ser smażony - 2002 przepisów (strona:52/134)

Burger po meksykańsku 150

tymianku, ostrej i słodkiej papryki. Łączymy z posiekaną drobno papryczką chilli. Mieszamy i  formujemy kształt kotleta. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia. 2. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni, przekrawamy na pół. Obie części smarujemy ketchupem. Układamy kolejno: sałatę, kotlet, ketchup, ser, kukurydzę, fasolę, paprykę, pomidor, cebulę. Przykrywamy drugą częścią bułki, przebijamy patykiem od szaszłyka by burger zachował formę

Szefowa kuchni
Naleśniki pełnoziarniste 223

się spięłam i zdjęcia są. Naleśniki wychodzą pyszne i są przede wszystkim zdrowe od tych tradycyjnych. Smaży się je identycznie jak normalne. Znikają w podobnym (ekspresowym ;)) tempie. Idealne zarówno na słodko jak i do wytrawnych krokietów (np. ze szpinakiem i serem ). Polecam! 'naleśniki pełnoziarniste' Składniki: - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 0,5 szklanki zimnego mleka - 0,5 szklanki zimnej wody

CookYourself
Penne z zielonym groszkiem i oliwkami. 143

serowym sosie (5 osób) Składniki: 1 opakowanie Waszego ulubionego penne 1 szklanka zielonego mrożonego groszku 1 średnia kalarepa 1 szalotka 2 ząbki czosnku 2 duże łyżki słonecznika 1 ser w typie Limburger 1 słodka śmietana 12% (ok. 400 ml) czarne oliwki oliwa z oliwek oregano, pieprz Makaron gotujemy jak zawsze al dente. My nie przelewamy wodą, jedynie odcedzamy, przelewamy oliwą(...)kalarepę w słupki. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek i wrzucamy na nią szalotkę i kalarepę. Smażymy chwilę, dodajemy szklankę groszku i dwie łyżki słonecznika. Jeszcze chwilę dusimy razem i zalewamy śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy ser pokrojony w kostkę. Zmniejszamy ogień i mieszamy, aż ser się rozpuści. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, oregano

vegetanie
Carbonara z dynią i fasolką 110

kroję drobno następnie ją przesmażam na odrobinie masła. Do cebuli dodaję pokrojony boczek , czosnek dalej smażę.Wykładam na talerz. Na tłuszczu który wytworzył boczek podsmażam dynię z papryką pokrojoną.Do garnka wlewam połowę śmietany i podgrzewam. Do reszty śmietany dodaję żółtka , ser i mieszam. Wlewam do gotującej się śmietany, podgrzewam ale nie gotuję i wyłączam gaz. Sos jak postoi

wesoła kuchnia
Naleśniki na ciepło. 125

ludzie pomagają dzieciom, pomagają z dobrego serca, nie z chęci zysku, pomóż i TY zostań Aniołem. ************************************************************* Naleśniki, któż ich nie lubi? Każdy ma swój ulubiony wariant, moje te z serem, a na ciepło to już w ogóle bajka. Fajnie jak są owocki i można je podać z sosem, o czym pisałam --->   TU  . Takie ciepłe, pachnące są super(...)cytryny cukier według uznania jajko 2 łyżki manny masło do smażenia  5 kostek gorzkiej czekolady Naleśniki można smażyć bez tłuszczu, trzeba jednak pamiętać, że tłuszcz jest nośnikiem smaku, a odrobina masła, tylko dla zwilżenia powierzchni nikogo nie zabije. Ser rozgniatamy widelcem z jajkiem, cukrem i resztą składników, aż powstanie gładka masa. Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy masą twarogową, rolujemy

