Pasta Htipti-z greckiego oznacza ucieranie sera w moździerzu. Słodycz pieczonej papryki, słonego sera, ostrej papryczki i kwaśej cytryny-to MUSI być genialne! SKŁADNIKI: ok 129 g sera feta 1 czerwona papryka 1 papryczka chili ząbek czosnku łyżka soku z cytryny kilka suszonych pomidorów z zalewy PRZYGOTOWANIE : Paprykę myjemy, osuszamy. kroimy na pól, pozbywamy się gniazda nasiennego. Układamy
Kopystką po garachszklanki komosy ryżowej 1 dymka ze szczypiorkiem Mała, czerwona cebulka Ogórek zielony Kilka pomidorków koktajlowych Posiekana natka pietruszki, mięta ,bazylia Oliwa ev. Sok z cytryny Syrop klonowy Kosteczki sera feta Przygotowanie: Bób ugotować, ostudzić.Komosę ugotować wg. wskazań na opakowaniu. Ostudzić.Ogórki pokroić w kosteczkę, cebulę i dymkę-tak samo. Pomidory przekroić na pół.Zioła posiekać. Bób wymieszać
Kopystką po garachfasoli czerwonej firmy Cenos. SKŁADNIKI 1 woreczek kaszy jaglanej Cenos , ½ szklanki ugotowanej fasoli czerwonej Cenos, ½ szklanki ugotowanej zielonej fasolki, 1 upieczona pierś z kurczaka, 100 g sera feta, kawałek czerwonej papryki, ½ łyżeczki czarnuszki, cebula dymka ze szczypiorkiem, curry, sól, pieprz, oliwa ziołowa WYKONANIE Woreczek gotujemy w osolonej wodzie, osączamy, mieszamy ze szczyptą curry. Paprykę, kurczaka i fetę
słodki bratekdrugi dzień, trzeba jej zrobić naprawdę bardzo dużo, bo wszystko co dobre znika w oka mgnieniu a więc i ona. 100 g świeżego umytego szpinaku 1 opakowanie sera feta półtłustego pokrojonego w kostkę (półtłusty ładnie się kroi się, tłusty się rozpada) 3/4 szklanki pokrojonych na połówki oliwek 1/2 szklani pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów z oliwy
Jadło i czytadłokredensie piszczy FasoLove muffiny (bezglutenowe) ; blog: Qchcik gotuje Zupa fasolowa ; blog: Co w kredensie piszczy Fasolka po bretońsku ; blog: Czerwień i błękit Sałata rzymska z boczkiem, fasolą i fetą ; blog: Czerwień i błękit Gruzińskie ciasto z czerwonej fasoli ; blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po bretońsku ; blog: To i owo stokrotki Fasolowe curry z morszczukiem ; blog: U stóp Benbulbena Sałatka z buraków
Weekendy w domu i ogrodzieoliwą i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 st. przez ok 60 minut., od czasu do czasu mieszając. Podajemy jako dodatek do mięs lub z pokruszoną fetą oraz z sosem jogurtowym. Smacznego
bistro mamacieście francuskim ze szpinakiem – czyli pyszny i syty obiad :) Tym razem kurczaka nadziałam farszem ze szpinaku i suszonych pomidorów. Wedle uznania suszone pomidory można np. zamienić na ser feta. Pierś z kurczaka w cieście francuskim ze szpinakiem: 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 450g mrożonego szpinaku w liściach 2 […] The post Pierś z kurczaka w cieście francuskim
Kulinarne Przebojeuznania. Jeśli nie lubisz jakiegoś warzywa, spokojnie zamień je na swoje ulubione. W tym wypadku inwencja własna wskazana. Sałatka może zawierać paprykę, jabłko, orzechy włoskie, ser kozi, ser typu feta lub inne pyszności. Smacznego! Taką sałatkę możesz zabrać ze sobą do pracy czy na uczelnię. Pamiętaj aby trzymać sos w osobnym pojemniku i polać ją tuż przed spożyciem
KuchcikoweLovewitamin. Zupa krem z pieczonych buraczków ćwikłowych idealnie się sprawdzi na poprawę zdrowia i ... humoru. Smak zupy można dostosować do własnych potrzeb. Ja ją zajadam z grzankami i serem feta ale dla np małego dziecka może być tylko przyprawiona jabłkiem i olejem lnianym. Opcji - jak to w zupach krem - jest wiele. Groszek ptysiowy, grzanki, parmezan, feta
sierotka maRysia w kuchniwykonaniu. Potrzebujemy zaledwie 4 składniki! Sałatka z rukoli z dodatkiem buraków, oscypków i ziaren słonecznika z sosem winegret. Jak nie macie oscypków to można zamienić je na ser feta. Wspaniały smak, znika ze stołu momentalnie, a do tego zawiera mnóstwo właściwości odżywczych. Główną rolę w tej sałatce odgrywa pieczony burak, który jest bombą witaminową i ma właściwości lecznicze. Powinniśmy
Kuchnia MagdaLenyMożemy ją podawać do potraw meksykańskich jak na przykład gulasz, krem z kukurydzy. Możemy zrobić z niej wrapy wypełnione naszymi ulubionymi składnikami. Ja ostatnio zasmakowałam w tortilli z serem feta, oliwkami, pomidorem oraz mieszanką sałat. Jest to moim zdaniem całkiem oryginalne i na pewno jest to coś innego niż zwykłe kanapki do szkoły lub pracy. Składniki (6 sztuk
wysmienitywiem że ona nadaje się do jedzenia na surowo. Do tego brokuł, również na surowo, sprawdziłam już nie raz jest niesamowity a do tego cenne witaminy zachowujemy. A ser feta dopełnia całości, polecam gorąco. Surówka z dyni, brokuła i fety. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj proponuje prosta i szybką sałatkę, idealna jako posiłek do pracy np w porze obiadowej. Ja przyznam się szczerze jadłam ją w zeszłym tygodniu w pracy
Bernika - moj kulinarny pamietnikZainspirowana ostatnią sałatką z kupnym sosem musztardowym, postanowiłam zrobić sałatkę tym razem z sosem własnej roboty Składniki: makaron, łosoś wędzony, mix sałat, pomidorki np. cherry, papryka, feta, pestki słonecznika. Sos musztardowo miodowy: miód, musztarda , musztarda , olej z orzechów włoskich. Przygotowanie: makaron ugotować al dente, ostudzić i przełożyć do miski. Dodać pokrojonego łosoia, pomidorki (w całości lub przekrojone), sałate, pokrojoną paprykę
Państwo Wojtczuk gotują