przypadku granat. Sernik na zimno możemy przygotować w różnych wariantach smakowych i kolorystycznych. Wszystko zależy od tego, jaką galaretkę oraz jakie owoce wybierzemy. Sernik na zimno to idealny pomysł na smaczny deser, bez użycia piekarnika. Robi się go bardzo szybko, najdłużej trwa oczekiwanie na stężenie galaretki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sernik na zimno możecie(...)czemu będzie on smakował i wyglądał zupełnie inaczej. Poniższy sernik na zimno został wykonany na herbatnikach, które możecie także zastąpić krakersami. Można także je pominąć i przygotować sernik bez spodu. Ja jednak zazwyczaj daję krakersy lub herbatniki. PRZEPIS NA SERNIK NA ZIMNO Składniki: 1 kg sera z Białegostoku wiaderka „President” 300 ml śmietany
Przepiski.plKlasyczne ciasto bez pieczenia. Lekkie, pyszne i proste do zrobienia. Składniki (22x22cm lub tortownica max 26cm): 1kg sera wiaderkowego na sernik 3 galaretki truskawkowe 2 łyżki cukru pudru ok 500 g truskawek biszkopty okrągłe lub podłużne Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć dokładnie folią spożywczą. 2. Dwie galaretki rozpuścić w 1 szklance wrzątku, pozostawić do całkowitego
Kuchnia domowa Aniblogu dawno nie było nic słodkiego, a ja Wam proponuję obłędny sernik bez pieczenia. Masę serową ugotowałam i przełożyłam herbatnikami. Wierzch udekorowałam bitą śmietaną. Zapraszam... Składniki: 1 kg sera półtłustego, dwukrotnie zmielonego lub z wiaderka (użyłam niezawodnej Piątnicy) niepełna szklanka cukru, w tym 2 łyżeczki cukru waniliowego 100 g masła 4 jajka 2 budynie waniliowe
Czerwień i błękitPUSZYSTY CZEKOLADOWY SERNIK JAGLANY BEZ PIECZENIA Kto by pomyślał, że "sernik" może być z kaszy jaglanej i nie zawiera ani grama sera? Jest puszysty, lekki i delikatny jak pianka albo mus. Z racji tego, że jest z kaszy to jest bardzo wartościowy i pożywny. Sernik, który ma moc ! Taka jedna porcja na śniadanie dostarczy
Kuchnia Pauletteskroimy go na paski. Wyjmujemy co drugi pasek i w to miejsce wlewamy masę serową. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. Gotowy sernik pieczemy w 180 stop. grzanie góra - dół bez termoobiegu przez 50-60 min. Polewa Czekoladowa: 200 gr deserowej czekolady 50 gr masła Rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli
Gotowanie...to proste !kawy z delikatną polewą śmietanowo-kawową o aksamitnej konsystencji ptasiego mleczka. Rozpływa się w ustach! Specjalnie zrobiłam bez spodu, aby niepotrzebnie nie jeść zbędnych węglowodanów i nie zaburzyć smaku sernika. Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 czekolada biało-czarna kawowa(...)st.C na 45 minut. • Po tym czasie wylać na wierzch sernika śmietanę wymieszaną z cukrem i kawą mieloną. • Piec jeszcze 15 minut w tej samej temperaturze. • Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik w środku na ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i zostawić jeszcze
To co kochamwłaśnie do sernika. Wyszły ozdobne kleksy w delikatnym śliwkowym smaku. Uwielbiam takie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego • 6 jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej
To co kochamCzekoladę karmelową lubię za tą niespotykaną słodycz. Dodana do sera sprawia że sernik staje się delikatny i taki jak lubię. Ten jest szybki i prosty bo bez pieczenia. Chcecie więcej? To przygotujcie go koniecznie! Składniki : * 150g herbatników * 50g masła * 500g borówek amerykańskich * 250g serka śmietankowego typu Philadelphia * tabliczka czekolady karmelowej * ewentualnie mięta
Magiczne Życie Martyduża blacha a i tak uważam, że to za mało bo taki był pyszny :-) Nie obyło się bez modyfikacji. Przepis na przepyszne kruche ciasto do serników dostałam od mojej koleżanki z pracy i postanowiłam go upiec do tego sernika :-) Przepis na ciasto kruche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki cukru ½ łyżki śmietany(...)wstawić do nagrzanego piekarnika żeby podpiec. Piec 12 minut w temperaturze 180 stopni C. Składniki na masę serową: 400 g gotowej masy kajmakowej 1 kg sera trzykrotnie mielonego ( dałam ser wiaderkowy z Piątnicy) 80 g masła lub margaryny 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego ( 16 g) 5 jajek 2 płaskie łyżki mąki pszennej Sposób wykonania masy serowej
