decy dowanie zapach i smak, który cofa mnie o tych kilka lat do dzieciństwa. Lubicie serowe leniwe z bułką tarta lub okraszone śmietanką? Skła dniki: 0,5kg białego sera szczypta soli 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka mąki pszennej (może się z darzyć, że w zależności o d wielkości jajek trzeba bę dzie do dać więcej mąki
ChilliJemynaleśników) CIASTO : 150 g mąki pszennej 2 jajka 1 łyżka oleju rzepakowego 200 ml mleka 100 ml wody gazowanej szczypta soli N ADZIENIE TWAROGOWE : 1 kostka sera białego chudego 40 g cukru waniliowego łyżeczka soku z cytryny skórka z otartej cytryny ( cytrynę należy wcześniej sparzyć wrzątkiem ) 150 ml jogurtu Greckiego Wszystkie składniki miksujemy
Marcepanowa kuchnianiebo w gębie, idealna na śniadanie, a do tego chrupiące karmelizowane płatki kukurydziane. Z takim śniadaniem dzień z pewnością będzie udany. 2 szt tortilli 150 g białego sera mielonego (może być z wiaderka) 3-4 łyżki dżemu 100% Czarny bez Łowicz 1 jajko karmelizowane płatki: ½ szklanki płatków kukurydzianych rozkruszonych na drobno 1 łyżka masła 2 łyżki cukru
Jadło i czytadłoprzepis na dwukolorowy sernik. Składniki: Ciasto: 30 dag mąki, 15 dag margaryny, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżka śmietany, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 kg mielonego białego sera, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 250 ml śmietany kremówki (30% lub 36%), po 1 łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1/2 szklanki cukru, 3 jajka, sok z cytryny
Państwo Wojtczuk gotująmnie grzałka góra-dół i bez termoobiegu . SŁODKOŚCI KARNAWAŁOWE WYPIEKAŁAM WSPÓ L NIE Z: ŻYCIE ZACZYNA SIĘ W KUCHNI - Pączki wiedeńskie DI GOTUJE - Waniliowy deser/krem z budyniu i białego sera
Grunt to przepis!papryka czerwona słodka do smaku Warstwa szpinakowa: 150g świeżego szpinaku baby 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli 1/3 łyżeczki kwasku cytrynowego Masa serowa: 250g mascarpone 300g białego sera półtłustego 1 białko 3 cebule 1 marchew 2 łyżki margaryny zwykłej ½ łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku ziarna słonecznika na wierzch Sposób przygotowania: Mięso rosołowe wraz z marchewkami
Kuchnia w czekoladzieCzynność wykonujemy jak najszybciej aby nie nagrzewać ciasta dłońmi. Ciasto owiń folią spożywczą i wstaw na 15 minut do lodówki. W tym czasie zrobimy masę serową. MASA SEROWA: - kostka sera białego (tłusty bądź półtłusty) 250g - 2 jajka - 2 płaskie łyżki proszku budyniowego o smaku waniliowym bądź śmietankowym - 100 g cukru pudru - 2 łyżki śmeitany 30% - łyżka soku z cytryny
SMYKWKUCHNIpropozycję na drugie śniadanie,koktajl owocowo-czekoladowy.Połączenie wielu składników bardzo dobrze się komponują i wzajemnie uzupełniają. składniki 200ml maślanki 1 banan 2 łyżki otrębów owsianych Cenos 2 łyżki sera białego 2 łyżki
Kulinarne pyszności MolkiBędąc na targu kupiłam pyszny domowej roboty biały ser bez konserwantów. Ser okazał się przepyszny, aksamitny, delikatny o cudownym smaku. Jedyną wadą jest duża zawartość tłuszczu w serze. Pomysłów na jego wykorzystanie było wiele, wygrał sernik nowojorski. Do przygotowania sernika wykorzystałam blender, trochę się obawiałam czy da radę.Sprawdził się w 100% :)Sernik podałam w formie deseru
Kulinarne pyszności MolkiJedni jedzą syte śniadania, pełne wędlin, inni musli a niektórzy lubią śniadania na słodko i taką propozycję szybkiego śniadania przedstawiam. Składniki: - ciasto francuskie - dżem Łowicz z Rokitnika - 200 g białego sera - 2 łyżki śmietany 18% - 3 łyżeczki cukru - olejek waniliowy Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy na dwanaście kwadratów 8 x 8 cm. Pozostałe ciasto kroimy na około centymetrowe paski i obklejamy
Kulinarne życiewierchu Tortownica 24 cm. Sposób przygotowania: Dno tortownicy wykładamy biszkoptami, rodzynki sparzamy gorącą wodą, odcedzamy na sicie. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, ucierając dodajemy po łyżce sera białego. Do masy dodajemy rodzynki oraz skórkę pomarańczową, dokładnie mieszamy. Masa wykładamy na ułożone biszkopty, wyrównujemy i wstawiamy na noc do lodówki. W rondlu rozpuszczamy mleko z cukrem pudrem
Bajeczna Kuchniaoryginalnego przepisu, ale ponieważ kupowana kapusta zawiera dużą ilość płynu, który podwyższa wagę, warto użyć 1,5 kg kapusty zamiast 1 kg ): około 1 kg kapusty kiszonej 500 g białego sera (twarogu) Kawałek słoniny na skwarki. Pierogi srokate - kuchnia podkarpacka Kapustę kiszoną odciskamy, płuczemy i kroimy drobniej. W garnku zagotowujemy około 1 litra wody, dodajemy kapustę, solimy i gotujemy
Trzeci talerztygodniu, dobrze też mieć kilka sprawdzonych przepisów na zdrowsze wersje. Do takich zdecydowanie należą naleśniki owsiane. Bardzo lubię podjadać je tak "na sucho", ale smakują dobrze również z białym serem, dżemem lub wytrawnymi farszami. Do tego moje młodsze dziecko, które zapiera się przed owsianką (ciastka i granola są ok (; ), zupełnie nie czuje innego smaku naleśników i zajada się nimi
Pełny talerzktórymi bardzo niechętnie się dzieli, pisałam Wam już o tym tutaj. Dogadałyśmy się przez telefon, jak przyjadę chłodnik ma być. I owocowa z wiśniami i śmietaną. I naleśniki z białym serem. I pierogi z grzybami
dolcevitainmykitchenpasta z suszonymi pomidorami, które uwielbiam. dodatek marynowanego czosnku nadał ostrzejszego wyrazu, a całość skomponowała się idealnie. Pasta twarogowa z suszonymi pomidorami i czosnkiem Składniki : 200 g sera białego chudego 4-5 suszonych pomidorów 4 ząbki czosnku marynowanego 1-2 łyżki passaty pomidorowej lub 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przygotowanie : Do miseczki przekładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki