schab pieczony w sosie - 741 przepisów (strona:18/50)

Soczysty schab z grilla 241

obsmażyć z zewnątrz, aby wilgoć ze środka nie uciekała podczas pieczenia. Możecie do tego użyć brytfanny, szerokiego garnka lub patelni. Jeżeli wasz schab jest długi możecie przeciąć go na pół. Schab obsmażamy na odrobinie tłuszczu (olej lub smalec) obracając go tak, aby zamknąć go z każdej strony. Tak przygotowane schaby wkładamy do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, przykrywamy pokrywką i wstawiamy(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeżeli będzie za mało musztardowy dodajcie jej więcej. Sos do schabu możecie podać na ciepło lub na zimno. Trzecia: Pokrojone kawałki schabu obtaczacie w swoich ulubionych przyprawach lub w tym samym zestawie którym przyprawialiście schab przed pieczeniem. Z tak doprawionymi kawałkami postępujemy tak samo jak w pierwszej i drugiej opcji. Schab na grillu powinien

Kulinarna Patilogia
Pieczony Schab ze Śliwką 233

ziaren pieprzu śmietana 18%  Pieczony Schab ze Śliwką - Sposób przygotowania: Schab myjemy i osuszamy. Następnie za pomocą ostrego długiego i cienkiego nożna robimy głębokie nacięcie w boku schabu tworząc"kieszonkę". Otwór wypełniamy suszonymi śliwkami za każdym razem starając się "pchnąć" śliwki jak najdalej tak aby równomiernie wypełnić mięso suszonymi owocami. Schab nacieramy spora ilością pieprzu, soli oraz drobno(...)wywaru dodajemy całą pozostałość, która została po pieczeniu mięsa. W osobnym naczyniu dokładnie rozpuszczamy łyżeczkę maki pszennej (pozbywając się ewentualnych grudek) w ok. 1/5 szklanki wody - wlewamy do wywaru i energicznie mieszamy do zgęstnienia sosu. Chwilę gotujemy. Studzimy.  Po przestudzeniu sosu dodajemy ok. łyżkę śmietany 18%. Przygotowanym sosem polewamy plastry schabu. Moje posty

Słodka Strona
Schab pieczony 177

Bardzo dawno nie robiłam takiego schabu. Nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio... Taka pieczeń jest świetna nie tylko jako mięso do drugiego dania, ale wyśmienicie smakuje do kanapek. Składniki: 1/2 kg schabu bez kości 1 łyżeczka rozmarynu 1 ząbek czosnku 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżeczki muszt ardy (u mnie sarepska, ale może być francuska - też będzie bardzo dobra, zawiera ziarna(...)bulion z 1/2 kostki rosołowej warzywnej Mięso myjemy, oczyszczamy z błonek (jeśli czujemy taka potrzebę) i osuszamy ręcznikiem papierowym Do salaterki wlewamy sos sojowy, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn, pieprz i musztardę. Całość dokładnie mieszamy  Schab przekładamy do żaroodpornego naczynia i nacieramy marynatą Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Układamy w naczyniu Odstawiamy do lodówki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Schab pieczony na chleb, pycha 185

zimno z różnymi sosami. Schab umyć i osuszyć, odciąć tłuszcz i wyrzucić. W moździerzu zmiażdżyć wszystkie przyprawy i wymieszać z oliwą z oliwek. Natrzeć dokładnie mięso. Włożyć do miski, przykryć i wstawić do lodówki. Co najmniej na 12 godzin. Taki schabik na przepysznym chlebku to niebo, mniam. Przepis na chlebek patrz chleb razowy pieczony w piekarniku Majonez wymieszać

Kuchnia Pokoleń
Schab z nadzieniem orzechowo koperkowym. 169

Dziś mam kolejną propozycję na nadziewany schab. Idealnie pasuje do obiadu ale i na zimno z ulubionym sosem i kromeczką chleba smakuje wyśmienicie.  Tutaj znajdziecie równie smaczny ale inny pomysł na odświętne danie.... Składniki; ok. 70 dag schabu bez kości składniki marynaty; 1/3 szklanki oleju 4 łyżki koperku drobno posiekanego 1 łyżeczka soli Skworcu , pół łyżeczki   pieprzu Skworcu(...)środkowe nacięcie.  Do pojemnika blendera wkładamy pokruszony świeży chleb, śmietanę, przyprawy, czosnek i koperek. Wszystko blendujemy na gładką masę a następnie nadziewamy nią boczne nacięcia. Schab obwiązujemy na około nitką aby podczas pieczenia nacięcia się nie rozchylały i nie powypadało nadzienie. Wkładamy do naczynia do pieczenia, podlewamy odrobiną wody, nakrywamy folią aluminiową i pieczemy około 1,5 godz. Około

Radość kipiąca uśmiechem.
Faszerowany schab z piekarnika 208

Składniki marynaty : sól, pieprz, majeranek rozmaryn, tymianek, słodka papryka,             po 4 łyżki sosu sojowego i musztardy u mnie Kremska, 2 łyżeczki czosnku granulowanego ( możecie użyć świeżego przeciśniętego przez praskę) 3 łyżki oleju rzepakowego. Przygotowanie: Najczęściej schab od góry posiada tłuszczyk ( nie odkrawać go będzie ładnie trzymać mięso w całości) oraz tak zwany warkocz(...)świątecznym pośpiechu następnym razem dodam na pewno. Świetnie dopracowałaby smak potrawy. Przygotowane naczynie z nadzianym schabem szczelnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 1,5godziny. Odkryć około 20 minut przed końcem pieczenia aby mięso ładnie się przyrumieniło. Powstały sos z pieczenia mięsa można przecedzić przez sito, zagęścić i wykorzystać do podania z pieczenią

