko dorosłym ale również dzieciakom, z tym, że w wersji dla nich kawę zamieniłabym na mleko.  Serdecznie(...)białka 3/4 szklanki cukru  szczypta soli 230 gramów masła Wykonanie: Białka, cukier i sól przełożyć do miski, umieścić je w kąpieli wodnej (tzn miskę układamy na garnku z gotującą się wodą, jednak miska nie może stykać się z taflą wody) i cały czas mieszać, do momentu, aż cukier się rozpuści (najlepiej wziąć troszkę między palce i sprawdzić czy kryształki

Krakowskie smaki Ani
Ekspresowa Karpatka 96

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Ekspresowa Karpatka 85

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Ekspresowa Karpatka 150

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Ekspresowa Karpatka 193

Karpatka – ciasto z mojego dzieciństwa. Zajadaliśmy się nim tylko podczas specjalnych okazji, tylko 2 razy do roku. Niby takie proste a takie pyszne. W dodatku

moj przepis na
Na pożegnanie sezonu rabarbarowego - Pavlova 132

Eton mess - który, swoją drogą, muszę w końcu kiedyś przygotować. Tym razem chodziłam po domu szukając czegoś słodkiego i zastanawiając się, jak zużyć ostatni już chyba rabarbar. Znalazłam cudny sernik, i niemal już zabrałam się za przygotowania, kiedy w oczy wpadły mi białka, które skryły się w kącie lodówki. Ha! No oczywiście, że będzie beza... Przed oczami bowiem stanął(...)talerz. Cukier wsypać do garnka, dodać wodę i wymieszać. Podgrzewać na średnim ogniu, aż cukier zacznie się karmelizować. Rabarbar pokroić na kawałki o długośći 5 cm, dodać do karmelu. Gotować, aż rabarbar zmięknie. Zdjąć z ognia, odcedzić.  Truskawki odszypułkować, przekroić na pół, dodać do gorącego syropu, wymieszać, odstawić. Kremówkę ubić na sztwyną masę z cukrem pudrem i wanilią. Wyłożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 96

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 94

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 140

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową 240

mojprzepisna.pl | Pavlova z frużeliną rabarbarowo-truskawkową ze śmietanką kokosową Na prośbę mojego męża, jeden z najbardziej lubianych deserów, królowa wśród bez – Pavlova! Tym razem z

moj przepis na
Mazurek pomarańczowy 132

piekę mazurek. Zapoczątkowałam tę tradycję w moim domu, bo zawsze był tylko sernik i babka drożdżowa na święta Wielkanocne. W tym roku przedstawiam Wam mazurek pomarańczowy. Chyba najlepszy jaki jadłam - kwaskowaty, z ciekawym dodatkiem marcepanu. Bardzo polecam!! Jeśli szukacie przepisu na inne mazurki to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów pomarańczy dla szukających ciekawego przepisu na mazurek dla fanów(...)Pomarańcze parzymy i ścieramy z nich skórkę, obieramy i wycinamy z nich białą warstwę (tzw. albedo). Obrane pomarańcze miksujemy dodając skórkę, cukier oraz laskę wanilii (przeciętą wzdłuż na pół). Gotujemy ok. 40 minut, aż do uzyskania konsystencji konfitury. Laskę wanilii wyjmujemy i gotową konfiturę rozprowadzamy na cieście. Ozdabiamy wg uznania. Blacha: prostokątna - mnie wyszło ciasto o wymiarach ok. 18x25cm - wiele

Mania Wypiekania
Kokosowa rozpusta 95

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam

moj przepis na