serek mascarpone - 6416 przepisów (strona:344/428)

Babeczki orzechowe z cream cheese 100

Lubię piec babeczki, bo praca żadna, a efekt zawsze jest świetny. Ponieważ z natury jestem leniwa, więc takie przepisy to mój ideał;) Tym razem miałam do zagospodarowania serek mascarpone i padło na przepis z bloga Dorotki. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Pancakes bez glutenu z serkiem wiejskim i musem malinowym 215

serkiem wiejskim (z serkiem chyba nigdy w życiu nie robiłam). Nabiału nie jadam za wiele, zimą ograniczam do minimum, natomiast w cieplejszej porze korzystam z jogurtu (greckiego), kefiru, maślanki, serka mascarpone i serów pleśniowych od czasu do czasu. Czytaj więcej

Zdrowa Kuchnia Sowy
Spaghetti w sosie śmietanowo-serowym ze szparagami 236

mnie nastał czas, gdy muszę zrobić coś szybko, sprawnie, nie zapominając, że ma być też SMACZNIE ! Składniki:1/2 opakowania spaghetti Lubellapęczek szparagów150 ml śmietany 18%około 60 g serka mascarpone ( kopiasta łyżka )4 łyżki tartego żółtego sera, np edamski lub inny1 ząbek czosnku1 łyżeczka ziaren kolendry1/2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzuszczypta gałki muszkatołowejsólWykonanie:Przygotować szparagi. Odłamać zdrewniałe końcówki i ugotować

kolorowotorcikowo
Słodka tarta na powitanie 234

tarta z kremem w towarzystwie agrestu, malin i moreli  Składniki na tartę: 250g mąki krupczatki 2 żółtka 100g masła 82%tł. 100g cukru szczypta soli Składniki na krem: 200g serka mascarpone 2 tabliczki białej czekolady Dodatkowo: szklanka świeżych malin szklanka agrestu 2-3 morele pokrojone świeżo otarta skórka cytryny (do dekoracji) kilka listków mięty (do dekoracji) Mąkę połączyć z solą

Sajkofanka smaku
Marchew do pieca! 193

około 40 minut. Po ostygnięciu możemy dowolnie ozdobić.   Dla większych łasuchów mogę polecić krem chałwowy, którym możemy przełożyć ciasto: Krem chałwowy - 250 g serka mascarpone- 250 ml śmietanki mocno kremowej- opakowanie chałwy (300-400g)Śmietankę ubić z mascarpone, a następnie dodać pokruszona chałwę. Schłodzić, po czym przełożyć lub ozdobić ciasto

Sajkofanka smaku
Tiramisu z dynią 187

ubitej śmietany. Dokładnie wymieszać.Połowę masy rozsmarować na biszkoptach. Przykryć kolejną warstwą umoczonych w kawie ciastek. Wyłożyć resztę masy dyniowej, przykryć ostatnią warstwą namoczonych biszkoptów.Śmietanka: 250g serka mascarpone,1/2 szklanki śmietanki 30%,1/4 szklanki cukru,starta czekolada. Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier i mascarpone, krótko zmiksować. Masę rozsmarować na wierzchu deseru. Schłodzić.Przed podaniem posypać startą mleczną

Z miłości do słodkości
Sernik z musem truskawkowym a'la Panna Cotta 214

lodówki.  Następnie rozwałkować na kształt koła i wylepić dno oraz do połowy brzegi tortownicy o śr. 24cm. Nakłuć widelcem. Masa serowa:  500g białego sera półtłustego,  250g serka mascarpone,  1/2 laski wanilii, 2 łyżki mąki pszennej,  2 łyżki mąki ziemniaczanej,  5 jajek, szklanka śmietany 18%,  szklanka musu z truskawek,  2 łyżki przyprawy