W garach u Gosi
Rolada schabowa z morelami 182

pieczenia  odwracamy aby równomiernie upiec. Na ok. 20 minut do końca pieczenia przykrywamy folią aluminiową. Po pieczeniu schab wyjmujemy z naczynia i zlewamy do garnka płyn z blaszki ( jeżeli trochę się przypaliło, wlewamy trochę wody, ale nie skrobiemy aby później sos nie był gorzki ). Do zlanego płynu dolewamy tyle wody aby całość miała około ½ l. Dodajemy kostkę bulionu, pokrojone

Smaki Ewy
Schab na szybko z warzywami w sosie pomidorowym 156

mięso. Zalać koncentratem i wodą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C i piec 65-70 minut. W trakcie zapiekania, przemieszać od czasu do czasu, aby górna warstwa się nie spaliła. Smacznego!!! Schab-na-szybko-z-warzywami-w-sosie-pomidorowym Pobierz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepisy Babci
Rolada ze schabu i sos cebulowy 181

obłędne, lecz równie dobrze można zjeść schab bez sosu, a sos bez schabu jest idealny do wszelkiego rodzaju mięs, ryb, klusek czy kopytek. Rolada: Składniki: 1 – 1,5 kg schabu 5-6 pieczarek marynowana papryczka chili łyżka musztardy sarepskiej sól morska, pieprz ziołowy, czosnek granulowany, papryka wędzona Przygotowanie Schab rozcinamy ostrym nożem na płat prostokątny płat i rozbijamy tłuczkiem(...)Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Papryczkę kroimy w kostkę. Schab smarujemy musztardą, nakładamy na niego równomiernie pieczarki i papryczkę i zwijamy w rulon. Roladę wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy w nagrzanym do 180 C piekarniku przez ok 1,5 godz. Sos cebulowy: Składniki: 2 duże cebule ok 300 ml bulionu warzywnego łyżka mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne
Rolada ze schabu 718

Schab przekrawamy w poprzek – nie rozcinamy do końca *** *** Następnie przecinamy ponownie w poprzek – tak aby po rozłożeniu powstał duży płat mięsa *** *** Następnie mięso rozbijamy tłuczkiem przez folie spożywczą *** *** Schab nacieramy przyprawami *** *** Suszone pomidory i cebulę kroimy w kosteczkę, a czosnek przeciskamy lub ścieramy na tarce. Wszystko razem mieszamy *** *** Tak powstały farsz rozkładamy równomiernie na mięsie *** *** Do 3/4 długości mięsa(...)Całość umieszczamy w żaroodpornym naczyniu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 20 minut , następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy jeszcze przez 70 minut *** *** Roladę można podawać zarówno na ciepło- jako danie obiadowe (powstały płyn można zagęścić i przerobić na sos), jak i na zimno – jako wędlina na kanapki *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE

Blog z Apetytem
Nadziewane roladki ze schabu w borowikowym sosie 384

Nadziewane roladki ze schabu w borowikowym sosie Szukasz pomysłu na pyszny obiad? Uwielbiasz grzyby i schab? Z pewnością, to danie będzie dla Ciebie idealne. Pyszne nadziewane

Słodkie okruszki
Schab w sosie cebulowo-chrzanowym 165

koniec odkryć na około 5 - 10 minut, aby zredukować płyn. Jeśli lubicie bardziej gęste sosy, należy w 1/4 szklanki zimnej wody rozmieszać łyżeczkę mąki pszennej, wlać do mięsa i zagotować.  Podawać z tłuczonymi ziemniakami lub kaszą.  Zobacz również: schab pieczony z grzybami

Kuchcik gotuje
Schab ze śliwką w koperkowej marynacie. 178

poziom wody w naczyniu wynosił około 1 cm. Masło rozpuszczamy na patelni i polewamy nim schab. Tak przygotowane mięso pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez ok. 1,5 godziny.  Z pozostałej wody z tłuszczem możemy zrobić bardzo pyszny sos - przelewamy zawartość naczynia na patelnię, podgrzewając na małym ogniu i cały czas mieszając dodajemy 1 łyżeczkę mąki. Podajemy

Moje-pitraszenie
Schab z dzika na sianie 120

jest upieczone jest zmierzenie jego temperatury. Nie dziurkujemy mięsa w trakcie pieczenia.  Termometr należy włożyć przed pieczeniem. Gdy wskaże 72 stopnie, mięso wyjmujemy i odstawiamy na 5 minut aby odpoczęło. Temperatura wewnątrz dojdzie do 75 stopni. Schab pokroić w plastry, polać sosem, podawać z gruszkami. Gruszki przed podaniem podgrzać. Podałam z chipsami z topinambura. zastawa

królestwo garów
Schab pieczony z morelami 184

zmieściły się morele. Następnie w nacięciach ułożyć suszone morele. Nadziany schab obwiązać ściśle sznurkiem. Ułożyć ponownie w naczyniu żaroodpornym w którym pozostały resztki marynaty. Przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 2 godzin, polewając co jakiś czas powstałym sosem. Mięsa nie odkrywamy ponieważ ze względu na dodatek miodu w marynacie może się

Monia miesza i gotuje