WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 23 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-6 Składniki: 150 g makaronu fusilli MALMA, 250 g polędwiczki wieprzowej
JejKuchniaSkładniki: kilka kwiatów cukinii 50 g sera feta 1/2 cebuli czosnkowej 1 duża garść szpinaku pieprz masło ciasto: mąka, woda, sól, pieprz Kwiaty cukinii umyć i usunąć słupek. Osuszyć na … Czytaj dalej Smażone kwiaty cukinii
czarrna od kuchnipyszna polędwica z dorsza w skórce cytrynowej. Do marynaty możemy dodać również koperek lub inne ulubione zioła, będzie jeszcze bardziej aromatycznie. U mnie rybka podana wyłącznie z sałatką z fetą i gruszką , możemy pokusić się o dodatki np. ziemniaczki z wody lub ryż. Polecam! Dorsz cytrynowy Składniki na 2 porcje: 2 kawałki polędwicy z dorsza skórka otarta z cytryny łyżka
Smak mojej kuchniCzy uwielbiacie tarty tak samo jak my? To jeden z... Artykuł TARTA FRANCUSKA Z CUKINIĄ I ORZECHAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEŁOPATKA W CIEMNYM SOSIE. PLACKI ZIEMNIACZANE MOJEJ BABCI PAELLA Z QUINONĄ, MAŁŻAMI I KREWETKAMI! GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! SZYBKI OBIAD:PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! KROKIETY Z MIĘSEM. TAAAKIE PYSZNE! MAKARON ZE SZPINAKIEM PO WŁOSKU! MAKARON DRWALA OBIAD W 15 MINUT
SMYKWKUCHNImusztardy sól, pieprz Wykonanie: *Pierś z kurczaka oprószamy sola, pieprzem, słodką papryką, kroimy w kosteczkę, obsmażamy na rumiano. *Na talerz wykładamy rukolę, połówki pomidorków, kostki sera feta, kolby kukurydzy pokrojone na małe kawałki. * Miód , musztardę, olej lniany mieszamy. Dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę
Z Majeczką w kuchniminut, aby pozbyć się nadmiaru soku. Pomidory przełożyć do salaterki, posiekać drobno zioła i cebulę . Wymieszać, dodać, oliwę i doprawić do smaku. Na wierzchu można posypac serem feta. Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktakże Wam. Spróbujcie. Składniki: • 2 średnie pomidory • 1 dojrzałe awokado • 1 pęczek drobnego szczypiorku • 2-3 gałązki natki pietruszki • 1 czerwona cebula • 1 ząbek czosnku • 5 plastrów sera feta • oliwa z oliwek • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Pomidory pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. 2. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. 3. Awokado pokroić w kostkę. Najpierw przeciąć
W mojej kuchniszybko się robi tą sałatkę to jeszcze jest zdrowa i niskokaloryczna. Na zmianę z kalafiorową mogę jeść codziennie. Polecam! Składniki: jeden spory brokuł jedna czerwona papryka pół sera feta ćwiartka cebuli Składniki na dresing: 2 łyżeczki dżemu figowego (ewentualnie miodu) łyżeczka musztardy (ja daję musztardę z chrzanem) pół małego jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku Wykonanie: Brokuł dzielimy
Mama z miastawiedzieć co dalej. Sałatka z tuńczykiem i jajkiem na twardo sałata zielona puszka tuńczyka w puszcze 1 jajko ugotowane na twardo 1/4 pudełka sera feta 1 łyżka pestek z dyni 1 łyżka płatków z migdałów 1 łyżka oleju rzepakowego Sałatę myjemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Do pudełeczka ( lunchboxa
Kuchnia na wzgórzuodpowiednia na każdą porę roku :) Składniki 1 mała cukinia 1 mała marchewka (opcjonalnie) 1 papryka (żółta lub czerwona) 1 opakowanie sera koziego lub owczego lub sera mozzarella lub sera feta pół pęczka rzodkiewek pół pęczka świeżej mięty kilka liści sałaty melasa z granatu lub aromatyzowana oliwa lub ulubiony dressing sól i pieprz do smaku Przygotowanie Warzywa umyć i osuszyć
Kulinaria - potrawy z różnych stron światalimonki świeżo mielony pieprz ogórek – obrany i z wyciętymi pestkami (nie wyrzucamy ich) pęczek rzodkiewek startych na tarce pęczek kolendry do dekoracji – posiekany pół opakowania sera feta do dekoracji – pokrojonej na kawałki garstka groszku ptysiowego do dekoracji oliwa do dekoracji Przepis na chłodnik z truskawek Truskawki zmiksować z awokado, octem, sokiem z limonki, pieprzem, czosnkiem
Ugotowane pozamiataneDobra surówka na wiosnę kiedy w końcu doczekamy się świeżych warzyw. Dodajemy do niej awokado i ser feta, żeby była bardziej sycąca i pożywna, a całość wykańczamy sosem miodowo-musztardowym. Smak i zdrowie
Milion Smakówproporcjach wszystko gra! Na drugi dzień z piersi powstała sałatka – z dodatkową porcją świeżo zmiksowanego sosu chimichurri, dojrzałym awokado, miksem sałat, młodym szpinakiem i kolorowymi kiełkami – posypana pokruszoną grecką fetą. Zdrowe i syte jedzenie! SKŁADNIKI 1 kurczak zagrodowy (u mnie 1,75kg) 1 naprawdę duży i okazały pęczek pietruszki 5 średnich ząbków czosnku 2 łyżki octu z czerwonego wina
Karo in the Kitchenchaczapuri jest polski bundz lub ser koryciński. Jeśli jednak nie macie dostępu do żadnego z nich, z powodzeniem możecie je zastąpić wymieszaną w proporcji pół na pół mozarellą z fetą. Generalna zasada jest taka, że stosunek ciasta do farszu powinien wynosić 1:1. Ale oczywiście jeśli wolicie mniej sera w środku bez problemu możecie zmniejszyć jego ilość. Generalnie w większości
PatiGotuje