ser biały - 9461 przepisów (strona:196/631)

Naleśniki z makrelą 149

upalne często nie jem. Więc kiedyś zjem...  I pewnego dnia zrobiłam na obiad naleśniki, a że ciasto naleśnikowe zawsze robię bez cukru, dzieci zjadły jak zwykle z białym serem, a ja w końcu wykorzystałam makrelę ;) Do powtórzenia, bardzo lubię takie smaki!     Ciasto naleśnikowe:  na ok. 10 sztuk na patelni o średnicy 21 cm 260 g mąki

bistro mama
Malinowa tarta 153

słodko i wytrawne – znajdujące się na blogu: Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Kruche tartaletki makowo serowe Tartaletki sernikowe ze śliwkami Tarta pieczarkowa z kaszą gryczaną oraz białym serem i natką pietruszki Tartaletki szarlotkowe z bezą cytrynową Tarta francuska z pomidorami i szynką parmeńską W wydarzeniu Ciasto na niedzielę - Malinowe szaleństwo , wraz ze mną uczestniczyły autorki niżej wymienionych blogów

mojewypiekiinietylko
Proziaki 164

pieca. My jako dzieci podbiegaliśmy i chwytaliśmy co bardziej wypieczone, takie gorące że aż parzyły ;)  Sama teraz piekę te placuszki na suchej patelni i smakują wyśmienicie z masełkiem, białym serem, miodem lub konfiturą... albo równie dobrze bez żadnych dodatków ;) 1 szkl kefiru jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka sody ok 500 g mąki pszennej Do większej

Smakołyki Asi
Marmolada z czerwonej papryki 227

sera białego, żółtego, koziego, mozzarelli. Do prawie każdej wędliny. Zamiast dżemu do porannego tosta. Marmolada z papryki jest niesamowita – bo pasuje zarówno do mięs (genialna do pasztetu i kaczki!) jak i do ciast – jako nadzienie do pączków czy kruchych rogalików. Wszechstronna, zachwycająco aromatyczna. Jest chyba najładniejszym kolorowym słoikiem na półce. A na pewno jednym z tych najbardziej rozchwytywanych. Szykujemy

Karo in the Kitchen
Ciasto serowo - brzoskwiniowe Bogini Wenus 165

wymieszać szpatułką. Ciasto wylać na blaszkę o wym. 25x36cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić. Masa :   500 g zmielonego chudego białego sera,  700ml śmietanki 30%,  4 łyżki cukru pudru,   2 galaretki cytrynowe,  słoik dżemu brzoskwiniowego lub morelowego. Galaretki rozpuścić w 2 i 1/2 szklanki wrzątku, dokładnie

Z miłości do słodkości
sernik z malinami 135

dwie część mniejszą i większą. 2/3 ciasta rozwałkowujemy przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Podpiekamy w 180 st. C aż się zrumieni. składniki na masę serową: 1000 g białego sera 100 ml śmietanki kremówki 200 g cukru 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego dodatkowo: 300 – 400 g malin wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Klasyczne leniwe z twarogiem 172

Klasyczne leniwe, czyli z białym serem- kto ich nie kocha?! :) Niezależnie od dodatków: masło, śmietanka, cukier, cynamon, wanilia... A nawet i podane w wersji wytrawnej z sosem, po prostu smakują wybornie- taki już ich urok! :) Ja do leniwych wykorzystuję ser typu 'caprese', chociażby dlatego, że jest mniej kwaśny od tradycyjnego twarogu, w efekcie czego smak pierogów jest zdecydowanie przyjemniejszy

Kraina Miodem Płynąca
Pierogi z jarmużem i wędzonym serem 137

polać masłem wtedy będziemy mieć delikatną zdrową wersje obiad. Jak dla mnie obie wersie pyszne, polecam. Składniki: farsz 300 g jarmuż 250 g wędzonego białego sera 1 cebula 2 ząbek czosnku masło/olej do smażenia czosnek niedźwiedzi sól, pieprz ciasto na pierogi  tu dodatkowo cebula kawałek boczku Wykonanie: Jarmuż umyć, osuszyć, powycinać nerwy

magiczna kuchnia Kasi
ciasteczka serowe z jabłkami 312

także na ciepło. Później nieco twardnieją, choć mojemu synkowi zupełnie to nie przeszkadzało i jadł je ze smakiem także na drugi dzień twierdząc, że są pyszne. składniki: 250 g sera białego półtłustego 250 g masła 2 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2-3 duże jabłka cukier puder do posypania wykonanie: Twaróg przekładam do miski i rozdrabniam

babka w formie
Turecka jajecznica. Menemen. 131

większość płynu. Zwiększyć ogień i wlać na patelnię jajka lekko rozbełtane ze szczyptą soli, tymiankiem i chili. Smażyć do uzyskania ulubionej konsystencji - raczej nie przeciągać. Podawać z pszennym pieczywem, białym serem (najlepiej tureckim lub typu bałkańskiego) i oliwkami

zadanie-gotowanie
Cepeliny czyli kartacze wegetariańskie z serem 183

Krótko o kartaczach pisałam jakiś czas temu, przy okazji publikowania przepisu na kartacze na kapuście . Dziś z farszem nietypowym, bo bezmięsnym. Wnętrze wypełnione białym serem. Składniki: 15 surowych ziemniaków 5 ziemniaków ugotowanych 40 dag twarogu 1 jajko 1 łyżeczka masła sól do smaku świeża mięta 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i odcisnąć nadmiar soku, dodać mąkę ziemniaczaną

Tradycyjna Kuchnia
Sernik z borówkami i musem borówkowym 168

sucharków, herbatników lub biszkoptów 300 g płatków owsianych górskich 3 łyżki cukru                       Składniki na nadzienie: 420 g białego sera półtłustego zmielonego lub wiaderkowego 200 g sera ricotty 100 g gęstej śmietany (18%) 60 g cukru pudru 3 jajka 2 łyżki skórki pomarańczowej 1 łyżka mąki pszennej

Kuchnia u Krysi
Ciasto ryżowo – twarogowe 120

Dzisiaj mam dla Was przepis na ciasto, które piecze się bez mąki z odrobiną masła i cukru. W składnikach jest ryż i biały ser. Na ten przepis natknęłam się w moich notatkach szukając ciekawego przepisu. No i znalazłam. Może znacie takie ciasto? Może piekliście? Smakowało?   Jeśli nie znacie, to zachęcam. Wyszło całkiem smaczne, dietetyczne ciasto do kawy

Kuchnia u Krysi
Sernik jagodowy na zimno 200

Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao 50 g cukru             Masa: 1 kg zmielonego białego sera   (śmietankowy, „mój ulubiony”, wiaderkowy, Philadelphia) 500 g jagód 4 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru pudru do jagód 100 ml śmietany kremówi (30%) 4 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody

Kuchnia u Krysi
Sernik na zimno jagodowo-malinowy 150

Wspaniały i iście letni sernik, niczym mus z jagód z dodatkiem malin i kruchych ciasteczek. Smakuje tak wspaniale. Składniki: 700g białego sera śmietankowego 800g serków homogenizowanych waniliowych (użyłam 4 opakowania) 500g jagód + garść na wierzch 200g malin + garść na wierzch 5 łyżek cukru 4 galaretki malinowe 500ml wrzątku 200g herbatników biszkoptowych (2 opakowania) 3 galaretki rozpuszczamy w 100ml wrzątku (dodatek

Gotowanie i blogowanie