Na słodko lub wytrawniebez brzegów. Ciasto podpiekłam w piekarniku na 175-180 stopni około 15 minut i odstawiłam do schłodzenia. Podczas gdy ciasto się chłodzi robimy masę serową. Składniki ser z wiaderka u mnie naturalny, 1 kg 4 duże jaja- cale pół szklanki oleju Skworcu – u mnie 2 łyżeczki niecała szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy.Dałam waniliowy bo ser(...)ciasta , 3 sztuki i cukier około pół szklanki. Do misy wlożyć ser , cukier, jaja, przyprawę do sernika i mas serowych i zmiksować wszystko na jednolitą masę. Dodać proszek budyniowy i miksować. Dodać sok z cytryny , następnie olej i zakończyć wlewając delikatnie zimne mleko. Jak robiłam sernik pierwszy raz to się przestraszyłam, że coś poszło nie tak- ser jest bardzo
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowaniu i bardzo smaczne ciasto. SKŁADNIKI : 2 opakowania biszkoptów okrągłych 1 wiaderko sera 200 g masła 220 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklana cukru 2 jajka duży kubek kawy rozpuszczalnej z cukrem(...)tłuszczem przekładamy cały ser, dodajemy jajka i wszystko mieszamy, garnek ogrzewamy na małym ogniu. Do masy wlewamy wymieszane budynie i teraz cały czas mieszamy aż masa się zagotuje. Odkładamy na bok. Na dno tortownicy układamy 1 warstwę namoczonych w kawie biszkoptów, na to wylewamy 1/2 część gorącego sera, następnie namoczone biszkopty i reszta sera. Wierzch wyrównujemy
Kulinarne Fantazje Mariolimasy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 - 150 g drobnego(...)wyłożyć na spód formy (równo rozsmarować lub zrobić delikatne fale). Można wyłożyć od razu całą masę makową. Piec przez 20 minut, ostudzić. Masa serowa: Zmiksować ser, ekstrakt z wanilii, cukier, mąkę ziemniaczaną i żółtka na gładką masę (na małych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników). Wylać na podpieczony
cucinaremasy makowej z bakaliami 1 szklanka migdałów bez skórek, zmielonych na proszek 50 g ciemnej gorzkiej lub mlecznej czekolady, roztopionej 2 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego Masa serowa : 500 g śmietankowego sera twarogowego zmielonego na serniki 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 100 - 150 g drobnego(...)wyłożyć na spód formy (równo rozsmarować lub zrobić delikatne fale). Można wyłożyć od razu całą masę makową. Piec przez 20 minut, ostudzić. Masa serowa: Zmiksować ser, ekstrakt z wanilii, cukier, mąkę ziemniaczaną i żółtka na gładką masę (na małych obrotach miksera, tylko do połączenia się składników). Wylać na podpieczony
cucinarejuż wiecie, jakiś czas temu od firmy Łowicz otrzymałyśmy serię produktów bez laktozy, dzięki którym udało nam się przygotować cudowny zupełnie bezlaktozowy pandzi sernik ! W paczce znalazły się również żółte sery i od razu wiedziałyśmy, że będzie w końcu na obiad utęskniona pizza! Oczywiście, nie byłybyśmy sobą gdyby nawet z tak klasycznego dania nie zrobiłybyśmy całkiem nowej wersji(...)kokosowego rafinowanego -1 jajko -przyprawy (czarnuszka, czosnek niedźwiedzi, suszone pomidory w płatkach) -1 płaska łyżeczka soli (u nas zmielona himalajska) *jeśli powstaną paluszki należy dodać jeszcze 150g sera Tylżyckiego Łowicz bez laktozy + mąka z ciecierzycy do podsypywania podczas formowania kształtu Dodatkowo: -ulubiony sos (u nas domowy pomidorowo-paprykowy) -ser Łowicz gouda bez laktozy -dowolne dodatki
Candy Pandasbez pieczenia. Sernik jest bardzo delikatny i ma nieco piankową strukturę. Słodycz białej czekolady ciekawie w nim kontrastuje z kwaskowatością malin. Robi się go prosto, a największą wadą (tak jak i innych serników na zimno) jest to, że nie można go jeść od razu, tylko musi stężeć w lodówce. Dużo kalorii, ale jednocześnie dużo radości dzięki czekoladzie. Sernik na zimno z białą czekoladą: 1 kg gęstego sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielony twaróg 1 czubata łyżka żelatyny 400 g białej czekolady (4 tabliczki – dużo, ale nie dodajemy już cukru – jeśli lubicie mało słodkie wystarczy 300 g) 400 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka ekstraktu waniliowego (ewentualnie cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka
Poezja smaku