charakter. Jednak do innych wypieków najbardziej pasują mi zwyczajne, oklepane twarogi w kostkach, których nie mielę w maszynce, a po prostu przeciskam przez praskę do ziemniaków. Do tego serniczka dodałabym trochę więcej chałwy niż w przepisie, a serek waniliowy zamieniła na taki o naturalnym smaku i byłoby idealnie! Ale i w takiej wersji smakuje doskonale. Polecam serdecznie! Już
Cakes By Kejtmój i tak lepszy :) Lemon curd pasuje mi do wielu wypieków. Do kruchych ciasteczek, tartaletek (wkrótce na blogu), przełożenia tortu. Nawet wyjadany łyżką z garnka jest bardzo smaczny! Serniczek jedzony z mojego ulubionego zielonego talerzyka, który kojarzy mi się z dzieciństwem i perfekcyjnymi w każdym calu wypiekami mojej mamy (szczególnie szarlotką po królewsku) smakował tak wybornie, że każdemu
Cakes By KejtSerniczki na zimno z galaretką herbacianą Skład: - 300g twarogu (u mnie taki w wiaderku do sernika) - 1/2 małego jogurtu naturalnego - cukier puder - cukier kryształ - herbata owocowa (u mnie Ogród Babuni Skworcu, skład: hibiskus BIO, jabłko, owoce czarnego bzu, kawałki czerwonego buraka, aronia, kawałki truskawki, owoce i liście czarnej porzeczki, malina, czerwona porzeczka) - żelatyna spożywcza Przygotowanie: Najpierw przygotowuję galaretkę. Zaparzam herbatę
Kuchnia co dniaKupiłam koszyczek porzeczek. Czarnych. Miało być ciasto, ale wyszły serniczki na zimno:) Można jeść bez ograniczeń. Serek 0%, miód lub syrop klonowy. Są mocno owocowe. Pierwotnie miałam upiec biszkopt, wykroić denka i zalać je masą. Ale je "odchudziłam" 500 gram czarnej porzeczki opakowanie serka President 300 gram 0 % tłuszczu 3 łyżki żelatyny 3 łyżki miodu syrop klonowy do polania
AZgotuj!nabrały całkiem innego charakteru. U mnie tym razem jagody, które w połączeniu z serem bardzo nam smakowały. Polecam nie pomijać podsmażania naleśników - na ciepło smakują również fantastycznie, niczym małe serniczki, a skórka jest z wierzchu przyjemnie chrupiąca :) Na 8 naleśników: Składniki: Naleśniki: 1 jajko 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 i 1/3 szklanki mąki 1 cukier waniliowy Nadzienie serowe
My simple kitchenjeżeli nie użyjemy papierowych foremek. Podczas pieczenia papierowe foremki nie rozchylają się na boki, dzięki czemu babeczki mają bardzo fajny smukły kształt Możemy śmiało w niej piec babeczki, serniczki jak również paszteciki. Dzięki jej powłoce, nie musimy smarować jej olejem, co uważam za duży plus. Bardzo łatwo utrzymać ją w czystości. Bardzo istotną sprawą jest cena-25 PLN uważam
The Sweet Damselmałe jest .... urocze. Szybkie w przygotowaniu i pieczeniu, zachwycające w smaku. Masa serowa z białą czekoladą jest delikatna i kremowa. Polecam gorąco! Koniecznie wypróbujcie też przepis na mini serniczki w wersji z ciemną czekoladą (przepis) . Składniki: 200 g ciasteczek owsianych 50 g masła 200 g śmietany 30% 200 g białej czekolady 100 g cukru 2 jajka
Smakowity Blog KulinarnyPyszny delikatny serniczek Składniki Ciasto - 2 szklanki mąki - 1/2 szklanki cukru - 3 żółtka - 100 g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa - 1/2 kg sera w wiaderku - 2 śmietany 18 % - 300 g cukru - skórka otarta z 1/2 cytryny - 4 łyżki soku z cytryny - 6 łyżek kakao nesquik - 4 jajka - 3 białka - 3 budynie waniliowe - 1/2 szklanki oleju Polewa
W królestwie smaków Beatykokosowe* serniczki z patelni nadziane jagodami~ *z mąki kokosowej Ostatnia partia jagód :( Sporo zamroziłam, będzie na zimę! :) Może jeszcze się skuszę i kupię słoiczek...? Mam też dzisiaj dla Was przepis na szybki obiad - ostatnio zrobiłam to danie dla Mamy :) Zapracowana nie miała czasu wstać od biurka i sama przygotować sobie obiad więc postanowiłam ją wyręczyć. Przygotowałam makaron razowy z cukinią
breakfast of dreamsMała rzecz, a cieszy... Czekoladowe serniczki w postaci babeczek, kremowe, aksamitne, pyszne! Maliny są tu przysłowiową wisienką na torcie. Grzechem byłoby nie spróbować. A zatem zapraszam do pieczenia! Składniki: 200 g śmietany kremówki 200 g gorzkiej czekolady 5 łyżek mleka 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu czekoladowego 1 łyżka kakao 12 sztuk ciasteczek Oreo
Smakowity Blog KulinarnyPięknie się prezentuje i szybko się go robi, ale jeszcze szybciej znika. Dzięki dodatkowi mrożonych owoców galaretka błyskawicznie się ścina, co skraca czas oczekiwania ;-) Polecam, bo warto!!! Składniki na serniczek na zimno 1 gotowa mieszanka do przygotowania sernika na zimno 0,5 l zimnego mleka 250g sera twarogowego mielonego 2 łyżki serka homogenizowanego waniliowego biszkopty do wyłożenia blaszki galaretka truskawkowa
Rozpustne gotowanieJest wspaniałym, aromatycznym dodatkiem do ciast. Uwielbiam taką domową, swojską, wykonaną własnoręcznie w domowych pieleszach. Idealnie współgra z białym lukrem np. na serniczku i obowiązkowo oczywiście na pączkach:-) Tym razem przygotowałam ją z jednej pomarańczy i garści owoców kumkwatu. Wyszła obłędna, pomarańcze oddały swój aromat, a kumkwat dodatkowo ją osłodził, co w rezultacie dało niebanalne połączenie. Można oczywiście zrobić
Rozpustne gotowanieserniczek jest z dedykacją dla wszystkich Mam, które obchodzą dziś swoje największe święto. Ja od dwóch lat należę do tego grona, więc wiem jak wyjątkowe jest to święto. W chwili gdy Synek wbiega do salonu z kwiatkiem w tej małej, delikatnej rączce, krzycząc Mama, mama!!!, wtula się wciskając tą swoją mądrą główkę, żeby być jak najbliżej, żeby czuć ciepło
Rozpustne gotowaniePyszny, kremowy serniczek z soczystymi, słodkimi brzoskwiniami to jedno z moich ulubionych letnich ciast. Jest orzeźwiające, nie za słodkie, idealne do popołudniowej kawy. Polecam!!! Składniki na letni sernik z brzoskwiniami na blachę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 200 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g masła rozpuszczone, ciepłe 1 cukier waniliowy 0,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
Rozpustne gotowaniejuż chyba ostatni serniczek na zimno tego lata. Za to chyba najlepszy! Pyszna, kremowa masa serowa o smaku owoców leśnych, urozmaicona zatopionymi w niej jagodami, które nadały sernikowi soczystości i zrównoważyły jego słodki smak. Wierzch stanowi natomiast polewa owocowa, a raczej mus z jeżyn i jagód, z dodatkiem śmietany kremówki, która sprawiła, że stał się on kremowy, aksamitny, pyszny... Polecam
Rozpustne gotowanie