sałatki - 53422 przepisów (strona:2336/3562)

Pieczarki z ryżem i chipsy domowe:) 210

proste. Do miseczki wlewamy 3-4 łyżki oliwy, dodajemy 1/2 łyżki ostrej musztardy, kilka kropel octu balsamicznego, zioła i pieprz. Mieszamy trzepaczką do uzyskania jednolitej emulsji i wylewamy na sałatkę. Dobrze mieszamy ze sobą składniki i gotowe :) Składników surówki może być oczywiście więcej, jeśli macie ochotę. Podajemy wszystko razem i pałaszujemy, aż się uszy trzęsą :P Tak przynajmniej jedzą

vegetanie
Gryczane naleśniki faszerowane porami. 203

Mamy kolejną propozycję na ciekawe wykorzystanie porów. Wczoraj była sałatka, a dzisiaj pokażemy Wam fajny sposób na naleśniki z nadzieniem, w którym głównym składnikiem jest por. Dla tych, którzy lubią pory to będzie pyszne danie, a mamy nadzieję, że wszystkim posmakuje :) My bardzo lubimy różne odmiany przyrządzania pora, bo to niezwykle smaczne warzywo, a można z nim robić naprawdę dużo

vegetanie
Kotlety ryżowe i fasolka szparagowa w pomidorach. 149

tylko na zdrowie :) Kiedy fasolka zmięknie przekładamy ją do sosjerki lub co tam macie pod ręką i podajemy z kotletami i surówką. Aha !!! Jeszcze posypujemy szczypiorkiem, aby ładnie wyglądało. Sałatka na zdjęciu to rukola, pomidory, oliwki czarne, kukurydza. Polane jedynie sokiem z połowy limonki, oliwą z oliwek i pieprzem. Prawda, że smacznie to wygląda ? Wypróbujcie zatem to danie i podzielcie

vegetanie
Kotlety schabowe z cebulą 242

Składniki: 800 g schabu bez kości, 3 duże cebule, 2 jajka, 3/4 szklanki bułki tartej, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól, pieprz, sałatka szwedzka. Przygotowanie: Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony

Aga w kuchni
"Kuskus" z kalafiora z ciecierzycą i granatem 242

tarce i już możemy się cieszyć kalafiorowym smażonym ryżem lub tabbouleh :) Nie wymaga to wiele wysiłku, kalafior kruszy się niemal sam. Możemy go zjeść na surowo w sałatce lub szybko podgrzać, dosmaczając ulubionymi dodatkami. Ja postawiłam na skojarzenia z kuchnią arabską - podprażone płatki migdałowe, kwaskowate pestki granatu i świeżą natkę pietruszki. Do tego pyszne "chrupki" z ciecierzycy, czyli ziarenka włoskiego

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z ryżem i łososiem w sosie koperkowym 397

Lekka sałatka z ryżem i rybką z puszki w sosie koperkowym. Szybko się ją robi i fajnie smakuje.  składniki: 1 woreczek ryżu, u mnie paraboliczyny 2 puszki polędwicy z łososia w sosie koperkowym SuperFish Prestige 1 duży zielony ogórek 2 łyżki posiekanego koperku świeżo zmielony kolorowy pieprz Ryż ugotować i wystudzić. Do ryżu dodać zawartość obu puszek razem

Monia miesza i gotuje
Sałatka z łososiem i oliwkami 340

papryki konserwowej 2 łyżki majonezu sól, pieprz Wykonanie: Seler, kukurydzę,ananasa odsączyć z zalewy. Oliwki ,  paprykę oraz łososia pokroić. Wszystko razem wymieszać, dodać majonez, sól i pieprz. Sałatka gotowa. Prawda, że szybko i smacznie

O kuchni z uczuciem
Gyros z pieczarkami 307

kebab - gyros. To samo zdrowie a podane z frytkami i surówką to nic innego jak domowa, zdrowsza i zmodyfikowana wersja kebaba. ;-) Polecam w takim właśnie zestawie. Frytki: PRZEPIS i sałatka obiadowa: PRZEPIS . 2 filety z kurczaka 500g pieczarek  2 duże cebule przyprawa gyros olej, pieprz, sól 1. Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy o kroimy na niewielkie kawałki, cebulę kroimy