Z miłości do słodkości
Światowy Dzień Pieczenia - Babeczki Red velvet 181

barwnika.  Ciasto przełożyć do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut w temp. 180st. Ostudzić. Dekoracja:  200 ml śmietanki 30%,  3 łyżki serka mascarpone,  2 łyżki cukru pudru,  cukier błyszczący do posypania,  20g startej czekolady.   Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Na koniec dodać mascarpone

Z miłości do słodkości
Niebieskie marzenie-Blue velvet cake with blueberries 326

minut :)Ciasto nalewamy do formy.Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 C na 45-55 min lub do suchego patyczka.Po upieczeniu odkadamy do schodzenia. Składniki na masę:2 serki mascarpone-500 gr500 ml śmietany do ubijania2-3 łyzki cukru pudru250 gr jagódWykonanie:Ubijamy śmietanę , dodając na koniec cukier puder. Ubijamy mascarpone. Dodajemy do śmietany I ubijamy razem. Gotowe:) Ciasto

Smaki Edyty
Ganasz czekoladowy i tort z truskawkami 116

uwielbia dobrą czekoladę gorzką. My się już poczęstowaliśmy i wiem, że smakuje!Sto lat!!! Składniki :* biszkopt z tego przepisu * 2 kremówki* łyżka cukru pudru* fix do śmietany* serek mascarpone* cukier waniliowy* 2 tabliczki dobrej jakościowo gorzkiej czekolady * 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs Crema Gold * łyżka wrzątku* pół kg świeżych truskawek * pół szklanki soku z pomarańczy, najlepiej

Magiczne Życie Marty
Tort Wiśniowy 180

wiśniówka (około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) – bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z jednej laski wanilii Dekoracja: tarta gorzka czekolada na boki własnoręcznie zrobione dekoracje z gorzkiej czekolady użyłam również kilka  wiśni z konfitury Przygotowanie

Blondynka Gotuje
Bożonarodzeniowy Tort Korzenny 146

pomarańczy (około pół szklanki) Przełożenie: średni słoiczek konfitury wiśniowej (użyłam z własnej spiżarni z dużą ilością owoców) Masa: 500 ml śmietany kremowej 36% (Łaciata) - bardzo dobrze schłodzonej 500 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki cynamonu Dekoracja: tarta mleczna czekolada na boki cynamon na wierzch użyłam również kilka połówek wiśni z konfitury Przygotowanie: Biszkopt: Piekarnik

Blondynka Gotuje
Babeczki kruche z kremem straciatella 183

jednej laski wanilii 100 g gorzkiej czekolady startej na wiórka PRZYBRANIE: 100 g gorzkiej czekolady galaretka owoce z konfitury Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce i dodawać go po łyżce do śmietanki i szybko zmiksować. Na koniec dodać startą czekoladę. Galaretkę rozpuścić i pozwolić stężeć. Czekoladę rozpuścić

Blondynka Gotuje
Babeczki kruche z kremem waniliowym 386

pudru ziarenka z jednej laski wanilii PRZYBRANIE: 100 g mlecznej czekolady startej na tarce na grubych oczkach galaretka banan Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder i ziarenka wanilii. Serek mascarpone zmiksować kilka sekund w osobnej misce i dodawać go po łyżce do śmietanki i szybko zmiksować. Na koniec dodać startą czekoladę. Galaretkę rozpuścić w płaskim naczyniu, poukładać banany pokrojone

Blondynka Gotuje
Sernik z żurawiną i białą czekoladą 166

ciastkami wyłożyć dno tortownicy o średnicy 20-22 cm. Schłodzić przez czas przygotowywania masy serowej. Masa serowa: 400 g twarogu 2 krotnie zmielonego (może byc z wiaderka) 150 g serka mascarpone ziarenka z 1 laski wanilii 1 łyżka budyniu waniliowego (proszku) 60 g cukru pudru 200 g białej czekolady roztopionej w kąpieli wodnej (przestudzonej) 3 jajka Dodatkowo: 200 g mrożonych

Blondynka Gotuje