sałatki - 52922 przepisów (strona:2038/3529)

Kokosowy pudding z chia 133

nasycenia, w związku z tym są idealnym rozwiązaniem dla osób odchudzających się. Same zalety! Nic więc dziwnego, że coraz częściej po nie sięgamy. Chia można wykorzystywać do przygotowywania koktajli , sałatek , puddingów , musli, owsianek i wielu, wielu innych potraw. A jak je przygotować? Banalnie prosto. Wystarczy wszystko wymieszać i odstawić na noc, aby dobroczynne nasionka napęczniały i stały się śliskie. Potem

Oryginalny smak
Przygotowania do świąt (o co zadbać?) + przepis na zakwas na żur 445

łaty . Babki można upiec wcześniej, tak samo jak keks . Takie ciasta mogę postać dłużej i często to nawet poprawia ich smak (np. kokosowa babka). Dzień wcześniej warto też przygotować sałatki (smaki powinny się „przegryźć”). Podczas przygotowań nie zapomnijcie o… kolorowaniu jajek. Warto skorzystać z naturalnych metod. Osobiście unikam kupnych barwników. Wolę zdrowsze metod, w końcu kolorowe jajeczka

Słodkie okruszki
Król lew – ciasto bez pieczenia! 2379

POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ   Artykuł Król lew – ciasto bez pieczenia! pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Labneh marynowany w oliwie 175

Ważne, aby przed użyciem serka, wyjąc słoik na kilkanaście minut z lodówki. Oliwa w chłodzie tężeje, ale bardzo szybko wraca do pierwotnego stanu. Serowe kuleczki doskonale nadają się do sałatek, na kanapki i wszędzie tam, gdzie używamy fety. To doskonała znacznie mniej kaloryczna alternatywa dla tłustego sera. :) Smacznego

Kuchnia od dwojga
Puszyste bułeczki jogurtowe 250

minut w temperaturze 200’C *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE POMYSŁY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Puszyste

Blog z Apetytem
Czas hamburgera 124

wpadamy w skrajne obżarstwo, wtedy warto cieszyć się wszystkimi smakami. To one przecież kolorują codzienne życie, w którym jest czas na wytworne ciasta, na zielone soki, na warzywne sałatki, ale także w końcu przychodzi też pora na hamburgera. Domowy hamburger Porządna porcja kalorii. Od czasu do czasu każdy ma ochotę na taką drobną przyjemność. Na złamanie zasad dietetycznych i zjedzenie

KulinarneImpresje.pl
Kolorowa kiszonka z dyni i brokuła 179

Lubicie brokuły ? Pewnie gotujecie je lub dusicie i podajecie jako jarzynkę do obiadu, albo dodajecie do sałatek. A lubicie dynię ? Najczęściej trafia do zupy i jest miksowana na krem. A jedliście kiedyś te warzywa ukiszone? Prawdopodobnie nie, bo to mało popularny sposób na ich przygotowanie. Mam nadzieję, że przeczytanie tego wpisu zachęci Was do zrobienia nowej kiszonki i spróbowania dyni

Smaczna Pyza
SAŁATKA Z SELERA 156

Dziś po solidnym śniadaniu i obiedzie z deserem, na kolacje postanowiłam zjeść sałatkę :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Sałatka z buraczków i serem feta 202

kostkę przełożyć do szklanej miski.Uprażone orzechy również obieramy ze skórki siekamy na małe kawałki. Do buraczków dodać marynowaną cebulę, miód, przyprawić solą i pieprzem. Na koniec posypujemy sałatkę pokruszonym serem feta oraz orzechami. Odstawiamy w chłodne miejsce. Podajemy jako przystawkę do mięs. Smacznego

kgwjanczewo
5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 167

doskonały patent na nadmiar pieczywa lub czerstwy chleb. Zakochacie się w tym przepisie , a pieczywo już nigdy się u Was nie zmarnuje. Zobacz przepis. Zobacz też 5 przepisó na sałatki idealne na lunch do pracy Artykuł 5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sałatka z kurczakiem z bombą witamin 184

Lekka, zdrowa, pożywna kolorowa sałatka na bazie kurczaka w aromatycznej mieszance przypraw curry, świeżych owoców oraz roszponki. Idealny pomysł na obiad pełen witamin. Składniki: 300g fileta z kurczaka 125g roszponki 1 granat 3 pomarańcze 70g słonecznika 2 łyżki klarowanego masła curry sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem i curry, odstawić na około 30 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka grecka 375

Tradycyjna grecka sałatka ze świeżych, soczystych, grubo krojonych warzyw, wyrazistych w smaku czarnych oliwek i sera fety, który jest uważany za najlepszy kulinarny wynalazek greckiej kuchni. Całość skropiona aromatycznym dressingiem smakuje rewelacyjnie i znakomicie komponuje się z każdym rodzajem mięsa. Składniki: 1 sałata lodowa 3 pomidory 2 ogórki 2 czerwone małe cebule 160g czarnych oliwek 300g sera feta Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
Łosoś peklowany w cytrusach, ziarnach kolendry i fenkuła 149

fenkuła. Cytrusy świetnie przełamują tłusty smak ryby, a kolendra dodaje charakteru. Tak przygotowany łosoś idealnie sprawdzi się jako elegancka przystawka na przyjęciu, ale będzie też świetnym składnikiem codziennych sałatek lub kanapek. Spróbujcie i dajcie znać jak Wam smakuje. Proporcje na kawałek łososia o wadze ok 1 kg 1 kg łososia 1 szklanka gruboziarnistej soli 1 szklanka cukru 2 łyżki ziaren

olalacooking
Łosoś w cieście francuskim z czarną truflą. 101

układamy na cieście pokrytym sosem. Wierzch delikatnie posypujemy startym parmezanem. Pieczemy w 200°C, do momentu, aż ciasto się zarumieni. Dekorujemy szczypiorkiem i prażonymi migdałami. Podajemy z lekką sałatką. Smacznego

DominikaDolci
Prosta sałatka z chrupiącym oscypkiem i żurawiną. 84

Dziś blog kończy PIERWSZY MIESIĄC! :) Z tej okazji pojawią się jeszcze dwa przepisy. Na początek sałatka z chrupiącym, pieczonym oscypkiem i żurawiną. Składniki: - 2 małe maślane oscypki - 3 łyżki konfitury żurawinowej - garść prażonych orzechów włoskich - garść prażonych płatków migdałowych - kilka dużych rodzynek - pomidorki koktajlowe - kilka liści ulubionej sałaty/ mieszanki sałat - krem balsamiczny - sok z 1/2 cytryny - oliwa z oliwek - sól

DominikaDolci