Przepisu na mini serniczki na blogu nie było już dawno, zresztą również bardzo dawno żadnych nie jadłam. Serniki najbardziej kojarzą mi się z jesienią, a
Healthy food explorerPonoć dziś o godzinie 16.21 rozpoczęła się astronomiczna jesień . A u mnie na przekór zagościło ciasto bardzo letnie , delikatne . No i z moimi kochanymi malinami
Malinowa KawiarenkaDziś nowy przepis na kolejne, obłędne ciasto ze śliwkami. W dodatku przepis nie jest skomplikowany, każdy sobie z nim poradzi. Jest to propozycja dla tych, którzy
DietologDziś nowy przepis na kolejne, obłędne ciasto ze śliwkami. W dodatku przepis nie jest skomplikowany, każdy sobie z nim poradzi. Jest to propozycja dla tych, którzy
Dietologmojprzepisna.pl | Makowiec zawijany U nas się na to mówi Strucla, Strucla z makiem, Strucla makowa. Najlepszy makowiec jaki jadłam i jaki jadła moja rodzinka, a w
moj przepis namojprzepisna.pl | Makowiec zawijany U nas się na to mówi Strucla, Strucla z makiem, Strucla makowa. Najlepszy makowiec jaki jadłam i jaki jadła moja rodzinka, a w
moj przepis naCiasto, które tym razem zrobiłam to ciasto bez pieczenia, czy też deser na zimno na bazie białego sera i herbatników. Nosi on wiele nazw, między innymi: chatka Puchatka, chatka Baby Jagi, psia buda, domek Baby Jagi i inne. Mi osobiście najbardziej spodobała się nazwa :Chatka Puchatka" i taką też będę się posługiwała. Podobnie jak nazw, również przepisów(...)ciasto jest wiele. Są one bardzo podobne, ale różnią się pewnymi szczegółami. Jedne są z galaretką, inne bez, jedne mają w składzie jajka inne nie, mają inne proporcje składników itp. Ja osobiście zrobiłam to ciast bez jajek i z dodatkiem galaretki. Ciasto wyszło pyszne, tak jak się tego spodziewałam, choć nie do końca wyszedł mi taki kształt jaki
Waniliowe Improwizacjeproszku do pieczenia 175 g mąki pszennej szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) Składniki karmelu: 5-6 jędrnych mandarynek 100 g cukru 4 gwiazdki anyżu 75 ml soku wyciśniętego z mandarynek lub likieru pomarańczowego (Grand Marnier lub Cointreau) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C. Dno okrągłej formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki(...)mąki i białek i znów delikatnie połączyć. To samo zrobić z pozostałą częścią mąki i białka. Ciasto wyłożyć do formy i wstawić do pieca. Piec 50-60 minut to tzw. suchego patyczka. 10 minut przed końcem pieczenia przygotować karmelizowane owoce: Mandarynki obrać (najlepiej ściąć nożem przeciwległe końcówki, położyć na ściętej części i nożem obierać skórkę, krojąc od góry
Moja Delicjamojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona :) Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis namojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona :) Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis namojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona :) Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis napieczenia 175 g mąki pszennej szczypta soli (używam domowej soli waniliowej ) Składniki karmelu: 5-6 jędrnych mandarynek 100 g cukru 4 gwiazdki anyżu 75 ml soku wyciśniętego z mandarynek lub likieru pomarańczowego (Grand Marnier lub Cointreau) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 160°C (grzałka góra-dół) . Dno okrągłej formy o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować(...)mąki i białek i znów delikatnie połączyć. To samo zrobić z pozostałą częścią mąki i białka. Ciasto wyłożyć do formy i wstawić do pieca. Piec 50-60 minut to tzw. suchego patyczka. 10 minut przed końcem pieczenia przygotować karmelizowane owoce: Mandarynki obrać (najlepiej ściąć nożem przeciwległe końcówki, położyć na ściętej części i nożem obierać skórkę, krojąc od góry
Moja Delicjaprzykład, pierniki i makowce , tłusty czwartek pączki i faworki , a Wielkanoc mazurki i serniki … Zapytacie, a co z ciastem drożdżowym? Odpowiedź jest prosta ciasto drożdżowe to punkt obowiązkowy każdych świąt bez wyjątku! Wielu z nas nie wyobraża sobie Wielkanocy bez lukrowanych bab drożdżowych, więc dziś będzie o babach właśnie. Jest to jeden przepis na ciasto(...)zwróćcie uwagę ile ciasta jest w misce po wyrośnięciu. Formy wysmarować masłem i obsypać mąką, wypełnić do 1/3 ich wysokość jeśli ciasta będzie więcej najprawdopodobniej wyjdzie ponad formę podczas pieczenia. Ciasto jest dość gęste i może to utrudniać wypełnianie formy, najlepiej z ciasta odrywać małe kawałki i umieszczać je na dnie formy, należy postarać się, aby ciasto było rozłożone
SprawdzonaKuchnia.pl