Szefowa kuchni
Sałatka makaronowa z pikantnym kurczakiem 1073

szklarniowego pokroić na mniejsze części. 6. Szczypior pokroić i dodać do warzyw. 7. Do warzyw dodać makaron i kurczaka. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i całość wymieszać. 8. Sałatkę wstawić do lodówki do schłodzenia i przejścia smaków

A Ty Smakuj Mnie
Hodowla kiełków - krok po kroku 185

szósty Powtarzamy czynności przez kolejne dni, aż nasiona zaczną kiełkować.  Jak można je jeść? Kiełki można jeść ze wszystkim i do wszystkiego. Ja osobiście używam ich do kanapek, sałatek i innych zdrowych przekąsek. Powodzenia

Truskawkowa Fiesta
Marynowana pierś z kurczaka 352

stopni, pierś w jogurcie wykładamy do żaroodpornego naczynia posypujemy startym serem i pieczemy około 40 minut. (Sprawdzamy pierś nacinając nożem). Kurczaka pokroiłam na plastry i podałam na sałatce - szpinak, rukola, pomidor + olej, sól, pieprz, ocet winny/balsamiczny. Mmm Pycha! Zapraszam do polubienia  Facebooka

NA MOIM TALERZU
PIERSI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE 1322

Dopełnieniem jest bukiet ziół, takich jak: rozmaryn, mięta, bazylia, szałwia, tymianek, cząber, oregano, majeranek, pietruszka. Ta kompozycja sprawia, że mieszanka ziaren „ZIOŁOWO MI!” znajduje zastosowanie w daniach kuchni śródziemnomorskiej, sałatkach, zupach, twarogach, daniach mięsnych oraz rybnych, potrawach z grilla, oraz jako smaczny dodatek lub wręcz baza do kanapek. Zawarte w mieszance zioła mają świetny wpływ na Wasze zdrowie:  rozmaryn

Z Majeczką w kuchni
Sałatka z czerwonych buraczków 403

zasadową w organizmie. Dlatego są wskazane jako uzupełnienie mięsnych dań. Jedynie osoby z cukrzycą ostrożnie powinny stosować buraki w kuchni,z e względu na dużą zawartość cukru. Składniki na sałatkę - 4 porcje: 500 g ugotowanych lub upieczonych buraczków 1 cebula 1 jabłko 1 duża łyżka oleju lnianego lub każdy inny 1 łyżka octu lub każdy inny płaska łyżeczka cukru łyżeczka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przekąski do szkoły i do pracy 257

laktozy) Domowa pasta z kurczaka (bez glutenu, bez laktozy) Śniadaniowe placuszki z kaszy jaglanej i jabłka (bez glutenu, bez laktozy) Sałata z soczewicą Placuszki brokułowo-ziemniaczane (bez glutenu) Ekspresowa sałatka z pomidora   Do chleba - 3 propozycje Dwie pasty z awokado Jabłkowe placuszki dla alergika i nie tylko (bez laktozy, bez glutenu, bez cukru, bez tłuszczu

Szybko Tanio Smacznie
Śniadaniowe wariacje z melona, czyli sałatka z grzankami z parmezanem. 193

Bardzo lubię lekkie śniadania. Poza moja ulubioną owsianką, proste, delikatne smaki, przewidziane na początek dnia, są szczególnie moimi faworytami. Dziś wariacja z melona, ekspresowa sałatka, bez filozofii, która oddaje to co ma najlepsze. Czego użyłem: -kawałek białego melona pokrojonego w kostkę -dwie łyżki kukurydzy -kawałek żółtego sera pokrojonego w kostkę -szynka wędzona gotowana, kawałek pokrojony w kostkę -majonez -oliwa -pieczywo

BaRepas

Proponowane wyszukiwania