letnia :D Podpłomyk z bobem i fasolką szparagową SKŁADNIKI: opakowanie bobu fasolka szparagowa żółta i zielona jogurt naturalny, czosnek, przyprawa prowansalska mąka, woda, łyżka oliwy, przyprawy sól, pieprz, tarty ser kozi Umytą i oczyszczoną fasolkę ugotować w osolonej wodzie, podobnie bób. Po ugotowaniu bób obrać ze skórki. Ciasto na mace/ podpłomyk robi się bardzo podobnie jak pierogowe. Mąkę połączyć(...)pizzy. W między czasie można przygotować sos jogurtowy. my dodaliśmy czosnek i przyprawy prowansalskie i czerwoną paprykę. Upieczone placki posmarować sosem i nałożyć warzywa. Na koniec posypać tartym serem kozim. Smacznego
MarciochaKucharzydrobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy. Pozostałe składniki: - pomidor - 2 sztuki - cebula - 1 sztuka - cukinia - 1 sztuka - ser Mozzarella - 1 opakowanie - sałata - 2 listki - pieczarki (małe) - 7 sztuk - suszone zioła, pieprz Cukinię, pomidory oraz cebulę kroimy w plastry. Pieczarki dokładnie czyścimy. Warzywa przyprawiamy suszonymi(...)ziołami oraz pieprzem, a następnie grillujemy. Na patyczki nabijamy grillowane warzywa oraz mięso, dodajemy plaster sera Mozzarella i sałatę. Przekąskę podajemy na gorąco. Smacznego
Fit-aminapół i pozbawione gniazd nasiennych 400 gram pomidorów z puszki 1/2 łyżeczka kuminu 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 puszki białej fasolki 1 mała cukinia sól, pieprz 1/2 opakowanie sera Arla Apetina bazylia i oregano świeża bazylia do dekoracji Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki umieszczamy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku na 10 minut skórą do góry. W tym czasie(...)Dodajemy pomidory z puszki, fasolkę oraz pokrojoną w kostkę cukinię. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy całość na dość dużym ogniu 10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy ser i całość dokładnie mieszamy. Papryki wyciągamy z piekarnika, do każdej nakładamy część pomidorowego sosu i ponownie układamy w naczyniu żaroodpornym, wstawiamy do piekarnika na 10 minut (również nagrzanego
Mango PapajaSkładniki ( 4 porcje) : 1 podwójna pierś kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć
A Ty Smakuj Mniełyżki rozpuszczonego masła. szpinak zmiksowany Wszystkie składniki dobrze wymieszać, tak aby nie było grudek. Dodać zmiksowany szpinak i piec naleśniki bez dodatku tłuszczu (na patelni) Nafaszerowałam naleśniki zmiksowanym białym serem ze śmietanką. Należy uważać aby gęstość sera była odpowiednia. Do serka dodałam sól, pieprz, szczypiorek i posypałam papryczką przed zwinięciem
harrisaPrzepisów dla Metabolic Balance ciąg dalszy. Super opcja na kolację, bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu, efekt smakowy fantastyczny:) Składniki: 4 pieczarki 75 g miękkiego sera koziego (coś ala zmiksowany twaróg) sól, sproszkowane suszone pomidory, bazylia Wykonanie: Pieczarki obrac i wyrdążyć Do wydrążonych pieczarek nałozyć ser, posypać z wierzchu przyprawami Ja gotowałam na parze (aktualnie nie mam piekarnika
pyszne zdrowościośmiornicy 1 łyżeczka suszonego oregano (najlepiej greckiego- Origanum vulgare) owoce kaparów do przybrania na puree z bakłażanów: 2 bakłażany 2 czubate łyżki kremowego serka typu Philadelphia 100 g startego sera z gatunku Romano : np. grecki Kefalotyri lub włoski Parmezan 2 łyżki masła ok. 55 g mąki 2 szklanki mleka ok.1/2 szklanki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ośmiornicę(...)Teraz jedną ręką mieszając zasmażkę rózgą lub trzepaczką wlewać do niej strumieniem mleko.Mieszanie ma na celu nie powstawania grudek. Do powstałego gęstego gładkiego sosu dodać miazgę z bakłażana,starty ser i serek kremowy.Zamieszać,wyłączyć ogień,dodać szczypiorek i doprawić solą i pieprzem. Na talerzach umieścić na środku puree z bakłażana,na puree ułożyć kawałki ośmiornicy,dodać owoce kaparów
Sztuka gotowania w/g Samiryserka topionego śmietankowego 0,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i oregano sól i pieprz do smaku 2 duże cukinie kilka kropli oliwy 100 g sera tarkowanego parmigiano sos beszamelowy: 500 ml mleka 100 g masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Na patelni smażymy pokrojonego w kosteczkę kurczaka, delikatnie doprawiając(...)sosu beszamelowego i układamy cukinię zamiast makaronu, na cukinię wylewamy cały sos z kurczakiem i pieczarkami, następnie układamy warstwę makaronu i wszystko zalewamy sosem beszamelowy. Na sos sypiemy starty ser. Lasagne odstawiamy na 30 minut tak aby makaron zmiękł. Czas pieczenia: Pieczemy w 180 C, przez 1h góra i dół, po ok 40 minutach można zostawić
