idealnym rozwiązaniem. Dzisiaj zapraszam Was na serniczek z dużą ilością truskawek i bitą śmietaną. Składniki (blaszka 23/33): spód: ciastka herbatniki 200 g, masło 120 g, masa serowa: ser biały twarogowy 750 g, śmietanka 30% 330 ml, cukier puder 1,5 szklanki, truskawki 500 g, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, żelatyna 1 łyżka, mus truskawkowy: truskawki(...)przygotowania: Ciastka kruszymy na piasek. Najłatwiej to zrobić za pomocą malaksera. Masło rozpuszczamy, studzimy, mieszamy z pokruszonymi ciastkami i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Ser dwukrotnie mielimy. Można użyć gotowego serka z wiaderka. Żelatynę zalewamy zimną wodą do pokrycia i odstawiamy do napęcznienia. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody. Truskawki miksujemy na gładki
kulinarne odsłony patisiła i mamy nadzieję, że uzbierano wystarczającą sumę. Bo fajnie jest pomagać :) SKŁADNIKI: Na 12 babeczek. Spody do babeczek: 120 g herbatników 50 g masła Masa serowa: 750 g sera białego półtłustego, zmielonego dwukrotnie 100 g drobnego cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżki budyniu waniliowego Sos karmelowy: 50 g cukru 50 ml wody 100 ml śmietanki kremówki(...)masy z ciastek o konsystencji mokrego piasku. 2. Foremkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Na dno papilotek wysypujemy masę ciasteczkową, delikatnie uklepujemy. Masa serowa: 1. Do miski wkładamy zmielony ser, jajka, cukier, ekstrakt waniliowy i budyń. Miksujemy za pomocą blendera do połączenia składników. 2. Przekładamy masę serową na masę ciasteczkową, napełniając papilotki prawie po brzegi. 3. Pieczemy mini serniczki
W kuchni Katieświetnie smakuje, ale także super się prezentuje! Składniki: Spód: 1,5 szklanki płatków gryczanych 50 g masła 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40 g) 200 ml śmietany 30% 1-2 łyżki cukru pudru 100 g czekolady gorzkiej(...)roztopione masło. Mieszamy dokładnie łyżką. Otrzymanym "mokrym piaskiem" wylepiamy spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Masa serowa: Jajka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony biały ser. Nie przerywając miksowania dodajemy budynie waniliowe. Zimną śmietankę ubijamy w osobnym naczyniu razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Czekoladę gorzką ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do masy
Kuchnia MagdaLenymaki pszennej luksusowej typ 550 Młynomag 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 3 jajka 60 g roztopionego masła 45 g drożdży 240 ml ciepłego mleka 500 g sera białego 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki cukru trzcinowego troszkę maku do posypania 4 łyżki mleka do posmarowania bułek Wykonanie : Drożdże rozpuścić w ciepłym(...)wyrośnięty rozczyn.Zarobić ciasto i następnie wlać roztopione masło.Dobrze wyrobić ciasto, ja zawsze przekładam na stolnicę i zagniatam około 5 minut . Przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Ser utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i żółtkami.Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać ze serem. Z ciasta uformować bułeczki lekko rozpłaszczyć i nakładać po kopiastej łyżce sera, dobrze zlepić
