Zapraszam na pyszny serniczek śmietanowy z dodatkiem galaretki i pomarańczy . Połączenie serka i śmietanki daje niesamowity aksamitny smak :) Składniki na masę serową : 0,5 kg sera białego śmietankowego 400 g kwaśnej śmietany 12 % 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 cukry waniliowe 6 łyżeczek żelatyny 80 ml przegotowanej ciepłej wody Masa śmietanowa(...)galaretkę . Na wierzch zetrzeć wafelka Knoppers i odrobinę czekolady. Odstawić do lodówki na noc . Zastygnięty sernik pokroić na kwadraty lub wyciąć obręczą do pierogów takie oto okrągłe serniczki . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliWaszych koszykach znajdują się jedynie produkty dobre, a nie jakiekolwiek. Ale żeby nie zanudzać Was wywodami na temat chemii w jedzeniu przejdźmy do przepisu na ten wspaniały serniczek. Różowy serniczek z daktylami i ananasem :) Składniki: sok z 1/2 cytryny łyżeczka proszku do pieczenia 3 jajka 2 budynie malinowe 1/2 kg twarogu 1/4 szklanki oleju 1 i 1/4 szklanki
vegetanieurzekło mnie smakiem, a kropelki rosy sprawiają, że zachwyca swym widokiem. Moja córka jest fanem tego sernika. Kupowałam go z zaprzyjaźnionej restauracji, ale postanowiłam zmierzyć się z nim- upiec serniczek sama! Ciasto jest delikatne i pięknie się prezentuje. Niektórzy nazywają je "Łzy teściowej". Sernik piekłam w blaszce prostokątnej wymiary: 30x25cm. Rosa wychodzi po ostygnięciu serniczka. Mój sernik jeszcze stygnie, dlatego
Kuchnia BeatyMiękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam . Składniki: 500 gram twarogu sernikowego 2 jajka łyżka prawdziwego cukru waniliowego bądź pół opakowania ok. 8 gram kupnego pół szklanki cukru pudru 100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku(...)dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 150 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku
Krakowskie smaki Anistężęniu masy wykręcamy powoli, kieliszki z masy serowej. W powstałe wgłębienie dodajemy masę krówkową --- - masę krówkową mieszamy z 4-5 łyżkami mleka. ----Tak przygotowana masa krówkową napełniamy wgłębienia serniczków. i zalepiamy reszta masy serowej. Wstawiamy ponownie do lodówki do stężenia, na około 30-40 minut. Wyciągamy z foremki ,układamy na talerzyku i posypujemy słodkim kakao przed podaniem.Smacznego lava che scorre(...)concentrazione di massa svitare lentamente occhiali con cagliata . La cavità risultante aggiungere peso krówkową ---- massa krówkową miscelare con 4-5 cucchiai di latte . ---- Massa così preparata krówkową riempire la serniczków cavità. e attaccare il resto della cagliata . Rimettere in frigo ad una concentrazione di , per circa 30-40 minuti . Disegna dagli stampi , mettere su un piatto e cospargere con cacao
w mojej kuchniwyszły wspaniałe. Lekko słodkie i takie delikatne w smaku. Coś w sam raz na ciepłe dni. Szybko się je robi .. i jeszcze szybciej znikają :) Składniki na 6 serniczków 720 g serków homogenizowanych ( u mnie 4 ) 250 ml śmietany 30 % kremówki 4- 5 ł łyżek cukru pudru ( w zależności od rodzaju serków ) 20 – 30 dag jeżyn 2 czubate łyżki żelatyny(...)zmiksować. Gotowy sernik wlać do przygotowanych szklanek lub pucharków do wysokości ¾ i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Przygotować galaretkę owocową według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Wlać na zastygnięte serniczki. Wstawić ponownie do lodówki na ok. 2 godziny do chwili aż galaretka się ściągnie. Podawać na zimno. Smacznego
Na słodko lub wytrawnietakie szczęście mam i ją posiadam. Zapewne , to nie ostatnie ciasto z tej książki , którym się z Wami podzielę .Przeglądając sobie kartka po kartce natrafiłam na ten serniczek <3 Cudny smak , ślicznie wygląda :) Czego nam trzeba bardziej ? ;) Proponuję również zwiększyć ilość sera , gdyż jak widać na zdjęciach , masa sernikowa jest mniejsza w porównaniu z truflą :) Następnym razem tak właśnie(...)miksując do powstania gładkiej masy. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową . Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160 C przez ok. 50 - 55 minut. Wierzch serniczka powinien być sprężysty i ścięty. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Trufla: Śmietankę podgrzewamy do momentu wrzenia. Zdejmujemy z ognia i dodajemy połamaną gorzką czekoladę , czekamy aż się rozpuści , co jakiś
Słodkości i nie tylkoSerniczek robiony już jakiś czas temu. Przepis zapożyczony z bloga QuchniaWege , na którego serdecznie zapraszam. Można tam znaleźć bardzo fajne i zdrowe przepisy! :) Składniki: - 2 opakowania serka Emiliki 0% - 1kg - 4 jajka - budyń śmietankowy - 2 łyżki kaszy manny - coś do posłodzenia (20 pastylek słodzika) Polewa czekoladowa: - 1 budyń czekoladowy - 300 ml mleka - ok. 10 pastylek słodzika - plasterki banan i jagody(...)pieczenia tortownicy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 45 minut w 180*. Aby zapobiec opadnięciu, po upieczeniu nie wyciągamy od razu! Czekamy do ostygnięcia piekarnika, którego drzwiczki lekko uchylamy. Kiedy serniczek lekko przestygł, przygotowujemy masę czekoladową, czyli gotujemy budyń :) Wykładamy na wierzch ciacha i przyozdabiamy :) Gorąco polecam. Na pewno nie pożałujecie