Dieta moja pasja
Pomidorowa z ciecierzycą i wrapsy 146

kartonu1 cebula1 łyżka oleju1 litr wody + kostka rosołowaząbek czosnkuzioła: bazylia, pietruszka, oregano 100 g sera Brie pokrojonego w plastry4 tortillesałata (tutaj wybór zależy od nas ja miałam rukolę)1 czerwona cebulakilka łyżek sosu czosnkowego (majonez, jogurt naturalny,czosnek)Smażymy na łyżce oleju cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy ciecierzycę i pomidory. Podlewamy wodą.Gotujemy przez 10 minut. Dodajemy

NA MOIM TALERZU
Makaron z boczkiem a’la carbonara 133

łyżeczka posiekanego lub suszonego oregano pół łyżeczki czosnku granulowanego pieprz sól Do podania: tarty ser np. parmezan lub pecorino (ilość zależy od Was) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Z boczku odcinamy skórę i białe „oczka” i kroimy go w kostkę. Patelnię rozgrzewamy i smażymy na niej boczek przez kilka minut. Boczek doprawiamy solą i pieprzem. W miseczce mieszamy(...)pieprz do uzyskania jednolitego sosu. Zmniejszamy ognień pod patelką na której smażymy boczek i dodajemy przygotowany sos. Podgrzewamy przez chwilę cały czas mieszając. Kiedy sos zgęstnieje dodajemy ugotowany makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy aby sos ładnie połączył się z makaronem. Spaghetti podajemy od razu, posypane dużą ilością sera. Smacznego Artykuł Makaron z boczkiem a’la carbonara pochodzi z serwisu

PatiGotuje
Pierś kurczaka smażona w domowym pesto podana na makaronie 364

pierś kurczaka smażona w pestoJak wiadomo Pesto alla genovese to zielony sos pochodzący z Genui  we Włoszech, którego głównym składnikiem jest bazylia. pozostałe składniki takie jak parmezan czy orzechy pinii są bardzo drogie i często w kuchni sięgamy po tańsze i wcale nie gorsze w smaku zamienniki(...)nasiona słonecznika utrzeć w moździerzu dolewając oliwę. Ucierać aż mieszanka będzie gładka. Dodać starty ser i nadal ucierać.  Można doprawić solą i pieprzem. Pierś kurczaka natrzeć pesto i pozostawić jeszcze trochę pesto by ponownie polać pierś po usmażeniu. Piersi smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Po usmażeniu ponownie smarujemy kurczaka pesto. Sos: śmietankę podgrzewamy

Bon Appetit Małgorzaty
Barok - obfitość, otyłość i obżarstwo 160

rozpoznawczym Blumenthala i kucharzy barokowych.Wyobraźcie sobie ser, który wygląda jak zwykły ser, a jednak smakuje niczym dżem pigwowy. A może skusilibyście się na pieczoną kuropatwę, która smakuje zupełnie, jak ryba? Polędwica z łososia? Ogon bobra z fasolą? Takie potrawy-iluzje zostały opisane w "Mody bardzo dobrej smażenia różnych konfektów...", rękopiśmiennej książce kucharskiej z dworu Radziwiłłów(...)podawane ze słodkim nadzienie, głównie serami i konfiturami (np. z róży lub owoców bzu). O pierogach z ciasta francuskiego Czarniecki pisał: „jakikolwiek confekt zawijaj w ciasto a formuj pierożki, jakie chcesz abo umiesz, pozynguj żółtkami, upiecz a daj pocukrowawszy na stół”. Najpopularniejszymi pierogami były te wykonane z ciasta drożdżowego. Można było je piec, smażyć. Jak to wolał. Mięsne pierogi

