schab w - 1500 przepisów (strona:63/100)

Mięsko na kanapki 172

mnie to wszystko robi się na "oko" i wyczucie..nawet mięsa nie ważę..tylko wyciągam " kawał" mięsa z zamrażarki i wtedy dopasowuję do szynkowaru.. kawałek dowolnego mięsa -szynki,schabu itp przyprawa Natura-Smak-John sól morska peklosól Mięso natrzeć przyprawami , przełożyć do  szynkowaru. Zamknąć szynkowar i odstawić do lodówki na 2-3 dni.Następnie szynkowar wstawić

Moje domowe kucharzenie
Bitki w sosie pomidorowym 164

pokrywą ...i w sumie prawie do patelni nie zaglądałam...[ ale trzeba uważać, aby była dostateczna ilość wody, aby mięso się nie przypaliło]. Ilość składników wedle gustu i apetytu.. schab lub polędwica cebula susz warzywny lub świeże warzywa pomidory z puszki przyprawa do wieprzowiny sól, pieprz listek, ziele bulion  Mięso pokroić w plastry , można lekko rozbić tłuczkiem.Mięso podsmażyć

Moje domowe kucharzenie
Polędwica z suszonymi owocami 123

Kolejne pyszne mięsko z szynkowaru..tym razem była polędwica..z suszonymi owocami..dałam śliwki i morele Helio , a mięsko obtoczyłam w przyprawie John..pycha.... schab lub polędwica suszone morele i śliwki przyprawa John Mięso naciąć przez środek długim i ostrym nożem. Do powstałej kieszeni wkładamy ścisło morele i żurawinę. Całość obtoczyć  przyprawą . Włożyć

Moje domowe kucharzenie
Mięso pieczone z warzywami 176

upodobań. A przyprawy...kto co lubi. Ja mięsko przyprawiam rozmarynem, majrankiem i polewam odrobiną sosu sojowego i sosem Worcestershire. Ja dodaję: udka z kurczaka piersi z kurczaka skrzydełka karkówka schab boczek marchewka pietruszka seler ziemniaki buraki kalafior tymianek rozmaryn majeranek czerwona słodka papryka sól  świeżo zmielony pieprz sos sojowy ciemny sos Worcestershire oliwa z oliwek Mięso nacieramy wszystkimi przyprawami

Olikowa kuchnia
Kotlety schabowe duszone w śmietanie 397

Schab najczęściej kojarzy nam się albo w postaci kotletów schabowych albo nadziewany śliwką. Tymczasem może być równie smaczny w innych połączeniach np w sosie śmietanowym. Niestety danie nie należy do dietetycznych, dzisiaj kuchnia mało zdrowa dla tych co nie liczą kalorii. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Karkówka w kapuście kiszonej 681

karkówki to oznaka gorszej jakości mięsa. Tłuszcz karkówki powinien mięć biały lub kremowy kolor. Żółty odcień świadczy o nieświeżości mięsa. Najlepszy, najmniej żylasty jest z pewnością karkówka od strony schabu. Mięso powinno być wilgotne, a końcówki nie obeschnięte. Zapach powinien być świeżego mięsa bez nalotu chemii. Artykuł Karkówka w kapuście kiszonej pochodzi z serwisu Blog kulinarny Ania gotuje

Ania gotuje
Sernik gotowany z galaretką 7189

Domowe drożdże- Potrzebujesz jedynie 3 składników przez Paulina 2020-12-06 Paszteciki drożdżowe z pieczarkami przez Paulina 2020-11-30 Ciasto marchewkowe przez Paulina 2020-11-11 Schab duszony z warzywami przez Paulina 2020-11-05 Sernik gotowany z galaretką Przepis na sernik gotowany jest bardzo prosty, wykonuje się go w kilkanaście minut. Jest do świetny pomysł na ciasto

To Musisz Wiedzieć
Barszcz czerwony z pieczonych buraków 69

ponieważ wtedy straci intensywnie czerwony kolor. Podawaj z uszkami lub krokietami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Sernik wiedeński Likier bożonarodzeniowy Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy : Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Likier bożonarodzeniowy Artykuł Barszcz czerwony z pieczonych buraków pochodzi z serwisu

okolicepalnika.pl
Sos tatarski 141

tatarski to chyba najlepszy towarzysz dla różnego rodzaju wypiekanych na świąteczny stół mięs. Idealnie łączy się ze schabem, mięsem z grilla, ale można go też podać na wigilijny stół, bo przecież śledzie w sosie tatarskim to niemalże klasyka. Nie warto sięgać w sklepie po słoik z sosem tatarskim, można zrobić go bardzo szybko w domu, a ten własnoręcznie wykonany

Eat me! Fit me!
Kulinarne inspiracje na Boże Narodzenie 442

Wigilia, ale także dwa dni kulinarnej rozpusty. Tylko komu chce się wtedy stać przy kuchni i gotować? Proponuję kilka niezawodnych dań, które nie wymagają wiele pracy i wysiłku! Schab w sosie śliwkowym Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej Pieczone udka z kurczaka Sałatka ziemniaczana Kurczak a la Stroganow Polędwiczki z suszonymi pomidorami i serem feta Kurczak w sosie karmelowym

Kulinarne Inspiracje
Kluski z kapustą 165

moim rodzinnym domu kapustę z grzybami i suszonymi śliwkami mama podawała z panierowanymi filetami z ryby. Ja najczęściej podaję ją do kaszanki, pieczonego lub duszonego schabu, ale również lubimy wymieszaną z ugotowanym makaronem Składniki: 250 g makaronu - świderki, fale, krótkie wstążki lub łazanki 500 g kapusty kwaszonej (może być z marchewką) garść suszonych borowików lub podgrzybków 50 g śliwek kalifornijskich

Czerwień i błękit
"Kuchnia Staropolska" - recenzja i KONKURS! 181

znajdujemy tu zarówno wołowy bulion, tradycyjny żur, czy też żur ze śledziem lub chołodziec.  Potem dania mięsne - tu mnóstwo ciekawych przepisów, począwszy od bigosów, kiełbas, ozorków, przepisów na schab, szynki, sztuki mięsa, dziczyznę, zrazy czy żeberka.  Dania z drobiu - przegląd receptur na gęś, indyka, kurczaka i kaczkę. Dalej ryby: oczywiście karp, szczupak, ale i ciekawe przepisy na przyrządzenie

Moje Kuchenne Rewelacje
Retrowarzywa 135

kulinarną roku. W Retrowarzywach znajdziecie m.in. zupę z czosnku i pasternaku, chłodnik z jarmużem i miętą oraz liśćmi buraka i czarnuszką, golonkę z jarmużową kiszoną kapustą i jabłkami, pieczony schab nadziewany skorzonerą, sajgonki z burakiem i łososiem, sushi z marynowaną brukwią, keks rabarbarowy z suszoną żurawiną i jagodami goji oraz… sernik z topinamburem i kasztanami. Prze-szał! Wyobrażacie sobie

GRUBY WAŁEK