Zdrowie na języku :PWczoraj Mama przyniosła z piwnicy ostatnią sztukę dyni. Była olbrzymia! :D Cały dzień gotowałyśmy i piekłyśmy. Powstała zupa z dyni, gęsty krem z dyni, serniczek, a także drożdżówka dyniowa. Pycha! Dynia to świetne warzywo, które można dodać niemalże do każdej potrawy. A jaki jest Wasz ulubiony przepis na dynię? Podsyłajcie linki do do waszych propozycji, jeszcze kawałek dyni mi zostało(...)więc może uda mi się coś upichcić :) Dzisiaj zapraszam Was na serniczek dyniowy. Pierwszy raz robiłam sernik z tym warzywem. Jest wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach. Ma piękny żołciótki kolor i lekki posmak banan. Pycha! Składniki: - 250 g twarogu półtłustego - 1 mały, dojrzały banan - 0,5 jabłka - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 1 łyżka mąki pszennej - 0,5 szklanki puree
Zdrowie na języku :Pzwiązku z trwającym konkursem "Lubella na sportowo" postanowiłam przygotować lekkie danie z wykorzystaniem makaronu Lubelli. Żeby nie było zbyt nudnie, postawiłam na deser, a dokładnie serniczek na zimno, którego spód był po porostu makaronem. I wiecie co? :D Wyszło na prawdę pysznie! Serniczek z makaronem smakował wyśmienicie, pięknie się prezentował, a makaron wzbogacił danie w cenne składniki odżywcze :) Idealny deserek
Zdrowie na języku :Plubi :) Są lekkie, delikatne, puszyste, pyszne! Na ciepło, na zimno - jak chcesz :D Ciepła pogoda (która obecnie zniknęła :() zmusiła mnie, ażeby zrobić sernik na zimno, a raczej małe, słodkie serniczki, także zapraszam ;) Przepis prosty, więc każdy sobie poradzi :) Składniki na ok. 10 serduszek Na wierzch - 5 chlebków lnianych niepieczonych - HABŻYKI(...)Prościzna :) Zachęcam do spróbowania Habżyków, są bardzo smaczne i bardzo zdrowe, a do tego dają dużo możliwości w kuchni :) Do poczytania tutaj i tutaj :) PS: Niechcący usunęłam pozostałe zdjęcia serniczków i zostało mi tylko to jedno :( Tak bardzo szkoda
Zdrowie na języku :Premontowania mieszkania. Nie są to dla mnie zbyt relaksujące wakacje, ale nie narzekam. Relax jak zwykle odnajduję w kuchni i podczas spotkań ze znajomymi. Na przykład dzisiejsze serniczki przygotowałam na wczorajszy piknik Warszawskich Blogerów Kulinarnych. Co zawsze oznacza same pyszności, dobrą zabawę i ciekawe rozmowy. Przygotowałam kilka propozycji, nigdy nie wiem ile powinnam przygotować, aby trafić w gusta każdego(...)Jedną z nich były te aksamitne serniczki z malinami. Idealny piknikowy deser, nadający się również na inne okazje. Jak się Wam podobają?"Składniki:600 g białego sera6 łyżek śmietanki 30 %łyżka ekstraktu goździkowegołyżka oliwy orzechowejjajko2 łyżki mąki pszennejszklanka malin (ok 3 szt na babeczkę)Sposób przygotowania:Piekarnik nagrzewamy do 200`C.Do miski wrzucamy ser i miksujemy na gładką masę, następnie
Słodkie PrzyjemnościCudowne i rozpływające się w ustach serniczki z prawdziwym sosem z pomarańczy, zwieńczone dumnie prezentującymi się bezami! Mój przepis i moje dzieło ;-).Jestem z nich bardzo dumna. W smaku są obłędne! Sos z dojrzałych i soczystych pomarańczy tak podkręcił smak serniczków, a dodatek słodkiej bezy zrównoważył smak i aromat!Polecam!Przepis zgłaszam do konkursu na durszlak.pl konkurs- Ciasta
SMYKWKUCHNIPyszny i prosty serniczek bananowy na bazie serka homogenizowanego.Serniczek wykończony nieprzezroczystą galaretką w kolorze niebieskim, którą wybrała córeczka:)składniki:800 g serka naturalnego homogenizowanego4 średnie dojrzałe banany1/2 szklanki mleka3 płaskie łyżki żelatyny1/2 szklanki cukrubiszkopty do wyłożenia formygalaretka, u mnie pastelowa Blue Ocean WodzisławGalaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do wystudzenia. Przygotować tortownicę, u mnie o średnicy(...)żelatynę , wymieszać aby składniki się połączyły. Gotową mase przelać do tortownicy, wstawić do lodówki aby nieco stężała. Potem zalać tężejacą galaretką. Ponownie odstawić do lodówki na kilka godzin aby serniczek dobrze stężał
Monia miesza i gotujeczęści.Jedną z nich dokładnie mieszamy z serkiem i dodajemy 3/4 owoców , mieszamy.Przekładamy do miseczki( u mnie taka na zupę , wyłożona folią spożywczą ).Wyrównujemy powierzchnię serniczka i wstawiamy do lodówki.Do drugiej galaretki wsypujemy pozostałą część owoców , mieszamy.Kiedy sernik w lodówce się zetnie wylewamy na niego galaretkę z owocami.Chłodzimy w lodówce około 2-3 godzin.Po tym czasie możemy
Ostra na Słodko