świ ą teczne dania i wypieki. Nie wyobrażam sobie Świąt Bożego Narodzenia bez sernika. Ten został upieczony na zeszłoroczne Święta,był przepyszny więc jest godny polecenia. ciasto: 300 g mąki pszennej 120 g cukru pudru 125 g masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany Mąkę przesiać na stolnicę,wymieszać(...)łopatką,dodać ubite białka,ponownie wymieszać. Na koniec dodać do masy aromat migdałowy. Blaszkę(25/30 cm) wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce połowę zamrożonego ciasta na dno blaszki. Wyłożyć masę twarogową i na wierzch zetrzeć resztę ciasta. Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 60 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu wystudzić i dowolnie udekorować
Kolorowa kuchnia Elkilodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem. Jagody blendujemy na gładką masę. Do miski wkładamy wszystkie składniki na sernik i miksujemy krótko – tylko do uzyskania jednolitej masy. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę. Przelewamy masę do tortownicy i pieczemy około 60 minut w temperaturze 150°C z termoobiegiem (lub 160 bez termoobiegu). Oprószamy cukrem pudrem źródło
Smaki Nataliiokoło 2 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyłam temperaturę do 150'C. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku na następne 2 godziny, potem wyjmuję, odpinam obręcz i studzę. Do sernika wiedeńskiego możecie dodać bakalie jakie tylko chcecie, ale dla mnie najlepszy sernik jest bez dodatków
Ciasteczkowy Potwórpieczonego sernika z dodatkiem w postaci kremu na bazie śmietany z galaretką, udekorowanego świeżymi lub mrożonymi owocami. U mnie całość w wersji z owocami leśnymi (wykorzystałam mrożone jagody i maliny).Całość ładnie się prezentuje i wybornie smakuje. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez(...)serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Całość przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 15-20 minut. Po tym czasie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje, zdjąć obręcz z formy
Passions hobbies lifeSzukasz sprawdzonego przepisu na sernik, który zawsze wychodzi? Sprawdź przepis na sernik z kroplami rosy. Jest po prostu pyszny. Źródło: pixabay.com Składniki ciasta: 30 dag mąki, czyli 2 czubate szklanki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru (3/4 szklanki) 2 żółtka + 1 całe jajko 10 dag margaryny 1 łyżeczka czubata(...)olej, mleko, ser - wszystko razem ucieramy, a następnie dodajemy budyń, zapach pomarańczowy, ser ma być puszysty. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 189 C. Pod koniec pieczenia ubijamy pianę z 6 jajek + szklanka cukru. Układamy ubitą pianę na wierzchu sernika. Pieczemy około 15-20 minut. Smacznego
Jak u mamychałwy, lekko słodką warstwą serową i przepyszną serowo chałwową polewą. Bez tej polewy sernik traci cały urok, więc moim zdaniem jest obowiązkowa. Sernik zrobiłam z wykorzystaniem kilku rodzajów serów, aby przekonać się jaka jest różnica, wy jednak możecie wykonać go ze swojego ulubionego sera. Do sernika możecie wykorzystać chałwę produkcji domowej lub zrobić z chałwą kupną(...)gładką masę, tylko do momentu aż będzie gładka, nie za długo bo się zwarzy, dodać cukier, zmielić, dodać jajka, zmielić, dodać mąkę zmielić. Na spód wylać masę sernikową. Piec 1 godzinę i 10 min w 160 st. Piec w kąpieli wodnej . Po tym czasie piekarnik uchylić lekko i ostudzić całkowicie sernik (można na całą noc zostawić go w piekarniku
moj przepis naTrudno powiedzieć, że to nowy przepis, bo piekłam już identyczny sernik, z tym że na wierzchu zamiast malin były świeże truskawki :-) Ale bardzo lubię wracać do tego przepisu w różnych wersjach, więc tym razem powstał sernik z malinami. Zapewniam, że warty przygotowania. Najlepsze jest w nim to, że nie wymaga żadnego spodu i wychodzi z każdej gotowej masy(...)masy serowej i wymieszać delikatnie szpatułką. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch i włożyć do piekarnika. Piec 55 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, ale go nie otwierać przez kolejne 20 minut. Następnie lekko uchylić drzwi piekarnika i tak studzić sernik przez kolejną godzinę. Ostudzony sernik włożyć do lodówki. Gdy odpowiednio stężeje, zdjąć obręcz z formy i wyciągnąć
