seler - 8745 przepisów (strona:439/583)

Sałatki, surówki -można wybrać 230

obiadu lub jako przystawka. Rożne składniki, rożne smaki. Inwencja twórcza tkwi najczęściej w głowie gospodyni. Zapraszam na kilka propozycji. Sałatka brokułowa Sałatka z awokada Sałatka wielowarstwowa Sałatka z selerem i ananasem Surówka Colesław Surówka z czerwonej kapusty Surówka z kapusty Surówka z buraczków SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie

W kuchennym oknie Ewy
Rosół warzywny na diecie dr E. Dąbrowskiej z marchewkowym makaronem 339

Pyszny, aromatyczny i rozgrzewający rosół z makaronem :) Nie brakowało mi w nim tłuszczu, był wspaniały. Składniki: - 2 duże marchewki, - 1 duża pietruszka, - 2 duże pałki selera naciowego, - ok 15 cm kawałek pora (może być zielona część), - 2 ząbki czosnku (zmiażdżone), - 2 liście laurowe, - 3 ziarenka ziela angielskiego, - 2 goździki, - 2 liście curry, - 1 cm imbiru świeżego - lubczyk suszony lub świeży

Co na wege obiad?
Pyszna surówka do obiadu 1225

przez okrągły rok. Jest to przepyszna atlernatywa dla wiosennych nowalijek, na które trzeba jeszcze odrobinę poczekać. Pasuje świetnie zarówno do dań mięsych, rybnych czy jarskich. Polecam. Składniki: 1/2 średniego selera 1 średnia pietruszka 1 marchewka 3 średnie kiszone ogórki  10 cm jasnej części pora 2 soczyste jabłka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżeczki cukru 3-4 łyżki oleju

Gosia gotuje
Oczyszczająca zupa jaglana | najlepsza! | detoks jaglany 37364

toksyn, mocno rozgrzewa dzięki aromatycznym przyprawom, które również zbawiennie wpływaja na nasz metabolizm. Robimy ją conajmniej raz w tygodniu, jest pyszna :)  Składniki: 60 g kaszy jaglanej 1/2 dużego selera 5 średnich marchewek 1 korzeń pietruszki Curry Kurkuma Pieprz Sól himalajska lub morska Przygotowanie: Przygotować wszystkie składniki. Warzywa obrać i umyć. Warzywa zetrzeć na tarce lub w maszynie wielofunkcyjnej. Kaszę

Czarnawisienka
Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem 162

orzeźwiający, ale z „charakterem” za sprawą imbiru i cynamonu. Polecam też inne takie koktajle: Koktajl z mango, miętą i miodem koktajl Shrek Koktajl malinowy Koktajl odchudzający z selera naciowego Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem i cynamonem:   Piotrek zaś dorwał się do pikantnych przegryzek- „makaroników” z soczewicy z orzechami, mimo, że są bardzo pikantne

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kwas buraczany - wiosenna odnowa 138

buraków, łyżka soli, 3-5 ząbków czosnku. ok. 2 litry wody. Dodatki wg. uznania: listki laurowe, ziele angielskie, pieprz w ziarnach, majeranek, tymianek, cząber itp., marchew, pietruszka, seler... Przygotowanie: Buraki obrać i pokroić w plastry lub średnią kostkę, czosnek obrać.  Sól rozpuścić  w przegotowanej wodzie i wystudzić, zalać buraki i czosnek, ewentualnie dodać inne dodatki

SzczyptaSmaQ
Ziemniaki zapiekane z mięsem mielonym 221

órka powinna być chrupiąca,  a ziemniak  wewnątrz upieczony/. W międzyczasie: -Rozgrzać na patelni pozostałą oliwę , wsypać  pokrojoną cebulę, delikatnie zeszklić. -Dodać drobno pokrojoną  marchewkę  ,seler i listki szałwii. -Całość podsmażyć kilka minut, wlać wino , a po odparowaniu alkoholu wlać bulion i dodać przecier pomidorowy. -Wymieszać i  dusić na małym ogniu ok.30 minut.  -Kiedy