Sama słodycz i szczypta chilikawy Tarta bananowo-malinowa SKŁADNIKI: CIASTO mąka 250 gr śmietana kwaśna 1 łyżka cukier puder 100 gr margaryna 150 gr żółtka 2 szt KREM Jogurt naturalny -400 ml ser biały -1 kost (250) śmietana 18% - 250 ml cukier puder - 2 łyżki galaretka brzoskwiniowa - 1 opak galaretka agrestowa - 1 opak WIERZCH CIASTA galaretka truskawkowa - 1 opak maliny leśne banan(...)posmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem, nakłuć ciasto widelcem, włożyć do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop. KREM Do rondla wlać jogurt, śmietanę i zmieloną 2 krotnie kostkę sera i cukier puder. Postawić rondel na ogniu, mieszając aż składniki się połączą i będzie gorące, nie dopuścić do zagotowania. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę cytrynową i agrestową, dokładnie wymieszać, nie gotować
Kuchnia Danusisię praktycznie w jednej misce, a do rozdrobnienia herbatników używa się blendera. Na koniec nie ma więc dużo zmywania. W przypadku każdego sernika ważna jest dobra jakość użytego sera twarogowego. Ser na sernik powinien mieć gęstą strukturę i krótki skład na opakowaniu. Tak samo jest z przyprawą do piernika, najlepiej wybierać taką, która nie ma w składzie na 1 miejscu(...)opadnie po upieczeniu. Ilość porcji: 20 Czas przygotowania: 90 minut Forma: 29 cm x 24 cm x 7 cm Składniki na sernik na spodzie piernikowym: 1 kg mielonego białego sera twarogowego 5 jajek 100 g masła 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka cukru z wanilią 2 łyżki śmietany 18% Spód piernikowy
Kuchcik gotujetego jajko i plaster sera <3 Składniki 600 g ogórków gruntowych 1 l kefiru 1 cebula czerwona 1 mały pęczek koperku 2 ząbki czosnku 2 jajka 4 plastry sera białego litewskiego sól, pieprz Przygotowanie Ogórki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Lekko oprószamy solą, mieszamy i odstawiamy na godzinę, by puściły wodę. Następnie odciskamy, dodajemy do kefiru razem(...)przykryciem począwszy od zimnej wody. Gdy woda zacznie wrzeć, gotujemy 1 min, później przelewamy wodą i studzimy. Obieramy i kroimy na pół. Każdą porcję podajemy z jajkiem i plastrem sera
R'n'G KitchenWarto je przygotować. SKŁADNIKI: Ciasto: 200 ml mleka, 1 jajko, 1 łyżka cukru, szczypta soli, 20g drożdży, 1,5 łyżki margaryny, 2,5 szklanki mąki, Masa serowa: 250g sera białego, 1 jajko, 1 żółtko, 50g masła, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru kryształu, 50g Rodzynek Królowej HELIO , Kruszonka, 1 łyżka masła, 4 łyżki cukru, 4 łyżki mąki, PRZYGOTOWANIE(...)wyrabiam ciasto. Oprószam mąką i odstawiam na 50 minut do wyrośnięcia. 2. Masa serowa: Masło razem z jajkiem, żółtkiem, cukrem i cukrem waniliowym ucieram na puszystą masę. Dodaję pokruszony ser oraz rodzynki. Ucieram. 3. Kruszonka: Z masła, mąki i cukru zagniatam kruszonkę. 4. Wyrośnięte ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 26 cm. Na ciasto wykładam masę serową. Wyrównuję. Wierzch ciasta
Tradycyjna kuchnia Kasiobowiązkowe ciasto na Wielkanocnym stole, a ten po prostu rozpływa się w ustach, jest pyszny. Składniki: Herbatnikowy spód: 200 gram ciemnych herbatników 100 gram margaryny Ser: 1,20 kg sera białego twarogowego 1 szklanka cukru pudru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy 1 mały jogurt naturalny (180 gram) 200 gram śmietany 18 % 6 jajek 2 łyżki rodzynek 1 łyżka suszonej(...)wystudzoną margaryną, mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na niej herbatniki, delikatnie dociskając, wstawiamy na około 45 minut do lodówki. 2. Ser albo mielimy przez maszynkę albo dajemy do miksera i ucieramy, dodajemy cukier puder i cukier waniliowy, następnie dodajemy jogurt, śmietanę, budyń i po jednym jajku cały czas ucieramy
