serze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy lub półtłusty pakowany po 250 g/500 g i sama go miele w melakserze. Rzadko go przepuszczam przez maszynkę, bo lubię czuć granulki sera(...)oczywiście wymóg konieczny w moich przepisach, jak dajecie gotowce z wiaderka żaden problem. Każdy dostosowuje „ grubość ” sera wedle własnego uznania. Mocno zachęcam, aby użyć gorzkiej czekolady i to z zawartością kakao powyżej 70%. To, że bez cukru to już nie jest takie pilne, bo wiem, że to jest większy wydatek niż zwykłej. Jeśli jednak zdecydujecie
zdrowo i aktywnieserze prześwitują białe granulki sera. Powód tego jest taki, że ja nie przepadam za gotowymi serami z wiaderka, które są dobrze zmielone i prawie że płynne. Ja zawsze kupuje zwykły twaróg chudy lub półtłusty pakowany po 250 g/500 g i sama go miele w melakserze. Rzadko go przepuszczam przez maszynkę, bo lubię czuć granulki sera(...)oczywiście wymóg konieczny w moich przepisach, jak dajecie gotowce z wiaderka żaden problem. Każdy dostosowuje „ grubość ” sera wedle własnego uznania. Mocno zachęcam, aby użyć gorzkiej czekolady i to z zawartością kakao powyżej 70%. To, że bez cukru to już nie jest takie pilne, bo wiem, że to jest większy wydatek niż zwykłej. Jeśli jednak zdecydujecie
Zdrowie i pysznie na talerzudyni ma wyjątkowy kolor. Spróbujcie i świętujcie razem zemną! Miłego dnia Kochani! Składniki na tortownicę o śr. 16cm Spód: 60g kakaowych herbatników 30g masła Sernik: 2 jajka ¾ szklanki brązowego cukru 420g sera białego 1 pełna łyżka śmietany 18% 200g puree z dyni 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej ½ płaskiej łyżeczki białego pieprzu ½ płaskiej łyżeczki cynamonu 50g masła Solony karmel(...)łyżeczki świeżo zmielonej soli morskiej Dodatkowo (opcjonalnie): Małe bezy Sposób przygotowania Spód: Masło topimy, studzimy, a następnie łączymy z pokruszonymi na mak herbatnikami. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę (tylko spód) i wyrównujemy. Sernik: Oddzielamy żółtka od białek i ucieramy je z cukrem. Dodajemy przynajmniej raz (tak jak u mnie) zmielony ser, śmietanę, mąkę ziemniaczaną, puree z dyni oraz pieprz
Kuchnia w czekoladzieSezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle
zdrowo i aktywnieSezon na truskawki ciągle trwa, dlatego wykorzystuje je, do czego tylko mogę. Dzisiaj przy sobocie padło na kruche ciasto z sernikiem w środku. Przepis jest niezwykle
Zdrowie i pysznie na talerzuna pełnoziarnistym kakaowym spodzie. Bez dodatku cukru (ja używałam ksylitolu). Zamiast okrągłej blaszki możemy użyć dużej prostokątnej, jednak sernik będzie wtedy niski. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Do dekoracji możemy użyć np. polewy czekoladowej (gorzka czekolada min. 70%, odrobina masła, mleko, kakao) - polewamy lekko przestudzoną na sernik. Dodatkowo możemy udekorować go prażonymi migdałami(...)składniki połączyć, wyrobić ciasto i włożyć do zamrażarki na min. 30 min lub całą noc. Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera (najlepiej półtłusty) 1/2 szkl. cukru trzcinowego lub ksylitolu 1 szkl. mleka (u mnie bez laktozy) 2 budynie waniliowe bez cukru 5 jaj 2 łyżki cukru waniliowego (opcjonalnie) Aromat waniliowy Żółtka utrzeć z cukrem
Czarnawisienkasobie świąt bez sernika. Dziś mam dla Was przepis na kolejny pyszny i naprawdę prosty w przygotowaniu sernik. Sernik na kremówce z nutą cynamonu. Ten sernik dosłownie rozpuszcza się w ustach, a wszystko dzięki dodatkowi śmietanki 30% (zwanej też kremówką). Kto chętny na kawałek? Jak zrobić sernik na kremówce? Składniki: 500 g sera(...)wszystko mieszamy łyżką tylko do połączenia. Masę wylewamy do formy (u mnie tortownica 22 cm, spód formy wyłożyłam papierem do pieczenia). Sernik pieczemy około 60 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Sernik należy obserwować, wierzch powinien się ładnie zarumienić. Po tym czasie sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wyciągamy
