sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:245/339)

Inteligentne rozwiązania w kuchni Haier 84

lubiących wypieki) jest także pieczenie parowe . To dzięki niej ciasta, ale też mięsa i ryby, są dobrze wypieczone na zewnątrz i przyjemnie soczyste/wilgotne w środku. Idealna funkcja do serników czy biszkoptów! Piekarniki Haier mają także wygodne drabinki i prowadnice teleskopowe, dzięki którym wyjmowanie potraw jest łatwiejsze. Dokładne nazwy piekarników, które testowałam to: Piekarnik z funkcją pary I-Message Steam – model(...)zależności od ustawienia naczynia, płyta indukcyjna sama dopasowuje moc grzania (funkcja VaryCook ). Dokładnie tak jak na poniższej grafice. Wygodne suwaki do sterowania temperaturą oraz funkcja „boost”, która przyspiesza gotowanie wody/smażenie, gdy mamy bardzo mało czasu. Ostatnią wartą opisania funkcją jest bezprzewodowe połączenie pomiędzy płytą a okapem , które aktywuje się automatycznie w momencie rozpoczęcia gotowania. Gdy my jesteśmy skoncentrowaniu

Kuchnia Bazylii
Ekspresowy sernik cappuccino 146

Ekspresowy sernik cappuccino to pyszne ciasto, którego wykonanie zajmie Ci maksymalnie 20 minut ! :). Świetne połączenie delikatnej, kremowej serowej masy z mięciutkimi nasączonymi cappuccino biszkoptami. Wyśmienite ciasto bez pieczenia które musicie wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 600 gram podłużnych biszkoptów deserowych, ( u mnie 3 opakowania po 200 gram) 300 gram masła 1,5 kg serka śmietankowego z wiaderka 3 jajka(...)wiaderka, jajka i dokładnie mieszamy, do połączonej masy dodajemy mleko z budyniami (przemieszane przed wlaniem do masy) i cały czas mieszając czekamy aż masa zgęstnieje, gdy zacznie się gotować, wyłączamy gaz, na dno blachy o wymiarach 40×26 cm wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę nasączonych biszkoptów, na biszkopty wylewamy i rozprowadzamy połowę masy serowej, na masę serową

Blog kulinarny S9.PL
Sernik waniliowy na zimno z galaretką porzeczkową 173

Waniliowy sernik na zimno z galaretką owocową i kakaowym spodem.  Do galaretki można użyć dowolnych owoców leśnych (truskawek, malin, jagód) ale zdecydowanie polecam Wam niedocenione porzeczki! Lekko kwaskowate, przełamane mocno waniliową masą serową i kakaowym spodem. Idealny na lato! Składniki: Spód: ▪️ 100 g kakaowych ciastek ▪️ 70 g roztopionego masła Ciastka kruszymy i mieszamy z masłem. Układamy na spodzie(...)masę na spód. Chłodzimy przez 2-3 h. Galaretka: ▪️ 200-300 g owoców (porzeczki, truskawki, maliny, jagody) ▪️ 2 płaskie łyżki żelatyny ▪️ 1,5 szkl. wody Owoce rozgniatamy lub blendujemy. Gotujemy z 1,5 szkl. wody przez 5 min. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy z żelatyna do jej całkowitego rozpuszczenia. Studzimy galaretkę. Przelewamy do tortownicy i chłodzimy w lodówce najlepiej

Czarnawisienka
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 185

burak, rabarbar, wracający do łask jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur w zadziwiających kompozycjach. O autorach: Paweł Łukasik – technolog żywienia, a prywatnie pasjonat gotowania. Odpowiada za część merytoryczną, gotowanie oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji. Grzegorz Targosz – fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat w Ogólnopolskim Konkursie dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć(...)Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym – Hummus buraczany – Ciasto buraczano-czekoladowe z lukrem buraczanym – Lody z pieczonych buraków

WojnaNaSmaki.pl
Cytrynowy sernik z polewą kajmakową 218

Pyszny serniczek na kruchym cieście. Kwaśny posmak masy serowej idealnie komponuje się ze słodką polewą kajmakową. składniki: kruche ciasto 1 szkalnka mąki 5 łyżek cukru pudru

