Składniki: 500 g filetów (dorsz,morszczuk) cytryna 2 jajka mąka bułka tarta olej do smażenia 6 marchewek 1 seler 1 duża pietruszka 1 cebula 1 przecier pomidorowy sól,pieprz Wykonanie: Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę. Cebulę rumienimy na oleju, następnie dodajemy pozostałe warzywa chwilę podsmażamy , dolewamy 1/3 szklanki wody
magiczna kuchnia Kasiwykorzystać je na wiele sposobów do pierogów, galaretek czy klusek, albo zrobić pyszną pastę do chleba. Składniki: mięso z rosołu 1 gotowana marchewka 1/2 piertruszi 1/2 selera 1 ząbek czosnku koperek 2 łyżki jogurtu (majonezu) sól, pieprz Wykonanie: Mięso z warzywami zmiksować na gładką masę. Czosnek obrać przecisnać przez praskę, a koperek drobno posiekać, połączyć
magiczna kuchnia Kasiulubionych zup :P wersja wspomnieniowa Składniki 1/2 średniej główki kapusty włoskiej 3 młode marchewki pietruszka biała część pora 3 małe buraki (200 g) 100 g fasoli perłowej 20 g selera ząbek czosnku 4 ziemniaki przecier pomidorowy 3 łyżki masła kwaśna śmietana Przygotowanie Fasolę namoczyłem przez noc. Po czym gotowałem ją przez 90 min w wodzie ,w której ją moczyłem. Osączyłem
R'n'G KitchenMoja wersja galarety na ostro Składniki 1 golonka wieprzowa 2 nóżki wieprzowe przednie ogon wieprzowy pół kg wołowiny extra 4 duże marchewki 1 duża pietruszka średni seler 1/2 pora - biała część opieczona cebula 4 ząbki czosnku sól pieprz ziele angielskie , jałowiec , pieprz ziarnisty , liść laurowy natka pietruszki Przygotowanie Golonkę , nóżki , ogon dokładnie umyłem ,włożyłem do garnka ,zalałem zimną wodą
R'n'G KitchenPyszny ,puszysty i soczysty. Składniki 1 kg mięsa z jelenia 1/2 kg boczku wędzonego 200 g wędzonej słoniny 400 g łopatki wieprzowej 200 g marchewki pietruszka seler por (biała część) 2 cebule 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu sól Do przyprawienia masy: 5 jajek 2 łyżki gałki muszkatołowej 2 łyżki rozmarynu łyżka zmielonego jałowca
R'n'G KitchenProsta , smaczna , idealna na przeziębienia. Składniki 1/2 kg skrzydełek 100 g kaszy jęczmiennej włoszczyzna (marchew ,biała część pora ,pietruszka ,seler) liść laurowy kilka ziemniaków natka pietruszki sól i pieprz Przygotowanie Skrzydełka z kurczaka opłukałem ,zalać 2 l wody i doprowadziłem do wrzenia. Szumowiny zebrałem i gotowałem dalej na wolnym ogniu. Po kwadransie wsypałem płaską łyżkę soli oraz obrane warzywa
R'n'G Kitchendodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pieprz oraz łyżeczkę soli. Doprowadzamy do wrzenia ,gotujemy na wolnym ogniu około godziny ,co jakiś czas zbierając szumowiny. Marchew ,pietruszkę , seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Mięso wyciągamy ,a do bulionu dodajemy pokrojone w kostkę warzywa i pora pokrojonego w piórka. Gotujemy jeszcze 25 min. W tym czasie posiekaną cebulę ,czosnek i imbir
R'n'G KitchenKuchnia wielkopolska. Określenie to pochodzi z gwary i związane jest z faktem, że na powierzchni zupy nie pływa żadne oko tłuszczu. Składniki 2 marchewki 2 pietruszki por mały seler 1/2 kg ziemniaków kilka ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 70 ml śmietany 12% sól ,pieprz majeranek natka pietruszki Przygotowanie Warzywa kroimy w kostkę ,wrzucamy do garnka razem z przyprawami ,zalewamy
R'n'G KitchenCoś na piątkowy obiad. Przepis z kuchni norweskiej. Prawie jak "po grecku" Składniki 1 kg filetów z dorsza 1 jajko 2 łyżki mleka 1 szklanka mąki 3 cebule 1/2 selera 3 marchewki 1 pietruszka 1 por 1 cytryna 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka jarzynki pieprz sól gałka muszkatołowa
R'n'G Kitchenpolskich ziemiach pojawiła się na początku XIX w. Gęsta ,wysokokaloryczna i prosta w przygotowaniu zupa rumfodzka jest bardzo smaczna. Składniki 1 i 1/2 szkl grochu 2 marchewki pietruszka mały seler por (biała część) 50 g ryżu 4 ziemniaki 500 g wędzonej słoniny sól cukier Przygotowanie Groch gotujemy i miksujemy. Jarzyny gotujemy (1 l wody) oddzielnie (z dodatkiem soli i cukru
R'n'G KitchenPyszny domowy rosół. Składniki 800 g wołowiny (szponder) 1 marchew 1 pietruszka 1 por 1/4 selera 1/4 kapusty włoskiej 1 cebula 6 ziarenek czarnego pieprzu 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy Sól i pieprz 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie Mięso umyć ,zalać 1,5 l zimnej wody ,doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień. Usunąć szumowiny i pianę. Dodać oczyszczone
R'n'G KitchenZupa smaczna i prosta w przygotowaniu. Szczególnie polecam w sezonie świeżych ,ogrodowych warzyw. Składniki kilka główek sałaty masłowej 40 g masła 20 g mąki 3 marchewki 2 pietruszki mały seler liść laurowy kilka ziaren ziela angielskiego cebula ząbek czosnku 4-5 ziemniaków sól ,pieprz natka pietruszki Przygotowanie Jarzyny gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego
R'n'G Kitchenpestek 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 3 łyżki kwaśnej śmietany sól świeżo mielony pieprz majeranek 1 łyzka posiekanej natki pietruszki włoszczyzna: marchew, seler, pietruszka Przygotowanie Kapustę odcisnąłem, pokroiłem dość drobno. Sok zachowałem. Przełożyłem do garnka, wlałem sok, dodałem obraną i pokrojoną w talarki kiełbasy Dolałem ok. 500 ml wody i doprowadziłem do wrzenia
R'n'G Kitchenłączy w sobie wartości odżywcze mięs z bogactwem mikro i makroelementów roślin. Zupa pełna wartości odżywczych. Składniki 1,5 l rosołu drobiowego 3/4 szkl soi 2 marchewki 2 pietruszki seler 4 ziemniaki por (biała część) łyżka koncentratu pomidorowego 250 g wędzonego boczku łyżka suszonego majeranku natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Soję
R'n'G Kitchenśmietanę i pokruszony ser wymieszałem, nie rozcierałem, bo sos nie powinien być gładki.. Gotowe skrzydełka przełożyłem na półmisek i podałem z dipem serowym i kawałkami surowego ogórka i selera naciowego
R'n'G Kitchen