Passions hobbies lifesernik wiedeński po lekkiej modyfikacji. Wszystkie składniki masy serowej dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Nie polecam zbyt długiego miksowania by nie napowietrzyć masy za bardzo, ponieważ wtedy sernik lubi za mocno rosnąć, pękać i opadać podczas pieczenia. Na zapieczony spód wylać gotową masę serową a na wierzchu pokruszyć pozostałą część ciasta piernikowego tworząc kruszonkę. Piec przez(...)razie potrzeby piec przez kolejne 10-15 minut. Po upieczeniu sernik piernikowy zostawić w lekko uchylonym piekarniku do wystygnięcia a następnie chłodzić w lodówce przez kilka godzin albo całą noc. Sernik piernikowy można także posypać pudrem ze słodzika lub polać polewą czekoladową (szczególnie, gdy przypiecze się kruszonka i chcemy to zakamuflować) Smacznego! — BTW całości bez słodzików
Ola la LCHF23 kwietnia po raz kolejny miałam niesamowitą przyjemność prowadzić swoje warsztaty cyklu FIT SŁODKOŚCI w Akademii Sweet Decor w Radzionkowie. To miejsce ma jakąś taką niesamowitą
Ostra na Słodkoszkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl. cukru 1 łyżeczka smalcu 5 dag masła 1 jajko 1 żółtko Masa serowa: 700 g sera do serników 1/4 szkl. oleju 1/2 szkl. cukru 1,5 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 1 całe jajko 2 żółtka 1/4 olejku pomarańczowego rodzynki lub żurawina Beza: pozostałe białka 1/2 szkl. cukru Wszystkie składniki(...)masę serową (powinna być płynna) ostrożnie wlewamy do wcześniej przygotowanej tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C (termoobieg) na ok 50-60 min. Pod koniec pieczenia ubijamy pozostałe białka na sztywną pianę, stopniowo dodając cukru. Powstałą bezą smarujemy upieczone ciasto i zapiekamy ponownie przez 15 min. Wierzch bezy można posypać płatkami migdałów. Smacznego
Złote przepisytheme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Czekoladowy sernik bez sera z nutą kawy Składniki 1l śmietany 18% 4 białka ¾ szklanki cukru 2 budynie czekoladowe(z cukrem) 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka likieru czekoladowego(...)Sposób wykonania: Śmietany wymieszać z budyniami,kakao oraz kawą.Białka ubić na sztywno z cukrem. Powoli dodawać do śmietan. Tortownice wyłożyć herbatnikami.Wlać masę. Piec w około 170 st. 45-50 minut. (oczywiście można sernik zrobić na cieście, korzystając z tego przepisu
Smaki Nataliijednym sernika i makowca. Tradycyjnie piekę go od wielu lat na święta. Wcześniej piekłam seromakwoiec z tego przepisu , ale stwierdzam, że ten przepis jest dużo szybszy i łatwiejszy do zrobienia, chociaż w smaku jest taki sam! Jeśli szukacie innych przepisów na święta to zapraszam : – pyszne ciasta na Święta – ciasta z makiem Święta – serniki Sernik(...)Polecam na święta i nie tylko, możecie go upiec również na Sylwestra! Przepis na najłatwiejszy Sernik z makiem. Seromakowiec SKŁADNIKI na blaszkę 25 x 35 cm: Na kruche ciasto: 1 ½ szklanki mąki pszennej 100 g miękkie masło ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 żółtka Masa serowa : 1 kg twaróg sernikowy (u mnie President ) 5 jajek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięużyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego lub 2-3 krople aromatu migdałowego Krem: 550g gotowego sera na sernik 5 łyżek cukru pudru 350g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2 galaretki w proszku (użyłam gruszkowej i przezroczystej truskawkowo – waniliowej) 450ml gorącej wody 400g umytej porzeczki bez szypułek 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(...)mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. Dodać ekstrakt, wymieszać szpatułką. 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać ją na jajeczną masę, dodać mak i delikatnie wymieszać szpatułką. 4. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika
Mała CukierenkaJak już z pewnością wiecie mam słabość do kokosowych słodkości, dlatego nie mogłam przejść obojętnie obok tego sernika, który jest niezwykle kremowy, delikatny w smaku i
Fabryka pomysłówSynowie uwielbiają te ciastka..dlaczego by nie zrobić z nimi ciasta? Jak pomyslałam tak też zrobiłam.Padło na sernik, a że mamy lato, sernik
Z Majeczką w kuchni