Słodkie okruszkijednym cieście Sernik, makowiec i pierniki. To już szczyt świątecznego szczęścia, dla moich kubków smakowych. Odkąd mam już swój ulubiony przepis na masę makową , sprawdzony ser na sernik – sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: – 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce sera naprzemiennie z roztopionym masłem, ciągle ucierając. Pod koniec ucierania dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z wanilii lub ekstrakt. Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 minut (gdyby wierzch sernika za bardzo się przypiekał – przykryć papierem do pieczenia
CookYourselfmasę makową , sprawdzony ser na sernik - sernikomakowiec mogę robić z zamkniętymi oczami i wiem, że zawsze wyjdzie mi dobry! A więc do roboty! Składniki: * spód: - 200g pierników lub ciasteczek korzennych (bez lukru) - 120g roztopionego masła * masa makowa: - 400g masy makowej przygotowanej wg tego przepisu - 2 białka - 1 łyżka mąki pszennej * masa serowa: - 500g sera trzykrotnie mielonego(...)utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodawać po łyżce sera naprzemiennie z roztopionym masłem, ciągle ucierając. Pod koniec ucierania dodać mąkę ziemniaczaną i ziarenka z wanilii lub ekstrakt. Masę serową delikatnie wyłożyć na masę makową. Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok 50-60 minut (gdyby wierzch sernika za bardzo się przypiekał - przykryć papierem do pieczenia
CookYourselfCiasto Śnieżny Puch bez pieczenia Ciasto Śnieżny Puch bez pieczenia to wyjątkowy sernik na zimno z wiaderka na herbatnikach z galaretką cytrynową i kokosem. To wspaniałe ciasto bez pieczenia sprawdzi się na upały, jest lekkie i orzeźwiające. Zobaczcie przygotowanie ciasta Śnieżny Puch krok po kroku na poniższym filmie: Kliknij tu, by subskrybować mój kanał(...)twaróg i serek śmietankowy. Warto zwrócić uwagę, że ciasto Śnieżny Puch nie ma konsystencji tradycyjnego sernika na zimno. Ten to raczej skrzyżowanie sernika bez pieczenia z ptasim mleczkiem lub pianką. Jeśli wolicie tradycyjny sernik na zimno, koniecznie wypróbujcie mój sernik na zimno z wiaderka z brzoskwiniami i galaretką . Idealnym wykończeniem są tu wiórki kokosowe usmażone
Lekcje w kuchniSernik na kruchym cieście z nutą kawy i słodką żurawiną. Witajcie w słoneczną niedzielę. Pogoda zachęca do siedzenia na tarasie z kawusią i jakimś
zdrowo i aktywnieSernik na kruchym cieście z nutą kawy i słodką żurawiną. Witajcie w słoneczną niedzielę. Pogoda zachęca do siedzenia na tarasie z kawusią i jakimś
Zdrowie i pysznie na talerzuMaliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Sezon na ciasta owocowe
zdrowo i aktywnieMaliny świetnie sprawdzają się w sernikach na zimno. Dodatkowy mus sprawia, że fajnie się prezentuje. Przygotowanie: 30 minut Koszt: Tanie Sezon na ciasta owocowe
Zdrowie i pysznie na talerzuwspaniale smakuje. Polecam, upieczcie koniecznie. Słodkich wypieków Wam życzę :) Potrzebujemy: Na sernik: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 15 dag masła lub margaryny 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Na biszkopty: 10 jajek1 szklanka cukru 1 szklanka mąki(...)tortowego ciasta z wkładką serową: 1. Sernik: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni
Izabelawkuchni