Niezły Młynekcałość doprawicie, oliwą truflową skropicie, to najprostsze danie, smakiem w pamięci Wam zostanie. Składniki: 150 g makaronu pappardelle, 150 g surowego jak najchudszego boczku, 1 główka czosnku, 50 g sera białego typu śródziemnomorskiego w kostkach z czosnkiem i pietruszką Apetina, suszona papryczka chili świeżo mielona do smaku, całe oliwki czarne, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, oliwa truflowa, świeże(...)kolor, a następnie dodajemy oliwki (tyle ile lubimy). Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al. dente, odcedzamy i przekładamy na patelnię z boczkiem. Przed podaniem do makaronu dodajemy ser śródziemnomorski, doprawiamy chili, pieprzem. Polewamy niewielką ilością oliwy truflowej i dodajemy świeże oregano. Rada: surowy boczek można zastąpić parzonym lub wędzonym, ale smak zostanie zmieniony. Smacznego
Moniki SmakołykiSkładniki: 1 por 2 ziemniaki 1 marchewka 50 g serka topionego sól, pieprz ok. 2 litry rosołu przepis tu łyżeczka majeranku 2 łyżki startego sera łyżka masła 2 łyżki śmietany 12 % Sposób przyrządzenia: Ziemniaki, marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Por dokładnie umyć, bo czają się tam miedzy warstwami tony piasku. Następnie pokroić(...)ziemniaki i marchewkę, podlać rosołem. Gotować do miękkości warzyw. Po tym czasie dodać serek topiony, przyprawy. Kiedy serek się rozpuści zaprawić śmietaną i ewentualnie zmiksować na krem. Podawać posypanym serem i grzankami. Smacznego
pieprzny smaczekkupić gotowe KLIK ) pieprz czarny mielony czosnek 40 dag pieczarek masło cebula pieprz cytrynowy sól 1 jajko 2 łyżki otrąb lub bułki tartej 6 plasterków sera żółtego główka młodej kapusty łyżka masła 2 łyżki koperku sól pieprz cytrynowy 2 łyżki skrobi kukurydzianej + łyżka gęstego jogurtu Mięso myję i mielę. Pieczarki obieram, przepłukuję, osuszam , kroję(...)Doprawiam, dodaję surowe jajko, otręby lub bułkę tartą i wyrabiam masę mięsną. Formę na muffiny smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą, nakładam masę mięsną. Na mięsku układam paski sera żółtego. Piekę około 30 minut w 180 st C. W międzyczasie przygotowuję kapustę, myję ją i szatkuję, odkrawam głąba. Poszatkowane liście delikatnie solę i duszę chwilkę
Takie tam pichcenieSKŁADNIKI: (na formę ok 23x33 cm) Biszkopt: 6 jajek 1 szkl cukru 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1/2 kg sera twarogowego (z wiaderka) 2 galaretki cytrynowe 2 szkl wrzątku 500 ml śmietanki 30% 2 śmietan fixy (można pominąć) 3-4 łyżki cukru pudru Wierzch: 2 łyżki masła(...)Masa serowa : Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając śmietan fixy. Przestygnięte galaretki (mają być tylko zimne, nie tężejące) zmiksować z serem, dodać cukier puder i ubitą śmietankę. Zmiksować do połączenia składników. 4. Biszkopt przekroić na pół. Połowę włożyć z powrotem do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wylać część masy serowej. Ustawić pionowo truskawki wciskając je żeby się dobrze
Kto ugości moich gości?Przepis na sałatkę z rukoli i fety powstał pewnego upalnego lata. Jak się okazało smakuje przez cały rok. Składniki 1 opakowanie rukoli 1 opakowanie sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 1 duży pomidor 250 g piersi z kurczaka 1 opakowanie jogurtu greckiego light 1 łyżeczka słodkiej papryki Pierś z kurczaka myjemy, nacieramy papryką i pieczemy 20 minut w piekarniku(...)nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Ser feta, kurczaka i pomidora (po sparzeniu można zdjąć skórę) kroimy w kostkę. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do dużej miski. Dodajemy kurczaka, pomidora, fetę, a następnie jogurt grecki i wszystko dokładnie mieszamy. Sałatkę można podawać z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościowym warzywem. Zawiera kwas foliowy, beta
My Chcemy JeśćDieta Dukana zyskała tyle samo zwolenników, co przeciwników. Nie stosowałam jej, ale na nowo poznałam kilka produktów. Takim nowym odkryciem stały się otręby. Składniki 250 g chudego białego sera 75 g otrębów owsianych 75 g otrębów pszennych 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia eko 2 łyżki miodu 2 łyżki mleka 3 łyżki rodzynek 2 łyżki jagód goji(...)gorącej wody Jagody goji zalewamy gorącą wodą i ostawiamy na 10 minut, a następnie odsączamy na sicie. W dużej misce umieszczamy biały ser i dokładnie rozgniatamy go widelcem. Dodajemy otręby owsiane i pszenne, proszek do pieczenia, miód, mleko oraz jagody goji i rodzynki. Całość dokładnie mieszamy. Jajka rozbijamy - żółtka dodajemy do masy otrębowej, a białka ubijamy na pianę. Ubitą pianę
My Chcemy Jeśćobyć się bez mięsa i przyrządzić pieczarki karmelizowane w balsamicznym occie, które świetnie harmonizują z batatowymi gnocchi o lekko słodkim smaku. Całość posypałam pokruszoną owczą feta. Miał być kozi ser ale akurat mi się skończył. I tak było pysznie! Gnocchi z pieczarkami i feta Składniki: 1 batat średniej wielkości, około 350 g 250 g ricotta lub twarogu 2 duże jajka(...)ząbki czosnku 2 łyżeczki świeżego tymianku, drobno pokrojonego 2 łyżeczki rozmarynu, drobno pokrojonego 3 łyżki balsamicznego octu sól i pieprz do smaku 100 g owczej feta lub koziego sera Upiecz batata ze skórką w piekarniku. Ostudź, obierz i przepuść przez praskę. Zagnieć ciasto z batatów, jajek, twarogu, soli i parmezanu. Ciasto powinno być wciąż lepkie. Podziel ciasto na porcje, uformuj
codojedzenia