drugie primo znacznie tańsza! No to czego chcieć więcej? A przepis podejrzałem (i lekko zmodyfikowałem według swoich potrzeb) na blogu Co by tu zjeść? 2 kg mięsa (u mnie schab, ale może być pewnie cokolwiek) 2 litry wody 100 g soli 2 łyżki majonezu 2 pikantne suszone papryczki chilli (opcjonalnie) 1 łyżka cukru 4 ząbki czosnku Przyprawy, które lubimy
Marder&Marder Manufactureucinamy tyle żebyśmy mogli dobrać się do żółtka. Żółtko delikatnie wyjmujemy, żeby nie zniszczyć białka. Żółtka mieszamy z 2 plastrami wędliny pokrojonej w drobną kosteczkę (my użyliśmy naszego własnego schabu, przepis TUTAJ ). Dodajemy 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę musztardy (również zrobionej przez Madzię, przepis tutaj ) i sól, pieprz do smaku. Do tego garść drobno posiekanej rzeżuchy. Mieszamy i nadziewamy
Marder&Marder Manufacturekumpela z pracy już dwa razy się domagała żeby Madzia jej po kawałku przynosiła :) Zatem to nie jest tak, że sami siebie chwalimy, ludziom też smakuje :) 0,5 kg schabu wieprzowego (mogą być okrawki) 1,5 kg łopatki wieprzowej 1 kg mięsa z podudzi indyczych 4 g pieprzu 2 g gałki muszkatołowej 5 g cukru 2 g czosnku granulowanego
Marder&Marder Manufactureosób gotujących od podstaw. Zresztą o wszystkim tym pisaliśmy w trzech poprzednich wpisach. Zapraszamy do zapoznania się z nimi: - Żeberka w sosie cebulowo-keczupowym - Pierś indycza faszerowana daktylami - Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się nie zawiedliśmy, sos zyskał naprawdę ciekawą głębię. Potrzebujemy: 800 g piersi z indyka Marynata
Marder&Marder Manufacturepowrocie ze spaceru rozgrzeje nie jedną zmarzniętą duszę….:) Do potrawy użyłam wędzonej papryki firmy SKWORCU przyprawa ta wspaniale podkreśliła smak dania,wyszło pysznie! Składniki 70 dag schabu wieprzowego 2 cebule 3 łyżki oliwy ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 4 ząbki czosnku 1 marchewka 2 ½ szklanki bulionu rosołowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 3 pomidory 1 łyżeczka
Wanilia i Kardamonkrwi i wspomagania pracy trzustki. W kuchni pasuje świetnie do delikatniejszych mięs. Te schabowe zrazy podaję z puree ziemniaczanym ze szczypiorkiem, cebulką i natką pietruszki. Potrawa iście wiosenna. :) 1kg schabu bez kości plastry ananasa z puszki twardy ser żółty garść świeżej rzeżuchy 4 ząbki czosnku sól, pieprz olej do smażenia pół szklanki mleka, garść posiekanego szczypioru i natki pietruszki
Kuchenna Kontrrewolucyaskładniki pod ręką. A jeśli nawet nie, to np. mięso zawsze można zastąpić innym i też będzie smakowało wybornie. + mąka pszenna, masło i tłuszcz do smażenia Mięso (u mnie schab, nawet wolę do placka, niż wołowinę) kroimy w niedużą kostkę i obsmażamy je z każdej strony na niewielkiej ilości tłuszczu. Do mięsa dorzucamy dwie łyżki pasty paprykowej (u mnie takowa
Kuchenna Kontrrewolucyacentymetrowej patelence, z jednego jajka. Oczywiście można wszystko potroić i usmażyć w normalnej wersji. :) 1 jajko kawałek strąka czerwonej papryki 1 grubszy plaster pomidora 1 grubszy plaster wędzonego schabu 1 mała cebula szczypiorek masło klarowane do smażenia sól, pieprz Jajko roztrzepujemy w misce razem ze szczyptą soli. Wszystkie składniki kroimy w małą kosteczkę i dorzucamy do jajek. Mieszamy wszystko
Kuchenna Kontrrewolucyażycie Szaszłyki wołowe na grillowej patelni Ballarini autorka: stolikwkropki | blog: Stolik w kropki - dietetyczny blog kulinarny Rolada z indyka z pieczarkowym farszem autorka: KasiaWa | blog: Smakołyki i koraliki Schab pieczony w antonówkach i cydrze lubelskim autorka: Delicious Titbits | blog: Delicious titbits Kurczak w marynacie z maślanki i musztardy autorka: karolajna | blog: moje kuchenne fanaberie Szaszłyki obiadowe z kurczakiem i warzywami
Kuchenna Kontrrewolucyałyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą. A do czego ja go podałam? O tym, następnym razem. Smacznego. :) Wydrukuj przepis The post Sos morelowy
mojewypiekiinietylkoDelikatne, rozpływające się w ustach i niezwykle aromatyczne - takie właśnie wychodzą bitki z poniższego przepisu. Bitki Wieprzowe z Szynki to świetna alternatywa dla tradycyjnych bitek ze schabu i ciekawy pomysł na klasyczny, codzienny obiad lub nawet świątecz ne danie . Bitki Wieprzowe (Bitki z Szynki Wieprzowej ) - Składniki: 500 g surowej szynki wieprzowego zioła prowansalskie sól, pieprz ok. 1/3 szklanki mąki
Słodka Stronapłat gazy i pomagając sobie nią zawinąć roladę w gazę, szew rolady ma być na spodzie. Roladę zawiniętą w gazę wiążemy sznurkiem w sposób taki jak sznurujemy szynki czy schaby do wędzenia. W podłużnym rondlu, brytfance lub keksówce układamy naszą roladę, nalewamy wody tyle, by po włożeniu była wodą przykryta, można wrzucić jarzynkę, lub tylko posolić i gotować na wolnym
kgwjanczewokotlety schabowe pokryte są pierzynką z pora i marchewki oraz odrobiny ketchupu i majonezu. nawet mój synek, który nie jest wielbicielem warzyw zjadł podwójną porcję! Składniki: 1/2 kg schabu bez kości, 2 marchewki, por, 2 łyżki pikantnego ketchupu, 2 łyżki majonezu czosnkowego Kętrzyńskiego , sól, pieprz, olej do smażenia. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć
Z miłości do słodkościmiesiącu. Z ziemniakami, bo bardziej lubi od makaronu, ale możemy zastąpić ziemniaki makaronem, na przykład takim wyglądającym jak ryż. Otrzymamy 2 lub 3 porcje. Składniki: 4 kosteczki chudego schabu lub polędwiczki 1 marchewka 1 pietruszka 1 mały pomidor 2 ziemniaki 1 łyżeczka przecieru pomidorowego 100% 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka lubczyku suszonego 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1 listek laurowy
Kolorowy Przepisowniktrochę wprawy w zawijaniu i można w krótkim czasie przygotować spory ich zapas. Roladki możecie zrobić z różnych mięs jak również poeksperymentować z farszem. W tym przepisie proponuję wykorzystać schab. Mięso na początek marynujemy, dzięki czemu jest pysznie soczyste. Farsz śródziemnomorski bazuje na mozzarelli, suszonych pomidorach i oliwkach. Roladki zawijamy jak gołąbki, krótko podsmażamy a następnie pieczemy w piekarniku. Danie
Milion Smaków