ser żółty - 6379 przepisów (strona:264/426)

Tosty z tuńczykiem i oliwkami 207

konserwowy (lub kiszony) 6 zielonych oliwek 1/2 małej cukrowej cebulki 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 płaska łyżka majonezu (można pominąć) sól pieprz dodatkowo liście ulubionej sałaty 2 plasterki ulubionego żółtego sera (można pominąć) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Tuńczyka odsączamy z oleju i rozdrabniamy widelcem.  Oliwki, ogórka i cebulkę kroimy w kostkę i łączymy z tuńczykiem. Dodajemy jogurt, majonez, sól i pieprz

DefinicjaSmaku
Tosty zapiekane z salami, mozzarellą i pomidorem 233

więc to jest jedna z nich? Jeśli spojrzeć na skład i wygląd – niewątpliwie. To jednak nieco pozorne podobieństwo, ponieważ zdecydowanie różnią się one smakiem. Do „dzisiejszych” tostów zamiast żółtego sera dodamy mozzarellę, posypiemy całość ziołami i – co chyba najważniejsze – zapieczemy przez chwilę w piekarniku. A to już robi sporą różnicę. Jeśli miałbym powiedzieć co takie tosty przypinają smakiem, mógłbym rzec

Kulinarna Pokusa
Wytrawne naleśniki z botwinką 167

wymaga dolewania oleju w trakcie smażenia . Nadzienie : Może być praktycznie wszystko, co nam przyjdzie do głowy lub wpadnie w ręce. U mnie to: garść botwinki plastry suchej szynki plastry żółtego sera marynowany imbir marynowana papryka olej do smażenia Składniki układać na jednym brzegu naleśnika. Zawijać w roladę. A potem podgrzać na patelni z rozgrzanym olejem

Weekendy w domu i ogrodzie
Tarta marchewkowa na cieście żytnio-ryżowym 153

miękkościna małej ilości wody 1 średniej wielkości pomidor- pokrojony na mniejsze cząstki 10 ml śmietany 18% 2 jajka 2 cebulki dymki pokrojone w małe piórka 5g startego bardzo drobno żółtego sera szczypta świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1/3 małej papryczki chilli pokrojonej bardzo drobno około 6 listków świeżej kolędry około 7 listków świeżej bazylii- średniej wielkości Farsz: pokruszony ser feta

KreatywnePiny
Sałatka jajeczna z groszkiem 175

podać gościom to właśnie to jest świetny pomysł.   Sałatka podana w miseczce z kolekcji Gina Porcelana Bogucice. Składniki: 4 jajka 0,5 puszki groszku konserwowego 100 g żółtego sera 0,5 cebuli 2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku 4 łyżki majonez Kielecki 0,5 łyżki musztarda delikatesowa stołowa Kielecka sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo. Pokroić w kostkę

Ala piecze i gotuje
Sałatka z tortellini 356

jednego fana sałatek. Ja swoją sałatkę zrobiłam z kurczakiem, ale myślę że z powodzeniem można go zastąpić   szynką. Można też dodać do niej swoje ulubione warzywa albo żółty ser. Pychotka. Zresztą przekonajcie się sami;-)     Składniki: 0,5 kg tortellini ( ja użyłam z serem i szpinakiem), 0,5 kg piersi z kurczaka, 1 ogórek, 0,5 puszki kukurydzy

Passion of Cooking
Spaghetti carbonara 191

kalorii, ale i dużo przyjemności. ;-)  500g makaronu spaghetti 300g wędzonego boczku 1 duża cebula 150ml białego, wytrawnego wina 250ml śmietanki 12% 3 żółtka 2 ząbki czosnku 100g startego, żółtego sera sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy do zarumienienia. Przekładamy na talerzyk a na wytopionym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulę. Podlewamy

Szefowa kuchni
Słodki chlebek z winogronami 145

minut. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Wkładamy chlebek i pieczemy 25 minut; wyciągamy i pozostawiamy w formie do całkowitego ostygnięcia. Chlebek najlepiej smakuje z dżemem, masełkiem, żółtym serem lub sam :) Smacznego! Chlebek inspirowany jest przepisem z magazynu "Moje Gotowanie. Ciasta na lato

My Culinary Art
Kalarepa zapiekana 148

smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: 4 kalarepy 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wywaru warzywnego 1 cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz Wykonanie: Kalarepy obrać, zalać wodą i gotować około 10 minut. Wyciągnąć

O kuchni z uczuciem
Pory w powijakach 167

Pyszne, zapiekane pory ! idealny pomysł na obiad Składniki: 4 pory, 8 plastrów wędzonego boczku, 15 dag żółtego sera, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, 1 łyżka masła, natka pietruszki, olej do pokropienia. Wykonanie: Pory dokładnie umyć, następnie odciąć zielone części a białe pokroić na kawałki i ugotować z dodatkiem soli i cukru przez 20 minut. Następnie pory odsączyć, owinąć każdy kawałek

Tradycyjna Kuchnia
Tosty Jędrusia 177

Szybkie, ciepłe, tanie......na śniadanie a w wykonaniu Jędrusia smakuje najlepiej.     Składniki na 4 tosty : -8 kromek tostowego pieczywa -8 plastrów żółtego sera -4 plastry wędliny -4-6 średnich pieczarek -odrobina oleju i masła -szczypta soli Na każdej kromce pieczywa układamy plastry sera a na czterech plastry wędliny. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Na odrobinie oleju

Maminek kulinarny
Fasola szparagowa duszona na boczku 125

nieco bardziej kalorycznej formie, ale za to jaka pyszna! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej, 20 dag wędzonego boczku, 4 pomidory, 4 łyżki oleju, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki startego żółtego sera, sól do smaku, natka pietruszki. Wykonanie: Rozgrzać olej i przysmażyć pokrojony w grubą kostkę boczek i posiekany czosnek. Dodać opłukaną i pokrojoną fasolkę, posolić do smaku, zalać gorącą wodą

Tradycyjna Kuchnia
Aromatyczna zapiekanka z klopsikami 184

oliwek (do smażenia, a więc nie może być extra virgin!) lub oleju 1 łyżeczka białego octu balsamicznego 1 płaska łyżeczka cukru sól, pieprz czarny z młynka 15 dag wyrazistego żółtego sera Kartofle ugotowałam w mundurkach, obrałam, każdego przekroiłam na pół, przełożyłam do miski, zalałam marynatą sporządzoną z tymianku, rozmarynu, łyżeczki octu, płaskiej łyżeczki soli i 2-ch łyżek oliwy. Dokładnie

Kuchnia Prezydentowej
Ziemniaki z pieca (Hasselback) 169

funkcję grill i przełożyć ziemniaki na 10 minut na najwyższą półkę w piekarniku.            Podawać z sosem czosnkowym, jogurtowym, posypane żółtym serem lub do chili con carne. Smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Ser liptowski wiedeński (Vienna Liptauer) 199

dlatego, że w czasach kryzysu, w których dorastałam, pasty robione przez Mamę -  pomidorowa, makrelowa, paprykowa, były wyczekiwanym urozmaiceniem śniadań i kolacji i rekompensowały brak deficytowych wtedy szynki czy żółtego sera. Nie brakowało mi ich wówczas aż tak bardzo, ba! - dziś nawet jestem zadowolona, bo chyba dzięki temu (paradoksalnie!) tak przepadam za pastami do chleba i bardzo lubię tworzyć

Kuchnia Prezydentowej

Proponowane wyszukiwania