Kuchnia u Bietkimaku mielonego MAKAR, 1/2 kostki margaryny, 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 50g bakalii MAKAR (orzechy, migdały, rodzynki), kilka kropli aromatu migdałowego, Masa serowa: 700g zmielonego sera białego, 1/2 kostki masła, 6 jajek, 1/2 szklanki cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 30g rodzynek. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę łączę z masłem i margaryną. Dodaję żółtka(...)jajka, cukry, bakalie i aromat. Dokładnie mieszam. Masę wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. 3. Masa serowa: Masło ucieram z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami na puszystą masę. Dodaję ser, budyń oraz rodzynki. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na wierzch ciasta. Wyrównuję. 4. Ciasto piekę około godziny w temperaturze 180 stopni
Tradycyjna kuchnia Kasimarudzić , bo kotlety nie zawierają mięsa . Dobre jako przystawka , dodatek do obiadu lub po prostu samodzielne danie Składniki : około 2 szklanek ugotowanego makaronu z dnia poprzedniego 1 jajko kawałek sera białego – około 100 g ( ja użyłam takiego z dodatkiem pomidorów ale może być zwykły twaróg ) 1 duża cebula 1 szklanka bułki tartej sól , pieprz do smaku 1 łyżeczka cukru(...)Makaron przepuszczamy przez maszynkę do mielenia o grubych oczkach ( zrobią się dość kleiste dżdżownice -tak ma być " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> ) , podsmażoną cebulkę i ser równiez przepuszczamy przez maszynkę . Wszystko wkładamy do miski , dodajemy sól , pieprz, cukier, gałkę muszkatołową oraz posiekany pęczek szczypiorku i surowe jajo . Mieszamy dokładnie do połączenia składników . Teraz nabieramy łyżką naszą
Ogrodnik w podróżymąki pszennej; 10 dkg cukru pudru; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 2 żółtka; 1 jajko; 10 dkg margaryny; 1 czubata łyżka smalcu; Składniki na masę serową: 1,25 kg sera białego tłustego lub półtłustego; 0,5 szklanki oleju; 3 szklanki mleka; 1 szklanka cukru pudru; 1 budyń śmietankowy; 2 jajka; 4 żółtka; 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia; Składniki(...)składników dodać margarynę i smalec, dobrze posiekać nożem. Następnie dodać żółtka i jajko i zagnieść ciasto. Dużą formę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym. Ciastem wyłożyć dno i boki formy. Ser, jaja, żółtka i cukier utrzeć mikserem, następnie cały czas ucierając dodawać stopniowo olej, budyń śmietankowy, proszek do pieczenia i mleko. Masa będzie płynna! Masę serową wylać na przygotowane wcześniej ciasto
In my kitchenSKŁADNIKI:CIASTO jajka - 2 sztmąka - 3 szklsoda - 2 łyżeczkimiód sztuczny - 3 łyżkimargaryna Palma w złotym opakowaniu - 1/4 kostkiśmietana - 3 łyżkicukier - 3/4 szklMASA SEROWAser biały w kostkach - 1 kgaromat migdałowymleko - 1/3 szkljajka - 4 sztcukier - 250 gmargaryna Palma w złotym opakowaniu - 200 gbudyń śmietankowy - 1 opakDODATKOWOsos tiramisu do dekoracji sernikaPRZYGOTOWANIE:CIASTO Sodę wymieszać z mąką(...)Tortownicę o wymiarach 27 cm, wysmarować tłuszczem, wyłożyć pierwszą część ciasta i upiec w 180 stop na złoty kolor. Tak postąpić z pozostałymi dwoma plackami.MASA SEROWA Ser zmielić w maszynce trzykrotnie. Białka oddzielić od żółtek Następnie zmiksować margarynę z cukrem, dodając po jednym żółtku, dalej miksując. Do zmiksowanych z margaryną żółtek, dodawać po łyżce sera
Kuchnia Danusiwart jest przetestowania a swoim urokiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych gości. Składniki na blaszkę 26 cm : Spód : - 210 g ciastek owsianych - 30 g masła ( roztopić) Masa serowa : - 1 kg sera białego ( u mnie z wiaderka ) - 3 białka - 200 ml śmietanki 30% - 1 szklanka cukru pudru - 1 szklanka wiórek kokosowych - 1 duża płaska łyżka mąki ziemniaczanej - kilka kropel olejku waniliowego
Wypieki Rene