Monia miesza i gotuje
Świąteczne przepisy z Lubellą 96

makiem, łazanki z kapustą z grzybami, kremowy sernik czy piernikowe ciasteczka (i tu super patent- powstałe przy okazji robienia spodu do sernika! Świetna oszczędność czasu i super zajęcie dla najmłodszych), to kilka z tych potraw, które muszą znaleźć się na moim świątecznym stole, a jakie potrawy królują u Ciebie? 1. Sernik z piernikowym spodem, blaszka(...)tylko zostawić sernik w zamkniętym piekarniku przez 30 minut, kolejno uchylić i zostawić do całkowitego wystudzenia, a kiedy już wystygnie włożyć do lodówki na minimum 6 godzić (a najlepiej na całą noc). Przed podaniem na wierzch zetrzeć czekoladę. Smacznego! 2.   Pierniczki, około 30 szt., przygotowanie 20 minut, pieczenie 10 minut ciasto kruche z przepisu na sernik

Kraina Miodem Płynąca
Kruche z budyniem i jabłkami 378

Lubię prawie każde ciasto, ale jabłeczniki i serniki najbardziej Kruche z budyniem i jabłkami CIASTO KRUCHE: margaryna -250 g proszek do pieczenia -2 łyżeczki mąka- 2 szkl żółtka jaj - 5 szt cukier - 3 łyżki MASA JABŁKOWA jabłka-1,5 kg galaretka cytrynowa -2 opak masło -1 łyżka MASA BUDYNIOWA budyń śmietankowy -2 opak mleko -3 szkl cukier -4 łyżki(...)ciasto wyłożyć masę jabłkową.  MASA BUDYNIOWA  2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru.  W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia.  Gorący budyń wylać na masę jabłkową.  Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową.  Ciasto wstawić do piekarnika,piec

Kuchnia Danusi
Fale dunaju 212

się przyda. Tym razem znalazłam stary przepis mojej babci i pomyślałam, że się nim podzielę z wami. Najbardziej smakuje mi wersja z sernikiem ale niestety tego składniku nie mam. Sernik z truskawkami mmm.. toby było połączenie, muszę pomyśleć nad tym jak przyjadę do Polski. Tym czasem zapraszam na ucierane fale, trochę taki spokojny u mnie Dunaj wyszedł(...)jednej wsypujemy kakao. Na przygotowaną wcześniej brytfankę wlewamy najpierw białe ciasto potem czekoladowe i wkładamy je do pieczenia na 40 minut w 180 stopniach.  Na mleku gotujemy budyń zgonie z instrukcją na opakowaniu (nie dodajemy cukru) i zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie ucieramy mikserem masło z cukrem aż  składniki się połączą bez grudek. Gdy budyń ostygnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z polewą czekoladową 227

Składniki na spód: Kruche ciasto 500g mąki pół szklanki cukru pudru łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 100g margaryny 2 jajka 2 łyżki miodu Roztapiamy

Moje Wyroby
Zielone orzechy włoskie w syropie Lucyny Ćwierczakiewiczowej 158

Orzechy przez to moczenie wyszczuplały i nabrały oliwkowej barwy. Po 9 dniach moczenia / zmieniałam wodę codziennie/ umyłam orzechy usuwając z ich powierzchni ciemną skórkę, która dość łatwo schodzi. Orzechy gotowałam kilka minut i pozostawiłam w wodzie do wystudzenia, były już dość miękkie. Ponownie wypłukałam, osuszyłam i zalałam chłodnym syropem. Autorka nie podaje ilości wody do syropu, ma być niezbyt gęsty(...)cienkie plasterki i wcale nie są tak słodkie jak syrop. Słodkości im bardziej dodaje otoczka z syropu. Same orzechy mogą być dekoracją do różnego rodzaju słodkich deserów, tortów, serników. Jeśli ktoś z Was przygotowywał podobnie zielone orzechy, chętnie poczytam Wasze propozycje wykorzystania ich w kuchni