Zakamarki mojej kuchni
Galaretka drobiowa z warzywami 141

Zapraszam :) Składniki : 1 kurczak 3 marchewki kawałek pora kawałek selera kilka ząbków czosnku 1 łyżkę lubczyku suszonego   PIĄTNICA Vegeta  do smaku 100 g żelatyny Dr. Oetkera Kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu  1 puszka kukurydzy Wykonanie: Kurczaka umyć i poporcjować , włożyć do garnka . Warzywa obrać , umyć i wrzucić do mięsa . Wszystko zalać około 3 litrami wody

Sama słodycz i szczypta chili
Obiad za 10zł - Dwa dania: Ryżówka i mortadela panierowana na ryżu z warzywami podana. 243

59zł/kg; koszt zużytego 1,29zł -jajko 0,29gr -porcja rosołowa z kury i skrzydło indycze 800 gram; koszt 3,47zł -warzywna porcja rosołowa (4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, kawałek pora, natka pietruszki) koszt 2,35zł -sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie -groszek zielony 4 łyżki; 3,98zł/kg; koszt zużytego 0,24zł -mleko kilka łyżek; koszt około 0,12zł -bułka

BaRepas
Biały Barszczyk babci Jadzi 168

plasterki suszonego jabłuszka suszone i dwa plasterki suszonej gruszki - 2 ziarenka ziela angielskiego - 1/2 łyżeczki majeranek - 1/4 łyżeczka ziół prowansalskich - mniej niż połowę kostki rosołowej - 1 marchewka - 1/4 selera - pół białej części pora - 1 pietruszka - łyżka mąki - ocet do smaku ( ja wlałam 1/2 łyżki) - 2 łyżki śmietany Wykonanie: Myjemy mięso, wkładamy do garnka i zalewamy 2l wody trochę solimy

Tanio szybko zdrowo
Nóżki wieprzowe w galarecie 180

uwielbiają inni nienawidzą. Ja uważam, że trzeba do nich dorosnąć.  Składniki: 4 nóżki wieprzowe 3 ćwiartki kurczaka bez kości 3 marchewki 2 pietruszki  1 seler 1 por 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 3 ziarna jałowca 3 ząbki czosnku  sól, pieprz do smaku do dekoracji możemy użyć ok 50 g groszku

Niezły Młynek
Najlepszy pasztet wielkanocny 1396

wielkanocny: Składniki na bazę do pasztetu ½ kg łopatki wieprzowej, ½ kg wołowiny ½ kg wątróbki drobiowej ( u mnie z indyka) 1 szt. duża marchew 1 pietruszka, 1 szt. cebula, 1/4 szt. selera, 5 szt. ziele angielskie, 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego 3 szt. liście laurowe, 1 łyżeczka soli lub 1 kostka bulionu warzywnego (do gotowania mięsa) 1 szt. czerstwa bułka 2 jajka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z kalafiora na bulionie z kości wędzonych ze smażonymi boczniakami. 183

Wczoraj naszedł mnie smak na zupę kalafiorową, chodzi tak do teraz za mną ten kalafior, więc zabieram się za niego. Najpierw bulion: -wędzone kości -4 marchewki -2 pietruszki -kawałek selera -dwa ząbki czosnku -liście z kalafiora -cebula podpalona -kilka liści laurowych -kilka kulek ziela angielskiego -sól -pieprz ziarnisty czarny Kości zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy warzywa, gotujemy

BaRepas
zupa pomidorowa i panna cotta z koziego sera 230

minut  doprawić do smaku i zblendować na gładką masę gdy będą grudki należy przelać przez sitko. ROSÓŁ DYNIOWY 1 litr wody 5 marchewek 2  korzenie pietruszki kawałek selera por 300 gram dyni piżmowej pęczek natki pietruszki sól i biały pieprz do smaku Warzywa obieramy , myjemy i gotujemy na wolnym ogniu do miękkości , odcedzamy przez gazę . DODATKOWO Kilka żółtych

na gazie
Domowe gotowane klopsy w sosie koperkowym. 236

kaszki mannej 2 łyżki bułki tartej  sól, pieprz do smaku  szczypiorek pocięty 2 łyżki  sos koperkowy  1 większą marchew 1 korzeń pietruszki  3 łodygi selera naciowego  1 cebulę  3 liście laurowe 4-5 ziarna ziela angielskiego  kilka ziaren pieprzu  sól do smaku  koperek świeży (lub mrożony ) 1 duży

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania