sernik bez pieczenia - 6346 przepisów (strona:362/424)

Miodownik z orzechami i masą kawową 187

święta, w sumie bez znaczenia które, czy bożonarodzeniowe czy też wielkanocne, nie może zabraknąć u mnie miodowników, orzechów i sernika. Przepis na sernik pojawi się pewnie w przyszłym tygodniu, a teraz zapraszam na kombinację z różnych ciast, czyli miodownik z orzechami na wierzchu, kremem kawowym i kajmakiem. Taka kawowa wersja snikersa, można by rzec ;) Na pewno Wam posmakuje(...)pozostałymi składnikami. Zagniatamy i dzielimy na 3 równe części. Schładzamy ok 30 minut w lodówce, a następnie każdą wałkujemy na prostokąt o wymiarach blaszki- najlepiej bezpośrednio na papierze do pieczenia. 2 blaty przekładamy do formy i pieczemy osobno w piekarniku nagrzanym do 170st C przez ok 10 minut. Na 3 blat przed pieczeniem nakładamy warstwę orzechową. Pieczemy ciut

Kuchnia w czekoladzie
Mini serniczki z masłem orzechowym na piernikowo- orzechowym spodzie z polewą z masła orzechowego 149

mając gdzieś w mojej głowie utrwalone takie wspomnienia, mogę stwierdzić, że zbliżają się święta. Wokół je już zwyczajnie czuć. Uwielbiam przygotowywać świąteczne wypieki, zarówno pierniczki, makowce, keksy, jak i serniki, ze względu na to, że zapach jaki wówczas unosi się w domu wprowadza w nim świąteczny klimat i tworzy tą wyjątkową atmosferę. Jestem największą fanką Świąt jaką znam. Zakręcona(...)serkiem homogenizowanym, żółtkami, skórką oraz sokiem z pomarańczy, cukrem pudrem, masłem orzechowym oraz przyprawą do sernika na jednolitą, gładką masę. Przygotowaną masę wylewam na kruchy spód i umieszczam ciasto w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Serniczki w obręczach cukierniczych piekę 30 minut, natomiast sernik w tortownicy piekę przez 40 minut. Po tym czasie wyłączam piekarnik i studzę sernik

Mango Papaja
Leśne Orzeźwienie 219

Potrzebowałam czegoś orzeźwiającego. Nie miałam czasu na zakupy. Użyłam tylko to co miałam w lodówce. Otworzyłam ją, potem zamknęłam oczy i dałam się ponieść. Po raz

Blondynka Gotuje
Ciasto marchewkowe 513

papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni z opcją pieczenia góra – dół. Ciasto przelej do wcześniej przygotowanej blachy, włóż do piekarnika i piecz przez około 50 – 60 minut do suchego patyczka. Jeśli ciasto zbyt szybko przyrumieni się z góry możesz przykryć ciasto papierem do pieczenia, bądź lekko skrócić czas pieczenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)Przepisy na ciasto marchewkowe są na prawdę przeróżne. Można podawać je same bez polewy, z kremem z serka philadelphia bądź mascarpone. Niektórzy dodają do środka migdały bądź inne orzechy, w jednym z przepisów znalazłam nawet mus jabłkowy. Mi jednak najbardziej smakuje moja wersja na ciasto marchewkowe bez kremu , ale z dodatkiem polewy czekoladowej. Składniki na ciasto są bardzo

To Musisz Wiedzieć
Babka cytrynowa – prosta i szybka babka 120

Wielkanoc bez babki się nie odbędzie A na poważnie, co roku piekę jakąś babkę, bo to chyba jedyny czas w roku, kiedy sięgam po foremki o tym kształcie. Dzisiaj zapraszam na przepis na babkę cytrynową. Babki czy to drożdżowe, czy to piaskowe często mają do siebie to, że szybko stają się suche. Ta babka cytrynowa dzięki dodatkowi śmietany(...)klasyczną piaskową babkę marmurkową , to bardzo polecam wam ten . Powiem wam, że ja na każde Święta mam dylemat, jakie ciasta upiec. Na wielkanoc babka, mazurek muszą być. Pewnie sernik też. A to już trzy ciasta… a może jakieś fikuśniejsze ciasto by się przydało… Na Boże Narodzenie jeszcze gorzej, bo makowiec, bo sernik, bo orzechowiec/miodownik, a gdzie

Mieszam w Garnku
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 80

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 73

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 107

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 208

Sezon na porzeczki już się prawie skończył… ale jakby ktoś jeszcze dorwał 0,7 kg porzeczek, lub miał zamrożone co nie co, to bardzo polecam

moj przepis na
Seromak 250

Uwielbiam sernik. Jestem jego fanatycznym miłośnikiem. Mógłbym go jeść bez przerwy o każdej porze dnia i nocy. I choć przysmak ten jest bardzo popularny w Polsce, to jednak z Polski nie pochodzi. Pierwsze wzmianki dotyczące wypieku tego ciasta pochodzą już z czasów starożytnej Grecji, gdzie karmiono nim olimpijczyków. Podobnie wygląda sprawa z makowcem. Ciasta z domieszką maku robili(...)stolicą ciasta kruchego jest Francja, ojczyzna wszelkiego rodzaju tart, to receptura na nie musiała przejść od Egiptu przez Grecję, Rzym, aby na dobre osiedlić się we Francji. Skoro sernik, makowiec i ciasto kruche to jedne z ulubionych nie tylko przeze mnie, ale zapewne też przez wielu z Was ciasta, to czemu nie połączyć ich w jeden przepyszny seromak? Ciasto

Jacob Tastes
Ciasto migdałowe z kremem z pistacji, limonki i prażynką. 149

Ciasto migdałowe z kremem z pistacji , limonkowym i prażynką sezamową (chrupką) powstało bardzo spontanicznie . To zbiór przepisów które już od dawna chciałam wypróbować w tej roli. Ciasto to piekłam dla miłośniczki orzechów, więc taka kompozycja wpisała się idealnie. Co wyróżnia ciasto migdałowe z pośród innych ciast? O biszkopcie migdałowym już się rozpisywałam. Jest pyszny, wilgotny, idealny do przekładania warstw. Swoje(...)znalazł również przepis na krem pistacjowy. Krem limonkowy też nie jest żadną nowością. Rzeczą, która mnie wprawiła w zachwyt jest prażynka sezamowa. Sprawdź przepisy: Biszkopt Jaconde w torcie literkowym. Sernik na zimno otoczony biszkoptem migdałowym. Pomysł na tę prażynkę znalazłam na forum internetowym, niestety nie pamiętam już kto był autorem tego postu. Aczkolwiek bardzo dziękuję, że dzielicie się swoimi

SmartBake.pl
Odwrócone ciasto z pomarańczami 311

talerzyk. Rozpuścić masło w rondelku. Na dno tortownicy wsypać 100 g cukru, sok z cytryny i 2 łyżki wody. Ustawić tortownicę na palniku i doprowadzić składniki do karmelu (bez mieszania). Gdy karmel zacznie się tworzyć, obracać tortownicę, by karmel pokrył równomiernie całe dno i ścianki na wysokość plastrów pomarańczy. Rozłożyć znów plastry pomarańczy na dnie i bokach formy. Odstawić(...)plastry pomarańczy nie upadły. Wygładzić masę łopatką. Na półce piekarnika ułożyć papier do pieczenia, a na nim ustawić tortownicę. To zabezpieczy nasz piekarnik przed pobrudzeniem wyciekającym podczas pieczenia karmelem. Piekłam 40 minut. U Renaty z termoobiegiem 35 minut. Wyjąć ciasto z piekarnika, przykryć dużym talerzem i odwrócić. Uważajcie na wyciekający karmel! Polać ciasto syropem. Ciasto swoją teksturą przypomina

Weekendy w domu i ogrodzie
USTA BOGINI – CIASTO WIŚNIOWE Z KREMEM SEROWYM I GALARETKĄ – HIT NA BLOGU! 98

Jak już Wam mówiłam kilkukrotnie, razem ze sklepem WYBIERAMWINO.PL co 2 tygodnie będę zabierała Was w kulinarną podróż, przybliżając przepyszne wina dostępne w ofercie sklepu. Sklep

Ostra na Słodko
Świąteczne ciasto makowe z czereśniami. 78

zrobienia oraz jest niezwykle smaczne. Czereśnie doskonale komponują się z orzechowym smakiem maku . To ciasto jest po prostu idealne na świąteczny stół. W okresie Świąt Bożego Narodzenia królują serniki i makowce więc warto zachować ten przepis na święta . Mak jest wspaniałym dodatkiem do ciast, deserów, ale także produkuje się z niego leki uspokajające. Mak jest źródłem cennych wartości odżywczych(...)jako energetyzująca przekąska. Czereśnie są również niewiarygodnie dobre dla nas – i oferują szeroką gamę korzyści wykraczających daleko poza bycie pysznymi. To jedne z najbardziej lubianych owoców i nie bez powodu. Są nie tylko pyszne ale także zawierają witaminy, minerały i związki roślinne o potężnych skutkach zdrowotnych. Czereśnie nie tylko mają właściwości przeciwzapalne ale także mają niższy indeks glikemiczny niż

Zdrowy Styl Joanny
Sernik agarowy z malinami 177

bądź, to nie bez powodu jeden z ważniejszych składników sernika agarowego. Sam również długo zastanawiałem się, jak najlepiej do niego podejść i trochę eksperymentowałem z agarem, dobierając odpowiednie proporcje. Koniec końców zdecydowałem się skorzystać z przepisu na klasyczny sernik na zimno ze starych notesów. Dodatek piany z białek wydawał się obiecujący, bo dzięki niemu sernik jest delikatny(...)jest dokładnym odwzorowaniem oryginalnej receptury na sernik agarowy, ale raczej moją interpretacją i nawiązaniem do tego, co zapamiętałem z dzieciństwa. Mimo wszystko jest pyszny i mam nadzieję, że przypomni Wam już trochę zapomniane ciasto! Dlatego, jeśli go wypróbujecie, śmiało napiszcie, jak można go udoskonalić. Może coś warto zmienić, aby mój sernik agarowy był jeszcze bliższy oryginałowi? Czekam

Food Square
Najwyższa pora napić się kawy! 112

wszystkich wspaniałych rytuałów, które wokół niej powstają. Picie kawy ma znaczenie kulturowe. To kontynuacja bogatej tradycji, która we współczesności ma kolejną odsłonę. Czasami wydaje się, że dzisiejszy świat przepadłby bez filiżanki mocnej espresso, która trzyma nas przy życiu, kiedy gonią terminy, a kalendarz syczy z nerwów od spraw do załatwienia. Tempo życia człowieka współczesnego wymaga porządnej kawy o poranku(...)integracyjne. Wokół niego powstaje wiele sensów, które warto odkrywać. Coś do kawy, czyli sernik na ciemnym spodzie Dobra kawa często idzie w parze ze słodkim dodatkiem. Coś do kawy – zwrot językowy, który łączy się z rozpieszczaniem zmysłów. Z ciasteczkiem, czekoladką lub kawałkiem ciasta jak sernik gotowany na ciemnym spodzie. Oto wyszukana propozycja Agaty na coś do kawy. Biszkopt

KulinarneImpresje.pl

Proponowane wyszukiwania