Leśny Zakątek
Pierogi z Białym Serem i Rodzynkami 187

dodatkiem startej skorki cytryny oraz rodzynkami - dzięki tej malutkiej zmianie pierożki smakują jak mini-serniczki przez co są jeszcze pyszniejsze niż te tradycyjne  - szczególnie dla osób kochających serniki .   Pierogi z Białym Serem i Rodzynkami - Składniki: (na ok. 45 pierogów) ciasto: 450 g mąki pszennej szklanka ciepłej wody 2 łyżki oleju szczypta soli farsz: 500 g twarogu tłustego(...)krążki.  Na środek każdego wykładamy ok. łyżeczki farszu i lepimy pierogi.   Gotowe wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem ok. łyżki oleju (dzięki temu pierogi nie posklejają się). Gotujemy do momentu wypłynięcia, następnie zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Pierogi polewamy gesta śmietana 18% i posypujemy cukrem. Pierogi m ożemy także dodatkowo posypać rodzynkami

Słodka Strona
TORCIK JAGLANY Z OWOCAMI KAKI (BEZ PIECZENIA) 125

kaki to znakomite źródło witamin: A i C, błonnika oraz fenoli . Super sprawdza się jako przekąska do pracy, szkoły. Świetnie smakuje jako składnik owocowej sałatki, a już najlepiej poniższego "sernika". Zapraszam na przepis! (Na zdjęciach widoczna wersja z bezglutenowym budyniem na mleku roślinnym. Jednak nie uwzględniam tego w przepisie, bo uważam, że budyń jest zbędny, co więcej, zepsuł efekt wizualny(...)kruszonka na wierzch "serniczka". Tak przygotowany spód torcika umieszczamy w lodówce i zabieramy się za przygotowywanie masy jaglanej. Kaszę jaglaną wielokrotnie przepłukujemy wodą. Następnie zalewamy dwiema szklankami wody i gotujemy do momentu wchłonięcia przez kaszę wody. Przestudzoną kaszę blendujemy z owocem kaki, olejkiem pomarańczowym, ksylitolem i olejem kokosowym. Wylewamy na spód, dekorujemy kawałkami kaki, kruszonką i, ewentualnie, wiórkami kokosowymi. Torcik

Jeść, by żyć w zdrowiu
Mus kawowy - najlepszy 341

lubię kawy na zimno, takie bardziej desery - z bitą śmietaną, syropami, lodami. I tutaj właśnie przechodzimy do sedna, czyli kawowych deserów właśnie. Nie potrafię się takim słodyczom oprzeć - kawowy sernik, beza, czy kawowy mus pochłonę bez wahania i wyrzutów sumienia. Po torcie został mi trzy żółtka, nie wiedziałam, co z nimi zrobić. Jak z nieba spadł mi przepis Bereniki(...)zimnej wodzie. Kawę rozpuścić we wrzątku, lekko przestudzić. Żółtka z cukrem lekko ubić w kąpieli wodnej. Wlać kawę, wymieszać. Przelać do garnuszka, podgrzewać, aż masa nieco zgęstnieje (nie gotować!). Zdjąć z palnika, przelać przez sitko. Żelatynę odcisnąć, dodać do ciepłęj masy żółtkowej, wymieszać, aż się rozpuści. Ostudzić. Masę podzielić na pół. Do połowy dodać kakao, dokładnie wymieszać. ubić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno z musem ananasowym (z serka mój ulubiony) 226

Pyszny, kremowy, rozpływający się sernik na zimno, którego bazą jest serek 'Mój ulubiony'. W połączeniu ze zmiksowanymi ananasami z puszki smakuje idealnie. Dodanie galaretki brzoskwiniowej do musu ananasowego sprawia, że mus zyskuje ładny, pomarańczowy kolor. Przepis bardzo prosty i szybki, a smak przepyszny :) Składniki: 500 g serka 'Mój ulubiony', 300 g śmietanki 30%, 1 opakowanie żelatyny fix do deserów(...)średnicy 24 cm wykładamy okrągłymi biszkoptami. Wylewamy masę śmietanową i odstawiamy ciasto do lodówki. Ananasy z puszki wraz z sokiem miksujemy blenderem. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, ale nie gotujemy. Wsypujemy galaretkę brzoskwiniową i odstawiamy do ostudzenia. Gdy masa śmietanowa stężeje wykładamy mus ananasowy i ponownie chłodzimy

Aga w kuchni