sałatki - 52922 przepisów (strona:2040/3529)

Pieczone udka z kurczaka 185

Pieczone udka z kurczaka to bardzo proste, szybkie ale zarazem niesamowicie smaczne danie. Możecie je przygotować na rodzinny niedzielny obiad, będą idealnie komponować się z różnymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina 198

Smak sosu zależy od wina. Upieczone piersi kaczki zawiń w aluminiową folię. Po 10 minutach możesz pokroić mięso w poprzek mięśni. Podaj kaczkę polaną sosem, z pieczonymi ziemniakami i sałatką polaną sosem winegret.     Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Pieczona pierś kaczki i sos z czerwonego wina appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Orientalne skrzydełka z kurczaka 128

skrzydełka zwane są za granicą „sticky wings” właśnie dzięki marynacie która jest lekko klejąca i bardzo aromatyczna. Podałam je z ryżem i sałatką z białej kapusty, do której należy dodać sos z octu jabłkowego oleju i cukru mi chwilę poczekać, aż kapusta nieco zmięknie. Skrzydełka są lekko sodko-pikantne, naprawdę pyszne. Jeśli szukacie przepisów na obiad z kurczakiem

nietylkopasta.pl
sałatka śledziowa z burakiem i czerwoną fasolą 183

Prosta i bardzo smaczna sałatka śledziowa z burakiem i czerwoną fasolą. Jej przygotowanie z całą pewnością nie zajmie Wam dużo czasu ani energii. Niezależnie od tego, czy podacie ją w salaterce czy na półmisku -  polecam ułożyć składniki warstwami i absolutnie nie mieszać.   składniki: 250 g filetów śledziowych a'la matjas w oleju rzepakowym 1 ugotowany i obrany burak

babka w formie
Soczewica z czarnym czosnkiem i pomidorami 100

Ostatnio pokochaliśmy takie niby sałatki, dodatki…wszak zawsze można potraktować jak gotowy lub dodatek do dania głównego. Zawsze smacznie wyjdzie. Składniki 1 szklanka czerwonej soczewicy 5-6 suszonych pomidorów z zalewy 5 ząbków czarnego czosnku koperek oliwa sól, pieprz Przygotowanie Soczewicę płuczemy, gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czas ok. 7 min. Odcedzamy, studzimy. Czosnek i pomidory kroimy w kostkę

R'n'G Kitchen
Sałatka „łosoś w szuwarach” 149

Sałatka to bardzo ciekawe połączenie łososia ze zdrowymi, bogatymi w witaminy zielonymi warzywami. Szybka w przygotowaniu, niezwykle smaczna, a do tego efektownie wygląda na talerzu. Składniki: 500g fileta z łososia 1 pęczek kopru sok z 1/2 cytryny pieprz cytrynowy 350g zielonego mrożonego groszku 1 duży ogórek zielony 1 opakowanie mix sałat z roszponką Sos: 150ml śmietany 12% 4 łyżeczki musztardy

Szalona Kuchnia Eweliny
Pikantna brukselka pieczona z miodem, tymiankiem, słonecznikiem i migdałami 120

naczynia do zapiekania.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Zapiekać przez około 20-25 minut w zależności od wielkości brukselki. Może spróbujesz także sałatki z brukselką lub tartaletek wiosennych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sałata z cytrynowym kurczakiem 122

mieszamy, sałatę umyć, osuszyć, włożyć do półmiska, jajka podzielić na ćwiartki, ułożyć na sałacie,  filet pokroić w paski, ułożyć między jajkami, z 2 pomarańczy wyciąć filety, dodać do sałatki, posypać żurawiną, polać sosem, podawać

Kuchnia Beaty
Aromatyczny schab z cebulą 183

Jeśli znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe lub nie macie pomysłu na obiad, koniecznie wypróbujcie ten przepis Schab podajcie z ziemniakami, ryżem lub kaszą i z ulubioną surówką albo sałatką. Można też zjeść sam np. z pieczywem. Polecam Składniki: 500 g schabu bez kości 2 duże cebule około 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 2 łyżeczki ziaren jałowca 2 liście laurowe

Oryginalny smak
Śledzie z farszem grzybowym 167

Firma SEKO, która   jest producentem wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, past i sałatek, a   także rybnych wyrobów garmażeryjnych, zaproponowała mi   wzięcie udziału w konkursie : „Śledzik na każdą okazję”. Ucieszyłam się, bo bardzo lubię ryby i śledzie. Najczęściej kupuję śledzie solone, które traktuję jako bazę do przygotowania   smacznych śledzi w różnych wariantach. Do moich dzisiejszych śledzi

Kuchnia u Krysi
Pyszna zapiekanka ze schabem i sosem porowo – serowym 199

żaroodpornego. Przykryć pozostałymi ziemniakami. Obsypać delikatnie suszoną bazylią i skropić oliwą lub rozrzucić małe kawałeczki masła. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 200 C i piec 40 minut. Podawać z sałatką. Smacznego, mam nadzieję że będziecie tak zadowoleni

Kuchnia Pokoleń
Sałatka ziemniaczana z domowym majonezem gotowym w 2 minuty 165

kiedy mi zabraknie majonezu, po drugie: sklepowy ma w nim niezłą konkurencję. Szczerze? Nie wiem czy ten sklepowy będzie mi już  smakował. Domowy majonez wykorzystałam  do ziemniaczanej sałatki z blanszowanym zielonym groszkiem i kiełkami groszku. Zrobiłam go teraz bo musiałam wiedzieć czy będę umiała go zrobić. Udał się. 3 szt.ziemniaków ekologicznych 6 jajek ekologicznych 1 szklanka zielonego

AZgotuj!
Tęczowa sałatka z wędzonym kurczakiem 167

Szybka w przygotowaniu, zdrowa, pełna witamin i bogactwa kolorów sałatka z dodatkiem wędzonego kurczaka idealnie sprawdzi się jako lekki obiad oraz pełnowartościowe drugie śniadanie. Składniki: 2 wędzone udka z kurczaka (po obraniu 300g mięsa) 120g roszponki 15 pomidorków koktajlowych 120g mini mozzarelli 1 czerwona cebula 1/2 zielonego ogórka 80g orzechów nerkowca 1 pomarańcza Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki

Szalona Kuchnia Eweliny
Avocado!- właściwości, sposób na to by nie ciemniało oraz jak można je jeść? 198

worku foliowym, odsysając tyle powietrza ile można Jak można jeść awokado? Dojrzałe awokado, świetnie nadaje się  do rozsmarowania na kanapkę, lub pokrojone w plastry, odnajduje się w sałatkach, z pomidorem, łososiem, sałatą, szpinakiem, słonecznikiem, prażoną dynią. Często, można zauważyć koktajle z udziałem awokado, lub desery (np. awokado+ banan+ 2 łyżki kakao zmiksowane blenderem). Bardzo dobrze smakuje z jajkiem

Pause Gotowanie!
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 129

próbę. Szatkowana kiszona marchew jest bardzo, bardzo smaczna a jej zastosowanie w kuchni jest ogromne.  Do czego używamy? Jemy samą a sok wypijamy. Jako surówkę lub składnik surówek, sałatek, zup, sosów albo jako jeden ze składników do sajgonek czy naleśników. Jej zastosowanie może tylko ograniczać nasza wyobraźnia :). Marchew po ukiszeniu nic a nic nie traci na kolorze! Jest kilka

Leśny Zakątek