Dziś coś specjalnego dla miłośników sernika. Przedstawiam Wam pyszny serniczek z batonikami Snikers i masą kajmakową. Sernik jest kremowy i delikatny w smaku, a przy tym bardzo snikersowy i słodki. Ale lubimy takie. Przed nami weekend, więc kalorii nie będziemy liczyć!! ;-) Smacznego!!!! Składniki na spód: 300 g herbatników, 100 g masła. Masa serowa: 1kg twarogu ( może być z wiaderka
Passion of Cookingtorcik jest ulubionym deserem mojego męża Mówi że smakuje jak lody Przepis pochodzi z książeczki Margaryny Kasi z moimi małymi modyfikacjami. Polecam wszystkim którzy lubią serniczki na zimno. Składniki na spód ciasta: - 1/2 kostki masła - 1 czekolada mleczna - płatki kukurydziane Składniki na masę - 2 serki homogenizowane waniliowe - 2 jajka - 1/2 szklanki cukru - 300 ml gorącej wody - 2 łyżki żelatyny
Kuchenne WariacjeDziś mamy dla Was pyszny serniczek na zimno o lekko kwaskowym smaku limonki, idealny na ciepłe dni. Składniki na spód: - 200 g ciastek kruchych maślanych - 10 g kakao - 80 g masła Składniki na masę serową: - 1 kg sera białego mielonego - 200 g cukru - 400 ml śmietanki kremówki 30% - 4 limonki - 3 łyżki żelatyny + troszkę zimnej wody Do dekoracji skórka starta
Kuchenne Wariacjeteraz dostać bez problemu. Warto więc wprowadzić go do naszej jeszcze zimowej diety. Najlepiej w formie nieprzetworzonej termicznie, aby zachować bogactwo witamin zwłaszcza witaminy C. Na początek proponuję mini serniczki z mango w wersji na zimno. Robi się je stosunkowo szybko, pod warunkiem, ze posiadamy odpowiednią ilość pierścieni cukierniczych. Inaczej trzeba to robić na raty.” Czytaj więcej
Wiem co jempracujących - czas ma bardzo dziwne zdolności umykania nie wiadomo gdzie i nie wiadomo kiedy, więc zwyczajnie nie zdążyłam. Dzisiaj zapraszam na cudowne, delikatne, słodkie i pachnące, mocno uzależniające ciasto - serniczek z masą kajmakową. Wprawdzie dawno już został zjedzony, ale na samo jego wspomnienie ślinka napływa mi do ust :) Przepis źródłowy znalazłam TUTAJ i bardzo dziękuję za niego Pani Teresce :) Czytaj
Kuchenne zapiski EdytyCoś dla fanów dyni: sernik dyniowy z lekko korzenną nutą, na spodzie z ciastek orzechowych. Całość komponuje się idealne. Serniczek jest bardzo delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. Nie można mu się oprzeć :) Składniki: Spód: 220 g markiz orzechowych 50 g miękkiego masła Masa serowo-dyniowa (wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową): 2 szklanki puree z dyni 750 g gładkiego
Domowa Cookierenka Agibananowy* serniczek ; kawa orzechowa ~ *pół banana na wierzchu, drugie pół rozgniecione widelcem i dodane do masy serowej Nie jestem aż tak dziwna, żeby piec sernik o 6.00 rano, nie! Upiekłam wczoraj wieczorem i zostawiłam na noc w piekarniku, dzisiaj go tylko wyjęłam i zjadłam :) Praktyki, część 2 z 3... A z dobrych wiadomości...wczoraj płakałam...ze szczęścia (!!!) gdy dowiedziałam się
breakfast of dreamskokosowe* serniczki z patelni z jagodami~ *z dodatkiem wiórków kokosowych i smażone na oleju kokosowym
breakfast of dreamscynamonowe serniczki z patelni podane z domowym dżemem truskawkowym i startą gorzką czekoladą~ Pierwszy tydzień praktyk skończony, uff...Ciężko było, ale ten czas jakoś szybko minął. Jedynym plusem całych tych praktyk jest chyba to, że nie muszę się uczyć, ani odrabiać lekcji i mieć dodatkowy stres związany ze szkołą :D Chociaż...z praktyk też będę miała zaliczenie na ocenę
breakfast of dreamsgotowany piernikowy serniczek z kasztanami~ Kasztany jadalne oczywiście... ;) Uwielbiam! Czy to na słodko, czy na wytrawnie
breakfast of dreamsśniadanie. Było przepyszne :) Robiłam kiedyś coś podobnego, ale zamiast kaszy jaglanej były płatki owsiane, a zamiast ricotty twaróg. Jadłam wypiek od razy po wyjęciu z piekarnika, ale polecam upiec serniczek wieczorem i zostawić na noc w piekarniku - będzie jeszcze lepszy, bardziej zwarty, smaki się "przegryzą" :) Jeśli jednak zdecydujecie się jeść na ciepło to dobrze jest ugotować kaszę poprzedniego wieczoru, zaoszczędzicie
breakfast of dreamssernik z ricotty z karobem i borówkami~ Mimo że w Święta dużo się napiekłam i nagotowałam nic nie odciągnęło mnie dzisiaj od piekarnika :D Uwielbiam śniadaniowe serniczki :) Ten był bardzo delikatny za sprawą ricotty i oczywiście zawierał w sobie mój ulubiony do niej dodatek - karob <3 PRZEPIS /1 porcja/ ~250g ricotty ~jajko ~łyżka budyniu czekoladowego lub mąki pszennej/ziemniaczanej ~czubata
breakfast of dreamskarobowe serniczki z patelni z truskawkami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~250g zwartego twarogu z kostki ~jajko ~łyżka karobu ~łyżka mąki (u mnie gryczana) ~łyżka otrębów (u mnie gryczane) ~cukier/stevia do smaku Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i odstawiamy na ok. 10 minut. Następnie z masy rękami formujemy "kotleciki", smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na małym ogniu
breakfast of dreamsdyniowy serniczek z ciemną czekoladą słodzoną ksylitolem ~ No to czas powrócić do szkolnej rutyny...Nie lubię tego, zdecydowanie. PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy
breakfast of dreamsWprawdzie ogórek nie zaświecił się ani troszkę (albo było już byt jasno by dało się to zauważyć), ale prąd, w małych ilościach, wytwarza :) Czyli mission completed :) A co do serniczka piekłam go jeszcze jakiś czas temu w piątkowe po południe. Wprawdzie wizualnie różni się od oryginału, bo bardziej przypomina ser zatopiony w cieśnie, ale w smaku rewelacja :) Przepis znalazłam
My simple kitchen