Przepisy Aleksandry
Tarta z botwinką po tatarsku 144

botwiny 3 łyżki sosu ziołowego Winiary 2 ząbki czosnku sól, pieprz 1 jajko 2 białka olej sos tatarski: 200 g jogurtu greckiego 3 łyżki sosu tatarski Winiary 80 g sera feta 1 jajko 1 białko 4 ogórki małosolne sól, pieprz natka pietruszki, koper pozostałe: 3 jajka ugotowane sos tatarski Winiary 1 ogórek małosolny Ciasto: Składniki na ciasto przekładam do miski(...)pokrojone łodyżki. Całość przesmażam około 10 minut na wolnym ogniu.Dodaję sprasowany czosnek i na końcu pokrojone liście botwiny i smażę już dosłownie dwie minuty. Liście nie wymagają długiej obróbki. Do przestudzonej botwiny dodaję jogurt, jajko, białko, sos ziołowy, ser feta pokruszony, doprawiam pieprzem i solą. Feta już jest słona więc ostrożnie z solą. Farsz mieszam i wylewam na podpieczony

wesoła kuchnia
Zapiekane spaghetti z kurczakiem i szpinakiem 845

mrożony to całe liście)Do dzbanka blendera włożyć pomidory, bazylię, sól, chilli, natkę pietruszki, czosnek i 120 g sera żółtego. Miksować z przerwami aby powstała masa z gródkami (nie zupełnie gładka).W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić zmiażdżony czosnek oraz cebulę, smażyć 3-4 minuty, aż zmiękną. Dodać pokrojonego w kostkę kurczaka i smażyć kolejne 5-10 minut, aż się(...)opakowaniu.Ułożyć makaron w naczyniu żaroodpornym, na niego położyć równomiernie liście szpinaku a następnie polać sosem mięsno-pomidorowym. Delikatnie wymieszać łyżką aby makaron połączył się z sosem. Posypać pozostałym serem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Zapiekać 20-25 minut, aż wierzch się zrumieni. Podawać od razu.*Zamiennie można użyć makaronu penne albo rurki.**Ja używam

Złote przepisy
Omlet z pieczarkami 197

całość delikatnie, ale dokładnie mieszamy.4. Pieczarki z cebulą, które smażą się na patelni zalewamy masą jajeczną i smażymy, aż masa się zetnie.5. Następnie pomagamy sobie drugą patelnią, przekładamy omleta na drugą stronę, tak żeby pieczarki były na górze, posypujemy startym żółtym serem i przykrywamy przykrywką. Kiedy ser się roztopi, omlet jest gotowy.6. Posypujemy szczypiorkiem lub zieloną cebulką. Można podawać

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka chłopska z jajkiem 371

Składniki:1 kg ziemniaków350g kiełbasy100g boczku2 duże cebule200ml śmietany200g sera korycińskiego (lub dowolnego żółtego)sólpieprzgałka muszkatołowaszczypiorek3 jajka Przygotowanie:Ziemniaki obieramy, kroimy w plasterki i gotujemy w wodzie z solą około 5 do 10 minut, następnie odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnie i smażymy. Kiełbasę kroimy w plasterki(...)dodajemy do smażącego się boczku. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do boczku i kiełbasy. Smażymy kilka minut.Na dno naczynia do zapiekania wykładamy połowę ziemniaków. Następnie kiełbasę z boczkiem i cebulą i kolejną warstwę ziemniaków. Zapiekankę polewamy śmietaną przyprawioną solą, pieprzem i gałką. Ser kroimy w drobną kostkę i posypujemy nim zapiekankę. Zapiekamy 20 minut w piekarniku w temperaturze

Smakowity Blog Kulinarny
Tarta z kurkami i kurczakiem pod pierzynką serową 341

opakowanie ciasta francuskiego 200g kurek dwie piersi z kurczaka 4 łyżki śmietany cebula ser mozzarella ser camembert ser z niebieską pleśnią przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, oregano Piersi z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Doprawiamy delikatnie przyprawą do kurczaka oraz smażymy na rogrzanym oleju. W międy czasie czyścimy kurki i myjemy. Kroimy na kawałki i podsmażamy na drugiej

Kolizje Smaków
Tagliatelle bolognese 111

Dokładamy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy, a w miedzy czasie wstawiamy makaron. Gdy makaron będzie aldente, odcedzamy go i wykładamy na talerz. Polewamy wszystko naszym sosem bolognese i posypujemy tartym serem. Smacznego

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania