truskawkowo-rabarbarowy. Torcik jest bardzo lekki, mało słodki, idealny dla osób dbających o linię, warstwa jogurtowa smakuje jak delikatna pianka. Polecam wypróbować właśnie z mlekiem kokosowym, dzięki temu, serniczek jest „lekki jak piórko”. Zapraszam po przepis, pomysł autorski. Składniki na tortownicę 23 cm: Spód ciasteczkowy: 250 gr ciastek pełnoziarnistych 50 gr rozpuszczonego masła Tortownicę wyłożyć folią spożywczą
moj przepis namojprzepisna.pl | Biszkopciki dla dzieci Dziś przepis na biszkopciki, mało słodkie, mięciutkie w środku, lekko chrupiące z zewnątrz. Idealne dla dzieci na deserek, można je też wykorzystać do Tiramisu czy serniczka na zimno. Trochę podobne do tych sklepowych, ale bez zbędnych ulepszaczy i dodatków. Tylko 3 składniki: jajka, cukier, mąka, gotowe w mniej niż 30 min razem z pieczeniem. Biszkopciki najlepiej
moj przepis napewnie jeden z ostatnich przepisów z moimi ulubionymi owocami – truskawkami. Sernik dla smakoszy, ze skórką i sokiem z limonki, z dużą ilością truskawek na twarożku z wiaderka. Ja serniczek robiłam bez żadnego spodu, ale oczywiście możecie upiec spód biszkoptowy np. z 2 lub 3 jaj lub wyłożyć gotowe biszkopciki. Bardzo delikatny, lekko słodki, lekki, pyszny. Składniki na tortownicę
moj przepis namojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu nie jest ciastowy. Składniki na tortownicę 20 cm: 1 szklanka kaszy jaglanej ugotowanej na sypko w 2 i 1/4 szklankach wody 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 3-4 łyżki cukru lub miodu
moj przepis naPyszny, delikatny, leciutki serniczek bez pieczenia na mocno chrupiącym spodzie z płatków kukurydzianych. Jest łatwy w przygotowaniu i szybko się go robi. Sernik dodatkowo można wzbogacić, dodając owoce do galaretki. Polecam. Składniki: spód 2,5 szklanki płatków kukurydzianych 100 g masła 2 łyżki kakao masa serowa 500 g twarogu 1 szklanka cukru pudru 150 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżeczki
magiczna kuchnia Kasikoleżanki z pracy. Od razu wiedziałam, że muszę je upiec na święta. W przepisie dokonałam małych zmian. Ciasto wymaga sporo pracy i cierpliwości ale jego smak wynagradza wszystko! Serniczek jest bardzo delikatny i rozpływa się w ustach. Idealne ciasto do kawy na wyjątkowe okazje. Polecam :) Do pieczenia użyłam margaryny Palma z murzynkiem spółki Bielmar, która jest niezawodna do wszelkiego
Smakołyki AsiWiem, że już późna pora ale na ten serniczek chyba każdy by się skusił. Jest przepyszny, niebo w gębie! Przepis dostałam od koleżanki mojej mamy. Wszyscy byli zachwyceni jego niepowtarzalnym smakiem. Ciasto jest pracochłonne ale warte poświęcenia czasu. Polecam na większe i mniejsze uroczystości rodzinne. Sernik: 1kg sera 2 razy zmielonego kostka masła 10 jajek 1,5 szkl cukru pudru
Smakołyki Asidynie i nie wie co ma z nią zrobić? i ma go tego jeszcze wielka ochotę na pyszny serniczek, to bardzo proszę :) Sernik dyniowy zaspokoi Wasze oczekiwania smakowe. To jest to, co mi i Wam trzeba w zimną i mokra niedzielę ;) Wymiary blaszki: tortownica srednica 28 cm Temp. pieczenia : 180 C Czas pieczenia: 50-60 minut Składniki : Spod
Słodkości i nie tylkoorzechami w zdrowym pomarańczowo-figowym sosie. Danie w 10 minut. 8. Domowa sałatka jarzynowa - przepis. Sałatka idealna na co dzień, jak i od święta. 9. Serniczki last minute z kawałkami jabłek i dżemem - proste i szybkie 10. Placuszki kokosowo-dyniowe na słodko. Pyszne śniadanie w dyniowo-kokosowej odsłonie. Pozdrawiam serdecznie i dziękuję, że jesteście
Słodkie okruszkiUpieczony sernik najpierw studzić w uchylonym piekarniku, następnie odstawić do całkowitego wystudzenia na kratkę. Smacznego! Przepis pochodzi z książki Dr. Oetkera "Wyborne serniki" z moimi modyfikacjami. Zależało mi, aby serniczek był wysoki więc potroiłam składniki na masę serową, a spód zrobiłam z 1,5 porcji. Zmniejszyłam także ilość masła do masy serowej i wydłużyłam czas pieczenia. Nie martwcie się, jeśli
MyCookBook.plprzepis na ten pyszny serniczek natknęłam się w gazetce "Serniki i ciasta francuskie" nr 1-2/2015 i poczułam nieodpartą ochotę na ciasto ze śliwkami - postanowiłam dłużej nie zwlekać i je upiekłam :) Dodatkowo zachęciło mnie apetyczne zdjęcie i mała ilość składników potrzebna do jego wykonania. Jak na dobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne
MyCookBook.plprzez myśl mi nie przeszło, aby włączyć piekarnik, ale by zaspokoić apetyt na coś słodkiego postanowiłam zrobić sernik. Oczywiście na zimno :) Spód zrobiłam z pokruszonych ciasteczek z dodatkiem masła. Serniczek jest lekki, orzeźwiający, dwuwarstwowy z dodatkiem pysznej czarnej porzeczki, która już zaczęła pojawiać się na bazarkach :) Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki. Spróbujcie sami, jak wspaniale smakuje! Składniki: Na spód
MyCookBook.plnajlepszym czekoladowym sernikiem jaki jadłam do tej pory: słodki smak musu równoważony jest przez bardziej wytrawną masę sernikową i posypkę z gorzkiego kakao. Ich połączenie sprawia, że mimo iż serniczek jest sycący to cały czas mamy ochotę na więcej i więcej… :) Przepis pochodzi z bloga mojewypieki.com (nie zmieniłam nic prócz użycia śmietany o niższej zawartości tłuszczu). Składniki: Spód
MyCookBook.plmiksujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mlekiem i dodajemy do masy serowej. Delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy aromat pomarańczowy. Masę przelewamy do silikonowych foremek na muffiny. Z przepisu wychodzi 16 serniczków. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 150st. Jeszcze ciepłe możemy posypać cukrem pudrem lub udekorować polewą czekoladową
Gotowanie moimi oczamibalkon na 2 godziny. Obecna pogoda ma swój urok - balkon zwiększa nam powierzchnię do przechowywania żywności w niskich temperaturach :) ------ Podobne desery bez pieczenia: Kaszak "Dzieciństwo Mańki" Roladki kawowo-serowe "Serniczek" truskawkowo-miętowy
Weekendy w domu i ogrodzie